Kolikokrat na dan si umiti obraz/grozno mastna koža in lasje
Jaz s umijem obrazi npr. ob 7ih zjutraj in ob 8 imam že zelo mastnega. Po novem si ga umijem 4 krat na dan. Akne in ogrce imam povsod:po zgornjem delu hrbta, celem obrazu, obeh ranenih in prsnem košu. Poskusila sem že vse. Sem mislila da če se začnem tuširati zjutraj in zvečer z veliko mila da bo bolje. Isto je! Lase, če si zvečer umijem imam zjutraj že mastne, s kožo je isto. Lase si dvakrat našamponiram, ne pomaga. Po nosu imam vsak dan nove ogrce. Ce si jih zjutraj stisnem imam zvečer že nove.
Prosim vas za kak nasvet, TISTI, KI SE MISLITE NORČEVATI NE ODGOVARJAJTE!!
Anonimno482, 14.07.2023 ob 22:59
Maki ko da je sve skole zavrsio..?
Ja kaj pa kak detoks telesa? Ingver je ok… mislim da spinaca tudi… post… post je najbolj…
Kaksno kilazo pa mas? Kaj jes?
Se strinjam, potrebno se bo očistiti od znotraj. Koža je ogledalo naše notranjosti. Pa če preveč šamponov in mila uporabljaš, se koža še bolj masti, ker jo ti izsušuješ in se hoče obnavljat. Kupi si blaga mila, trda, ne gele.
Evo jaz sem večino življenja imela mastno kožo, lase imam še vedno. Sem 40+. Lase si umivam dnevno. Pred tem si dam olje na konice, da jih preveč ne izsušim. Pa nič na lasišče (kakšnih suhih šamponov in to). Lasje so super in zdravi. Umivam z nežnim šamponom za vsakodnevno uporabo.
Obraz si umijem zjutraj in zvečer. Zvečer dvojno (ker uporabljam ličila). Isto umivam z nežnim milom. Potem nujno krema (vlažilna). Jaz kakšno v obliki gela uporabljam. Odvečno maščobo popivnam z wc papirjem če se pojavi. Po 40em se mi je koža umirila in se ne masti več toliko.
Kar se tiče ogrcev in aken. Predlagam ti tole:
Pa obisk pri dermatologu. Verjetno ti bo differin predpisal. Če ti ga bo prenehaj uporabljati to milo, ne gre skupaj.
Pa kot so ti že rekli, telo ti s tem nekaj sporoča. Odstrani sladkor in mleko iz prehrane. Veliko tekočine in vlaknin. Dovolj beljakovin. Ne predelane hrane. To bo največjo spremembo povzročilo. Vse zunanje stvari samo zunanji del kože vizualno popravijo. Ne odstranijo pa vzroka. Ki je lahko od prehrane, življenjskega stila, lahko je hormonsko. Zelo verjetno je hormonsko. V vsakem primeru najdi vzrok. Oz. pojdi k strokovnjakom ki so tam zato da ti pomagajo. Bo vredno vsakega centa.
Koliko, 14.07.2023 ob 22:55
Jaz s umijem obrazi npr. ob 7ih zjutraj in ob 8 imam že zelo mastnega. Po novem si ga umijem 4 krat na dan. Akne in ogrce imam povsod:po zgornjem delu hrbta, celem obrazu, obeh ranenih in prsnem košu. Poskusila sem že vse. Sem mislila da če se začnem tuširati zjutraj in zvečer z veliko mila da bo bolje. Isto je! Lase, če si zvečer umijem imam zjutraj že mastne, s kožo je isto. Lase si dvakrat našamponiram, ne pomaga. Po nosu imam vsak dan nove ogrce. Ce si jih zjutraj stisnem imam zvečer že nove.
Prosim vas za kak nasvet, TISTI, KI SE MISLITE NORČEVATI NE ODGOVARJAJTE!!
Kolegica si je za mastno kozo polno aken.. kupila..meglico..od visija..
Zamatira obraz oz posusi ji obraz…
Njej zelo odgovarja…
Zdej preden bos sla k dr in bila na vrsti itd..lahko se to probas..
Vichy
Normaderm phytosolution..
Meglica…
Pa stran cukr mlek..ubistvu, kaksen post naredit, bi bilo tudi super..
Če je to res, to ni normalno. In pejt k zdravniku.
Za kožo je pa sicer bolje, če je mastna, kot da ni. In ja, normalno je, da je koža mastna, tudi če si daš kremo gor, je mastna, ker mora biti mastna. Seveda pa ne sme biti premastna, da se svetiš na daleč.
Suha koža vodo v prehitro gubanje, izgubo prožnosti…. klasični znaki staranja.
Preveč si obsedena s tem, zato stanje samo še poslabšaš.
Greš k zdravniku, da ti da kakšen klindamicin, ki ga mažeš le po aknah, sicer pa NE PRETIRAVAJ.
