Mož vse dela po svoje
Ogorčena žena, 26.07.2022 ob 14:56
Mož si je kupil motor čeprav ve, da tega nočem in ne pustim. Me je več let na vse možne načine poskušal prepričati. Zdaj pa si je kupil to drago in nevarno igračo, ki jo je celo nekaj dni skrival pred mano. Že tako smo malo skupaj, zdaj pa se bo on vozil okoli s svojimi moškimi prijateljčki, mene pa bo samo skrbelo, pa še sama bom z otroci.
Moti me, ker si je denar očitno šparal mimo družinskega proračuna, čeprav imava vse prihodke skupaj, pa ker se požvižga na moje mnenje, da je motor prenevaren za človeka z majhnimi otroci.
Zahtevam, da ga vrne oziroma proda on pa pravi, da se raje loči. Obupana sem!
Flikni ga na cesto, ti pa si poisci boljsega moza.
motoristka784, 27.07.2022 ob 08:23
Jaz bi se ločila.. ampak od tebe. Zakaj? Ker človek ima polno obveznosti, skrbi, odgovornosti. In prav je, da ima nekaj zase. Nekateri hodijo v hribe, nekateri skačejo s padali, nekateri kolesarijo, nekateri se vozijo z motorjem, nekateri berejo…. nekaj moraš početi kar počneš rad. In danes se ti prav na vsakem koraku lahko kaj zgodi.
Ja na motorju si ranljiv. Je nevaren. Ampak če voziš po omejitvah (kar danes že moraš saj je polno radarjev) si dokaj varen. Tudi z avtom in kolesom se lahko smrtno poškoduješ.
Ja dokler je otrok res majhen je to težko, saj je treba prevzeti odgovornost doma. Ne vem koliko imaš stare otroke, ampak ko so nekako ven iz vrtca potem ni več tako hudo in se da ukrasti urco ali dve na teden za kako vožnjo. To je užitek, ki je res svojevrsten in zame nenadomestljiv.
Naj si kupi se trugo zraven, jo bo en dan potreboval.
Dio mio, 27.07.2022 ob 08:42
Sem ženska in motoristka. Glej, bruham, ko vidim kako obravnavate svoje partnerje. Kaj je on tvoj sin, da bo spraševal tebe kaj sme in ne sme? Je treba na račun otrok vse svoje sanje ubit? Fak ej. Loči se!
Sej se bo ubil. Na cesti. Prej ko slej. Neizkusen in bo hitro tam.
Tkole bom rekla, vsem tistim, ki zensko zmerjate….ce se bo tip polomil in bo invalid, ga ona po defoltu ni dolzna rihtat. Ima vso pravico reci ne. Saj veste, ne bo on njej ukazoval kaj sme in kaj ne. Svobodna volja pa to. Ni njen otrok. Naj ga poslje nazaj k mami, pa ga naj rihta. Kamor je sel bik, naj gre se strik.
Najdi si delo, 27.07.2022 ob 21:46
cicibici392, 27.07.2022 ob 21:06
Ženskam ne preostane drugega, kot da potrpimo. Motor je zelo drag in zelo nevaren hobi. Motor je za mlade fante brez družine, ne za poročene može in očete. Namesto, da bi se z otroki ukvarjal in bil z družino, se bo okrog lajbal z motorjem. Dajte no, saj nima več osemnajst let.
Ja, moj si je kupil pa kombi, čeprav ga sploh ne potrebuje. In kaj zdaj, naj se ločim. Tiho sem in potrpim. Upam le, da ga bo srečala pamet in bo kupil en pameten avto, ki ga bom lahko vozila tudi jaz. Jaz sem zdaj brez avta, kombi pa se ne bom učila voziti.
Tako potrpi tudi ti in moli, da se mu ne bo nič zgodilo.
Kakšni butasti, omejeni stereotipi. Motor ni samo za mlade fante, a živiš v hribih Mojca? Še nikoli nisi bila na dopustu v Dalmaciji?
Kdo bo tebe vsak dan doma gledal in non stop visel s familijo, daj no mir. Nauči samo sebe animirat in se nehaj toliko obešat po svojem descu, pust mu dihat.
Nauči se vozit kombi, baba nesposobna.
