Malo čudaški sosedje
Ena od prej, 15.02.2022 ob 19:26
uf imamo ene take, 15.02.2022 ob 19:14
Ena od prej, 15.02.2022 ob 19:09
uf imamo ene take, 15.02.2022 ob 18:10
Avtorica, predvsem se pa ne meni za motence kot je Kura.
Oprosti, toda motena si ti. On ti je lepo napisal dejstva. Ker dejstva so, da je poleti dan krajši in pozimi daljši. Zato so zavese in rolete potrebne. Če res živiš tako kot pišeš in svoje otroke izpostavljaš takšnim razmeram je to zloraba otrok.
On je le sklepal po tvojih zapisih in podlagi tega podal odgovor. Vsi smo lahko sklepali enako. Nihče ti polagal besed v usta. Sama si zapisala, kar si zapisala in to ni bilo normalno.
Kokoši poleg tega, da žali napiše tudi dejstva. Ti pa samo žališ.
Ženska, česa ne razumeš?
Še enkrat, da boš še ti razumela: nimam ne rolet in ne ta temnih zaves. Te še kaj zanima?
Pa tako mimogrede, čeprav je to zate že prehuda znanost in sigurno ne boš razumela: svetloba ubija nočne živali. Kot sem že zgoraj napisala. Samo, da boš to razumela, rabiš vsaj poklicno šolo.
Še vedno se strinjam s Kokoši glede tega, da ni primerno, da so tvoji otroci pozimi večino dneva v mraku, ker ti nimaš zatemnitve obenem pa ne želiš svetlobno onesneževati s prižgano lučjo. Strinjam se tudi s tem, da mora imeti otrok ponoči temo in da je šest ur spanja poleti premalo za otroka. Prav tako predšolski otrok rabi zatemnitev za popoldanski počitek.
Vse ostalo je zloraba otroka. In vesela sem, da je Kokoši to izpostavil.
Bravo!!! Je tolk debilna in zaostala, da ji je treba vse še enkrat razložiti. ?
Ampak a misliš, da bo razumela, če ji še 100x razložiš? Pomoje je preveč glupa in motena in je njen notranji svet preveč izven logike, da bi dojela zdravo razumske poglede.
Mislim tok debilne in absurdne ženske pa še svet ni videl. ? Pa sej je tolk pretirano debilna, kot tista s katero sem se zadnjič kregal glede filmov od Mitje Okorna.
Morda je ista, ker se mi zdi nemogoče, da bi lahko obstajali kar dve tako prizadeti in smotani ženski na temu forumu. ?
Anonimno 5644, 15.02.2022 ob 20:36
a potem, ker si brez zaves in rolet tudi luči ne prižgeš in ste v zimskih mesecih nekje od 16. ure naprej v temi?
Tudi jaz sem to pomislila, ko sem brala njene odgovore.
Ti Kokoš pa se nehaj razburjati in kot kokoš letati na okoli saj vidiš, da ima ženska probleme.
Hudiča, ko sem bila otrok, ni noben zagrinjal zaves, tudi rolet nismo imeli. Ne boš verjela: preživela sem. Še huje, ko sem bila malce večji otrok, sem z lahkoto spala do desetih, čeprav je bil dan že ob petih. Tako, da klatiš take neumnosti, da glava peče.
Zdaj pa hitro na CSD in jim povej, da me obtožuješ zlorabe otrok.
Jao, ženska, ti pa si resno bolana.
Da ti tako razložim, da boš končno razumela:
eno je potrebna luč, drugo je nepotrebna luč. Še slediš? In, ko spimo, je povsem nepotrebno, da imamo prižgane luči. Te nepotrebne luči namreč ubijajo živali.
Razumljivo?
Gremo naprej. Luč pa vseeno rabimo. Vendar ne ponoči, ko spimo (razen tisti, ki seveda delajo).
Ti je razumljivo? Itak, da ne.
Pojdi si malce prebrati o svetlobnem onesnaževanju, ki ubija živali. Verjamem, da o tem še nisi nič slišala, ker si Kokoškine sorte. Zato si pa preberi. In potem boš razumela zakaj je pametno, ko spimo, luči pogasniti.
Kokoška je itak totalno butast, ne bo razumel. Ti pa imaš mogoče otroke pa ti bodo pomagali iskati informacije o tej temi na netu.
netopirjem zelo, 15.02.2022 ob 21:21
Avtorica ponoči ugasne luči. Tile sosedje pa svetijo celo noč.
Razlika je očitna.
Tako je. Pa mi imamo luč prižgano (dokler ne gremo spat) tam kjer smo. Plus tega imamo luči kjer lahko zmanjšaš svetlobo.
