Stara vešča nam je uničila dopust
Pred časom smo pri tašči na kosilu razpravljali, da bi šli za nekaj dni na dopust, na smučarijo, a da verjetno ne bomo šli, ker imamo problem, kam z leto in pol starim otrokom. Tudi pomislili nismo, da bi prosili taščo ali mojo mama, da gre z nami. No, pa se je tašča ponudila kar sama, češ saj si res zaslužite. In tako smo rezervirali apartma. Povdarjam, tašča se je ponudila sama in nam tudi obljubila, da bo vsak dan na mizi kosilo. Ko smo prišli v smučarsko središče, je še preden smo se razpakirali, tašča srečala stare znance. Zmenili so se, da se zvečer dobijo. Res sem bila vesela zanjo, vsak potrebuje kdaj pa kdaj malo zabave in druženja. Prvi dan nismo smučali, smo šli v nabavo, si razgledali kje sploh bivamo in kaj kraj nudi. Naslednji dan, ko je bil čas, da tašča prevzame varstvo našega najmlajšega pa nas je seznanila, da gresta z znanko na pohod in kasneje na kosilo. Z možem sva nemo obstala, dejansko nisva vedela kaj naj rečeva. Tisti dan je smučal samo mož, jaz sem ostala na suhem z otrokom in kuhanjem kosila. Tašča je v apartma prišla pozno zvečer, precej vinjena in nato vse dni tako. Od dopusta nisem imela kaj dosti. Saj ne da ji ne privoščim, ampak ona se je ponudila, da gre z nami, da nam bo pomagala. Če ne bi šla ona z nami, bi šli mi v hotel, kjer imajo za otroke organizirano varstvo, pa še za hrano nam ne bi bilo treba skrbeti.
Jezna sem na moža, ker ji ni nič rekle, mene pa je prosil naj stvari pustim take kot so, kao bomo pa za naslednjič vedeli. Dejansko nam je stara vešča pokvarila težko zaslužen in težko pričakovan dopust. V mojih očeh nikoli ne bo več taka kot je bila do dne ko smo odšli na smučanje. Bi ji morala kaj reči ali naj se ji enostavno izogibam?
Eni ljudje so preprosto pokvarjeni. Ta tašča je med njimi.
Ni ti treba nikoli odpustiti tega dogodka, vaše prve družinske počitnice je uničila, pa še finančno izkoristila. Fuj.
Ne pozabi, ne odpusti, in naj se stiki z njo omejijo. Ne vem kako na lep način reči – tašča je to načrtovala takoj ko je rekla, da gre z vami in verjetno tega znanca kar sama poklicala. Leto in pol star otrok gre k babici na počitnice, ne tašča z družino.
Ne pozabi, ne odpusti in možu povej, da naj naslednjič gre sam s svojo gnilo mamico v hotel za dva. Sprevrženko tudi drži stran od otroka, da ne bo še z njim/njo grdo delala. Fuj.
Se boste pa videli samo za eno kosilo ob veliki noči in in eno kosilo ob božiču. Pa že to boš sebi in otroku uničila praznike za vedno – če bo otrok 30. Ko bo prvič imel možnost lepih praznikov brez oblaka zlobe, ne bo nikoli čutil veselja ob praznikih. In to govorim iz lastnih izkušenj, nikoli ne bo tako vredu, kot bi lahko bilo. Eni ljudje so preprosto pokvarjeni in pohabljajo vse okoli sebe.
Stran od pokvarjenke – to so bile počitnice, brez skrbi, da bo stopnjevala nasilje.
Zenska imas druzino. Tvoji otroci so tvoja skrb. Leto dni star otrok ni tascina obveznost ampak tvoja. Hotela si izkoristit tasco, je pa ona izkoristila tebe. A da bi jo pa sama povabila, zaradi nje same- to pa ne. Jaz mojo tasco povabim zraven na morje, k mojim v tujino, na izlete ko smo se hodili zato ker je babica mojih otrok in otroka jo imata strasno rada, jaz jo imam rada in ne zato ker vidim neko korist v njej (tasca bi za nas zivljenje dala, za svoja sinova, vnuke). Kar das tudi dobis.
