Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › upokojenci, kaj zajtrkujete

upokojenci, kaj zajtrkujete

Vsak dan zajtrkujem kruh, marmelado ali med s cimetom in belo kavo. Zanima me, kaj zajtrkujete, bolj moderne zajtrke ali klasika? Kosilo imam prib. 3 ure po zajtrku.

Jaz nisem penzika, ampak jem podobno kot moja mama, ki pa je v penziji.

Jaz imam vedno ta prvo kako sadje za zajtrk. Potem pa največkrat kruh + maslo + marmelada (občasno med namesto marmelade) ali pa ovseni kosmiči+mleko+dodatki (lešniki, kakav…). Te dve varianti večinoma.

Občasno pa pečene jajce, včasih ajdove žgance, tudi kak močnik ali pa mlečni zdrob, mlečni riž.

Zajtrkujem jajčno omleto z zelenjavo in začimbami in belo kavo.

do penzije imam sicer še dolgo ampak zajtrkujem pa bio maslo in domačo marelično marmelado na kajžarci, zraven pa kavo z mlekom. Že vrsto let od osnovke (takrat sicer pila kakav ali šipkov čaj, kavo šele mnogo kasneje) bi rekla haha in se nikoli ne naveličam ter vsako jutro uživam v svojem zajtrku.  Zato mi je še toliko bolj smešno, ko varalice govorijo da ne moreš vsak dan isti šnicl, pasulj itd jest! lahko, če te le ta privlači!!!

?

Ovsene kosmiče.

pozimi in spomladi kislo repo ali zelje, z ajdovimi ali koruznimi žganci ali matevžem, včasih fižolom v zrnju, vse z ocvirki in brez kruha, kavica brez smetane in z malo sladkorja.

poleti in v jeseni bela kava ali kakav, kruh in marmelada ali sir in pršut

Odgovor na objavo uporabnika
Super, 11.02.2022 ob 19:12

Zajtrkujem jajčno omleto z zelenjavo in začimbami in belo kavo.

Te dni razmisljam da bi mami predlagala zelenjavno jajcno omleto. Kaj od zelenjave si das zjutraj in kaj morda zvecer?

Zvecer sem ji naredila z buckami ali spinaco ali cebulo ali z olivami. Spomladi s sparglji.

Kar mi paše in kar imam na razpolago.

Kruh, navadni jogurt, maslo na kruhu, čaj, belo kavo.

Za zajtrk ne morem jesti sladkorja, ker bi bila potem ves dan tečna. Raje sem brez hrane do kosila (kar mi ni problem), kot da bi za zajtrk jedla marmelado.
Dostikrat zajtrka ne jem, ker mi ne paše. Vcasih čez poletje, ko je solata na vrtu, naredim solato s trdo kuhanim jajcem in kruh. Pozimi pa vse od zelenjavnih juh do ocvrtih jajc in do salam in sira. Sem in tja tudi ovsene kosmiče z jogurtom in jabolkom ali banano in lanenim semenom.

So mi jajčne omlete všeč, vendar se prepogosto bojim jesti jajca, zaradi holesterola. Napačno razmišljam?

Za upokojence ne vem, jaz jem potico, pršut, suho sadje…

Ovsene kosmiče, kruh z jogurtom, maslo marmelada, panin s šelamom ali pršutom.

Moj stari pa 6 tablet.

upokojenkkka, 11.02.2022 ob 18:40

Vsak dan zajtrkujem kruh, marmelado ali med s cimetom in belo kavo. Zanima me, kaj zajtrkujete, bolj moderne zajtrke ali klasika? Kosilo imam prib. 3 ure po zajtrku.

Ne zajtrkujem. Ne morem si privoščit.

Zelo različno, včasih tudi nič.

Včasih pojem kakšno jabolko, banano, kos kruha, namazan z maslom in marmelado ali medom, včasih kos kruha in sirček ali košček sira, morda s pašteto (bolj poredko), včasih pojem nekaj keksov (tistih, prav navadnih). Zraven pijem belo kavo ali mleko.

Včasih spijem skodelico jogurta, včasih samo kos kruha (krajček). Skratka, nimam nekega reda, pojem, kar pač imam pri roki. Do ene 9. ure sploh nisem lačna, tako da ne razumem tistih, ki zajtrkujejo zelo zgodaj. Za zajtrk pa nikoli  ne pojem kakšne količine, ker potem ne bi mogla jesti kosila.

Kaj bi bil zajtrk? Najprej 3dcl mlačne vode, potem eno dvojno kavo, kasneje ali malo sadja, ali navaden jogurt.

ježica, 13.02.2022 ob 21:50

Ne zajtrkujem. Ne morem si privoščit.

Pijači in tobaku se odpovej pa bo šlo zlahka.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close