Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Ko nimaš niti za hrano več

Ko nimaš niti za hrano več

Konec je z mano.
Covidno obdobje je zrušilo firmo. Poskusila vse možno, ni je mogoče rešiti. Tone.
Zbolela sem. Ne dovolj, da bi bila v bolniški, a dovolj, da me ne bodo vzeli nikjer. Z veseljem bi delala kaj od doma, na daljavo, a ne najdem ničesar.
Otroci.
Partnerjeva plača pokrije najemnino, stroške, stari kredit. Streha nad glavo mora biti, pa čeprav je “glava” lačna.
Drugih prihodkov ni.
Nikogar ni, ki bi ga lahko prosila za pomoč.
Toliko sem dajala drugim, pomagala vsem. Zelo dobro sem se počutila ob tem. Nikoli nisem šla mimo brezdomca, prosjača, brez da bi kaj dala ali šla v trgovino in mu nakupila hrano. Dobro bi se ti naj povrnilo. Še prihaja pa samo zamuja? 🙂
Nisem si mislila, da bom kdaj v življenju tako na dnu. Nisem si mislila, da kdaj v življenju ne bom imela niti za hrano. Vsega bo zmanjkalo.
Počutim se kot največji izmeček.

Morala sem dati ven. Ne za obsojanje, ne za prosjačenje. Zato, da malček manj tišči v prsih. Hvala.

Je kdo, ki se je izkopal iz takšne ali podobne situcije?

Iz kje si? Mogoce lahko pomagamo.

Kakšen status imaš, greš lahko na zavod, dobiš nadomestilo?

Vsako podjetje te bo vzelo, Domel, Rexroth, Knauf, Difa, Sogefi, vsi ti iščejo kadre, se boš pač sestavila za zdravniškega in pričela delati kot se spodobi…

Sem se pobrala. Sem pa službo vseskozi imela (sicer z zelo nizko plačo), zdravje mi je pa tudi kar služilo. Tako da poskrbi najprej za zadravje, nato za službo, potem bo pa že šlo. Vse dobro!!

Ja ja, hvala za ponujeno pomoč. Nisem želela, da bi izpadlo kot prosjačenje. Vem, da nisem edina v težavah. Le da se je vse zgrnilo naenkrat. In nikjer ne vidim izhoda. Nikjer niti ene svetle točke. 🙁

Jaobao, firma se bo zaprla. Nadomestila verjetno ne bo, ker je težko dokazat, da ni po tvoji krivdi. Predolgo je že od izbruha epidemije. Ampak takrat je še šlo. Če ni nadomestila pa od prijave na zavodu ni koristi.

Pogum in vztrajaj, vesela sem zate, da ti je uspelo. Še kako drži tisti rek, da ima zdrav človek polno želja, boln pa samo eno. Dobro je imeti prihranke za takšne situacije. Ti mi zdaj še kako manjkajo.

Dihaj!

Pocasi se nadihaj!

Smo dali tole skozi ob prejsnji krizi.

Lacni nismo bili, a to le na racun neplacanih poloznic, potem pa izvrsba na izvrsbo… Jedli pa tudi nismo ne vem kaj, se morala tudi prekalkulirat, ce bom skuhala kaj s cebulo ali brez, ker ce kupim cebulo, potem nekaj drugega ne morem…

Ne zelim nikdar nikomur tako zivljenje!

Bolezen se je zgodila pri nama obeh.

Bilo je tocno tako, kot pravis ti, niti ene svetle tocke prihodnosti, vse crno, da bolj crno ni moglo bit!

Glej, ne vem, kako sva splavala, a ko si tako na dnu, da bolj gliboko ne gre, gre lahko samo na bolje in ni vrag, da se ne odprejo kaka vrata ali da se vsaj kaksna lina kje odpre!

