Kolikokrat na dan si umiti obraz/grozno mastna koža in lasje
to ni normalno, 15.07.2023 ob 10:35
to ni normalno, 15.07.2023 ob 10:28
Seveda je pomembno kaj človek je, ker se to odraža na koži. To je dejstvo. Eden izmed vitaminov naj bi naredil lepo kožo, izmed B vitaminov, ne vem točno kateri. Problem je samo v tem, da B vitamin redi, saj spodbuja tudi tek.
Na kožo vpliva tudi um, točneje stres, saj stres tako negativno vpliva na celo telo, posledično se tudi pozna na koži.
Umirjenost, ki se lahko doseže z meditacijo, se pozna na notranji energije, kar se pozna tudi na koži, saj telo drugačno energijo oddaja.
Ljudje v tej državi so zelo zabačeni, sploh nimajo primernih besed za milijon stvari, kot jih imajo vzhodnjaki npr Indija za notranji svet ali zahodnjaki za zunanji svet.
Slovenc več od grebatorstva ne seže, to pa zato ker je tako umsko omejen, drugega pa ne dojame, ker zanj to ne obstaja.
Ne, to je zato, ker so vzgojeni za hlapce, delavce in kmete. In hlapec ustvarja hlapce, če pa kdo ni hlapec je pa že foušija in zavist do neba. Mentaliteta je hlapčevska, ki vse dol tišči, kar izstopa od hlapčevstva.
Elita to ve, zato naredi vse, da pride na oblast, kar ji z lahkto uspeva, ker ve, da imajo ta folk hlapčevsko mentaliteto. Tam pa lepo smetano pobirajo, hlapci pa raje drug drugega dol tiščijo, kot da bi red naredili, kjer je red treba narediti. Npr. zdravstvo. Izboljšanje stanovanjskih pogojev itd, ampak glede na to, da prihajajo migrantje skoraj dobesedno iz džungle, je pričakovati samo poslabšanje razmer, ker imajo tako nizek standard, da nam ga izbijajo, ker je migrantov preveč. Skratka migrantje nas sedaj prmititivizirajo, ker imajo več jajc, in manj pameti, namesto, da bi bilo obratno. Skratka jajca zmagajo in prevladujejo, skratka opičjaški um.
Izpovedlo in si potrdilo. Trol.
CrazY FroG ?, 15.07.2023 ob 10:42
Anonimno 8713, 15.07.2023 ob 10:30
CrazY FroG ?, 15.07.2023 ob 10:27
Anonimno 8713, 15.07.2023 ob 10:17
Njene žleze lojnice so preveč aktivne. Izločajo velike količine sebuma. Najboljše je, da s pomočjo strokovnjaka ugotovi, kako njihovo aktivnost omajati.
Sebum reduciraš s tem, da si čim mnj v stresu in tud s tem, da uporabljaš čim mnj makeupa! Poleg hrane in ostalega. Kolegici je dermatolog predpisal Aldacton al neke takega in zdj mnj tega proizvaja njena koža.. je pa proizvodnja tega “kožnega olja” kr zlo podvržena res genom tut.
Drgač pa pr laseh je podobno, ta mast se kopiči in bolj kt umivaš, slabš je lh! Še večje količine te maščobe se kopiči!
Za kožo in lase je tud silicij super. Z leti ga mamo vse mnj, fajn ga je dodajat.
Sodobni šamponi, tudi Ph nevtralni šamponi tega ne povzročajo več. To je veljali nekoč. Mastne lase manj umivati. Dejstvo je, da jih lahko umivajo tudi vsak dan. S pravimo pripomočki.
Ja potem je res najboljš vrnitev k naravi kt nekdo omenja rožmarin, pa kkšne koprive in tako? sj ti šamponi navadno vsebujejo to.. mh dobro je.. avtorica srečno.
Boljše je dermatološko testirano uporabljati. Tinkture doma narejene niso preverjene.
