Zapiranje dve leti in pol starega otroka.
Pozdravljeni.
Zanima me ali je normalno, da tašča zapira v svoji hiši otroka v drugo sobo, da je sam, ker je baraba? (Kazensko)
Ker smo ločeni in bivša pratnerka živi v hiši, ki je ob hiši zraven njenih starsev. Otrok in ona sta ves čas pri njima in je že ves čas jasno, da sta vlogo staršev prevzela njena starša. Bivša prartnerka ni samostojna oseba. Ne vem pa ali je ona prisotna pri teh dogodkih ali ne.
Ugotovil pa sem, da se to dogaja tako, da je otrok oponašal bivšo taščo in meni rekel, da naj grem v sobo in me zaprl. Po pogovoru mi je povedal, da ga zapira v sobo.
Sedaj se sprašujem ali je to normalno ali kaj? Ker tako malega takole kaznovat za moje pojme ni normalno.
Hvala za odgovore.
A ti sebe prepričuješ, da imaš za sina einstajna ali pa mozarta.
Otrok star dve leti in pol ti je rekel da pejt v sobo in te zaprl, ker si bil kao baraba? Kar sem jaz videl dveletnih otrok, komaj vedo zase, ne pa da bodo posnemali tako kompleksne vzorce. In ti potem še razložili kaj se dogaja. Upam, da ti je samo dolgčas in si ne napletaš nekih zgodbic iz sovraštva do bivše familije.
Slovenija576, 06.02.2022 ob 13:53
Otrok pr teh letih ne naredi nič da bi moral biti kaznovan saj pri njemu pogovor deluje in razume.
Za koliko časa nisem mogel dobiti odgovora niti kolikokrat. Več kot očitno pa je da ni bil samo enkrat.
Povprašaj v vrtcu, če zaznajo kakšno spremembo…
Res, 06.02.2022 ob 13:55
A ti sebe prepričuješ, da imaš za sina einstajna ali pa mozarta.
Otrok star dve leti in pol ti je rekel da pejt v sobo in te zaprl, ker si bil kao baraba? Kar sem jaz videl dveletnih otrok, komaj vedo zase, ne pa da bodo posnemali tako kompleksne vzorce. In ti potem še razložili kaj se dogaja. Upam, da ti je samo dolgčas in si ne napletaš nekih zgodbic iz sovraštva do bivše familije.
Ni mi dolgčas in tega nebi pisal. In ja ko je to naredil je potem tudi to povedal.
Ko sem ga vprašal, kje je to videl ali v vrtcu ali doma je odgovoril “babi me zapira ker sem baraba.
Zadnje da bi si izmisljal take stvari, ki niso hec.
Slovenija576, 06.02.2022 ob 13:59
Ni mi dolgčas in tega nebi pisal. In ja ko je to naredil je potem tudi to povedal.
Ko sem ga vprašal, kje je to videl ali v vrtcu ali doma je odgovoril “babi me zapira ker sem baraba.
Zadnje da bi si izmisljal take stvari, ki niso hec.
Jaz tega nisem nikdar prakticirala, a 20+ let nazaj, ko so bili moji majhni, je bila popularna ‘ohladitev’ , tako da se je dalo otroka sedet v kak kot na stolcek za toliko minut, kolikor je bil star. Mogoce je tvoja bivsa tasca to takrat slisala in zdaj zapira otroka v sobo.
2 minuti, 06.02.2022 ob 14:05
Jaz tega nisem nikdar prakticirala, a 20+ let nazaj, ko so bili moji majhni, je bila popularna ‘ohladitev’ , tako da se je dalo otroka sedet v kak kot na stolcek za toliko minut, kolikor je bil star. Mogoce je tvoja bivsa tasca to takrat slisala in zdaj zapira otroka v sobo.
Do sedaj sem še vse stvari rešil brez problema. Res, da je potrebno povedati 5x ali 10x in razume.
Od kje pa jim te ideje mi ni jasno. A vem pa, da imajo izjemno zastarelo razmisljanje. Kar je bil tudi povod za ločitev. A kaj takega si nisem niti mislil, da bodo počeli. Res pa, da sem bil velikokrat presenečen nad njihovem razmisljanjem in početjem še, ko smo “skupaj” živeli.
Otroka se ne zapira v sobo, samega ne.
To je zanemarjanje otroka.
Drugo je nevarno, ga nima na oceh lahko si kaj naredi ali kaj spet uspici.
Tudi se hitro in resno pogovori s to bivso tasco in zeno. Jasno in odlocno povej da tega ne zelis in jim pocetje prepovedujes.
