Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kateri magnezij ?

Kateri magnezij ?

Kateri magnezij uživate  ? Iščem na spletu in je milijon različnih znamk.

Eden meni najljubsih: https://www.mgnificent.com/magnezijev-napitek/

Odgovor na objavo uporabnika
ejlanene, 08.07.2022 ob 09:29

Kateri magnezij uživate  ? Iščem na spletu in je milijon različnih znamk.

Samo Mg L-threonat – naročam iz Nemčije, preko Amazona.  Pri nas ga žal še ni v solo obliki, razen  kot Mgnificent napitek, tisti mi pa ne ustreza, ker je slajen z umetnimi sladili in z okusom; jaz imam kapsule najraje – pa še te odprem, stresem na jezik in poplaknem z vodo.

Ker  edini  Mg v taki. obliki prehaja  skozi možgansko opno. Nobena druga oblika ne. To mi najpomembnejše.

Mg L-Threonat, 08.07.2022 ob 09:49

Samo Mg L-threonat – naročam iz Nemčije, preko Amazona.  Pri nas ga žal še ni v solo obliki, razen  kot Mgnificent napitek, tisti mi pa ne ustreza, ker je slajen z umetnimi sladili in z okusom; jaz imam kapsule najraje – pa še te odprem, stresem na jezik in poplaknem z vodo.

Ker  edini  Mg v taki. obliki prehaja  skozi možgansko opno. Nobena druga oblika ne. To mi najpomembnejše.

Npr. tale pri nas, zasledeno sicer da je na voljo – je 10 EUR dražji z odšteto poštnino, kot ga jaz lahko kupim na Amazonu, ker imam Prime naročnino.

.https://www.vitanatura.si/life-extension-neuro-mag-magnezijev-l-treonat-90-vegetarijanskih-kapsul.html

Doppel Herz Magnesium direct – prašek, ki ga zaužiješ brez vode.

msolivija, 08.07.2022 ob 10:02

Doppel Herz Magnesium direct – prašek, ki ga zaužiješ brez vode.

Boljši je  DMov Mivolis, pa še kalij ima, ki je pomemben element v kombinaciji z Mg, pa še okus je boljši – češnja.

V Lekarni je Doppel Herz 30 vrečk 15, 69 EUR.   rip off.  🙂

.https://lekarna-plavz.com/lekarna/prehranska-dopolnila/vitamini-minerali/doppelherz-system-magnezij-400-direkt-30-vreck/?gclid=CjwKCAjwq5-WBhB7EiwAl-HEkqX7zU15lTGvHifDtLzi2JwHK3eoZWdrjNLyVT9WdCBwvGRC5Q3zNhoCzWkQAvD_BwE

V DMu pa Mivolis 30 vrečk 3, 99 EUR:

.https://www.dm.si/mivolis-prehransko-dopolnilo-magnezij-kalij-p4058172309311.html

Odvisno tudi za “kaj” ga rabiš:

če za zaustavljanje  in omiljevanje migrene,  povečevanje kognitivnih funkcij, potem L Threonat

če za nižanje krvnega tlaka, potem v kombinaciji s kalijem, podjezični, ker pod jezikom najhitreje pride v kri

za musklfiber je najboljši  v obliki malata, citrata ali bisglicinata, po možnosti z depo delovanjem, v kombinaciji s kakšnim GABA ( Y aminomasleno kislino).

odvisno za kaj ga potrebuješ, 08.07.2022 ob 10:26

Odvisno tudi za “kaj” ga rabiš:

če za zaustavljanje  in omiljevanje migrene,  povečevanje kognitivnih funkcij, potem L Threonat

če za nižanje krvnega tlaka, potem v kombinaciji s kalijem, podjezični, ker pod jezikom najhitreje pride v kri

za musklfiber je najboljši  v obliki malata, citrata ali bisglicinata, po možnosti z depo delovanjem, v kombinaciji s kakšnim GABA ( Y aminomasleno kislino).

Najbolj za tretjo varianto. Boleče in zatečene noge.

ejlanene, 08.07.2022 ob 10:28

Najbolj za tretjo varianto. Boleče in zatečene noge.

Noge lahko zatekajo tudi zato, če imaš visok krvni tlak. Je treba to regulirat, potem pa magnezij v kombinaciji s kalijem – kalij regulira krvni tlak in posledično noge ne zatekajo – če ni drugih zdr. indikacij iz tega razloga.

odvisno za kaj ga potrebuješ, 08.07.2022 ob 10:32

Noge lahko zatekajo tudi zato, če imaš visok krvni tlak. Je treba to regulirat, potem pa magnezij v kombinaciji s kalijem – kalij regulira krvni tlak in posledično noge ne zatekajo – če ni drugih zdr. indikacij iz tega razloga.