Upam da si anonimno 4811 to napisala v hecu? Ali je mogoce da v sebi cutis toliko jeze?
Za avtorico,
ne vem koliko si stara, vendar ko postanes stars, se nekatere stvari spremenijo. Ene izmed teh so tudi dopusti.
Zakaj pa takoj niste sli v hotel, kjer imajo animacijo za otroke?
Zakaj SVOJO mamo nisi povabila da cuva otroke in kuha kosilo, ko vidva smucata?
Sorry, ce je dopust je dopust za vse, pa tudi za otroke. A bi bil konec sveta, ce bi z otrokom se malo sprehodila, sla na caj, za ta cas naj moz smuca, potem pa obratno.
Jaz ko bom babi, mi na misel ne pride da cuvam otroke, hci pa njen da gresta na dopust!!!
Ce je otrok bolan, ce sta v sluzbi, ali pa da sta hci in moz bolana je nekaj drugega. Pa tudi, ko bodo vnuki vecji in sami izrazijo zeljo, lahko pri meni ostanejo cele pocitnice.
Oprosti, vendar tako majhen otrok rabi mamo!
Če bi vedela, da ne bom imela nič od smučanja (in smučat hočem skupaj z možem ne sama kot neka trola nesposobna), ne bi vrgla ven denarja za app in ostale stroške.
Potem bi se za ta denar odločila za hotel primeren za otroke z bazenom in all inclusiv ne pa da še na dopustu kuham in pomivam.
Z otrokom šetkat in na čaj grem lahko doma brez da app plačujem
A ti to resno?, 11.02.2022 ob 09:48
Upam da si anonimno 4811 to napisala v hecu? Ali je mogoce da v sebi cutis toliko jeze?
Za avtorico,
ne vem koliko si stara, vendar ko postanes stars, se nekatere stvari spremenijo. Ene izmed teh so tudi dopusti.
Zakaj pa takoj niste sli v hotel, kjer imajo animacijo za otroke?
Zakaj SVOJO mamo nisi povabila da cuva otroke in kuha kosilo, ko vidva smucata?
Sorry, ce je dopust je dopust za vse, pa tudi za otroke. A bi bil konec sveta, ce bi z otrokom se malo sprehodila, sla na caj, za ta cas naj moz smuca, potem pa obratno.
Jaz ko bom babi, mi na misel ne pride da cuvam otroke, hci pa njen da gresta na dopust!!!
Ce je otrok bolan, ce sta v sluzbi, ali pa da sta hci in moz bolana je nekaj drugega. Pa tudi, ko bodo vnuki vecji in sami izrazijo zeljo, lahko pri meni ostanejo cele pocitnice.
Oprosti, vendar tako majhen otrok rabi mamo!
@ATiToResno,
Ja, resno sem pisala, ker vem kako gre v psihično nasilni družini. Avtorica pa je jasno povedala, da tašče nista prosila ali zahtevala ali jo sploh vprašala – tašča je sama ponujala in so se njej prilagodili, da bo imela zastonj počitnice v zameno za par ur varstva.
Če se tebi še ni zgodilo, da je en nasilni izrodek tulil “pusti, pusti, bom jaz” potem se premislil in te psoval, sem iskreno vesela zate.
Ne mi pametovati “ko imaš otroke je drugače” – vem, da je: si predstavljaš, da se ti vzgojiteljica zasmeji pred vrati vrtca in reče, ne ljubi se mi danes. Ker “to” se je avtorici zgodilo – tašča jo je ogoljufala. Na zelo ogaben, podel, pokvarjen način.