Mene je drzala samo misel, da se prej ali slej to mora nehat in se bo obrnilo na bolje. In se je, moz je dobil drugo sluzbo, veliko bolje placano, meni se je pa potem cez cas odprl se en mali posel, tako da sva splavala iz tistih dolgov, potem pa se iz najema, tako da sva se zakreditirala za stanovanje in zaenkrat nam kar gre.

Srecno! Upam, da cim hitreje prebrodite!

Bogu hvala, da se v 90s nisem podal v podjetniske vode. V tej drzavi bolj ko delaš, manj imaš.

Sprašujem zato, ker jih poznam kar nekaj, ki so zaprli s.p. in brez problema dobili nadomestilo. Treba je samo dokazati, da ni strank, prometa… vprašaj na tvojem zavodu kakšna dokazila potrebuješ za nadomestilo preden zapreš. Če imaš 5+ let dd imaš nadomestilo 6 mesecev, v tem času boš prišla k sebi! Izkoristi če je možno!

Vzami 50k in uvozi covid testerje. Prodaš jih komot za 100k ali več. In tako dalje. Ni za kaj.

Razumem tvojo stisko. Jaz sem pred leti ostala brez zaposlitve, skoraj čez noč, pa dva šoloobvezna otroka sem imela, pa kredit za hišo, sicer ne velik, ampak je bil. Najprej sem samo jokala nekaj dni, potem pa sem naredila načrt – šla sem v banko prosit za moratorij za pol leta in ga tudi dobila, nato sem preuredila finance, vrgla ven vse nepotrebne oziroma nenjune stroške, prodala sem avto, ker ga nisem potrebovala nujno nujno in si potem kupila cenejšega. Nato sem šla iskat novo službo, a je skoraj leto in pol nisem našla. Sem mislila, da se mi bo kar strgalo. Delala sem na črno, čistila sobe v nekih apartmajih, karkoli sem dobila sem vzela. Ampak je trajalo predolgo in ko sem končno dobila normalno službo, sem že toliko oklestila stroške, si tako preuredila življenje, da take službe nisem več potrebovala. Pa sem si poiskala za polovični delovni čas in tako že skoraj deset let živim čisto durgačno življenje, ki si ga nikoli prej nisem niti znala predstavljati, a je veliko polnejše od tistega pred izgubo prvoomenjene službe.

Želim ti vse dobro.

Če si samozaposlena in zapreš firmo, moraš težit z dokazili, da ni več šlo, konec koncev odpustiš samo sebe. Ne plačuješ za brezveze prispevka za brezposelnost.

Odgovor na objavo uporabnika
tema299, 25.01.2022 ob 15:53

Ja ja, hvala za ponujeno pomoč. Nisem želela, da bi izpadlo kot prosjačenje. Vem, da nisem edina v težavah. Le da se je vse zgrnilo naenkrat. In nikjer ne vidim izhoda. Nikjer niti ene svetle točke. 🙁

Jaobao, firma se bo zaprla. Nadomestila verjetno ne bo, ker je težko dokazat, da ni po tvoji krivdi. Predolgo je že od izbruha epidemije. Ampak takrat je še šlo. Če ni nadomestila pa od prijave na zavodu ni koristi.

Dokazuješ z upadom prometa, ali s prekinitvijo pogodbe z večjo stranko ali podobno. Kar pogumno, predloži račune, saj ne morejo oporekati dejstvom.

Povej iz kje si?

Ali napiši anonimen meil, da ti lahko pišemo in pomagamo.

Odpri prašiče rejo.

Avtorica, ko je človek na dnu, gre lahko samo gor. Zdaj vsepovsod rabijo delavce, pomanjkanje je že zelo veliko. Želim ti, da se ti čimprej obrne na gor. En veeeeelik objem.

Avtorica, upam, da ti bo uspelo splavati. Imaš vsaj moža, otroke, ki bodo zrasli in ti bodo lahko pomagali.

Podobni sva si v tem, da nikoli nisva šli mimo človeka v stiski, ne da bi mu pomagali, če sva le lahko.

