Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem honda civic-letnik 2004

honda civic-letnik 2004

prosim, če mi zna kdo odgovorit.

prižgala se mi je oranžna lučka za pogonske motne… ko se luča prižge avto izgublja moč, ko avto ugasnem in ga ponovno prižgem gre normalno..

je možno, da je krivo gorivo(je diesel)?

ne vem, res me skrbi..

in še to…. avto ima 3 lete garancije, zdaj me pa zanima, če morem kaj doplačat za popravilo… avto še nimam 1 mesec.?

hvala vnaprej

sasa

dvomim, da je gorivo. Glede na to, da težave izginejo, ko avto ugasneš, bi najprej posumil elektroniko.

ravno je moj šel na servis, pa so ugotovili, da naj bi bila voda zraven nafte(tankala pa sem na tuševi bencinski črpalki)… svetovali so naj grem na daljšo vožnjo, da se vse prečisti…. ne vem zakaj prodajajo bencin za 5 tolarjev ceneje, če je zanič… raje dam 10 tolarjev več pa brez škode. sicer mam avto še 3 leta v garancij

vseeno hvala za oodgovor…. tudi sama sem pomislila na elektriko

lep pozdrav

Dokaj pogost pojav pri dizlaših, ker je pri nas nafta zelo nečista. Potem se pa vse sorte kvari:(((. Še dobro, da ti ni elektronike poškodovalo.

zaenkat se mi lučka še ni prižgala od kar sem bila na servisu, bomo pa vidli kaj bo…. poročam….. jutri grem na malo daljšo vožnjo da gorivo čimprej porabim, potem bomo pa vidli….

ne vem, človek se znebi starega avtomobila, da mu več ne bo delal težav, kupi novega, in se spet ne more vozit, ker…….

Jaz sem pa ravnokar dizla naročila…..

Jaz imam tudi enga Hondinega dizla doma, pa sem do sedaj z njim izredno zadovoljen. Vedno pa pazim, na katerih bencinskih črpalkah tankam – najraje na črpalki, ki ima veliko strank, pa po možnosti na OMV.

no in naj vam povem kaj je z mojo novo hondo…. bila na servisu in ugotovili, da je crknila turbina…. škode za 300.000 sit… še sreča da imam garancijo….

zato vam povem, da pazite na katere bencinske hodite tankat vaše diesel avtomobile… sama bom hodila na omw…

lp

Ja, temu se tudi japonci ne morejo izogniti (okvaram namreč).

lpk

Z japonci do sedaj osebno nisem imel nobenih problemov, imel sem jih pa z Oplom in VW. Pa tudi kar nekaj Puntotom sem že pri 40000 km delal generalno, ker se je zaradi slabega materiala zvila glava, kar nekaj Oplom sem menjal menjalnik, ker so zobje enostavno odleteli… Turbina pa ti gre lahko pri kateremkoli dizlu s turbino, ker so ti avti izredno občutljivi na “nečisto” nafto, ki je pri nas izredno pogosta. V Avstriji in Nemčiji teh problemov ni!!! Je pa Honda po mojih avtomehaničnih izkušnjah eden izmed najkvalitetnejših proizvajalcev avtomobilov.

Turbina nima prav velike veze z nečisto nafto (gre prej kaj drugega).

lpk

Ima vezo, pa še kako veliko – tehnologija turbo dizlov je izredno napredovala, ampak je pa tudi izredno občutljiva na nekakovostno nafto, ki vsebuje razne primesi (npr. biodizel…), na katero starejši dizli niso občutljivi. Poznam kar nekaj ljudi, ki so uničili avto s takšno nafto – gre pa za različne znamke od Audijev, BMWjev, VWjev, Mecedesov… Nekaterim med njimi je tudi bencinska družba, na kateri so tankali, povrnila stroške. Je pa v tem primeru treba te dele menjati, čiščenje ne zadostuje.

kristjan!!

kakšen avto pa ti voziš?? sem ženska ampak se veliko spoznam na avtomobile, da pa še to ne veš, da ima turbina veliko povezavo z nečisto nafto….

Nečista nafta se prej ustavi v filtrih (če ga avto seveda ima), šobah, pumpi in šele nato gre skozi motor in turbino. Če bi filer dobro opravljal svojo nalogo do motorja nečistoča ne bi smela priti. Se pa strinjam, da slovenska nafta ni zadostne kvalitete (ampak jo vsi točimo).

New Report

Close