Na csd in obvesti, da mali ne bo imel stike pod takimi pogoji.
Kanero jim neopazno daj v stanovanje in spremljaj. Hop takoj se pojavi na vratih, ko vidis da so ga zaklenile.
Vprasanje koliko ur je tam.
Ce res kaj narobe naredi, naj mu lepo razlozijo, da tega pa tega se ne dela.
Ce je pa priden, pa ga lahko tudi zaklepajo da se z njim ne ukvarjajo oz tebi mascujejo.
Ne dovolit. Zaropotaj in reci bobu bob. Zdaj pa dosti z mojin sinom, ne boste pometale. Zenske metlo v roke pa pucat po bajti ne z mojim sinom.???
Mushroom, 06.02.2022 ob 13:45
Nas so tako kaznovali v vrtcu. Če ni za dolgo, dokler se ne ohladi.
ne s takimi razlagami prosim ne…
otroka se ne zapira nikamor, ne posilja se ga nikamor, ker se mu tako daje vedeti, da je nezazelen, da je bolje kot da ga ni… to so grozljiva sporocila otroku s takimi dejanji… ni vazno koliko je star…
se posebej pa tako majhnega, ko ima itak sploh se omejeno zmoznost dojemanja in razumevanja, pa sploh ne mores tako niti obsoditi za napacno obnasanje, nikakor pa sploh ne ga tako disciplinirati…
struz, 06.02.2022 ob 17:04
ne s takimi razlagami prosim ne…
otroka se ne zapira nikamor, ne posilja se ga nikamor, ker se mu tako daje vedeti, da je nezazelen, da je bolje kot da ga ni… to so grozljiva sporocila otroku s takimi dejanji… ni vazno koliko je star…
se posebej pa tako majhnega, ko ima itak sploh se omejeno zmoznost dojemanja in razumevanja, pa sploh ne mores tako niti obsoditi za napacno obnasanje, nikakor pa sploh ne ga tako disciplinirati…
Ma ja, ne dramatizirajte, no! Dveletnik je velikokrat ihtav in togoten, lahko za prazen nič začne noret, tulit, se metat po tleh in cepetat. Če ne pomaga pogovor, in ponavadi v tem stanju ne pomaga, ni nič takega, če se ga pelje v sobo in reče, da naj pride ven, ko se ohladi. Kaj se mu daje vedet, da je nezaželen??? Daje se mu vedeti, da je nezaželeno njegovo početje in da drugim ni potrebno 20 min poslušati njegovega dretja. To je vse.
Da mu zraven rečejo baraba, no, to je veliko bolj alarmantno. Vprašanje je tudi, kdaj in za kako dolgo ga pošiljajo v sobo. Namesto da tukaj pisariš, razčisti to pri svoji bivši. Če ga pošiljajo tja za vsako najmanjšo stvar večkrat na dan, je seveda nesprejemljivo, kot ni sprejemljivo, da mu rečejo baraba. Če pa ga dvakrat na teden pošljejo v sobo, ker brez veze razgraja in tuli, opleta okoli sebe in nori, pa to ni nič takega. Seveda pa tista baraba ne gre poleg. In če ti ne bi bil pussy, bi to z njimi že razčistil.
eh tako to je, 06.02.2022 ob 18:05
Ma ja, ne dramatizirajte, no! Dveletnik je velikokrat ihtav in togoten, lahko za prazen nič začne noret, tulit, se metat po tleh in cepetat. Če ne pomaga pogovor, in ponavadi v tem stanju ne pomaga, ni nič takega, če se ga pelje v sobo in reče, da naj pride ven, ko se ohladi. Kaj se mu daje vedet, da je nezaželen??? Daje se mu vedeti, da je nezaželeno njegovo početje in da drugim ni potrebno 20 min poslušati njegovega dretja. To je vse.
Da mu zraven rečejo baraba, no, to je veliko bolj alarmantno. Vprašanje je tudi, kdaj in za kako dolgo ga pošiljajo v sobo. Namesto da tukaj pisariš, razčisti to pri svoji bivši. Če ga pošiljajo tja za vsako najmanjšo stvar večkrat na dan, je seveda nesprejemljivo, kot ni sprejemljivo, da mu rečejo baraba. Če pa ga dvakrat na teden pošljejo v sobo, ker brez veze razgraja in tuli, opleta okoli sebe in nori, pa to ni nič takega. Seveda pa tista baraba ne gre poleg. In če ti ne bi bil pussy, bi to z njimi že razčistil.
nikakor nimas prav… pa poslusaj kaksnega strokovnjaka, cw meni ne verjames, ja s tem zapiranjem mu dajes vedet tocno to, kot da je bolje , da ga ni… da sme obstajat zate samo takrat, ko se obnasa tebi vsecno in nemotece… ce te pa njegovo obnasanje moti, a odstranis celega njega ocitno…
in taka dejanja se kako zelo vplivajo na otroka in ostanejo v nhegovi podzavesti za vedno.