Moja situacija: prihajam iz navidez urejene, a strupene družine. Brat, ki je navzven nedolžen kot jagnje, je znal med mojim študijem obrniti starše proti meni, tako da sta me po diplomi dejansko pognala na cesto, češ – sama se znajdi, ne boš nas več zažirala doma. Brat ni končal ničesar in kmalu zatem sta straša umrla. O meni je razširil takšne govorice, da se od šoka in sramu na zapuščiniski nisem mogla postaviti zase in je pobasal vse. Jaz sem živela v najemu, s službo je bilo tako-tako (nisem ravno najbolje izbrala smeri študija), tako da prihrankov nimam. Plača temu primerna, med minimalcem in povprečjem. Ko plačam najemnino in stroške (vodo, komunalo, smeti …) mi ostane ok. 300 evrov. Navadila sem se živeti skromno, sicer bolj samotarsko (za družbo, dejavnosti se moraš primerno obleči, iti na kavo stane …). Čez nekaj let jih bom petdeset, in kar me skrbi, je, kako bom, ko bom v pokoju ali pa, kar je še huje, če zbolim in ne bom mogla delati. Gledala sem že razne garsonjere po Beli krajini, Prekmurju in preračunavam – ne bo zneslo. 🙁

Če si plačevala prispevke za zavaranje za primer brezposelnosti najmanj 10 mesecev v zadnjih 2eh letih, ti seveda pripada nadomestilo:

.https://www.ess.gov.si/iskalci_zaposlitve/denarno_nadomestilo

Ej hofljer cene pa to. 2x dražje kot v EU. Profit

Baba je vedno lahko prostitutka. Nič lažjega.

Kar se tiče hrane, pojdi na Karitas in Rdeči križ. Zakaj pa ne? Sigurno boš dobila pomoč.

Verjamem, da se ti bo tudi zdravje popravilo. Pozanimaj se na Zavodu za zaposlovanje glede nadomestila iz naslova brezposelnosti. Naj ti ne bo nerodno! Vso srečo ti želim!

Sem zdajle pogledala, če si napisala meil. Še nisi.

Napiši ga. Jaz ti bom pisala in pomagala.

A si mogoče registrirana?

jasno in glasno, preverila sem podjetja, ki si jih navedla. Žal nisem izobražena v tej smeri. Hkrati mi je zaposlitev v Ljubljani trenutno neizvedljiva (bencin). Hvala za predloge.

dihaj!, hvala ti za delitev tvoje izkušnje in pozitivne besede. Naj sreča traja!

Jaobao, ne se pustit in toliko, hvala za nasvete. Vsak se do zadnjega oklepa tistega “kaj pa, če bo”. Firma je uspešno poslovala več kot 10 let. Rada delam. Preverila bom, kako bi bilo s prejemanjem nadomestila.

Preživela, hvala tudi tebi. Čestitam za novo življenje. Naj ti teče uspešno in zadovoljivo.

Povej iz kje si, iz štajerskega konca sem. Nikoli nisem prosila za nič. Kdaj pa kdaj je že bilo hudo, stisnili smo zobe in šli naprej. Res pa nikoli ni bilo tako kot je sedaj. Ampak roko na srce, nerodno bi mi bilo karkoli vzeti. Vem namreč, da imamo vsi težave. Čas v katerem smo nas je vse pošteno udaril. Nekatere bolj, druge manj, vsi se borimo. Hvaležna sem ti za dobro misel. Želim ti, da se ti dobrota povrne. Vse dobro!

enostavno472 in campari, testi in prašiči? Težko. Nisem iz medicinske stroke, še manj iz živinorejske.

želim ti vse najboljše, hvala in objem nazaj.

jaz4567, hvala da si delila. Upam, da se ti vse dobro izteče. Vidi se, da si borka.

Hvala vsem za pozitivne besede.

Nekaj ne razumem. Zakaj te zanima, ce je še kdo v podobni situaciji. Za sebe se brigi kako bo splavala ven iz te situacije. Razen seveda, če zgodba ni izmisljena.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close