Še enkrat si preberi celoten komentar, ti pomagam:
Pred časom smo pri tašči na kosilu razpravljali, da bi šli za nekaj dni na dopust, na smučarijo, a da verjetno ne bomo šli, ker imamo problem, kam z leto in pol starim otrokom. Tudi pomislili nismo, da bi prosili taščo ali mojo mama, da gre z nami. No, pa se je tašča ponudila kar sama, češ saj si res zaslužite. In tako smo rezervirali apartma. Povdarjam, tašča se je ponudila sama in nam tudi obljubila, da bo vsak dan na mizi kosilo. Ko smo prišli v smučarsko središče, je še preden smo se razpakirali, tašča srečala stare znance. Zmenili so se, da se zvečer dobijo. Res sem bila vesela zanjo, vsak potrebuje kdaj pa kdaj malo zabave in druženja. Prvi dan nismo smučali, smo šli v nabavo, si razgledali kje sploh bivamo in kaj kraj nudi. Naslednji dan, ko je bil čas, da tašča prevzame varstvo našega najmlajšega pa nas je seznanila, da gresta z znanko na pohod in kasneje na kosilo. Z možem sva nemo obstala, dejansko nisva vedela kaj naj rečeva. Tisti dan je smučal samo mož, jaz sem ostala na suhem z otrokom in kuhanjem kosila. Tašča je v apartma prišla pozno zvečer, precej vinjena in nato vse dni tako. Od dopusta nisem imela kaj dosti. Saj ne da ji ne privoščim, ampak ona se je ponudila, da gre z nami, da nam bo pomagala. Če ne bi šla ona z nami, bi šli mi v hotel, kjer imajo za otroke organizirano varstvo, pa še za hrano nam ne bi bilo treba skrbeti.
Jezna sem na moža, ker ji ni nič rekle, mene pa je prosil naj stvari pustim take kot so, kao bomo pa za naslednjič vedeli. Dejansko nam je stara vešča pokvarila težko zaslužen in težko pričakovan dopust. V mojih očeh nikoli ne bo več taka kot je bila do dne ko smo odšli na smučanje. Bi ji morala kaj reči ali naj se ji enostavno izogibam?
Koliko pa se tebi zdi pošteno, da mlada družina z leto in pol starim otrokom tašči plačuje pijančevski dopust all inclusive s pro-bono čustvenim smetnjakom. FUJ! Ta “mož” se smeji, bomo za naslednjič vedeli, ker ve, da nikoli ni bila nič drugega kot pokvarjenka in nikoli ne bo nič drugega kot pokvarjenka.
Preberi si komentar od avtorice! Če si kdaj imela otroka, bi lahko vedela kaj ji je ta sprevrženka umazana naredila. To tako boli , to tako pohablja, to tako uničuje in to ti pokvarjenci delajo zanalašč in zavestno. Preberi celoten avtoričin komentar !
Srž problema je tvoje jamranje na forumu in pa moževa tišina. Cepec gre pa še sam smučat…
Prvi dan, ko je tašča prišla pijana domov bi jo moral vprašati kje je kosilo in zakaj ne bo spala pri svojih znancih. Drugi dan bi moral na recepcijo vprašat, če lahko prekinete dopustovanje ali pa s tabo in otrokom najeti sanke in preživeti dopust z vama.
Kako lahko cloveka, katerega nisi nikoli spoznala, oznacis za alkoholika?
A na dopustu, pri vecerjo ne smes spit nic alkoholnega?
Tasca ni vzojiteljica. Vzgojiteljica je placana za varstvo otrok, tako da ne more odkloniti varstvo.
Zal mi je za tvoje tezke izkusnje, vendar ni treba delati take drame iz tujega posta, a ti se ne zdi?
Raz_izdena, 10.02.2022 ob 23:36
PRovokacija
A ti to resno?, 11.02.2022 ob 10:32
Kako lahko cloveka, katerega nisi nikoli spoznala, oznacis za alkoholika?
A na dopustu, pri vecerjo ne smes spit nic alkoholnega?
Tasca ni vzojiteljica. Vzgojiteljica je placana za varstvo otrok, tako da ne more odkloniti varstvo.
Zal mi je za tvoje tezke izkusnje, vendar ni treba delati take drame iz tujega posta, a ti se ne zdi?