Bedak, delo imam, tudi penzijo že zasluženo! In kaj naj vozim s kombijem naokrog konje? Stvari iz trgovine lahko pripeljem domov v opel corsi ali kakšnem drugem majhnem avtomobilu. In sploh veš, koliko stane tehnični in zavarovanje?
Odrasel, 27.07.2022 ob 08:34
Ma fuknena si. Tvoj mož je odrasel. Pa ne mors prcakvt od njega, da bo vsako prosto sekundo z vami? A on nima življenja? Ga razumem, da bi se raje ločil. Mal si kuku.
Drzim pesti, da uredita zadevo. Biti stars pomeni biti odgovoren tudi zase, da otroci preživijo. Kaksen stres bodo oni dozivljali ob njegovi nesreci? Zakaj mu je ta adrenalin tako pomemben. Ali ni varnejse alternative? Povprasaj ga… Ce ne drugače, naredita kompromis, da se z motorjem pelje čim bolj varno, obisce solo varne voznje na vranskem. Vprašaj ga, kaj ga duši, da rabi to svobodo, to “prepotentno kurčenje” na motorju.
-
Sorči motoristi, ki ste starsi otrockom, ste eni sebicnezi… In
Dio mio, 27.07.2022 ob 10:03
peloton, 27.07.2022 ob 09:56
Dio mio, 27.07.2022 ob 09:51
proces, 27.07.2022 ob 09:28
Dio mio, 27.07.2022 ob 09:20
proces, 27.07.2022 ob 08:55
No, ja, partnerski odnos ni “sem odrasla oseba, počnem kar hočem”. Partnerski odnos je v veliki meri prilagajanje en drugemu (in seveda otrokom, če so). Tukaj je motor postranskega pomena. On hoče početi nekaj, česar avtorica ne odobrava.
No, očitno se tukaj mora prilagajat samo eden, ker nekdo drugi zahteva.
Človek hodi v službo in služi svoj denar in sebi ne sme ničesar privoščit? Kaj mora bit suženj lastni družini?
Ta dva ne bosta dolgo skupaj. Pa ne zaradi motorja.
Hmm, da se nekaj zgodi v partnerskem odnosu, mora biti 2x JA. To je menda jasno vsaki polnoletni in opravilno sposobni osebi? Pa naj bo to odločitev za otroka, hišo, motor, morje, sex, itd. No, ne samo privatno, tako je tudi v poslovnih razmerjih.
Gre za zelo fin manipulatorski in posesiven tip ženske. Ne glede ali gre za zgodbico ali resničen primer.
Ona svojemu možu ne pusti in zahteva? Prosim? Ocitno svojega partnerja smatra za opravilno nesposobnega.
Zgovarja se na otroke, družinico, denar, jo zelo skrbi bla bla bla. Ne! Na motorju moža, namreč ne more imeti več pod kontrolo. Nima več pod kontrolo njegovega denarja. Nima pod kontrolo več, s kom se bo družil. Takrat začnejo posesivni ljudje noreti. Posesivneži ne marajo, da se njihov partner še s kom drugim druži poleg njih. Tipično za posesivne osebe, ki osebo omejujejo na vsakem koraku pod pretvezo skrbi.
Ali niste po svoje egoisti tudi vi, če drugemu ne dovolite (kot kak starš!), da ima svoj hobi?
Če mislite, da je pogojevanje drugemu znak ljubezni ali skrbi, ste zelo daleč, daleč od srečnega partnerstva.
Ljubezen je po definiciji posesivna. Predstavljaj si obratno, da si ona kupi motor in začne voziti s prijatelji naokrog. Me prav zanima, koliko časa bi to ta “svobodni” dečko prenašal.
Ja, si lahko predstavljam. Če bi jo kdo razumel, bi jo on. Vozila bi se skupaj na čudovite izlete, doživela kaj novega in poglobila odnos. Tako kot midva z mojim. Tako pa se bo njen tip odpovedal motorju, da bo ONA zadovoljna, ostala bo pa tiha zamera z njegove strani, ker je potlačil dolgoletno željo. Super…
Kaj pa če ne bi bil za motorje? Bi jo še razumel, ko bi šla za vikend v Dolomite, če bi bila ona motoristka? Gorivo, hrana, prenočišče, pijačke, pa v nedeljo ob 21h nazaj domov in seveda na vse narejeno bi pričakovala – oprano, speglano, skuhano, otroci porihtani, pocisceno? Bi jo še razumel in podpiral, če bi vsak drugi vikend tako? Moj klinac bi jo!
