Mož vse dela po svoje
Mož si je kupil motor čeprav ve, da tega nočem in ne pustim. Me je več let na vse možne načine poskušal prepričati. Zdaj pa si je kupil to drago in nevarno igračo, ki jo je celo nekaj dni skrival pred mano. Že tako smo malo skupaj, zdaj pa se bo on vozil okoli s svojimi moškimi prijateljčki, mene pa bo samo skrbelo, pa še sama bom z otroci.
Moti me, ker si je denar očitno šparal mimo družinskega proračuna, čeprav imava vse prihodke skupaj, pa ker se požvižga na moje mnenje, da je motor prenevaren za človeka z majhnimi otroci.
Zahtevam, da ga vrne oziroma proda on pa pravi, da se raje loči. Obupana sem!
Ogorčena žena, 26.07.2022 ob 14:56
Mož si je kupil motor čeprav ve, da tega nočem in ne pustim. Me je več let na vse možne načine poskušal prepričati. Zdaj pa si je kupil to drago in nevarno igračo, ki jo je celo nekaj dni skrival pred mano. Že tako smo malo skupaj, zdaj pa se bo on vozil okoli s svojimi moškimi prijateljčki, mene pa bo samo skrbelo, pa še sama bom z otroci.
Moti me, ker si je denar očitno šparal mimo družinskega proračuna, čeprav imava vse prihodke skupaj, pa ker se požvižga na moje mnenje, da je motor prenevaren za človeka z majhnimi otroci.
Zahtevam, da ga vrne oziroma proda on pa pravi, da se raje loči. Obupana sem!
A je to res? Moj je bil vcasih biker. Me je ob spoznavanju vprasal kaj mislm o tem. Sem rekla vse super, dokler nimas otrok in nisi za njih odgovoren. Pac zaradi smrti starsa v mojem otrostvu vem kako je bit brez njega, kaj se celo zivljenje sprasujes. On men ja pametno tole,mas prov. No pol sva pa mi2 dobila otroka. Njegova sluzba tko blesava da se za naju z otrokom ni cajta kaj sele motor, ki je 2 leti sameval in ga je nato prodal, ker je uvidel da ne gre vec in vsakic ko je kdo na motorju umrl ga je od rojstva otroka naprej streslo se bolj. Treba je vedt na motorji su neprimerno bolj ranljiv kot v avtu. Vsaka minimalna napaka se lahk konca kot smrt. Vsak avto te lahko spregleda, zadane s speglom si na tleh,v kontra smeri te povozijo, se zabijes v varnostno ograjo ki te preseka na pol,nemalokrat tudi glavo odtrga….sva mela kr konkretno debato ja. Ce bi imela prostor,bi mu kupla motor za v dnevno sobo. Ga vidim, da bi sel, pa ga vidim kako ga strese da ne bi sel.
Jaz bi se ločila.. ampak od tebe. Zakaj? Ker človek ima polno obveznosti, skrbi, odgovornosti. In prav je, da ima nekaj zase. Nekateri hodijo v hribe, nekateri skačejo s padali, nekateri kolesarijo, nekateri se vozijo z motorjem, nekateri berejo…. nekaj moraš početi kar počneš rad. In danes se ti prav na vsakem koraku lahko kaj zgodi.
Ja na motorju si ranljiv. Je nevaren. Ampak če voziš po omejitvah (kar danes že moraš saj je polno radarjev) si dokaj varen. Tudi z avtom in kolesom se lahko smrtno poškoduješ.
Ja dokler je otrok res majhen je to težko, saj je treba prevzeti odgovornost doma. Ne vem koliko imaš stare otroke, ampak ko so nekako ven iz vrtca potem ni več tako hudo in se da ukrasti urco ali dve na teden za kako vožnjo. To je užitek, ki je res svojevrsten in zame nenadomestljiv.
Moj oče je imel v življenju 2 motorja. Z mamo sta hodila tudi na dopust z motorjem. Pa tudi drugače znata pazit nase in uživat v življenju. Otroci smo odrasli, starša pa še vedno živa. Je pa res, da takrat moja mama niti pomislila ni, da bi na splet ogorčeno napisala, da si je mož kupil motor.
Vsak gleda iz svoje perspektive.
Ti si pa mislila, da ti bomo vsi zdaj kimali in ti rekli, da pejta narazen zaradi enega motorja.
Naj ima svoj motor, ampak naj se zaveda, da je na njem izjemno ranljiv.
Jaz sem mojemu rekla, da naj dela kar hoče, naj pa poskrbi, da njegovi otroci ne bodo ostali brez doma, če bodo kdaj morali ostati brez očeta.
V vsej svoji pameti je sklenil dobro zavarovanje, do zdaj pa ga je “iskanje nevarnosti” malo minilo, ker res ni tako enostavno, če otroci izgubijo enega od staršev.
Tvoj mož pa se bo upiral prodaji motorja dokler boš gnjavila, saj veš, iz principa, ker mu ne pustiš. Tudi na ture bo hodil iz istega razloga … kot otrok 😉
Mislim ne morem verjeti, da ima nekdo pravico, da nekomu ukazuje. Ti njemu ne dovoliš? Kar kurjo kožo dobim ob takih besedah. Vidva sta dve osebi, ne ena. In tvoja beseda ne velja več od njegove samo zato , ker je tebe strah.
Midva z možem sva imela motor. Ko sva bila brez otrok, ko so bili ti majhni in ko so zrasli. Ves čas. Celo skupaj sva hodila na izlete. Skoraj vedno.
