Ljudje so tok hecni
Imeli smo neka dela pri hiši, dobili ekipo majstrov, šefe se je izkazal za pravega veseljaka, namazan jezik, heci, luštno je bilo delat z njimi, naredili so tudi hitro in kvalitetno.
In potem zadnji dan sedimo zunaj na klopcah, malo narezka, kavica, da poračunamo in še malo poklepetamo, tipček je slika, meni se je zdel brihten, pri delu iznajdljiv, spreten, krasne rešitve je našel. In debatiramo vse živo, mal kovid, mal politiko, mal šport, pa ti dečko pribije, kako nas imajo vse za norca, ko nam servirajo slike okrogle zemlje, ko vendar vsi vemo, da je ploščata.
Midva sva ga gledala, smehljaje, čakajoč na vic, pa ni bil. Čist resno možakar trdno verjame v ploščato zemljo, že od nekdaj, v šoli ga niso prepričali, niti kasneje s posnetki in dokazi. In bo verjel to do smrti verjetno. Čisto pameten možakar, razgledan sicer, o vseh temah je znal kaj pametnega povedati, denarja ima kot pečka (pripeljal se je s Cayenom), uspešen, tri otroke doma, fajn tip, kot se reče.
Men je to tako hecno.
daisycutter, 13.09.2022 ob 09:35
Imeli smo neka dela pri hiši, dobili ekipo majstrov, šefe se je izkazal za pravega veseljaka, namazan jezik, heci, luštno je bilo delat z njimi, naredili so tudi hitro in kvalitetno.
In potem zadnji dan sedimo zunaj na klopcah, malo narezka, kavica, da poračunamo in še malo poklepetamo, tipček je slika, meni se je zdel brihten, pri delu iznajdljiv, spreten, krasne rešitve je našel. In debatiramo vse živo, mal kovid, mal politiko, mal šport, pa ti dečko pribije, kako nas imajo vse za norca, ko nam servirajo slike okrogle zemlje, ko vendar vsi vemo, da je ploščata.
Midva sva ga gledala, smehljaje, čakajoč na vic, pa ni bil. Čist resno možakar trdno verjame v ploščato zemljo, že od nekdaj, v šoli ga niso prepričali, niti kasneje s posnetki in dokazi. In bo verjel to do smrti verjetno. Čisto pameten možakar, razgledan sicer, o vseh temah je znal kaj pametnega povedati, denarja ima kot pečka (pripeljal se je s Cayenom), uspešen, tri otroke doma, fajn tip, kot se reče.
Men je to tako hecno.
Kaj je pa tvoj temelj tega da verjameš da je okrogla? Posnetki hahahahahah
Verjameš, da je okrogla ali ravna. VERJAMEŠ ENO ALI DRUGO, veš pa ne.
daisycutter, 13.09.2022 ob 09:51
A to je vrhunec tega, kar spackaš kot odgovor?
Ja kaj, a kaj ni res slučajno? Ravnozemljaši svoja fukjena mneneja redko kdaj omejijo samo na obliko zemlje. Po navadi se omejenost razširi tudi na vse druge teme. Od vojne, cepiv, krize pa do politike. Na vse, praktično ? Torej mene bi skrbelo, da je bil “razgledan” preden je začel srat o ravni zemlji.
daisycutter, 13.09.2022 ob 09:54
A potem se tudi sonce vrti okoli zemlje?
Ne vem
Lahko verjamem televizijašem in tistim, ki nam delajo predstave ali pa ravnozemljašem ali pa nikomur.
Ker konec koncev za pašteto, ki jo potrebujem na mizi in kos kruha ne igra vloge to kaj verjamem ampak to kar vem.
Res je hecno, 13.09.2022 ob 09:59
Ja kaj, a kaj ni res slučajno? Ravnozemljaši svoja fukjena mneneja redko kdaj omejijo samo na obliko zemlje. Po navadi se omejenost razširi tudi na vse druge teme. Od vojne, cepiv, krize pa do politike. Na vse, praktično ? Torej mene bi skrbelo, da je bil “razgledan” preden je začel srat o ravni zemlji.
Še bolj zanimiva je tista razgledanost, ki ponavlja kar televizija ponavlja in lažni politiki, kvazi znanstveniki itd.
daisycutter, 13.09.2022 ob 10:07
Ma kok zapneš za eno besedo, to svet ni videl. Hotela sem povedati, da smo debatirali o par temah in se je čisto normalno pogovarjal o njih, kot se pogovarjajo normalni ljudje, nič ni sekalo ven.
Dokler ni pribil tega o ravni zemlji.
seveda citiram res je hecno
jklikilug, 13.09.2022 ob 10:00
Ne vem
Lahko verjamem televizijašem in tistim, ki nam delajo predstave ali pa ravnozemljašem ali pa nikomur.
Ker konec koncev za pašteto, ki jo potrebujem na mizi in kos kruha ne igra vloge to kaj verjamem ampak to kar vem.
Televizjašem?
A potem cela horda znanstvenikov, astromov , fizikov, astrofizikov in ostale golazni kar neje tupi v tri krasne, verjameš pa “televizjašem”?
Ne štekam.
Drži, čisto v redu ljudje velikokrat verjamejo takšne neumnosti, da res samo obnemiš. Nimam pojma, kako pride do tega, se je pa tudi meni že zgodilo, da je nekdo smrtno resno razlagal neko teorijo zarote, medtem ko se na drugih področjih tem istim teorijam zarote posmehuje.