Mh.. je dost tut od genov! Js si prvoščim fast food-no v meka res ne hodim. Jem pa hamburger,pico. Spijem kokakolo, jem napolitanke, čokolado.. ok obožujem tut zelenjavo, sadje vodo. Pč mam dneve k se bl pacam.. pa je moja koža gladka in lepa. Me sprašujejo katero kremo uporabljam- otroško! ? Becutan? ko gledam frendice kak asortiman majo za nego obrazo, od tonikov do različnih balzamov in ko vidim rezultat, gre skor v kontra smer.. ok tu in tam si nardim masko z belo glino, ker je zanimivo met kumarce na očesih..
CrazY FroG ?, 15.07.2023 ob 08:02
Mh.. je dost tut od genov! Js si prvoščim fast food-no v meka res ne hodim. Jem pa hamburger,pico. Spijem kokakolo, jem napolitanke, čokolado.. ok obožujem tut zelenjavo, sadje vodo. Pč mam dneve k se bl pacam.. pa je moja koža gladka in lepa. Me sprašujejo katero kremo uporabljam- otroško! ? Becutan? ko gledam frendice kak asortiman majo za nego obrazo, od tonikov do različnih balzamov in ko vidim rezultat, gre skor v kontra smer.. ok tu in tam si nardim masko z belo glino, ker je zanimivo met kumarce na očesih..
včasih je res tako, da bolj kot se komplicira slabše je. Super tebi, da nimaš problemov. Jaz imam slabo kožo in redno obiskujem kozmetičarko. Avtorica najdi svoj ključ do lepe kože. Meni kozmetičarka vedno znova govori, da ni vse za vse. Kar nekaterim ustreza, drugim ne bo…
Po opisu sodec, je tvoje stanje ze zabredlo, zato bo edina resitev dermatolog.
Drugace zelo mastna koza zahteva nezno nego, enako kot suha koza. Cim manj kemije.
Moja koza je bila do 40ih precej mastna, od konca 20ih in do 40ih prakticno nisem uporabljala kreme, samo vodo, obcasno kremo za najstnisko kozo, ce sem bila izpostavljena mrazu ali soncu in koza se je poravila, je bila se vedno mastna, a ogrci in mozolji so skoraj izginili. Zdaj sem 50 in uporabljam kreme za 30 letnice, pac moja koza malo zaostaja za dejansko starostjo.
Kozi je najveckrat potrebna le cistoca in vlaga, od znotraj in od zunaj.
Za lase pa zelo hvalijo caj rozmarina. Si ga skuhas, ohladis, po pranju las si lasisce speres se s cajem, kar ga ostane, si ga das pa v steklenicko s sprico in si zjutraj in zvecer naspricas na lasisce. Baje susi lasisce in spodbuja krepitev in rast las.
Ampak, prvo dermatolog!
Ce mastne lase pohosto umivas se bolj mastijo, suhi pa se bolj susijo.. podobno verjetno s kozo mastno.. porihtaj zadeve od znotraj, ali je crevje v dobrem stanju, saj tezave prebavil butnejo skozi kozo ven.. pij veliko vode, jej veliko zelenjave, zmanjsaj vnos cukra ne pij alkota ne kadi itd itn.. primerna negovalna sredstvs itd..
Anonimno 8409, 15.07.2023 ob 08:11
kok ste pa stari da še niste pogruntal da milo masti kožo? Pa tudi ni isto milo za roke in za obraz, ne moreš kr z obično žajfo 4x na dan si obraza umivat, tko bi se vsakemu zmastila koža, kupite si uno korejsko ali kakšna že je kozmetiko, une majo lepo kožo, nisem še videl Korejke z mastno kožo.
Kaj pa korejke jedo? Kakšen način življenja imajo? Kakšno genetiko? In veš obstajajo tudi take z grdo kožo. Nimajo lepe zaradi kozmetike 🙂
Zartrose, 15.07.2023 ob 08:47
Ce mastne lase pohosto umivas se bolj mastijo, suhi pa se bolj susijo.. podobno verjetno s kozo mastno.. porihtaj zadeve od znotraj, ali je crevje v dobrem stanju, saj tezave prebavil butnejo skozi kozo ven.. pij veliko vode, jej veliko zelenjave, zmanjsaj vnos cukra ne pij alkota ne kadi itd itn.. primerna negovalna sredstvs itd..
Lasje se nič bolj ne mastijo če jih pogosto umivaš. Ni da lojnice spremenijo svojo funkcijo če so zafilane s svinarijo. Samo vnamejo se. Proizvodnjo loja določajo hormoni. Ne zunanji dejavniki (umivanje).
In spet delaš to. Otročje bežiš v svojo zgodbico in jo prodajaš. Nizko. Razumi, da velikokrat podajaš napačne informacije in vsak tega ne sprejema, če nimaš pojma bodi raje tiho. Preveri svoje vedenje. Bo šlo to razumeti. Kakšne leporečnice, kaj ima to vezo? Motiš se v izjavah in to delaš zelo, zelo pogosto. Ker zavajaš te popravimo. Ne nori zdaj in ne izmišljuj si spet nekaj. Vsaj enkrat se zadrži.
Forum je zaprt za komentiranje.