Od strahu se potem ne bi smela voziti skupaj sama v avtu. Temveč vsak s svojim. Ne bi smeli iti skupaj na letalo. Ampak ločeno. Mogoče celo ni pametno, da smo živeli v isti hiši… tole se lahko potencira v nedogled
Pusti človeku naj uživa v svojih hobijih, ti pa lahko tačas moliš za srečno vrnitev. Vsakemu svoj hobi ??
In kaj potem,,če si ga je kupil. A avto pa ni nevaren. Ko greš peš,,ni nevarno. Lahko ti kaj pade na glavo…. Tudi jaz sem motorist. Najbolj nevarni so šoferji avtomobilov in to tisti, ki niso nikoli vozili motorja. Zato ker mislijo, da so sami na cesti in ti jemljejo prednost ne glede če si z motorjem, skuterjem ali biciklom
dio mio
Ti si tudi en tak skupek celic kot jih ima avtoričin mož.
O tako pomembnih stvareh se normalno umsko razviti osebi pogovorita.
Če ti egoistični, pomanjkljivo razviti um veleva, da so na prvem mestu vaše želje in principi- odmagli iz družinskega življenja in se prepusti vetru v laseh, ker v glavi je bolj malo.
Odrasle osebe se med seboj pogovarjajo, nedorasli osebki pa si izpolnjujejo le svoje želje.
Avtorici pa ne vem kaj svetovati, ker s takim nedoraslim osebkom se je verjetno težko pogovoriti.
Pa srečno sem pametnim voznikom enoslednih vozil, ki pa jih v prometu srečujemo kaj malo.
proces, 27.07.2022 ob 08:55
No, ja, partnerski odnos ni “sem odrasla oseba, počnem kar hočem”. Partnerski odnos je v veliki meri prilagajanje en drugemu (in seveda otrokom, če so). Tukaj je motor postranskega pomena. On hoče početi nekaj, česar avtorica ne odobrava.
No, očitno se tukaj mora prilagajat samo eden, ker nekdo drugi zahteva.
Človek hodi v službo in služi svoj denar in sebi ne sme ničesar privoščit? Kaj mora bit suženj lastni družini?
Ta dva ne bosta dolgo skupaj. Pa ne zaradi motorja.
ja,ja, 27.07.2022 ob 09:07
dio mio
Ti si tudi en tak skupek celic kot jih ima avtoričin mož.
O tako pomembnih stvareh se normalno umsko razviti osebi pogovorita.
Če ti egoistični, pomanjkljivo razviti um veleva, da so na prvem mestu vaše želje in principi- odmagli iz družinskega življenja in se prepusti vetru v laseh, ker v glavi je bolj malo.
Odrasle osebe se med seboj pogovarjajo, nedorasli osebki pa si izpolnjujejo le svoje želje.
Avtorici pa ne vem kaj svetovati, ker s takim nedoraslim osebkom se je verjetno težko pogovoriti.
Pa srečno sem pametnim voznikom enoslednih vozil, ki pa jih v prometu srečujemo kaj malo.
Glede na tvoj pritlehen, žaljiv zapis, si ti zadnje bitje na svetu, ki mi bo pridigalo o odraslem pogovoru. Prav?
Dio mio, 27.07.2022 ob 09:20
No, očitno se tukaj mora prilagajat samo eden, ker nekdo drugi zahteva.
Človek hodi v službo in služi svoj denar in sebi ne sme ničesar privoščit? Kaj mora bit suženj lastni družini?
Ta dva ne bosta dolgo skupaj. Pa ne zaradi motorja.
Hmm, da se nekaj zgodi v partnerskem odnosu, mora biti 2x JA. To je menda jasno vsaki polnoletni in opravilno sposobni osebi? Pa naj bo to odločitev za otroka, hišo, motor, morje, sex, itd. No, ne samo privatno, tako je tudi v poslovnih razmerjih.
proces, 27.07.2022 ob 09:28
Hmm, da se nekaj zgodi v partnerskem odnosu, mora biti 2x JA. To je menda jasno vsaki polnoletni in opravilno sposobni osebi? Pa naj bo to odločitev za otroka, hišo, motor, morje, sex, itd. No, ne samo privatno, tako je tudi v poslovnih razmerjih.
Gre za zelo fin manipulatorski in posesiven tip ženske. Ne glede ali gre za zgodbico ali resničen primer.
Ona svojemu možu ne pusti in zahteva? Prosim? Ocitno svojega partnerja smatra za opravilno nesposobnega.
Zgovarja se na otroke, družinico, denar, jo zelo skrbi bla bla bla. Ne! Na motorju moža, namreč ne more imeti več pod kontrolo. Nima več pod kontrolo njegovega denarja. Nima pod kontrolo več, s kom se bo družil. Takrat začnejo posesivni ljudje noreti. Posesivneži ne marajo, da se njihov partner še s kom drugim druži poleg njih. Tipično za posesivne osebe, ki osebo omejujejo na vsakem koraku pod pretvezo skrbi.
Ali niste po svoje egoisti tudi vi, če drugemu ne dovolite (kot kak starš!), da ima svoj hobi?
Če mislite, da je pogojevanje drugemu znak ljubezni ali skrbi, ste zelo daleč, daleč od srečnega partnerstva.
Ja nič ti ne preostane pusti in naj se vozi. Povej mu pa tudi če se mu na vožnji kaj zgodi naj ne pričakuje od tebe pomoči. Ali obiska v bolnici oskrbe in nege od tebe Ti pa začni ko bo on na vožnji iskat nadomestnega moškega. Govorim od poznanih situacij. Žalostno postane ko imaš otroke zraven pa dobiš še polomljenega invalida in ti si ga dolžna skrbeti če si žena.
Forum je zaprt za komentiranje.