Zartrose, 15.07.2023 ob 10:41
Anonimno 8713, 15.07.2023 ob 10:14
Zartrose, 15.07.2023 ob 10:07
A se kar osebni napad in pisanje o meni, ceprav nisem tema teme? In potem mene obtozujes da se nisem sposobna drzat ene debate? Prava mi govori ja ?.. nic koristnega nisi na temo povedala in avtorica si s tvojim napadalnim neumestnim naklafanjem nima kaj pomagat.. moje nasvete lahko vsaj poskusi in vidi ce kaj pomagajo.. kako pa naj si s tvojimi? A zartrose da na kozo??
Zdaj vrtiš, ker veš kako motiš se. Moj nasvet je dermatolog.
KAj vrtim ce se ti stalno vame zahanjas in skor vsako temo zasvinjas z svojimi nebulozami. Nism tema teme, niti nism dermatologinja da mene v temo vlacis ?
Pametna res nisi. Zavajaš in lažeš…
Kaj pa je res vaša formalna izobrazba, glede na širino obzorij in suverenost na tok področjih? Pa ne trdim, da je formalna izobrazba edino merilo znanja, 90% znanja izpred 25 let je danes zastarelo in vse informacije tega sveta so en klik stran, ampak izobrazba ti vendarle da nek teoretski okvir, da lahko smiselno umeščaš informacije in se znaš kritično opredeljevati do njih, brez tega si včasih težko ustrezno skeptičen do svojih lastnih prepričanj in kljub argumentom s težavo spremeniš stališča.
Anonimno 8713, 15.07.2023 ob 11:00
Pametna res nisi. Zavajaš in lažeš…
TI si tosta ku zavajas in lazes, predvsem o meni. In to v temi kjer nisem jaz tema teme. Pa si me napadla, ker sm napisala da pogosto umivanje las mastne se bolj masti.. nisem edina to zapisala, sem pa edina, ki si.jo napadla na osebni ravni. Pametnemu dovolj! ?
Koliko, 14.07.2023 ob 22:55
Jaz s umijem obrazi npr. ob 7ih zjutraj in ob 8 imam že zelo mastnega. Po novem si ga umijem 4 krat na dan. Akne in ogrce imam povsod:po zgornjem delu hrbta, celem obrazu, obeh ranenih in prsnem košu. Poskusila sem že vse. Sem mislila da če se začnem tuširati zjutraj in zvečer z veliko mila da bo bolje. Isto je! Lase, če si zvečer umijem imam zjutraj že mastne, s kožo je isto. Lase si dvakrat našamponiram, ne pomaga. Po nosu imam vsak dan nove ogrce. Ce si jih zjutraj stisnem imam zvečer že nove.
Prosim vas za kak nasvet, TISTI, KI SE MISLITE NORČEVATI NE ODGOVARJAJTE!!
Samo ne poslušaj teh bitij o detox – za par mozoljev je prehrana, za opisano pa ne.
Če imaš že v eni uri takšno katastrofo – pojdi k dermatologu. Verjetno si že poskusila te gline za ogrce in si ne daješ kakšnega arganovega olja na lase.
Obraza si ne čisti non stop, ker boš uničila kožno bariero in bo še slabše. Zjutraj in zvečer z nežnim čistilnim gelom (Balea ima enega prozornega v tubi, ki je zelo nežen), zvečer si lahko tudi toniraš (izberi tonik brez alkohola).Obvezno uporabljaj niacinamid, retinal (priporočam od Miss Alice) in pa ne izpostavljaj kože soncu, ker ti vnetje še pospeši, uporabljaj spf zaščito, vsak dan.