Nimam visokega tlaka, srce, ledvica… vse ok.

ejlanene, 08.07.2022 ob 10:39

Nimam visokega tlaka, srce, ledvica… vse ok.

noge ne zategajo kar tako – nekje mora bit vzrok -zamašene žile, varice, krčne žile morda?

Preveč natrija/soli tudi v telesu zadržuje vodo.

podjezični magnezij, 08.07.2022 ob 10:12

Boljši je  DMov Mivolis, pa še kalij ima, ki je pomemben element v kombinaciji z Mg, pa še okus je boljši – češnja.

V Lekarni je Doppel Herz 30 vrečk 15, 69 EUR.   rip off.  🙂

.https://lekarna-plavz.com/lekarna/prehranska-dopolnila/vitamini-minerali/doppelherz-system-magnezij-400-direkt-30-vreck/?gclid=CjwKCAjwq5-WBhB7EiwAl-HEkqX7zU15lTGvHifDtLzi2JwHK3eoZWdrjNLyVT9WdCBwvGRC5Q3zNhoCzWkQAvD_BwE

V DMu pa Mivolis 30 vrečk 3, 99 EUR:

.https://www.dm.si/mivolis-prehransko-dopolnilo-magnezij-kalij-p4058172309311.html

Oh odlično! Hvala za nasvet in link!

Jaz pa imam velike težave z nespečnostjo. Svetovali so mi magnezijev citrat (od Krke ali Diasporal). Ne čutim kakšnega izboljšanja. Mi lahko kdo iz izkušenj priporoča, kateri bi mi pomagal.

Hvala za odgovor.

Lp

Vsekakor je najboljši magnezij v prašku ker pol vsaj prebavnih težav nimaš.

Kokoši, 08.07.2022 ob 14:29

Vsekakor je najboljši magnezij v prašku ker pol vsaj prebavnih težav nimaš.

vsak takomercialni je v prašku 🙂

un v kapsuli je v prašku, odpreš kapsulo in streseš ven prašek – ni treba celuloze in želatine jest

Uni v tableti je tudi komprimitiran prah ( stisnjen) daš med dve jedilni žlici in uprašiš.

Un v kombinaciji  v športnem napitku ima pa ponavadi zraven še kak kofein na vodni osnovi, ekstrakt popra ali kapsaicin ( paprika) – burnerji oz. pospeševalci moči, eksplozivnosti med vadbo….

Želodec te boli zaradi tegam, ker je pomembno, kako jemlješ ta magnezij.

Nikoli na prazen želodec, nikoli po ravno skajeni nikotinski cigareti, nikoli v kombinaciji z mlečnim izdelkom ali napitkom, kavo ali čajem ( kofein, tein). Najbolje zvečer, na napol poln želodec, in po telesnem naporu ( vadbi), da telo ponoči predela in vgradi, kamor je treba.

ves je v prahu, 08.07.2022 ob 14:54

vsak takomercialni je v prašku 🙂

un v kapsuli je v prašku, odpreš kapsulo in streseš ven prašek – ni treba celuloze in želatine jest

Uni v tableti je tudi komprimitiran prah ( stisnjen) daš med dve jedilni žlici in uprašiš.

Un v kombinaciji  v športnem napitku ima pa ponavadi zraven še kak kofein na vodni osnovi, ekstrakt popra ali kapsaicin ( paprika) – burnerji oz. pospeševalci moči, eksplozivnosti med vadbo….

Želodec te boli zaradi tegam, ker je pomembno, kako jemlješ ta magnezij.

Nikoli na prazen želodec, nikoli po ravno skajeni nikotinski cigareti, nikoli v kombinaciji z mlečnim izdelkom ali napitkom, kavo ali čajem ( kofein, tein). Najbolje zvečer, na napol poln želodec, in po telesnem naporu ( vadbi), da telo ponoči predela in vgradi, kamor je treba.

Na polen želodec? Pol so še hujši problemi lahka, zato ker se magnezij ne ujema s vsako hrano.

Js govorim o magneziju v prahu, ki se ga jemlje brez tekočine. In vzamem ga med športno aktivnostjo takrat, ko že nekaj časa nisem nič jedel in še nekaj časa nebom. Mi najbolj ustreza tako.

idesi, 08.07.2022 ob 09:45

Eden meni najljubsih: https://www.mgnificent.com/magnezijev-napitek/

Idesi tale je naravnost odličen. Tudi jaz imam tega. In vsekakor priporočam.

Jaz vem. Tistega žrite, ki vas bo priklenil zaradi driske na wc školjko, le tako boste vedeli, da res deluje.

Zgoraj eno piše, da kupuje enega, ki edini gre čez možgansko opno. Ja kako vraga pa to ve? Če tako napise je jasno, da samo sploh nima možganov.

