Hčerka mi dela sramoto
Sem porocena, z mozem imava tri otroke. Financno nam gre zelo dobro, zato nam ni treba gledati na vsak €. Dva otroka sta ze na svojem. Najmlajsa pa se zivi z nama, ker je se studentka. Oba z mozem prihajava iz druzin arhitektov, zato sva se v iste vode podala tudi midva.
In ker ” jabolko, ne pade dalec od drevesa”, sta tudi oba sinova studirala arhitekturo. Problem pa je pri najmlajsi hceri, ki se je odlocila, da bo pustila studij. Kar tako! Jo vprasava s cim se misli prezivljati? In nama odgovori, da bo sluzila z instagramom. Sem mislila, da se heca! Skregali smo se. Hoče se odseliti. S tem ni nic narobe, vendar pricakuje, da ji bova midva placevala najemnino, dokler ne zasluzi dovolj. Kar pa seveda nama niti na misel ne pade.
Vedno je bila pridna ucenka. Sedaj pa tole…
Jezna, 04.02.2022 ob 12:06
Sem porocena, z mozem imava tri otroke. Financno nam gre zelo dobro, zato nam ni treba gledati na vsak €. Dva otroka sta ze na svojem. Najmlajsa pa se zivi z nama, ker je se studentka. Oba z mozem prihajava iz druzin arhitektov, zato sva se v iste vode podala tudi midva.
In ker ” jabolko, ne pade dalec od drevesa”, sta tudi oba sinova studirala arhitekturo. Problem pa je pri najmlajsi hceri, ki se je odlocila, da bo pustila studij. Kar tako! Jo vprasava s cim se misli prezivljati? In nama odgovori, da bo sluzila z instagramom. Sem mislila, da se heca! Skregali smo se. Hoče se odseliti. S tem ni nic narobe, vendar pricakuje, da ji bova midva placevala najemnino, dokler ne zasluzi dovolj. Kar pa seveda nama niti na misel ne pade.
Vedno je bila pridna ucenka. Sedaj pa tole…
Jah tko pride, nasi so tudi vsi studirani en je zdravnik, drug je zobar tretji pa ima koncano srednjo in se je vrgel v kriptuvalute. In ta najmlajsi zasluzi najvec, zgradil si je hiso brez kredita, kupil vikend na obali, ni da ni.
Treba jih je podpirat ne glede na kaj.
mijav mijav, 04.02.2022 ob 12:39
baba ma res problemov, hči hoče na instagram, stara sestra je noseča, za umobolnega brata noče skrbet, prijateljica se ne more znebiti luzerja iz fleta, pa noče več delat z ljudmi in sezonska dela….
Kad krene, krene. Zgleda, da so tapravi dnevi za navdih.
tu se mi odpira več vprašanj…
1. zakaj ste se skregali? je njeno življenje, če ne želi več študirati je to njena izbira, je dovolj stara, da lahko sama odloča kaj bo počela v življenju.
2. zakaj se hoče sedaj odseliti? ena možnost je, da bi lahko čisto normalno živela pri vas, dokler ne zasluži dovolj. ja, vzgojno bi bilo, da če se je tako odločila potem naj se preživlja sama.
ampak,
če bi predstavila nek dober, zanimiv plan, bi jo jaz podprla. sploh če vam finance niso problem. tu jo razumem, da kot otrok takih staršev to pričakuje. podporo. finančno in čustveno. da ima neko varno mrežo, če ji pri prvem plezanju spodrsne. če pa samo nekaj sanjari, ker se ji ne da študirati več, to je pa druga stvar. to morate vi oceniti.
3. kar ste napisala izgleda, da je pri vas vse lepo in prav, ampak izdaja vas naslov. in sicer: sramota. če želi hčerka živeti in delati po svoje, to ni nobena sramota, ampak pohvala, da ne želi kot vsi – biti jabolko. zna biti, da boste nekega dne ponosni, na za sedaj, malo jagodo. nismo vsi enaki. tudi znotraj družine ne. in prav je, da jo v njeni drugačnosti podpirate, ne da vam je njena vizija – v sramoto.
Gre se za to, da bi lahko dokoncala studij, (to leto bi zakljucila). Lahko bi delala v svojem poklicu in imela instagram, kot nek dodatni zasluzek. Ne vem sicer kako vse skupaj deluje, koliko se s tem zasluzi. Vendar dvomim, da so to zanesljivi viri dohodkov.
Skregali smo se za to, ker je ze izpustila cel kup predavanj. In tega nisva najprej izvedela od nje, temvec od drugih. Namesto na predavanja, je hodila na kavice, kjer v blizini dela ena moja znanka.
Sploh ne vem kaj bo pocela na instagramu. Niti ne vem, ce je ze kaj zasluzila. Ali je to samo izgovor, ker je lena in se ji nic ne da.