Motor ni nujno nekaj slabega. Večji problem je vajin odnos. To da se ne znata pogovorit, ampak samo bildata vsak svoj ego. Dala sta se v vlogi mama – najstnik. Ti si obsedena s kontroliranjem in tem da mora biti vse po tvoje. On je pa našel pot kako tvoje kontroliranje zaobit, da pride do tega kar želi.
Nič ne pišeš kakšen je v odnosu. Je skrben oče, dober mož in bi samo rad probal kaj novega (ali nekaj kar je počel v mladosti)? Če ima prijatelje motoriste predvidevam da je že prej vozil motor.
Ali pa je bolj na free? Otroci in gospodinjstvo so na tebi? Njegovi hobiji so mu prioriteta?
Od tega bi bili odvisni odgovori. Poleg tega da mu ti ukazuješ me je zmotilo tudi to da v družinskem proračunu nimata postavke lastna raba. Torej nimata denarja ki ga vsak lahko porabi kakor želi. Brez teženja in komentarjev drugega.
Zedi, 28.07.2022 ob 06:46
Kaj pa če ne bi bil za motorje? Bi jo še razumel, ko bi šla za vikend v Dolomite, če bi bila ona motoristka? Gorivo, hrana, prenočišče, pijačke, pa v nedeljo ob 21h nazaj domov in seveda na vse narejeno bi pričakovala – oprano, speglano, skuhano, otroci porihtani, pocisceno? Bi jo še razumel in podpiral, če bi vsak drugi vikend tako? Moj klinac bi jo!
Itak, da bi delal štalo. Samo “dio mio” se bo raje utopila v žlici vode kot pa priznala. Kot že povedano, v partnerskem odnosu mora biti za večje oz. pomembnejše zadeve 2x JA. Tako je, pa se lahko motoristi postavijo na trepalnice.
Nekdo300, 27.07.2022 ob 23:58
Drzim pesti, da uredita zadevo. Biti stars pomeni biti odgovoren tudi zase, da otroci preživijo. Kaksen stres bodo oni dozivljali ob njegovi nesreci? Zakaj mu je ta adrenalin tako pomemben. Ali ni varnejse alternative? Povprasaj ga… Ce ne drugače, naredita kompromis, da se z motorjem pelje čim bolj varno, obisce solo varne voznje na vranskem. Vprašaj ga, kaj ga duši, da rabi to svobodo, to “prepotentno kurčenje” na motorju.
-
Sorči motoristi, ki ste starsi otrockom, ste eni sebicnezi… In
Ne vem kakšen človek si in me ne zanima.
Vendar… med mojimi prijatelji z majhnimi otroci so tudi taki, ki tedensko skačejo s padalom (oba tako on kot ona, vsak s svojim), turno smučajo, gorsko kolesarijo…
Tudi tu se dogajajo nesreče, pa ni takih obsodb kot so nad motoristi. Kakšen človek si, da s takim gnevom stresaš svoje strahove nad drugimi? Ja motoristka sem, tudi moj je in vse kaže, da je to ljubezen podedoval tudi en od otrok. Ko se vozim se zavedam kaj se mi lahko zgodi. Zato po omejitvah, spočiti in skoncentrirani na cesto, da pazimo na take, ki mislite, da se vam v avtu ne more nič zgoditi. Ko pridem domov sem sproščena, vesela, srečna.. Otroka sta vesela, ker se mami smeji, je polna energije in ni tečna.
Ker ko delaš kar se spodobi in pričakuje od tebe nikoli pa ne narediš nič zase, si zagrenjen, siten, naveličan.. taka je verjetno večina vas. Sploh glede na žolčne komentarje.
minka701, 28.07.2022 ob 12:06
jes sm mojmu rekla, da prej ko kupi grema pogodbo podpisat da v primeru nesrece ne skrbim zanj in premozenje gre na otroke, kruta
A če se bo tebi kaj zgodilo, bo pa on moral skrbeti zate? Kaj pa če bo to, ko boš šla k frizerju, manikerki, na kavico? Se vozit s kolesom?… Je on tebi tudi dal podpisati to?