Sosedje pa svojo hišo “obsevajo” celo. To niso navadne luči. In za oči niso te barve primerne. Ker so močne. Jaz vem, da bi težko funkcionirala v prostoru kjer bi svetile rdeče luči. Kot v grozljivki.
Kaj pa občinski odloki? MOgoče je kje kaj navedeno glede nočnega osvetljevanja? Za hrup ponavadi je. Za svetlobo pa ne vem. So pa že kdaj uspeli omejiti kje kake izložbe ali pa osvetljene cerkve.
Mogoče pa res kake poznavalce netopirjev povprašaš, če seveda imate netopirje v okolici. Ali pa vešče, te so pa sigurno.
kaj pa občinski, 15.02.2022 ob 21:45
Kaj pa občinski odloki? MOgoče je kje kaj navedeno glede nočnega osvetljevanja? Za hrup ponavadi je. Za svetlobo pa ne vem. So pa že kdaj uspeli omejiti kje kake izložbe ali pa osvetljene cerkve.
Mogoče pa res kake poznavalce netopirjev povprašaš, če seveda imate netopirje v okolici. Ali pa vešče, te so pa sigurno.
Ja glede tega se bomo pozanimali.
Drugače pa živimo bolj na samem. Oz na koncu vasi tik ob gozdu. Tako, da živali so sigurno prisotne.
“UF IMAMO ENE TAKE”,
vidim, da so vsi ugotovili kakšen debil od babe si!
Debil, ki svetlobno onesnažuje SAJ NE UPORABLJA RDEČE SVETLOBE (ki se je avtorica tako boji), ki je manj škodljiva❗❗❗
Saj je dnevna svetloba bela, zvečer se pa svetloba obarva rdeče!!!!!!!!!!!!
A preverimo na internetu? In veš kaj se bo izkazalo? Da si ti debil in bebec od človeka.
RDEČA SVETLOBA PONOČI MANJ ŠKODLJIVA ti budalo nerazgledano❗
In nima veze, ti lahko spiš do 10h ko sonce sveti skozi okna. A pogledamo kaj strokovnjaki pravijo? Da otroci RABIJO POPOLNO TEMO, SAJ JE POMEBNA ZA PROCESE, KI SE DOGAJAJO V SPANJU!!!!!!!!!
A preverimo?
In veš kdo bo izpadel debil in bebec? Ti!!!
Zblojena in od realnosti odmaknjena ženska.
Midve z mamo sva imeli nekaj časa podobne sosede, bili so neki čudaški ateisti. Je prišel gospod župnik žegnat najino hišo, pa sem hotela biti prijazna in sem rekla, naj še sosedovo hišo blagoslovi, da bodo njihove duše odrešene. Je pritekel ven besen sosed, kaj delamo, gospod župnik je moral bežat. Ne moreš verjet, nekateri ljudje so res nehvaležni in zavračajo Božjo milost.
sem imel pred leti sosedo ki je od nekod privlekla neke tibetanske rigle- zvonove in je celo ulico zbobnala skupaj da bo ob 21.00 uri tolkla po zvonovih da se očistimo od zlih duhov ki nas obsedajo. to je počela vsak dan ob 21.00 dokler jaz nisem imel zadosti in sem šel ven in poteptal z nogami rigle. nikoli več nismo imeli problemov
Anonimno 4173, 16.02.2022 ob 16:23
sem imel pred leti sosedo ki je od nekod privlekla neke tibetanske rigle- zvonove in je celo ulico zbobnala skupaj da bo ob 21.00 uri tolkla po zvonovih da se očistimo od zlih duhov ki nas obsedajo. to je počela vsak dan ob 21.00 dokler jaz nisem imel zadosti in sem šel ven in poteptal z nogami rigle. nikoli več nismo imeli problemov
Ojoj…naj to počnejo doma, ne da drugim vsiljujejo.
ocitno tvoji sosedje verjamejo v kromoterapijo. tista palica je bila najbrz sveti les, ali beli zajbelj. tudi sama uporabljam razlicne metode za ciscenje energij, pa se ne pomeni, da sem cudna. imam sluzbo, otroka, ‘normalno zivljenje’, verjamem v dobro, sem prizemljena (mogoce zaradi uporabe kristalov ?), prijazna, umirjena, se ne ukvarjam z drugimi in kar je najpomembneje…srecna. ne vsiljujem ljudem moje poglede in navade (niti otroku), nikomur ne skodim s tem, tako da ne vidim v tem nic slabega.
mogoce v razmislek. ste ze kdaj doziveli, ko ste prisli k nekomu na obisk, da se ne pocutite dobro v stanovanju/hisi kljub temu, da ima lepo/pospravljeno/… kaj bi lahko bilo to? energije?
in se… nekateri ne verjamejo v energije, ker je ne vidijo. a wi-fi pa vidijo?