Dajte si že razdeliti, kaj je osebni napad. In če slučajno sam človek nima prstov vmes. Da so potem odzivi. Ker potem to ni osebni napad, temveč setev pozornosti. Se pa strinjam, da se pol kakšnim takim pol notranja energija pozna tud na koži. Na forumu sicer čudežno lepa. ?☺️☺️☺️ Pa če obstaja, morda je to način, da energija gre sem in ne v kožo. ??☺️☺️☺️
Anonimno 8409, 15.07.2023 ob 11:04
Kaj pa je res vaša formalna izobrazba, glede na širino obzorij in suverenost na tok področjih? Pa ne trdim, da je formalna izobrazba edino merilo znanja, 90% znanja izpred 25 let je danes zastarelo in vse informacije tega sveta so en klik stran, ampak izobrazba ti vendarle da nek teoretski okvir, da lahko smiselno umeščaš informacije in se znaš kritično opredeljevati do njih, brez tega si včasih težko ustrezno skeptičen do svojih lastnih prepričanj in kljub argumentom s težavo spremeniš stališča.
Ja js sm avtoličarka ona mal viši mizarka, prej ena pleskarka , vmes mamo krovko, zaključla je keramičarka.. zajamemo vse! Struganje, klepanje, brušenje, lakiranje, skobljamo, prekrivamo, izdelujemo, obdelujemo, polagamo,..
Skratka, kaj te briga?
Vsaka svojo kožo nosi, na svoj način..
CrazY FroG ?, 15.07.2023 ob 11:41
Ja js sm avtoličarka ona mal viši mizarka, prej ena pleskarka , vmes mamo krovko, zaključla je keramičarka.. zajamemo vse! Struganje, klepanje, brušenje, lakiranje, skobljamo, prekrivamo, izdelujemo, obdelujemo, polagamo,..
Skratka, kaj te briga?
Vsaka svojo kožo nosi, na svoj način..
Ti pa si pojava frogica. ?
Pretiravaš. Zmanjšaj mučenje kože in las, temeljito očisti obraz le zvečer, kvalitetno kremo uporabi le zjutraj in za lase namesto pretiranega umivanja raje uporabi suhi šampon, recimo dva dni suhi pampon, tretji dan umij lase z neagresivnim šampomo, in ne prevročo vodo. Stuširaj se zvečer in telo namaži s čistim olivnim oljem.
Pozdravljena
Razumem te, ker sem imela tudi sama mozolje in mastno kožo.
Napisala ti bom kaj uporabljam:
Sudocrem :to je krema za dojencke dobiš jo v DM 5eur zelo dobra zelo izsuši mozolje, ker je dokaj suha si dam zvecer nad njo še serum: Balea Q10 anti falten. Ni draga poglej v dm
Ker se licim si puder odstranjujem s Cien eye make up remover moder dobiš ga v Lidlu je na oljni bazi ne izsušuje in ne dela mozoljev. Super je!
Imam še čistilno peno od Neutrogena Clear & Soothe ful mi paše tudi iz DM.
Uporabljam nežen piling od Afrodite Exfoliating solution detox gelni piling DM
In naslednje maske od afridite
Sos calming lavanda in vitamin C DM
Imam še Nivea Cellular luminous s faktorjem 50 za sonce predno grem na plažo ta krema res briše pigmentne madeže nastale zaradi mozoljev sprobano.
To bi bilo moje priporočilo glede krem, ki mi res odgovarjajo . Uporabljala sem tudi zelo drage kreme kozmeticark, ki pa mi niso odgovarjale ampak sem z poskušanjem krem ugotovila da mi te najbolj odgovarjajo.
Še en nasvet ne si sama stiskat mizolje namaži se s sudocream zvecer in rajši hodi 1x mesečno k kozmetičarki da ti sčisti kožo.
Ko greš na plažo si daj obveznona obraz 50 faktor sem ugotovila , da ce si kreme ne dam dobim drugi dan mozolje.
Ne uporabljat agresivne pilinge .
To bi blo vse z moje strani, upam, da sem ti pomagala in zapomni si: lepa si in imej se rada? srečno.
Forum je zaprt za komentiranje.