Ali se bojite smrti?
Ne. je logičen konec tuzemskega življenja, kot je bilo rojstvo začetek. Sicer sem pa že gledala smrti v oči.. in nisem človek, ki bi me bilo strah čustev, da bi se zaradi tega česa izogibala ampak razčiščujem stvari.
Nekateri se zaradi morebitne bolečine recimo odpovejo predaji nekomu v pravem pomenu besede pa potem samo mehansko fukcajo naokoli, srce zabarikadirano, tič pa v bilokero… to mora biti grozno, ne pa da pač nekega dne umreš!
Na to (dan, ko me več ne bo) gledam kot na zelo dobro motivacijo, da premaknem rit. Ko me ne bo več, je ne bom mogel. Vsak dan in vsako uro me spominja, da izkoristim trenutek, kolikor se mi le da – oz da se vsaj zavedam trenutka.
Strah me ni kaj posebno. Sem bil že parkrat na tem, pa ni bilo nobene groze. Kadar je hitro je bolj v smislu “uffff, sranje!”, kadar počasi, se pa nisem ravno natančno zavedal – bolj kot pijanost. Samo zgodi se.
lunca zadnji krajec, 04.02.2022 ob 22:11
Ne, ni me strah smrti. Smrt je naravni proces, je zaključek življenja. Ker verujem v večno življenje, se smrti ne bojim.
Bojim pa se trpljenja, bolečin, biti v nadlego drugim.
ah, glede bolečin in bremeba drugim že sedaj zdravniki predpisujejo uspavala starejšim – in tapametni, ki nočejo biti brene v res takih kriznih “vegetativnih” situacijah, jih zbirajo – če so seveda možgansko prisebni, jih pojedo in lepo zaspijo. Sami se tako odločijo. In takemu ne moreš zameriti -k ove, da je v nšr zadnjem stadiju raka, druge smrtne bolezni, neozdravljivo, da se ne bo in se noče pri polni zavesti i nzdravih možgainh več mučiti in trpinčiti svojce., ko ga gledajo nemočnega.
Drugače pa, morda bo čez par let že dovoljena tudi pri nas evtanazija. Bi bilo pošteno in humano v takih določenih primerih.
.https://www.24ur.com/novice/svet/bo-v-sloveniji-kmalu-dovoljena-evtanazija.html
Ne, ni me strah smrti. Bila sem ji zelo blizu. Lahko samo povem , da sem v tistem trenutku samo pomislila, to je to. Brez tega, da se ti kao odvrti pred očmi film celega življenja, neke svetlobe ali tunelov. Pri meni je nastopila samo neka čudna brezbrižnost do vsega na zemlji in misel to je to, preden me je zmajnkalo. Ko so me pa ponovno obudili v življenje, pa je bil najprej občutek zmedenosti, potem pa kot da sem se ponovno rodila. Po takšni izkušnji dobi življenje drugačen pomen. Če se česa bojim, se bojim tega, da bi me izdalo zdravje in ne bi bila sposobna zase skrbet.
Forum je zaprt za komentiranje.