Bolani ste.
Kar me moti pri motorjih je to, da je skoraj vsak teden ena smrtna žrtev med motoristi. Nekaj časa nazaj sta se ubila oba, mož in žena – in to z motorjem. Otroci so v trenutku ostali brez obeh staršev.
Vse to so nevarni in adrenalinski športi, pa naj si bo skakanje na glavo v morje, vožnja z motorjem, skakanje s padalom, plezanje po skalah, alpinizem. Vsak teden se zgodi kakšna nesreča. Koliko ljudi ostane invalidov. Mislim, da avtorico to skrbi in to upravičeno. In naložba v motor ni nekaj, ni par sto eurov, pač pa je kar nekaj denarja. Ženskam se meče gor, če si kupijo torbico, lak za nohte in če gredo k frizerju, en motor pa stane kar nekaj več. O vseh takih investicijah se morata mož in žena pogovoriti, ne pa nekaj delati za hrbtom. In to velja tako za moške kot za ženske.
to je totalna bedarija … motor=smrt??? lepo vas prosim samo za tiste ki sami izivajo ali pa imajo doma tako tecno zensko da bi se raje ubili kot pa doma bli.
motor pa vozijo ljudje vseh generacij moj dedek ima doma 3 konjicke naslednje leto pa praznuje 80 in veliko je takih. ce si kaj malo pri pameti ga spodbudi kupi si celado reci mu da bi se ti tudi rada peljala z njim verjemi s tabo na motorju ne bo divjal! ce bos pokazala ali zqigrala vsaj malo dodatnega zanimanja za njegov hobi verjemi bo zarel od srece ampak ocitno ga ni skrival zaman… pa vso sreco in varnih kilometrov mozu! PRAF SI NAREJA
kozlas, 28.07.2022 ob 18:05
to je totalna bedarija … motor=smrt??? lepo vas prosim samo za tiste ki sami izivajo ali pa imajo doma tako tecno zensko da bi se raje ubili kot pa doma bli.
motor pa vozijo ljudje vseh generacij moj dedek ima doma 3 konjicke naslednje leto pa praznuje 80 in veliko je takih. ce si kaj malo pri pameti ga spodbudi kupi si celado reci mu da bi se ti tudi rada peljala z njim verjemi s tabo na motorju ne bo divjal! ce bos pokazala ali zqigrala vsaj malo dodatnega zanimanja za njegov hobi verjemi bo zarel od srece ampak ocitno ga ni skrival zaman… pa vso sreco in varnih kilometrov mozu! PRAF SI NAREJA
V 2021 je umrlo 33 motoristov na cesti, vsi moški… vsake 10 dni en. Za njih velja motor = smrt. Koliko žensk je umrlo na poti k frizerju?
nona iz 20. stoletja, 28.07.2022 ob 17:03
Kar me moti pri motorjih je to, da je skoraj vsak teden ena smrtna žrtev med motoristi. Nekaj časa nazaj sta se ubila oba, mož in žena – in to z motorjem. Otroci so v trenutku ostali brez obeh staršev.
Vse to so nevarni in adrenalinski športi, pa naj si bo skakanje na glavo v morje, vožnja z motorjem, skakanje s padalom, plezanje po skalah, alpinizem. Vsak teden se zgodi kakšna nesreča. Koliko ljudi ostane invalidov. Mislim, da avtorico to skrbi in to upravičeno. In naložba v motor ni nekaj, ni par sto eurov, pač pa je kar nekaj denarja. Ženskam se meče gor, če si kupijo torbico, lak za nohte in če gredo k frizerju, en motor pa stane kar nekaj več. O vseh takih investicijah se morata mož in žena pogovoriti, ne pa nekaj delati za hrbtom. In to velja tako za moške kot za ženske.
Mhm, poglej koliko jih je letos smrt vzela med kolesarji in plavalci. Da ne govori koliko descev se je navezalo na vrv zaradi zoprnih babnic. Dej desca zapri v klet pa senzor mu napopaj, da mu boš lahko govorila kje se sme gibat. Vse za voljo otrok.
Forum je zaprt za komentiranje.