Hči ne mara otrok, niti svojih nečakov
To, da hči, ki je pred kratkim dopolnila 31 let, ne mara in ne želi imeti otrok, sicer zame ni nobena skrivnost. Ne bom zanikala, da mi njena stališča glede otrok niso po godu, ampak jo imam rada ne glede na vse, saj je vendarle moja hči. Sem se pa zgrozila ob njenih nedavnih besedah. Priznala je, da ne mara niti svojih nečakov, ki jih ima moja mlajša hči, in da dober odnos z njimi samo igra. Ne prenese vreščanja, piskanja, joka, igranja oz. nič otroškega, je dejala. To me je pa zabolelo. Jaz sem pa zmotno mislila, da bo zdaj, ko je teta, morda le nekoliko spremenila svoja stališča do otrok in se bo nekoliko omehčala. Zgodilo se je pa ravno nasprotno. Nečaki so le še okrepili njena stališča. Rekla je, da če bi 1 teden živela z njimi, da bi pristala v umobolnici.
Ne vem, kaj ji je. Od kod izvira ta njen prezir do otrok, se sprašujem. Ali sem kje pri vzgoji storila kako napako?
noja13, 07.05.2022 ob 15:36
Pametna punca……..pošteno pove, in očitno ti njeni nečaki niso ravno angelčki. Meni sploh ni jasno, zakaj mislite, da morajo vsi ljudje imeti radi otroke? Sploh pa te novodobne sončke?
no no… taki komentarji me gredo najbolj na živce, ker izhajajo iz stališča,da so samo drugi otroci vreščavi, tečni, trmasti kdaj pa kdaj…
tudi vi vaše visočasntvo ste bili otrok in ste zagotovo kdaj prav tako vreščali, jokali, trmarili, itd. imaste mogoče amnezijo spomina… zakaj mislite,da ste na svet priššli kar kot odrasel človek in obdobje otroštva z vsem takim obnašanjem vas ne zadeva… kje pa je ta vaša pamet?
Avtorica mogoče to vprašanje postaviš tvojih hčerki – kako bi se počutila če bi se do nje v otroških letih, ko je vreščala, kričala, trmarila, vsi tako obnašali kot se ona sedaj do drugih otrok… ogledalo ji je potrebno postaviti.
Zgrožena in žalostna, 07.05.2022 ob 15:27
To, da hči, ki je pred kratkim dopolnila 31 let, ne mara in ne želi imeti otrok, sicer zame ni nobena skrivnost. Ne bom zanikala, da mi njena stališča glede otrok niso po godu, ampak jo imam rada ne glede na vse, saj je vendarle moja hči. Sem se pa zgrozila ob njenih nedavnih besedah. Priznala je, da ne mara niti svojih nečakov, ki jih ima moja mlajša hči, in da dober odnos z njimi samo igra. Ne prenese vreščanja, piskanja, joka, igranja oz. nič otroškega, je dejala. To me je pa zabolelo. Jaz sem pa zmotno mislila, da bo zdaj, ko je teta, morda le nekoliko spremenila svoja stališča do otrok in se bo nekoliko omehčala. Zgodilo se je pa ravno nasprotno. Nečaki so le še okrepili njena stališča. Rekla je, da če bi 1 teden živela z njimi, da bi pristala v umobolnici.
Ne vem, kaj ji je. Od kod izvira ta njen prezir do otrok, se sprašujem. Ali sem kje pri vzgoji storila kako napako?
Enakomisleča, 48 štejem, pa boga prosim, da sin ne bo imel otroka (vnuka) zdaj smo super..Rad imaš svoje, če pa jih ne želi in ne mara, sprejmi to, naj živi svoj life. Koji kurac se vtikujete, glavno, da sta vi2 v dobrih odnosih.
Jaz priznam, da ne maram (za utrgat mi je, če jih imam v bližini, kjer se ne da umaknit, npr na letalu, da ti v sedež buta ena pošast ali pa jih imaš v stanovanju nad sabo) vreščavih, nevzgojenih, podivjanih, glasnih, namrgodenih, izsiljevalskih otrok brez manir. Zelo so mi ljubi prijetni, nežni otroci, ki so lepo vzgojeni in primerno socializirani. Če se slednji igrajo ni problem, če se prva skupina se lahko kar fentaš. Enako velja za živali oz pse, mački niso problematični.
