Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Opel vectra in izklop airbag-a?

Opel vectra in izklop airbag-a?

Zanima me, ali se da pri opel vectri (karavan) izklopiti sprednji sovoznikov airbag? Ker se bom večino časa vozila sama z otročkom bi bilo super, če bi se ga dalo izklopit, saj bi ga rada imela na očeh. Ima mogoče kdo izkušnje s tem? Avto je letnik 99″.

Samo en mali nasvet, takole za razmislek. Tudi midva otroka voziva v avtomobilu, ki se mu ne da izklopiti airbag in sva povpraševala, kako bi to storila. Prodajalec nama je nato posredoval nasvet izdelovalca avtomobila, da naj se otrok sploh ne bi vozil na sprednjem sedežu.
Zakaj?
Zadaj je veliko varnejši, ne glede na izključen airbag, hkrati pa je varnejša tudi vožnja, saj se voznik manj posveča otroku in več vožnji. Če je slučajno začela jokati, je pač tisti, ki vozi, ustavil in jo potolažil. Kar je veliko varneje kot tolažba med vožnjo.
Resnici na ljubo smo imeli zelo malo tovrstnih težav, otrok je med vožnjo v glavnem spal.

Vozi otroka zadaj … Tako ali tako je otrok zadaj sam, kadar sta 2 v avtu, in če je OK takrat, bo tudi, ko je 1 odrasel v avtu. Naj se kar navadi sedet zadaj.
Pa statistično je zadaj (posbej sredina&desno) veliko varneje kot spredaj.

Imamo novorojenčka in sem od prijateljice zvedela (??), da ne smeš voziti novorojenčka zadaj v avtu, če si sam. Toda ne vem, če je preverjeno, tako mi je povedala. Zato sem mislila, da je edina rešitev odstranitev airbaga za ta čas.
Ali je res, da če si sam naj bi otrok (novorojenček) ne bi sedel zadaj sam??? Kdo mogoče ve? Hvala za odgovore. Lp Tanjčka

Meni to nikakor ni znano, ali obstaja kakšen zakon ali kaj? Vsi nasveti glede prevoza otrok (glej tudi navodila za uporabo avtomobila) navajajo, da naj bi se otroci vedno vozili zadaj. Vožnja spredaj naj bi bila bolj izjema – če bi, denimo, bil zadaj pas prekratek, kar se pri starejših avtomobilih rado dogaja …

Naša se je zadaj sama vozila od cca 1 meseca naprej. Zakaj pa ne bi bla zadaj sama? Saj tud ponoč sama spi itd …
Šofer: kratek pas zadaj = ponavadi japonski avto (tudi sodobni). Šparajo kjer ni treba.

Prijateljica je rekla, da zato, da ga gledaš in če se mu slučajno kaj zaleti, da mu lahko prej pomagaš, kot pa če je zadaj in ne vidiš kaj dela.
Po njenem naj nebi otroka vozil zadaj ko je majhen, pravi da ga ne smeš. Ali je pa to res in če je kje zapisano pa ne vem. Jo moram še enkrat vprašat.
lp

Hm, kaj pa se otroku lahko zaleti? Najprej je treba torej poskrbeti, da pri sebi nima nič takšnega, kakšne hrane ali majhne igračke, torej.

Medmisel: kaj pa, ko se mu zaleti na sprednjem sedežu in se voznik(ca) hitro v paniki obrne proti njemu (takrat pač ne razmišljaš samo pomagaš). Takrat se lahko nato zaletita oba.

Kot sem že napisal, smo našo Špelo vedno vozili zadaj, nikoli se ji ni nič zaletelo, pa je videla kar veliko sveta (in, seveda, še vedno sedi v večjem stolčku zadaj).

Ja saj smo našega prvega otroka tudi vozili zadaj. Ona pa mi je rekla, da ga sedaj ne smeš več voziti zadaj, če si sam v avtu. Prav jutri jo moram poklicat, da jo vprašam od kje njej ta podatek. Če se prav spomnim, je rekla, da plačaš kazen če te ustavi policaj in je novorojenček sam zadaj.
Jutri vam sporočim od kje njej ta podatek. Lp Tanjčka

Ustavi policaj pa plačaš kazen …
Za umret od smeha.
Povej prijatljici da naj si neha izmišljat neumnosti in raje kdaj kaj prebere.

Nisem je dobila, da bi jo lahko ponovno vprašala glede tega. Tudi meni se zdi čudno, da bi za to plačal kazen. V njenem primeru naj bi se torej lahko vozil z avto, samo če je še kdo zadaj.
Bomo očitno kar vozili tako kot smo prvega. Pa še airbaga mi ne bo treba izklopit. Jaz pa tudi vse verjamem.
Lp in hvala za pojasnila

New Report

Close