Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Malo čudaški sosedje

Malo čudaški sosedje

Približno dve leti nazaj, so se v našo vas preselili čudaški sosedje.

Na prvi pogled si misliš, da so ena normalna družina. Preselili so se v hišo, ki je v lasti enega gospoda. Vendar jo je vedno dajal v najem. Sam ni nikoli živel v njej. Tako se je v to hiso preselilo in izselilo že kar nekaj stanovalcev.

Vsi so bili ok. No tile so pa izjema! V večini se ne obremenjujem kdo in kako pa kje živijo. Dokler imam mir. Skoraj eno leto je bilo, kot da jih ni. Prijazni, vedno so pozdravili. Kaj več pa tudi ne. Zadje leto..se pravi od lani pa imajo vsak večer barvni šov ali kako naj temu rečem. Nameščajo močne žarnice v vseh možnih barvah. In tako imajo vsak teden drugo barvo. Najhuje je kadar imajo vse v rdečem. Ker nas loči le ograja in malo grmičevja…te luči obsevajo tudi našo hišo. No 1x sem jih srečala, ko so ravno nekam šli. Povedala da je to moteče. Če lahko dajo dol rolete. In mi ženska začne nakladat o nekakšnih nadzemeljskih energijah, da je to zdravilno. Da nam barvna svetloba prodre v telo in nam varuje celice. Seveda oni to še naprej počnejo. Štiri dni nazaj pa je kot ena vešča z neko palico mahala po dvorišču in katere se je kadilo. Jo vprašam kaj počne? “Odganjam slabo energijo”.

Jo gledam čudno..ker mi ni bilo nič razumljivo. Kakšno slabo energijo pa? A je kaj narobe? In sem začela spet poslušat, da se ne počutijo dobro, ker je prisotna slaba energija od prejšnjih stanovalcev. In da čuti, da se je na tem mestu zgodilo nekaj slabega. In da me prosi, če lahko prečisti tudi naše dvorišče, ker čuti napetost.

Pa kakšna sekta je spet to??? Sem mislila, da so Jehove priče čudne in podobno.

Uf, imamo ene take čudaške sosede v vasi. Mislim, da so prišli iz LJ. Ampak so bolj na samem, da nobenega ne motijo.

Otroke bi doma šolali pa take fore. Pa, ko jim dajo cisterno za vodo, skoplejjo vse, se baba oglasi, da cisterna ni prave barve, da mora biti kaj vem kaka. Modra ni bila ok. Dobili bi zastonj. Ostali smo morali sami narediti rezerovar, skopati za lastni vodovod. Oni bi dobili vse zastonj pa jim barva ni ok (zadeva zakopana pod zemljo). Noben v službi, socialke, a potem bi še barvo izbirali… same neke čudne fore imajo. TUdi nekaj z nekimi energijami pa kaj vem kake zvezdne energije pa ne vem točno. Mogoče so ista sekta :).

Odgovor na objavo uporabnika
uf imamo ene take, 14.02.2022 ob 11:01

Uf, imamo ene take čudaške sosede v vasi. Mislim, da so prišli iz LJ. Ampak so bolj na samem, da nobenega ne motijo.

Otroke bi doma šolali pa take fore. Pa, ko jim dajo cisterno za vodo, skoplejjo vse, se baba oglasi, da cisterna ni prave barve, da mora biti kaj vem kaka. Modra ni bila ok. Dobili bi zastonj. Ostali smo morali sami narediti rezerovar, skopati za lastni vodovod. Oni bi dobili vse zastonj pa jim barva ni ok (zadeva zakopana pod zemljo). Noben v službi, socialke, a potem bi še barvo izbirali… same neke čudne fore imajo. TUdi nekaj z nekimi energijami pa kaj vem kake zvezdne energije pa ne vem točno. Mogoče so ista sekta :).

Zgleda so v isti ali podobni sekti. Samo čakamo kaj si bodo naslednjič omislili.

Hja… pa pusti jo vendar, naj pokadi še vaše dvorišče. Kaj ti pa škodi?