Ne govorim o ljudeh, ki verjamejo vsemu in ki so obsedeni z raznimi alternativnimi teorijami, temveč o ljudeh, ki sicer razmišljajo zelo racionalno, na nekem področju pa jim iz neznanega razloga racionala odpoved. Pri covidu in cepivih ter ukrepih je bil glavni razlog za takšno iracionalno razmišljanje verjetno strah oz. občutek, da se na tak način lahko zaščitijo pred resnostjo situacije: če ne verjamem v covid, mi nič ne more.
Podobno na nek način razumem tudi strastne nacionaliste, ki si izmišljujejo teorije o tem, kako smo Slovenci nek poseben in starodaven narod in kako so etruščanski zapisi v bistvu slovenski – vodi jih njihov nacionalizem. Ne razumem pa, kako pride do prepričanja o ploščati zemlji ali čem drugem – zakaj bi človek to verjel ali se s tem sploh ukvarjal, razlagal drugim? Ne razumem in je res hecno, koliko je danes tega in kolikokrat te ljudje negativno presenetijo s takšnimi neumnostmi.
Dokler ni prbil”
Resno se vprašaj, zakaj prbil in kaj je tisto kar tebe tok pametno dela, da TI PA VEŠ, DA ZIHR, STO POSTO si v to, da je zemlja okrogla in taka , kot ti jo kažejo. “Ogromno vas je, ki ste se na lastne oči prepričali kajne?
Tudi na Luni, Marsu in drugod ste bili. ”
Škoda, ker niste poslali kake razglednice preko universe post office
LOL se pa spomnim, ko sem enkrat poslušala enega arabskega “”učenjaka” (ne spomnim se iz kartere države je bil imel je pa uno rjuho na glavi) ko je razlagal, da je nemogoče, da bi se zemlja vrtela, ker če bi se, bi za potovanje morali samo zleteti naravnost navpično in potem počakati, da se zemlja zavrti do našega cilja in bi samo pristali dol na cilj :)))
Ziny, 13.09.2022 ob 10:10
Drži, čisto v redu ljudje velikokrat verjamejo takšne neumnosti, da res samo obnemiš. Nimam pojma, kako pride do tega, se je pa tudi meni že zgodilo, da je nekdo smrtno resno razlagal neko teorijo zarote, medtem ko se na drugih področjih tem istim teorijam zarote posmehuje.
Ne govorim o ljudeh, ki verjamejo vsemu in ki so obsedeni z raznimi alternativnimi teorijami, temveč o ljudeh, ki sicer razmišljajo zelo racionalno, na nekem področju pa jim iz neznanega razloga racionala odpoved. Pri covidu in cepivih ter ukrepih je bil glavni razlog za takšno iracionalno razmišljanje verjetno strah oz. občutek, da se na tak način lahko zaščitijo pred resnostjo situacije: če ne verjamem v covid, mi nič ne more.
Podobno na nek način razumem tudi strastne nacionaliste, ki si izmišljujejo teorije o tem, kako smo Slovenci nek poseben in starodaven narod in kako so etruščanski zapisi v bistvu slovenski – vodi jih njihov nacionalizem. Ne razumem pa, kako pride do prepričanja o ploščati zemlji ali čem drugem – zakaj bi človek to verjel ali se s tem sploh ukvarjal, razlagal drugim? Ne razumem in je res hecno, koliko je danes tega in kolikokrat te ljudje negativno presenetijo s takšnimi neumnostmi.
To ja. Točno to.
Pri kovidu se je to zelo fajn videlo, ko so te nekateri ljudje pustili odprtih ust.
Ali pa pri politiki, tu so pa zadeve že kar malo strašljive, ko nekateri razlagajo kako v resnici Trump včada v ozadju in je vse samo kulisa in podobno.
Ja, ljudje, ki jih zelo dolgo poznaš, pa se ti zdijo racionalni, na enem področju jih pa čisto odnese.
eni ljudje direktno padejo v te stvari. in potem jim google in youtube servirajo samo še tisto, kar podpira te teorije. to je problem današnjega interneta. ko padeš v neko nišo, ti algoritmi pri googlu in youtubu in drugod servirajo samo to, kar oni mislijo, da te zanima. in so dobesedno preplavljeni samo s temi stvarmi. facebook je pa itak greznica, kar se dezinformacij tiče.
kritičnega mišljenja pa ti ljudje sami nikoli niso razvili…
jklikilug, 13.09.2022 ob 10:11
Dokler ni prbil”
Resno se vprašaj, zakaj prbil in kaj je tisto kar tebe tok pametno dela, da TI PA VEŠ, DA ZIHR, STO POSTO si v to, da je zemlja okrogla in taka , kot ti jo kažejo. “Ogromno vas je, ki ste se na lastne oči prepričali kajne?
Tudi na Luni, Marsu in drugod ste bili. ”
Škoda, ker niste poslali kake razglednice preko universe post office
Lej tudi atoma nisem še niloli videla s svojimi očni, pa virusa tudi ne, pa krvne celice ali levkocira tudi ne, kaj pa veš, kaj nam nakladajo kaj je tisto, kar se vidi skozi mikroskop ali preko drugih merilnih naprav, nekaj ti rečejo in ti to kar verjameš.
Če ne ločiš med televizijo in znanstvenimi metodami in dokazi, ti jaz težko pomagam.
Forum je zaprt za komentiranje.