Pika944, 07.05.2022 ob 16:54
Enakomisleča, 48 štejem, pa boga prosim, da sin ne bo imel otroka (vnuka) zdaj smo super..Rad imaš svoje, če pa jih ne želi in ne mara, sprejmi to, naj živi svoj life. Koji kurac se vtikujete, glavno, da sta vi2 v dobrih odnosih.
dej mi razlož kok si pa ti s svojim otrokom v dobrem odnosu, če imaš tako mnenje o njem kot otroku – kako le si se obnašala do njega kot otroka…
pa vas vprašam kako bi se počutili,da bi se nekdo do vas tako obnašal, ko ste bili otroci – ker niste bili nič drugačni… niste – nihče ni… vsak otrok joče,tudi trmari, tudi kdaj vrešči… itd.
meni, 07.05.2022 ob 17:08
dej mi razlož kok si pa ti s svojim otrokom v dobrem odnosu, če imaš tako mnenje o njem kot otroku – kako le si se obnašala do njega kot otroka…
pa vas vprašam kako bi se počutili,da bi se nekdo do vas tako obnašal, ko ste bili otroci – ker niste bili nič drugačni… niste – nihče ni… vsak otrok joče,tudi trmari, tudi kdaj vrešči… itd.
Ne v dobrem, odličnem odnosu. Ni bilo drenja, kričanja itd…
Jasno mu je, da bo za svoje otroke sam skrbel, če do njih pride, jaz sem svojo službo dobro opravila. Če mi otrok pri 19 reče, da sem najboljša mama na svetu in se še dons zahvali za vsak obrok sem ogromno vložila-zakaj ker je sam en in mi je časovno zneslo se z njim 100 % ukvarjat. Pa ni mamin sinek-odrasel, skoraj preveč za 19 letnik, spoštljiv. To je vzgoja.
Tudi moj otrok ni nikoli kričal, trmaril, cvilil, piskal…pa še vse ostalo, kar tukaj trdite, da vsi otroci počnejo.
In da popolnoma razumem tvojo hči, tudi jaz ne maram takih otrok in ko so bili moji nečaki, ali sedaj kaki otroci od rodbine na obisku si ali prilagodijo obnašanje normalnim ljudem ali hitro hočejo domov….ker jim z pogledom povem, da naj zbrišejo….
Popolnoma se strinjam s tvojo hčerko. Škoda, da tako misleči ljudje nimajo otrok. Vzgojili bi jih v kulturne ljudi. Tako pa ima otroke velika večina in eni res ne vejo kaj z njimi početi. Potem pa srečujemo vreščeče razvajence in njihove še bolj razvajene starše, ki mislijo da so odkrili toplo vodo, ko so postali starši.
Pika944, 07.05.2022 ob 17:55
Ne v dobrem, odličnem odnosu. Ni bilo drenja, kričanja itd…
Jasno mu je, da bo za svoje otroke sam skrbel, če do njih pride, jaz sem svojo službo dobro opravila. Če mi otrok pri 19 reče, da sem najboljša mama na svetu in se še dons zahvali za vsak obrok sem ogromno vložila-zakaj ker je sam en in mi je časovno zneslo se z njim 100 % ukvarjat. Pa ni mamin sinek-odrasel, skoraj preveč za 19 letnik, spoštljiv. To je vzgoja.
vsak cisto vsaaak otrok joka, cisto vsak otrok gre skozi obdibje trme, ker je to normalna faza njegovega razvoja… ce je bil tvoj pohlevna mumija potem pa zal ni normalen…. sicer cisto vsi smo sli skozi faze joka in tudi dretja in trme skozi otrostvo… ker je to normalno… ce trdis da tvoj otrok nikoli ni jokal lazes… lazes… to je gotovo
ksj pa lazes, 07.05.2022 ob 22:25
vsak cisto vsaaak otrok joka, cisto vsak otrok gre skozi obdibje trme, ker je to normalna faza njegovega razvoja… ce je bil tvoj pohlevna mumija potem pa zal ni normalen…. sicer cisto vsi smo sli skozi faze joka in tudi dretja in trme skozi otrostvo… ker je to normalno… ce trdis da tvoj otrok nikoli ni jokal lazes… lazes… to je gotovo
no no, jokal že toda ne na glas, ne v javnosti ( mu je bilo neroden) pa ne pred očetom…in jok je bil tolikšen, da si ga rahlo zaznal…ne pa tole kaj dons delajo otroci, izsiljujejo starše…
Forum je zaprt za komentiranje.