Veš kaj, 04.02.2022 ob 14:56
Ti raje glej, da naredi šolo za uporaben poklic. Če mislite biti taki arhitekti, kot novodobni, ki zadnje čase delajo bajte, lahko vržete stran diplome. Govorim za zunanjost.
Da malo dopolnim svojo misel. Bajte in bloki, ki izgledajo tako, kot ena škatla ekscentrično naložena na drugo zame ni arhitektura, ampak pomanjkanje domišljije.
Vidalli, 04.02.2022 ob 19:16
Instagram je showroom, ki jim pomaga pri oddajanju vagine v najem najboljšemu ponudniku.
Kar bo zelo verjetno biznis avtorjeve hčerke.
Lahko tole prosim malo podrobno razlozis? Ker sama instagrama ne uporabljam. Vem, da ga ima veliko ljudi. Sem mislila, da je to za zabavo, ne pa za sluzenje denarja. Predvsem me skrbi, ker ne vem s cim bi ona sluzila.
Jezna, 04.02.2022 ob 19:20
Lahko tole prosim malo podrobno razlozis? Ker sama instagrama ne uporabljam. Vem, da ga ima veliko ljudi. Sem mislila, da je to za zabavo, ne pa za sluzenje denarja. Predvsem me skrbi, ker ne vem s cim bi ona sluzila.
Najbrž je nekdo želel reči… skratka v tvojih časih se je temu reklo Salomonov oglasnik.
Instagram, kot družbeno omrežje se v povezavi z zaslužkom uporablja v promocijske namene za reklamiranje raznoraznih izdelkov, storitev… tudi plačljivih profilov na bolj pikantnih straneh, denimo “Onlyfansu”.
Poznam punco, ki služi z Instagramom ampak to ko ima že uhh uhh uporabnikov. Kar pa ni rečeno da jih bo dobil toliko sledilcev. Namreč ona deluje tako da na story objavla nek proizvod. In zato ji nekdo plača. Ker ima tako veliko sledilcev. Seveda ta punca tudi študira. Jaz jo bi podprla v primeru da neradi tudi šolo. Kaj če se ne Izide tako kot si je zamislila? Ima vsaj eno sigurnost. Lepa pa mlada tudi nebo celo življenje.
lahko bi dokončala študij…
lahko bi hodila v zagotovoljeno službo…
lahko bi se poročila in imela otroka…
lahko bi igrala klavir…
lahko bi se več ukvarjala s športom…
to niso njene želje. to so (ponavadi) želje staršev.
ne veste kako instagram deluje. kaj bo delala. kako bo služila denar. ja, pa zakaj je ne povprašate o tem? poglejte kaj se napisala: “Sploh ne vem kaj bo pocela na instagramu. Niti ne vem, ce je ze kaj zasluzila. Ali je to samo izgovor, ker je lena in se ji nic ne da.”
to je vaše OBSOJANJE.
je lena? se ji nič ne da? to je obsojanje, preden ste se sploh po-govorili z njo.
zakaj bi se pogovarjala z vami, ko je ne sprejemate take kot je.
morala bi biti taka kot vi.
morala bi študirati kar ste vi.
delati kar delate vi?
povsem preprosto je: želi živeti SVOJE ŽELJE, ne vaše. napišite si na listek: moja hčerka je samostojna osebnost, ni moj klon in ta listek imejte v žepu in roko v žepu, da se boste ves čas pogovora z njo tega zavedala. in potem se pojdite pogovarjati, beri poslušati kaj bi ONA želela v svojem življenju.
poslušajte njeno poslovno vizijo, in tudi če je nekaj tveganja, jo podprite. ne verjamem, da je vaša hčerka neumna. če je naredila 4 letnike arhitekture, ki ni najlažji študij, slišala sem da je veliko dela, da je veliko projektov… torej lena ni, neumna tudi ni. jaz bi jo podprla. vsak otrok si želi biti podprt v tem kar dela. kar si želi delati. povejte ji, da razmišljate o tej njeni poti in da si želite vedeti kaj več, da si želite pomagati, če se lahko pogovorita. z listkom! da vas ne odnese v kakšno jezo, ker prav noče biti arhitekt.
in še nekaj je… študij lahko tudi kasneje dokonča, če bi se izkazalo da ta instagram ideja ni v redu. ni konec sveta, če je prekinila študij, to hočem povedati.
meni je tudi jasno zakaj vam ni povedala, da ne bo dokončala študija.
sem vam povedala katera beseda vas izdaja.
Ne veste če je že kaj zaslužila in kako bo zaslužila denar na Instagramu.
Zakaj pa ne veste? Ste jo vprašali, poslušali? Resnično poslušali ali samo obsojali in kritizirali?
Vaša hči je. Odrasla, svoja, oseba, ne zgolj jabolko iz vašega drevesa.
Edina vaša odločitev, ki jo lahko sprejmete glede vaše odrasle hčere je, koliko in kako dolgo ste ji pripravljeni finančno pomagati.
Forum je zaprt za komentiranje.