Tako da držte se tega, če ste več kot štiri ure dnevno na sekretu zaradi driske, je magnezij dober. V nasprotnem je zanič in ga ni dovolj.☝️?

Kokoši, 08.07.2022 ob 15:01

Na polen želodec? Pol so še hujši problemi lahka, zato ker se magnezij ne ujema s vsako hrano.

Js govorim o magneziju v prahu, ki se ga jemlje brez tekočine. In vzamem ga med športno aktivnostjo takrat, ko že nekaj časa nisem nič jedel in še nekaj časa nebom. Mi najbolj ustreza tako.

piše na napol poln želodec – bereš očitno površno…

napol poln = polovično polnjenje 🙂

modrivrag, 08.07.2022 ob 15:42

Jaz vem. Tistega žrite, ki vas bo priklenil zaradi driske na wc školjko, le tako boste vedeli, da res deluje.

Zgoraj eno piše, da kupuje enega, ki edini gre čez možgansko opno. Ja kako vraga pa to ve? Če tako napise je jasno, da samo sploh nima možganov.

Tako da držte se tega, če ste več kot štiri ure dnevno na sekretu zaradi driske, je magnezij dober. V nasprotnem je zanič in ga ni dovolj.☝️?

ma tvoj mozeg so ofucale  pilštanjsko-kozjanske drnule – beri in se čudi:

.https://www.fmed.eu/trgovina/magnezijev-l-treonat-magnesium-l-threonate-dr-mercola/

skopirano, samo zate:

“Magnezijev treonat je trenutno najboljša oblika magnezija, ki prosto prehaja možgansko opno in odlično deluje proti glavobolu, nespečnosti in depresiji.”

še več je pa v tujih člankih na spletu – se mi ne da ti lepit, poišči si sam.

Ugha, ugha, ugha – zlezi v kakšno lokalno pečino in jamo, iz katere si očitno spet prilezel.

Ugha Ugha zate jamarski človek iz pradavnine, 08.07.2022 ob 15:50

ma tvoj mozeg so ofucale  pilštanjsko-kozjanske drnule – beri in se čudi:

.https://www.fmed.eu/trgovina/magnezijev-l-treonat-magnesium-l-threonate-dr-mercola/

skopirano, samo zate:

“Magnezijev treonat je trenutno najboljša oblika magnezija, ki prosto prehaja možgansko opno in odlično deluje proti glavobolu, nespečnosti in depresiji.”

še več je pa v tujih člankih na spletu – se mi ne da ti lepit, poišči si sam.

Ugha, ugha, ugha – zlezi v kakšno lokalno pečino in jamo, iz katere si očitno spet prilezel.

in še dodatek: magnezij v L threonat  obliki  je odlično dodatno olajšanje za tiste, ki trpijo za migreno  in hudimi glavoboli- ker vpliva na kognitivne sposobnosti, hitro deluje pa tudi na živčne sinapse v možganih – kar je pri migrenarjih pomembno… In zato je pomembno da čimprej in v veliki meri prehaja skozi možgansko opno.

Ugha Ugha Ugha!

Jp, direkt skozi možgansko opno. Ti to čutiš in veš.? Raje spij vsak dan dva litra donata in ti bo deloval na edino opno, ki jo imaš.☝️????

modrivrag, 08.07.2022 ob 15:55

Jp, direkt skozi možgansko opno. Ti to čutiš in veš.? Raje spij vsak dan dva litra donata in ti bo deloval na edino opno, ki jo imaš.☝️????

Ti si ga očitno že preveč polokal – zato pa vsak dan tako  neumno in nevedno driskaš preko tipkovnice na MONu.

Ugha Ugha zate jamarski človek iz pradavnine, 08.07.2022 ob 16:15

Ti si ga očitno že preveč polokal – zato pa vsak dan tako  neumno in nevedno driskaš preko tipkovnice na MONu.

Blesavi ste in nasedate povsod in vsemu. Cisto prav ti pove, nalokaj se donata Mg, pa ti bo delovalo na opno, bo samo letelo iz tebe.

Kako je lahko nekdo toliko neumen, da verjame reklami, kjer piše, da gre dokazano edino njihov izdelek direkt čez možgansko opno? Kako si lahko do te mere neumna, da nasedeš nečemu takemu?

Saj prav pove., 08.07.2022 ob 16:27

Blesavi ste in nasedate povsod in vsemu. Cisto prav ti pove, nalokaj se donata Mg, pa ti bo delovalo na opno, bo samo letelo iz tebe.

Kako je lahko nekdo toliko neumen, da verjame reklami, kjer piše, da gre dokazano edino njihov izdelek direkt čez možgansko opno? Kako si lahko do te mere neumna, da nasedeš nečemu takemu?

ne pomaga ti.. četudi pišeš pod neprijavljenim vzdevkom.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close