Vi jo pa lahko gledate in boste imeli temo za naslednje debate še nekaj časa. Saj menda tudi rdeča svetloba nič ne škodi – in vsekakor ponoči manj vpliva na oči kot bela. V letalstvu in na ladjah imajo vse rdeče za nočne lete / plovbo…

Ah, pusti, naj živijo v svojem svetu, saj nikomur ne škodijo. Pač se distanciraš, če te svetloba moti pa spustiš rolete. Kolikor razumem, se iz njihove hiše sveti rdeče skozi okna in prihaja tudi k vam. No, to ni nič tako hudega. Zavese zagrni pa te ne bo več motilo.

Avtorica nevrjetno❗

Motijo te barve? ?

Meni se pa zdi to čudaško. A je tvoja hiša mrtva, sterilna in minimalistična? Ali sploh date lučke na božično jelko? In a so to le dolgočasne rumene lučke, da potem delujejo le kot, da imate eno luč več?

Ja bogi otroci ker so se morali odraščati v takem resnem odraslem okolju brez domišlije, ki ga vse kar je neobičajno zmoti.

Žal sem pozabila kako točno se jim reče. Sem slučajno mimo njih šla pa smo se začeli pogovarjati. Ta prvo sem mislila, da so to ok ljudje, potem je bilo pa vse bolj čudno. Nekaj z minerali, zvezdami pa kaj vem kaj še vse. Pa ne z geološkega, astronomskega vidika. Neke čudne fantazije.

Potem pa se je izkazalo še marsikaj čudnega pa, da jim delo ne diši pa otroke ne bi v šolo pošiljali, na občini pa kar naprej težijo kaj jim je občina dolžna priskrbeti. Vajeni LJ in mislijo, da jim bo tudi na podeželju tudi vse k riti prinešeno in to zastonj.

Tole z lučmi ponoči: tisti, ki mislijo, da je tako nedolžno: ne samo, da to brezvezno svetlobno onesnaževanje, tudi moti pri spanju. To se skušaj nekako dogovoriti, jih prepričati, da ne bi ponoči nažigali luči.

uf imamo ene take, 14.02.2022 ob 17:39

Žal sem pozabila kako točno se jim reče. Sem slučajno mimo njih šla pa smo se začeli pogovarjati. Ta prvo sem mislila, da so to ok ljudje, potem je bilo pa vse bolj čudno. Nekaj z minerali, zvezdami pa kaj vem kaj še vse. Pa ne z geološkega, astronomskega vidika. Neke čudne fantazije.

Potem pa se je izkazalo še marsikaj čudnega pa, da jim delo ne diši pa otroke ne bi v šolo pošiljali, na občini pa kar naprej težijo kaj jim je občina dolžna priskrbeti. Vajeni LJ in mislijo, da jim bo tudi na podeželju tudi vse k riti prinešeno in to zastonj.

Tole z lučmi ponoči: tisti, ki mislijo, da je tako nedolžno: ne samo, da to brezvezno svetlobno onesnaževanje, tudi moti pri spanju. To se skušaj nekako dogovoriti, jih prepričati, da ne bi ponoči nažigali luči.

Ja saj ti tudi nekaj z energijami čarajo. Mogoče izvajajo kakšne “magije”… Kolikor sem uspela izvedeti je ona neka umetnica. Malo so res posebni.

Ja luči so zelo moteče, ker so zelo močne. Od daleč včasih zgleda, kot bi gorelo pri njih. (Npr. vidno iz ceste). Pa to imajo vse prostore hkrati osvetljene. 1x modra, potem zelena, pa vijolična. Še dobro, da niso lastniki. Bi imela fasada na hiši verjetno vse možne barve.

Se bom pa pogovorila z njimi…čakam na tapravi trenutek.

Niri1, 14.02.2022 ob 19:52

Ja saj ti tudi nekaj z energijami čarajo. Mogoče izvajajo kakšne “magije”… Kolikor sem uspela izvedeti je ona neka umetnica. Malo so res posebni.

Ja luči so zelo moteče, ker so zelo močne. Od daleč včasih zgleda, kot bi gorelo pri njih. (Npr. vidno iz ceste). Pa to imajo vse prostore hkrati osvetljene. 1x modra, potem zelena, pa vijolična. Še dobro, da niso lastniki. Bi imela fasada na hiši verjetno vse možne barve.

Se bom pa pogovorila z njimi…čakam na tapravi trenutek.