Pokvarjenka je nahecala in ogoljufala sina, snaho in njunega malčka, naj vzameta IN PLAČATA apartma za 4, da bo ona babica dopoldne in skuhala kosilo, medtem ko mlada starša uživata v dvoje, popoldne pa se zamenjajo.
Pokvarjenka je ! Pa mi F* povej, kaj dostojnega pa je za razbrati o tej pokvarjenki! Razen to, da se je gonila in rodila avtoričinega moža, ni nič Ne-pokvarjenega za razbrati.
Prosila ju je, če ji plačata počitnice v zameno za dopoldansko varstvo njunega malčka in kuhanje kosila!
Povdarjam, tašča se je ponudila sama in nam tudi obljubila, da bo vsak dan na mizi kosilo.
Kako se lahko tu smejiš:
Če so se točno to dogovorili, ker je tašča prosila, da gre zraven na zastonj počitnice v zameno za kuhanje kosila in dopoldansko varstvo vnuka! Ona je njim rekla, da bi šla, NISTA JO PROSILA ALI JI NUDILA! ONA JE REKLA, DA ŽELI!
FUJ!!!
Kako lahko odobravaš tako ogabno vedenje!
ne fuflaj, 11.02.2022 ob 10:43
In potem je vsak dan mož šel smučat ti pa kuhala doma pa otroka merkala?
Ne vrjamem.
Mi imamo tudi majhne otroke in gredo z nami na smučanje stari starši. Ampak to ne pomeni, da naju cel dan ni in da imajo oni sami otroke prek, ampak se izmenjujemo.
Ker tvoji starši niso pokvarjeni. Eni pa so. Saj je anonimni forum, in marsikdo malo provocira, ampak takšne zgodbe so resnične. In tudi zelo pogoste.
Recimo, da je to provokacija.
Pa vseeno.
Dopuste vedno prilagajamo celi družini. Tudi najmlajšim, najšibkejšim. Včasih kdo zboli ali kaj podobnega in je treba poskrbeti tudi za dobro počutje tega člana. Tudi na dopustu.
Smučat hodimo vsa leta.
Tudi, ko sem bila noseča.
Nisem šla na najtežje proge, smučala pa sem vseeno.
Mož je smučal z mano, a vsak dan nekaj časa tudi sam.
Potem dojenček, malček. Na lahkih progah v nahrbtniku pri možu.
Pa izmenjevala sva se, za pravo smučanje.
Ne moreš prosto smučati od 9.00 do 15.00 alu 16ih, če imaš malčke.
Tako se je nadaljevalo. Potem sva zafela otroke postavljati na smuči.
Pravo smučanje, seveda solo, 1 spuat na dan.
Je pa šel sam mož s prijatwlji na dnevno smučarijo, pa jaz s prijateljico.
Družinske smučarske počitnice so bile tako precej let “cijazwnje” po smučišču.
Pa potem jaz z večjim ali večjima otrokoma sama mož z najmlajšim.
Tako je, ko imaš družino.
Tako kot poleti ne moreš v trdo ležati na plaži, če imaš otroke. Ali iti plavat z možem za 2 h. Pač ne gre.
In ni konec sveta.
Je pravzaprav luštno.
Zelo luštno.
Na smučanju se oddahneš, ko najmlajši obvlada vlečne naprave samostojno
Potem smučaš kot družina.
Dokler ptički ne začnejo letati iz gnezda.
Na tedenske zimske počitnice več niti ne moremo…zaradi študijskih obveznosti starejših dveh.
Bomo šli s srednješolcem za cel teden na smučanje tudi letos, starejea 2 bosta z nami samo nekaj dni.
Pa verjetno bo prav kmalu čas, ko bova z možem lahko vse dni sama vijugala po strminah.
Dokler nama bo zdravje služilo.
Uživajte z otročki.
Tudi na smučanju. Pa čeprav od samega smučanja odrasli nimate veliko.
Ima pa od tega ogromno družina.
Vse dobro.
Forum je zaprt za komentiranje.