Se ne spuščam v debato o lučkah in energijah..
Ampak predšolski otrok ne rabi zatemnitve.. Če od rojstva kompliciraš glede tega in ga navajaš na zatemnitev, jo potrebuje, ja.. Ne more zaspat nikjer brez teme, ker je tako navajen.. Popoldanski počitek je sredi dneva, ko je svetlo, otrok zaspi, ker je utrujen..
Pol so pa težave s počitkom na počitnicah, v apartmajih, ker niso zavese dovolj temne, bla bla bla..
Samo stvar navade otroka, kakor jih navadiš tako imaš, zelo enostavno..
Moja 2 zaspita povsod, kake zavese, rolete.. Če sta utrujena zaspita. Pika.
Poznam pa 2, ki imata take težave.. Cela mora za starše, ko ne spijo doma in so kje drugje. In se tolčeta po glavi, ker sta komplicirala ko sta bila majhna..
Kokoši ???????, 16.02.2022 ob 12:17
“UF IMAMO ENE TAKE”,
vidim, da so vsi ugotovili kakšen debil od babe si!
Debil, ki svetlobno onesnažuje SAJ NE UPORABLJA RDEČE SVETLOBE (ki se je avtorica tako boji), ki je manj škodljiva❗❗❗
Saj je dnevna svetloba bela, zvečer se pa svetloba obarva rdeče!!!!!!!!!!!!
A preverimo na internetu? In veš kaj se bo izkazalo? Da si ti debil in bebec od človeka.
RDEČA SVETLOBA PONOČI MANJ ŠKODLJIVA ti budalo nerazgledano❗
In nima veze, ti lahko spiš do 10h ko sonce sveti skozi okna. A pogledamo kaj strokovnjaki pravijo? Da otroci RABIJO POPOLNO TEMO, SAJ JE POMEBNA ZA PROCESE, KI SE DOGAJAJO V SPANJU!!!!!!!!!
A preverimo?
In veš kdo bo izpadel debil in bebec? Ti!!!
Zblojena in od realnosti odmaknjena ženska.
Kokoši kot vedno imaš prav. Tudi jaz sem to vedela in bi pričakovala, da je to splošno razširjeno znanje. Zadnjič je strokovnjakinja na Dobro jutro razlagala o temu zakaj je nujno potrebno spanje v popolni temi. Polno je člankov v revijah in prispevkov v oddajah kjer govorijo o spanju in omenijo tudi to. Tudi o neškodljivosti rdeče svetlobe ponoči sem že slišala.
Zato pa se je zdaj, ko je izpadla trapasta tudi potuhnila. Prišla je, naredila kraval z svojimi neumnostmi, se napihovala z svojim neznanjem, se osmešila in se potuhnila.
Kdo in kakšna je, nam je dala lepo vedeti s svojim zaničevanjem ostalih, ki niso nerazgledani kot ona, medtem, ko je trosila svoje neumnosti. Ljudje, ki so poleg prenapihnjenega ega tudi neumni so najhujša vrsta. To mora biti nemogoča ženska s katero je nemogoče živeti.
Sem sicer proti žaljenju in to sem ti že nekoč omenila. Vendar obenem vem, da je treba takšne ljudi postaviti na njihovo mesto saj so tudi sami nasilni na svoj način. Sem pa tudi jaz pomislila, da si gotovo z njo ne pišem prvič. Saj če vsepovsod trosi svoje neumnosti tako kot jih je tukaj, sem se vrjetno že sprla z njo.
Niri, to pa kriza, živite v naravi, kjer je ponoči prijetno temno oz sveti luna, zvezde, potem pa vletijo eni taki, ki celo noč nabijajo z lučmi.
Upam, da ti uspe nekako to urediti. Če si sredi mesta, je itak ves čas neka umetna svetloba. Ampak takole na podeželju pa imamo mir, naravo svetlobo oz. temo. Si ne predstavljam, da potem dobiš take zboljene sosede, ki ti celo noč osvetljujejo okolico.
Poskušaj na temo, da škodujejo živalim. Upam, da uspe na lep način.
Pa upam, da nimaš kakega takega psihopata za soseda kot je tale Kokoška.
Midva z mozem si tud prizgeva rdeco luc ko seksava. Pa se se nben v bloku ni pritozil. Razen en sosed je omenil, da po lucki tocno ve kdaj je akcija pri nas doma. Pa se ne ozirava na to.
da mi pa sosed pride pametovat kaksno svetlobo bom imela znotraj svojega doma, mu pa brez besed zaloputnem vrata pred nosom in si mislim, da taksnega cudaka pa se ne.
Forum je zaprt za komentiranje.