Moteče ti je ker vidiš barvno svetlobo? ? Nevrjetno. Po pravici povedano to mi je najbolj neverjetna tema do sedaj.

Ker to niso reflektorji zunaj, ki bi te osvetlili. To so luči v njihovih stanovanjih.

Nemogoče se mi zdi, da če imajo naprimer oni vkljopljeno vijolično svetlobo in imaš ti zvečer prižgano luč v kuhinji, da je kljub temu vsa tvoja kuhinja z vijolično osvetljena. Ko greš pa spat se pa itak rulete dol potegne.

Kaj pa če bi njih motilo, da imaš ti rumeno svetlobo, ker ko tvoje luči svetijo v standardni rumeni barvi? Ali rumena barva ni problem, ker je standartna in si je navajena?

Torej gre se zato, da te motijo barve!!! Ker vse kar je izven navade te zmoti. Še živlenje je barvito, od narave do galaksij v vesolju. Taki ki vas to moti ponavadi nimate v sebi ne živlenja, ne strasti in še posebaj ne domišlije. Vse pri vas je suhoparno in dolgočasno in predvsem OBIČAJNO.

Ali imate/ste imeli pri vas otroke❓

Ali ste dali vsaj barvne lučke na božično smreko, ali je bilo to preveč barv za vašo resno in sterilno brezbarvno hišo?

Ponavadi je težko otrokom odraščati v tako grozno resnem odraslem okolju, brez domišlije. To je ponavadi smrt za otrokov razvoj domišlije.

Čaki mal, ti greš težit sosedom naj dajo rolete dol, ker tebe moti njihova luč?

In oni so čudaški?

Za začetek poslušaj lastno pametovanje in si omisli rolete. In jih začni uporabljati. Potem te svetloba iz njihove hiše ne bo motila med spanjem.

Kar se pa energij tiče – mogoče bi bilo fino da ti malo prečistijo dvorišče. Potem vsaj ne boš več tako tečna in zagrenjena. Eni res ne znate iz nobene situacije potegnit nič pozitivnega.

Queen nepr., 14.02.2022 ob 14:07

Ah, pusti, naj živijo v svojem svetu, saj nikomur ne škodijo. Pač se distanciraš, če te svetloba moti pa spustiš rolete. Kolikor razumem, se iz njihove hiše sveti rdeče skozi okna in prihaja tudi k vam. No, to ni nič tako hudega. Zavese zagrni pa te ne bo več motilo.

Naj oni zagrnejo, saj oni svetijo in motijo sosede. Zakaj bi avtorica zagrinjala ? Ja, človek mora imetti prav srečo, da ima nemoteče sosede.

Niri1, 14.02.2022 ob 10:06

Približno dve leti nazaj, so se v našo vas preselili čudaški sosedje.

Na prvi pogled si misliš, da so ena normalna družina. Preselili so se v hišo, ki je v lasti enega gospoda. Vendar jo je vedno dajal v najem. Sam ni nikoli živel v njej. Tako se je v to hiso preselilo in izselilo že kar nekaj stanovalcev.

Vsi so bili ok. No tile so pa izjema! V večini se ne obremenjujem kdo in kako pa kje živijo. Dokler imam mir. Skoraj eno leto je bilo, kot da jih ni. Prijazni, vedno so pozdravili. Kaj več pa tudi ne. Zadje leto..se pravi od lani pa imajo vsak večer barvni šov ali kako naj temu rečem. Nameščajo močne žarnice v vseh možnih barvah. In tako imajo vsak teden drugo barvo. Najhuje je kadar imajo vse v rdečem. Ker nas loči le ograja in malo grmičevja…te luči obsevajo tudi našo hišo. No 1x sem jih srečala, ko so ravno nekam šli. Povedala da je to moteče. Če lahko dajo dol rolete. In mi ženska začne nakladat o nekakšnih nadzemeljskih energijah, da je to zdravilno. Da nam barvna svetloba prodre v telo in nam varuje celice. Seveda oni to še naprej počnejo. Štiri dni nazaj pa je kot ena vešča z neko palico mahala po dvorišču in katere se je kadilo. Jo vprašam kaj počne? “Odganjam slabo energijo”.

