Smisel življenja
Že nekaj let se borim sam s seboj. Po tem, ko me je žena prevarala in je odšla k drgemu, se mi je podrl svet, saj je propadlo vse kar sva gradila, za kar dva se trudila. Nikogar več ne spustim v svoje življenje, ker ne želim, da bi me spet kdo prizadel. Ženskam ne zaupam več, ker so vse iste, padfjo takoj ko je priložnost.
Kljub temu, da leta tečejo, ne najdem več smisla življenja. Vsak večer ko ležem upam da jutrijšnjega dne zame ne bo več.
Ali je po razočaraju in razbiti družini sploh še možno najti smisel življenja.
Seveda, da je. Smisel je življenje samo. Ne le smisel, dar. Prakticiraj hvaležnost in se zavedaj, da življenje ni ena ženska, ampak je življenje skupek izkušenj in ti jih sedaj zamujaš, ker se kujaš in ujčkaš svojo žalost. Komu na čast, kaj imaš od tega..? Samo kup nesreče. Je stvar odločitve in ko ti klikne v glavi, pride do premika v miselnosti, greš naprej, novim dogodivščinam naproti. Naj ti nobena ne uide in naj ti vsako jutro prinese nove želje, nove sanje. Samo pogumno
Peter799, 02.02.2022 ob 23:46
Že nekaj let se borim sam s seboj. Po tem, ko me je žena prevarala in je odšla k drgemu, se mi je podrl svet, saj je propadlo vse kar sva gradila, za kar dva se trudila. Nikogar več ne spustim v svoje življenje, ker ne želim, da bi me spet kdo prizadel. Ženskam ne zaupam več, ker so vse iste, padfjo takoj ko je priložnost.
Kljub temu, da leta tečejo, ne najdem več smisla življenja. Vsak večer ko ležem upam da jutrijšnjega dne zame ne bo več.
Ali je po razočaraju in razbiti družini sploh še možno najti smisel življenja.
Ženske povečini zelo hitro prebolijo in gredo na novega. Moški, ko zares ljubi, ljubi za 10 žensk.
Način, kako moški povečini oblikujemo pogled na svet, bi se dalo nekako primerjati z mozaikom nekih podob, ki asocirajo na določena čustva. In ko se nekatere izmed teh podob razblinijo, ni redko, da cel mozaik postane majav. Tako ponavadi težje prebolevamo, saj po drugi strani lahko tudi na silo poskušamo vzdrževati te imaginarne podobe, ki pa že davno več ne odražajo dejanskega stanja.
Glede smisla pa… Smisel ni nekaj, kar bi našli zunaj. Stol nima smisla. Mi ga osmislimo kot stol, na katerem se da počivati na verandi in brati knjigo ali uživati ob opazovanju sadov našega truda. Ona luštna ženska tudi nima smisla, dokler hodi mimo nas in se medsebojno niti ne opaziva. Smisel dobi šele, ko vzpostavimo zvezo in pridobi v naših predstavah neko podobo, ki v nas izzove neka občutja ugodja (že preko same podobe, ne nujno z dejansko prisotnostjo).
Kar želim povedati je… Ne čakaj, da se bo pojavil nek smisel, temveč nasprotno. Loti se osmišljanja, smiselnega početja. Loti se torej: ustvarjanja. Česarkoli, kar ti bo omogočilo tisti občutek: to, kar sem ustvaril, omogoča nekomu, da uživa, ali pa, da vsaj malo manj trpi.
M320, 02.02.2022 ob 23:51
Seveda, da je. Smisel je življenje samo. Ne le smisel, dar. Prakticiraj hvaležnost in se zavedaj, da življenje ni ena ženska, ampak je življenje skupek izkušenj in ti jih sedaj zamujaš, ker se kujaš in ujčkaš svojo žalost. Komu na čast, kaj imaš od tega..? Samo kup nesreče. Je stvar odločitve in ko ti klikne v glavi, pride do premika v miselnosti, greš naprej, novim dogodivščinam naproti. Naj ti nobena ne uide in naj ti vsako jutro prinese nove želje, nove sanje. Samo pogumno
Odlično komentirano.
Avtor – v prvem odstavku imaš takšne neumnosti užaljenega ega, da si že s tem podreš večino dobrih možnosti za naprej.
Za začetek lahko končno opraviš s svojo užaljenostjo, saj ti visi čez oči in možgane kot debela zavesa. Za naprej so pa nasveti o hvaležnosti in Desijevo pisanje kar dobra usmeritev.
Dragi avtor, tole ti bom rekla. Razumem tvojo bolečino, sem šla skozi njo s 4-mesečnim dojenčkom in vem, kako to boli, te razžira in utesnjuje. Ampak to traja samo tako dolgo, dokler se temu ne odločimo narediti konec. In to naredi čim prej. Je res, da si zaprl vrata pred ponovno bolečino, a hkrati zapiraš vrata tudi vsem lepim trenutkom. Od tebe samega je odvisno, ali boš nadaljeval s tem početjem in na dolgi rok uničil sebe ali pa se boš postavil na noge in zaživel življenje, kot si ga zaslužiš. Pa ne govorim o zvezi (za njo sedaj nisi sposoben), govorim o tem, da začni živeti in ne samo funkcionirati.
Forum je zaprt za komentiranje.