Otrok pa v takih primerih navadno plane se v vedno hujsi jok.
Nikoli se ne posilja otroka nikamor stran in tudi zali se ga ne.
Popolnoma se strinjam z napisanim! Tako reagiranje odraslih je zastraševanje otroka.Jaz bi dala vse skupaj na papir in pisno obvestila CSD.Če imajo črno na belem, morajo odgovoriti.Poklicali bodo bivšo na pogovor in ji povedali, da se tako z otrokom ne dela.Sicer pa lahko uveljavljaš predodelitev otroka.
struz, 06.02.2022 ob 18:15
nikakor nimas prav… pa poslusaj kaksnega strokovnjaka, cw meni ne verjames, ja s tem zapiranjem mu dajes vedet tocno to, kot da je bolje , da ga ni… da sme obstajat zate samo takrat, ko se obnasa tebi vsecno in nemotece… ce te pa njegovo obnasanje moti, a odstranis celega njega ocitno…
in taka dejanja se kako zelo vplivajo na otroka in ostanejo v nhegovi podzavesti za vedno.
Otrok pa v takih primerih navadno plane se v vedno hujsi jok.
Nikoli se ne posilja otroka nikamor stran in tudi zali se ga ne.
Ja, ja seveda. Če otrok cepeta in nori, ker mu ne daš daljinca, da prižge TV in gleda, moraš eno uro poslušati dretje, ali kako? Pa novodobni starši tudi pravijo, da ga ne smeš ignorirati, ko takole cepeta, ker to pomeni, da ga negiraš in ne sprejemaš in zate ne obstaja več. Tako da sem zadnjič pred trgovino gledala eno mamo, katere triletnik je vreščal ko jesihar, ker mu ni nečesa kupila, ona pa njega v naročje, mirila, božala, on pa njo pljuval, lasal in brcal. Daj, lepo te prosim. Če so otroci doživljali histerični izpad, ker nečesa niso dobili, sem šla iz prostora in pustila, da se umiri. In ja, tudi v sobo so šli, če zadeva ni nehala. Jih je hitro minilo. Ne boš verjela, nihče se ne počuti nezaželjenega in kot da za starše ne obstaja. To je mit, bedarija. Zdaj so že skoraj odrasli, ljubeči, normalni ljudje, pa tudi če so šli tu in tam v svojo sobo, ko so ne neprimerno obnašali. Dajte nehat delat dramo. Kot rečeno, naj tip razčisti, v kakšnem primeru ga zapirajo v sobo in kolikokrat, pa tisto barabo naj razčisti, ker to pa res ni sprejemljivo.
Tudi jaz sem svoja dva ignorirala, če sta norela brez veze. On se je vrgel po tleh v kuhinji, ker je hotel, kaj pa vem, vklapljati plin, jaz pa sem kuhinjo lepo zaprla in šla v dnevno, po tem ko sem mu mirno rekla, da naj pride za menoj, ko neha jokat. Ko je nehal, je pricapljal za mano v dnevno, no, takrat pa sem ga objela in stisnila k sebi kot da se ni nič zgodilo. Niti omenjala nisem togotnega izpada. Ko je drugič to naredil, sem isto naredila, je trajalo manj časa, v tretje se niti ponovilo ni. Seveda bi permisivci to opisali kot maltretiranje otroka, pa kako se ubožček počuti nezaželenega, če ga samega pustiš bla bla bla. V bistvu pa je res, da ga s tem, ko ga hočeš pomiriti, dosežeš ravno nasprotno, pade v še večjo togoto. Potem vidi, da je dobil pozornost, da ga boš ujčkal in božal, da je dosegel, da je mama žalostna, da je v precepu, ker mu hoče ustreči, in nadaljuje s takim načinom obnašanja. In imaš vzorec.
Absolutno se ga ne sme obkladat z barabo, ampak osamitev za čas, dokler nori, je popolnoma v redu vzgojna metoda. Kakšne posledice neki!! Jaz sem jim rekla, ko nehaš jokat, pridi k meni. Ne vem, če sta trikrat v življenju to naredila. Nehajo, ko vidijo, da nima učinka. Ko pa ves vznemirjen in prestrašen starš opleta okoli cepetajočega otroka, bo pa seveda s tem nadaljeval.
Forum je zaprt za komentiranje.