Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem LAGUNA PO MENJAVI TURBINE – KADI

LAGUNA PO MENJAVI TURBINE – KADI

Ali mi zna kdo razložiti? Na Renaultovem servisu so mi pri R – Laguni 1,9 dci, letnik 2002, pri 100.000 km zamenjali turbino, vse cevi, intercooler in naredili servis olje vsi filtri. Po tem je začel avto nenormalno kaditi in je bil odbijač črn od izpuha že pe cca.200 km. Vrnil sem se na servis, kjer so mi pregledali vse (priklop na računalnik, turbina, cevi, merjenje izpušnih plinov) in vse je v najlepšem redu. Poraba se mi je v povprečju dvignila vsaj za pol litra na 100km. Avto deluje dobro moči ima dovolj a poraba je višja in kadi absolutno preveč in to ne samo pri močnem pospeševanju. Torej ima kdo kakšen odgovor na to težavo. Hvala!

So pogledali EGR ventil?

Hvala Jernej, tudi EGR ventil so vzeli dol, bil je dokaj čist in pravijo da je O.K. Nič mi ni jasno in njim tudi ne?!

Zamenjajte znamko avtomobila. Moj moto francoz prvič in zadnjič.
Kupite japonca (Avensis, Acord) in boljše se boste počutili.

Ja lahko se strinjam s to ugotovitvijo. Ampak avto imam skoraj dve leti in do sedaj je bilo vse o.k.. Sedaj ko je vse novo (turbina, intercooler, cevi, servis..), ga ni smiseno prodati. Saj bi za kaj drugega in tega razreda moral kar nekaj dodati, sploh če bi želel malo mlajšo zadevo. Rad bi rešil to težavo okoli kajenja in se vozil še kakšno leto, potem pa mogoče zamenjam za kakšno drugo znamko. Vseeno hvala za nasvet.

Kdo ti je menjal turbino? Kateri servis? Ali je menjana garancijsko?
Kako je s porabo olja pri tvoji Laguni – pred in po servisu.
Naj snamejo cev s turbine in pogledajo, če je kaj mastna. Preverijo naj tudi ali kadi olje ali saje.
Možno, da je “nova” turbina slaba (kar ne bi bilo prvič).

Vzrok kajenja so lahko tudi slabe šobe. Če avto priključijo na clip (tester), to pokaže.

Ne dogaja se nam isto, vendar podobno.

Laguna 2001 – 1,9 dci
* začel kaditi
* poraba olja se je povečala
* šla turbina

– menjana turbina in intercooler (ter vse potrebne pritikline)
– po cca. 2 dneh vožnje je indikator pokazal znižanje nivoja olja
– kadi še vedno (olje)
– poraba bencina (diesela) ostala normalna kot pred servisom

Turbino in vse pritikline mi je menjal original Renaultov servis in to garancijsko. Po 1000 prevoženih KM sem jo peljal nazaj. Turbina je suha, cevi so suhe, olje je polno, nikjer ni nič mastno. Tester ne pokaže napake. Po vsem tem sem prepričan da kadi saje, saj je tudi poraba višja med 0,5 in 1 litrom na 100 km.
Torej:
– PORABA OLJA ENAKA KOT PREJ (olja ne rabi)
– PORABA NAFTE VIŠJA ZA 0.5-1L/100 KM
– CEV NI MASTNA
– TESTER NA POKAŽE NOBENE NAPAKE
– TUDI MERJENJE IZPUŠNIH PLINOV JE O.K.

Glede šob so mi rekli da bi avto cukal, a motor deluje dobro in mirno, tako da bi morle biti šobe dobre.

Ne razumem nič – pri tebi je verjetno problem v turbini, ker porablja olje in kadi olje (to je eden od znakov slabe turbine – luft), pri meni pa je vse to ok. Ko vozim pa je za mano vse v dimu??? Ni prav prijetno ko te vsake toliko kdo opozori ali vpraša kaj je narobe z avtom da tako kadi. Odgovora pa do sedaj ne pozna nihče.
Hvala za nasvet.

Najnovejše:

– pri moji Laguni je glava fuč in že čaka na servis….
Vseeno bolje kot da bi bili bati.

Bo konec tega leta ali ne bo?

Očitno je vse možno pri teh naših Lagunah.
Koliko KM pa ima in kako so ti to ugotovili?
Kaj naj bi bil vzrok?

Kmalu bo konec leta in naslednje mora biti boljše.

Lep pozdrav!

Kaj če bi midva prešla na mail, da pokontaktirava drugače?
Pusti mail.

Hojla nesrečnež
Tudi jaz sem imel Laguno. Turbino so mi menjali TRIKRAT, da o drugih napakah ne govorim. Povem ti za rešitev: PRODAJ in kupi JAPONCA!!!!!!!
Lep pozrav

Hvala za nasvet, vendar me zanima, če naj kupim Nissana?????? :))))

To je Renault. Kupi JAPONCA!!!!!!!!

Lahko preideva na mail.
Lep pozdrav!

Bi si upal s 17 let starim AX-om ali 5ko na primer cez celo Evropo? Jaz recimo ne. Sem si pa s 17 let starim Nissanom in bi si se 5x upal, ker vem da me ta avto ne bo NIKOLI pustil na cedilu, enostavno je pac “prevec” zanesljiv. V zadnjem letu sem z njim nardil slabih 18.000km, niti enega samega problema. Prej bo pleh zanic kot pa karkoli drugega. Lahko bi sel z Astro ali Bravo pa nisem ker:
1. Mi je bil poseben obcutek se s tak starim avtom odpravit na pot, hotel sem dobit potrdilo v to kar verjamem
2. Nissan Micra je mela na poti porabo 4,87l/100km, kar je pol manj kot pri ostalih dveh
3. Vedel sem da me ne bo nikoli pustil na cedilu, kar je se posebej v tujini zelo pomembno
4. Dvomim, da si komu v takem avtu (tud v revnih drzavah) lahko tarca napada:)

Zdaj pa se odloci kaj bos kupo – Japonca al Francoza 🙂 Jaz vem.

ker vem da me ta avto ne bo NIKOLI pustil – izjava leta

Glede porabe smo v študenskih časih stavili za gajbo da ni mogoče ax spraviti pod 3l na 100km (model je dosegel porabo na relaciji manj kot 3 litre ob povprečni hitrosti nad 60km/h). Tako, da 5l benza v primerjavi s 3 litri nafte je skoraj 100% več (cena nafte v evropi).

1. Ne mors primerjat bencinca pa dizlasa
2. Jaz nisem vozo 60, ker ce bi vozo povprecno 60 bi rabo za tisto pot se vsaj 2-3 dni casa polek

Nissanove dizel primere imajo renaultov motor…. Se pravi, da mogoče prideš z dežja pod kap? To naj ti pa pove kak stručko. A se renaultovi dizlovi motorji v nissanovih avtih obnesejo bolje kot v renaultih?

Če hočeš zanesljiv avto, vzemi Japonca. S Hondo boš imel sigurno najmanj problemov, pa še dolgo ti bo služila.

Kar se tiče Renultovih servisov,ki so prav za to poučeni imam z njimi slabe iskušnje.Npišejo kaj so ti delali na tvojem vozilu in na koncu opazis,da to ni tisto kar je na racuno navedeno.Poiskal sem si privatnika ki je res strokovnjak na vseh vozilih in naredi tako kot je treba.So ti grancijo upostevali za turbino ali so imeli kaksne izgovore.

New Report

Close