Jo gledam čudno..ker mi ni bilo nič razumljivo. Kakšno slabo energijo pa? A je kaj narobe? In sem začela spet poslušat, da se ne počutijo dobro, ker je prisotna slaba energija od prejšnjih stanovalcev. In da čuti, da se je na tem mestu zgodilo nekaj slabega. In da me prosi, če lahko prečisti tudi naše dvorišče, ker čuti napetost.

Pa kakšna sekta je spet to??? Sem mislila, da so Jehove priče čudne in podobno.

Vedno več je bolnikov in ljudi, ki živijo v totalno shizofrenem svetu. Od teoretikov zarot, do bolnih vitaminčkarjev do offgridarjev in še in še. Tega je iz dneva v dan več. To je ta zahodna kultura, ko smo gledali filme o kultih v Ameriki 30 let nazaj nismo morali verjeti, da so ljudje tako utrgani. Danes se to dogaja pri nas. Ko začneš naključni pogovor z nekom in ti začne iz prve nakladat o ravni zemlji in očiščenjih, s katerimi se ukvarja, potem veš kako globoko smo padli v kapitalistični svet zblojenosti.

dam prav avtorici, 14.02.2022 ob 20:51

Naj oni zagrnejo, saj oni svetijo in motijo sosede. Zakaj bi avtorica zagrinjala ? Ja, človek mora imetti prav srečo, da ima nemoteče sosede.

Kaj pa če njih moti soj rumene svetlobe, ki prihaja iz avtoričinih okenj in osvetljuje okolico v bližini okna?

Ti kar sosedom reči, da naj fejt preženejo slabo energijo, ker na tem dvorišču kjer stoji njihova bajta se je marsikaj čudnega dogajalo. Zato so tudi hišo poceni prodali presjni lastniki.

Vprašaj jih če so že v začetku začutili slabo energijo ali jo zdaj samo bolj čutijo…

Bodo tudi oni hitr prodali in se spokali

Niri, kaj pa, če malce prebereš na temo kako svetloba moti, ubija živali? Pa jim to potem razložiš na tak prijazen način?

Recimo vešče in drugi nočni metulji – svetloba jih zelo zmede, jim zelo škoduje. Pa netopirjem tudi. Ne vem ali imate še kakšne druge živali v okolici ali ste bolj v mestu? Če ste na podeželju, je še kup drugih živali v gozdu, ki jih ta svetloba moti.

Malce preberi na to temo pa potem pogovor z njimi, tako prijazno. Saj veš, s sosedi ni fajn imet sporov.

Pa ne poslušaj bebcev kot je kura in podobni, svetloba dejansko škoduje. Predvsem živalim. Ti pa imaš tudi pravico v miru spati. In eni nabijajo o roletah zavesah. Najbolje se naspiš, če imaš temo, tako naravno pa, da se zjutraj zbudiš, ko se svetli zunaj, kar pomeni, da rolete, zavese niso ok.

In preden kdo začne vreščati: ja osvetlitev cerkva, ulična osvetlitev, osveteljene trgovine… vse to hudo škoduje živalim.

“UF IMAMO ENE TAKE”,

ROLETE IN ZAVESE NISO UREDU???

TAKOJ TI MORA SOCIALNA ODVZETI OTROKE❗❗❗

Tvoji otroci lahko poleti grejo spat malo pred 22h in ustanejo po 4h in imajo 6 ur spanja?

Tvoji otroci nesmejo/ali niso smeli kot malčki imeti popoldanskega počitka, ker še zaves nimaš.

Tvoji otroci so pozimi večino dneva v temi, ker kura zmešana kot si nimaš ne rolet in ne zaves a tudi luči nimaš prižganih takrat ko je mrak ker nočeš onesneževati.

PROSIM SOCIALNA ALI LAHKO IZSLEDITE TO PSIHOPATKO IN JI ODVZAMETE OTROKE, ČE JIH IMA! 

Ali pa ji uporabniko razložite, da je največji bebec na svetu in da to ni pravilno početje kar ona počne.

In še to ti zmedena “UF IMAMO ENE TAKE”, kot bistvo problema si ti izpostavila svetlobno onesneževanje❗❗❗Čeprav nima veze to s to temo in ko si nadaljevala s tem si se pred vsemi tu pokazala kot čudakinja.

