prepovedano parkiranje
Prosim pomoč. Imaš hišo z dvoriščem (veliko za 4 avte). V sosednjo hišo se vselijo novi sosedje, ki imajo svoje parkirišče ampak na drugi strani ceste.
Ker “ne razumejo slovensko” (oziroma nočejo) se jim ne da dopovedat, da naj ne parkirajo na našem oziroma vsaj ne 4 avtomobile, ker potem ni prostora za naš avto.
Kupiš tablo prepovedano parkiranje – privat zemljišče in recimo, da še vedno parkirajo.
Kaj potem lahko narediš? Kaj je naslednji korak? Samo tožba za motenje posesti ali je še kaj vmes?
A red, 16.01.2023 ob 11:31
Je to parkirišče dejansko vaša last?
Če ja, prvo lepo poveste, pa opozorilna tabla in potem za brisalce obvestilo, da naslednjič kličete vlečno službo.
In to res naredite!
Karkoli rečeš maha, da ne razume. SO iz tujih dežel, da se lepo izrazim in me kdo takoj ne napade, da sem ne vem kaj.
Ja dejansko je naše pač v sklopu hiše imamo dvorišče. Ob nakupu so bili tudi izmerjene meje, postavljeni novi mejniki, ki so bili na istem mestu, kot tudi je meja. Vhod v dvorišče je iz ceste in gajbice ne pridejo v poštev, ker je nerodno pustit avto na cesti (ovinek) in odmikat gajbice
mijav mijav, 16.01.2023 ob 11:47
se pravi očitno gre za vrstne hiše. Če ne morete fizično ločiti dvorišč, potem pride v poštev samo, da vsakič kličete ustrezno službo, da odstrani material iz vaše posesti. Morate pa to res redno početi.
Ne ne stara vaška postavitev. Naše dvorišče je na eni strani ločeno z živo mejo, za tem zadaj je naš vrt
Na drugi strani je ločeno s kamnitim robnikom na katerem je ograja
Vmes je dvorišče. Oni ga imajo na drugi strani ceste, kar je res nerodno ampak tako je že 100 let in tako so kupili.
Vse jasno ampak koga se pa res dejansko lahko pokliče?
Anonimno970, 16.01.2023 ob 11:52
Ne ne stara vaška postavitev. Naše dvorišče je na eni strani ločeno z živo mejo, za tem zadaj je naš vrt
Na drugi strani je ločeno s kamnitim robnikom na katerem je ograja
Vmes je dvorišče. Oni ga imajo na drugi strani ceste, kar je res nerodno ampak tako je že 100 let in tako so kupili.
Vse jasno ampak koga se pa res dejansko lahko pokliče?
redarje?
Anonimno970, 16.01.2023 ob 11:43
Karkoli rečeš maha, da ne razume. SO iz tujih dežel, da se lepo izrazim in me kdo takoj ne napade, da sem ne vem kaj.
Ja dejansko je naše pač v sklopu hiše imamo dvorišče. Ob nakupu so bili tudi izmerjene meje, postavljeni novi mejniki, ki so bili na istem mestu, kot tudi je meja. Vhod v dvorišče je iz ceste in gajbice ne pridejo v poštev, ker je nerodno pustit avto na cesti (ovinek) in odmikat gajbice
kter jezik razume… pa pojdi na google prevajalec v njegov jezik, če je takšen da ga ne tznamo tukaj – in mu v njegovem jeziku napiši vključno z opozorilom,da boste v nasprotnem primeru, če se to ne neha poklicali odvoz
Anonimno970, 16.01.2023 ob 12:00
Bom prav vprašala na policijo na navadno številko.
Ker kar sem iskala po netu je samo prvič opozorilo pred tožbo za motenje posesti ter 2. tožba za motenje posesti
seveda noben ne bo prišel, če boš samo spraševala.
Ti pokličeš policijo in poveš, da je en sumljiv avto parkiran na tvojem dvorišču in te je strah, da je poln droge, pa ne bi rada, da tebe kaj osumijo. Če bodo rekli, da nimajo časa, pokliči čez pol ure in povej, da si preventivno ustrelila nekoga, ki je nesel neko stvar v ta avto. Pa boš videla, če bodo imeli čas priti.
Anonimno333, 16.01.2023 ob 12:03
kter jezik razume… pa pojdi na google prevajalec v njegov jezik, če je takšen da ga ne tznamo tukaj – in mu v njegovem jeziku napiši vključno z opozorilom,da boste v nasprotnem primeru, če se to ne neha poklicali odvoz
Ja ne razume, ker noče ali pač ne razume
Šiptarji so
Policija in redarstvo na zasebnem zemljišču nimata nobenih pooblastil. Nima smisla, da kličeš. Prav tako avta ne smeš fizično umaknit, ker gre za njihovo privat lastnino. Žal nima pri nas nobene veze, da je parkirana na tvoji lastnini. Torej tožba, ali pa…
Deluje samo dobra stara zadeva: če bodo oni imeli več težav, ker parkirajo na tvojem, potem se bo to nehalo. Ena izmed najbolj finih stvari je, da:
– izpustiš gume (ne preluknjaš, samo spustiš ventilček). Obvezno vsaj dve, zato da z eno menjavo ne more rešit problema. Ne jih luknjat, ker si za to kazensko odgovoren.
– avto zasuješ z jajci in ga posuješ z moko. Tega se ne bodo znebili lep čas.
Slaba stran tega je, da lahko dobiš povračilne ukrepe. Zdaj pa sama preceni, koliko ti tole pomeni. Meni je po izvršeni točki ena ratalo, ker je tisti, ki mi je par mesecev parkiral na ta način ugotovil, da sem jaz bolj usekan od njega.
Xzav, 16.01.2023 ob 12:10
Policija in redarstvo na zasebnem zemljišču nimata nobenih pooblastil. Nima smisla, da kličeš. Prav tako avta ne smeš fizično umaknit, ker gre za njihovo privat lastnino. Žal nima pri nas nobene veze, da je parkirana na tvoji lastnini. Torej tožba, ali pa…
Deluje samo dobra stara zadeva: če bodo oni imeli več težav, ker parkirajo na tvojem, potem se bo to nehalo. Ena izmed najbolj finih stvari je, da:
– izpustiš gume (ne preluknjaš, samo spustiš ventilček). Obvezno vsaj dve, zato da z eno menjavo ne more rešit problema. Ne jih luknjat, ker si za to kazensko odgovoren.
– avto zasuješ z jajci in ga posuješ z moko. Tega se ne bodo znebili lep čas.
Slaba stran tega je, da lahko dobiš povračilne ukrepe. Zdaj pa sama preceni, koliko ti tole pomeni. Meni je po izvršeni točki ena ratalo, ker je tisti, ki mi je par mesecev parkiral na ta način ugotovil, da sem jaz bolj usekan od njega.
Bistveno drugače bi bilo če bi jaz tam živela. Tam živijo moji starši, ki se bližajo 80
Če se spravijo njima nagajat ne bo prijetno. Ker z mano ne bi bilo konca, naša dva pa bi najbrž rekla “oh naj parkirajo, da bova imela mir”. Potem pa meni jamra spet je poparkirano
dinklevoss, 16.01.2023 ob 12:12
Hja, če so šiptarji, potem ni pomoči. Raznorazna nagajanja, v stilu praznjenja gum in podobno, se ti znajo vrniti nazaj kot bumerang.
Ja saj to je, sploh ker sta tam starša, ki sta blizu 80 in ne jaz.
Fotra bolj skrbi, da bo to čez čas za njih postalo tudi uradno njihovo
Kot piše tale nad mano, pajek ti avtomobila ne bo odpeljal, ker gre za privat zemljišče. Pajki odvažajo samo z javnih površin.
Vsakršno NAGAJANJE odsvetujem, ker bo to sprožilo plaz povračilnih ukrepov z druge strani.
Postavi dva količka in vmes napelji ketno. Sicer boste res morali vsakič izstopiti iz avta in verigo odkleniti, ampak bolje kot nič. Najceneje in najhitreje.
Anonimno970, 16.01.2023 ob 12:07
Ja ne razume, ker noče ali pač ne razume
Šiptarji so
pa napiši v albanščini al kak jezik oni tam imajo napiši in slikaj,da je bilo napisano v njihovem, vključno z opozorilom – pa vse to poslikaj,da imaš dokaz,da si jih prej v njihovem jeziku opozorila,da potem ne bo izgovorov… če ne bodo nehali, pa ukrepaš
vem,da nočejo razumet – vem da se zahebavajo, itak nekaj razumejo, drugač tukaj neb mogli živet… kak pa dela če ne razume nič, pa kak v stacuni kruih kupi, če ne razume nič… nekaj že mora razumeti…
ampak ti jih lepo zafrkni in napiši v njihovem, da mu odpadejo vsi izgovori na nerazumevanje jezika… in slikaj to kar mu napišeš
eko ti tale zapis npr:
Spoštovani,
Tukaj ni dovoljeno parkiranje, saj je to naša privatna lastnina. Prosimo da svoje avtomobile umaknete in ne parkirate nikoli več tukaj. V kolikor tega ne boste storili in se parkiranje na naši lastnini še kadarkoli ponovi bomo poskrbeli za odvoz mi oz. pravno ustrezno ukrepali.
v albanščini google prevajlnik napiše takole – (morda ne bo slovnično popolno albansko, saj poznamo google prevajalnik, ampak bistvo bodo razumeli)
I dashur,
Këtu nuk lejohet parkimi, pasi kjo është prona jonë private. Ju lutemi hiqni makinat tuaja dhe mos parkoni më këtu. Nëse nuk e bëni këtë dhe nëse parkoni përsëri në pronën tonë në çdo kohë, ne do të kujdesemi për heqjen. ndërmori veprimet e duhura ligjore.
Mogoče pomaga gorenjska metoda?
Pred leti je bilo v črni kroniki pripetljaj, ko je Ljubljančan poleti parkiral gorenjskemu kmetu na Bledu na dvorišču. Ta je prihitel ven in začel razlagati, da je to zasebno dvorišče in parkiranje ni dovoljeno. Ljubljančan pa se je delal francoza in ni hotel stran.
Kmet pa, ne bodi len, v bajto po šibrovko in je nasul šiber Ljubljančanu v rit. Verjetno je ta potem le zastopil, zakaj gre.
mijav mijav, 16.01.2023 ob 12:03
seveda noben ne bo prišel, če boš samo spraševala.
Ti pokličeš policijo in poveš, da je en sumljiv avto parkiran na tvojem dvorišču in te je strah, da je poln droge, pa ne bi rada, da tebe kaj osumijo. Če bodo rekli, da nimajo časa, pokliči čez pol ure in povej, da si preventivno ustrelila nekoga, ki je nesel neko stvar v ta avto. Pa boš videla, če bodo imeli čas priti.
Haha, dobra ideja ?? si jo morem shranit za taksne primere
Forum je zaprt za komentiranje.