Ker zakaj pa raje avtorici ne zatežiš s tem, da svetlobno onesnažuje??? Ker vrjetno lahko predvidevamo, da če sveti soj rdeče svetlobe k njej iz sosedovega okna, ki je v neposredni bližini tudi sama nima rolet in zaves?

In 99.9% lahko predvidevamo, da ona ni taka čudakinja kot si ti in svetlobno onasnežuje, ko ima zvečer luči prižgane!

Toliko o bebcih. ?

Avtorica, predvsem se pa ne meni za motence kot je Kura.

uf imamo ene take, 15.02.2022 ob 18:10

Avtorica, predvsem se pa ne meni za motence kot je Kura.

Se strinjam.

Oprosti, toda motena si ti. On ti je lepo napisal dejstva. Ker dejstva so, da je poleti dan krajši in pozimi daljši. Zato so zavese in rolete potrebne. Če res živiš tako kot pišeš in svoje otroke izpostavljaš takšnim razmeram je to zloraba otrok.

On je le sklepal po tvojih zapisih in podlagi tega podal odgovor. Vsi smo lahko sklepali enako. Nihče ti polagal besed v usta. Sama si zapisala, kar si zapisala in to ni bilo normalno.

Kokoši poleg tega, da žali napiše tudi dejstva. Ti pa samo žališ.

Namenjeno uf imamo ene take

Ena od prej, 15.02.2022 ob 19:09

Oprosti, toda motena si ti. On ti je lepo napisal dejstva. Ker dejstva so, da je poleti dan krajši in pozimi daljši. Zato so zavese in rolete potrebne. Če res živiš tako kot pišeš in svoje otroke izpostavljaš takšnim razmeram je to zloraba otrok.

On je le sklepal po tvojih zapisih in podlagi tega podal odgovor. Vsi smo lahko sklepali enako. Nihče ti polagal besed v usta. Sama si zapisala, kar si zapisala in to ni bilo normalno.

Kokoši poleg tega, da žali napiše tudi dejstva. Ti pa samo žališ.

Ženska, česa ne razumeš?

Še enkrat, da boš še ti razumela: nimam ne rolet in ne ta temnih zaves. Te še kaj zanima?

Pa tako mimogrede, čeprav je to zate že prehuda znanost in sigurno ne boš razumela: svetloba ubija nočne živali. Kot sem že zgoraj napisala. Samo, da boš to razumela, rabiš vsaj poklicno šolo.

Ha ha, valjam se od smeha. Pa ti si poknjena še bolj kot Kokoška. Zloraba otrok, če nimaš zaves in rolet? Ha, ha, ha. Valjam se od smeha. Nisem vedela, da je to obvezno.

Hojladrija, 14.02.2022 ob 22:40

Ti kar sosedom reči, da naj fejt preženejo slabo energijo, ker na tem dvorišču kjer stoji njihova bajta se je marsikaj čudnega dogajalo. Zato so tudi hišo poceni prodali presjni lastniki.

Vprašaj jih če so že v začetku začutili slabo energijo ali jo zdaj samo bolj čutijo…

Bodo tudi oni hitr prodali in se spokali

Al pa bodo še bolj intenzivno odganjali slabo energijo.

uf imamo ene take, 15.02.2022 ob 19:14

Ženska, česa ne razumeš?

Še enkrat, da boš še ti razumela: nimam ne rolet in ne ta temnih zaves. Te še kaj zanima?

Pa tako mimogrede, čeprav je to zate že prehuda znanost in sigurno ne boš razumela: svetloba ubija nočne živali. Kot sem že zgoraj napisala. Samo, da boš to razumela, rabiš vsaj poklicno šolo.

Še vedno se strinjam s Kokoši glede tega, da ni primerno, da so tvoji otroci pozimi večino dneva v mraku, ker ti nimaš zatemnitve obenem pa ne želiš svetlobno onesneževati s prižgano lučjo. Strinjam se tudi s tem, da mora imeti otrok ponoči temo in da je šest ur spanja poleti premalo za otroka. Prav tako predšolski otrok rabi zatemnitev za popoldanski počitek.

Vse ostalo je zloraba otroka. In vesela sem, da je Kokoši to izpostavil.

. https://youtu.be/pdlYTTBRtg4

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close