Ko nimaš niti za hrano več
Enostavno, 26.01.2022 ob 08:42
Za uvoz in preprodajo testov ne rabis bit medicinec. Imet moras kapital za predplacila in jajca. Nc enega testa je po 1 eur. Po koliko se prodajajo?
Aja pa se na teste ni ddv.
Cisto za v zep.
“Enostavno”, ni čisto tako kot pišeš! Moraš imeti d.o.o. ali s.p., ki je registrirana za uvoz medicinskih pripomočkov, testi se štejejo pod medicinske pripomočke. Registriran moraš biti pri JAZMP, da jih lahko uvažaš. Vsak jih ne more.
https://www.iskanja.si/izdali-smo-tudi/ciscenje-nereda-in-feng-sui.html
Vem, da se ti zdi čiščenje nesmisel vendar deluje. Več na sz. Jaz sem tudi zamenjala poklic.
Težko je dobiti kake vzpodbudne nasvete kako na bolje, če sprašuješ na forumu zombijev. Zombi=živi mrtveci.
Na tem forumu je velika večina tistih,ki sploh ne vedo, da živijo. Mislijo, da živijo pa vendar vse kar mislijo, mislijo na način, kot so jim drugi povedali. To pomeni, da imajo svojega jaza le toliko kolikor ga premore njihova jeza, če kaj ni po njihovo in po njihovih normativih.
Zato spraševati take ljudi za nasvete ali pa jim tarnati pomeni hoditi v enem in istem krogu.
Za te ljudi je država BOG. Takšen Bog pa ne daje, niti ne posluša, niti nima milosti, niti milosti ampak le jemlje, je jemal in bo jemal vedno več.
Za avtorico teme nasvet: Ozri se vase kaj zmoreš, kaj lahko storiš. Pomisli in išči priložnosti tam, kjer jih drugi ne ali ti je znano, da drugi ne iščejo. Če razmišljaš, kot mali človek, si mali človek in dano ti bo kot malemu človeku. Če pa razmišljaš brez meja pa se lahko zgodi, da boš posegla ali celo dosegla tudi tisto, kar mnogi ne zmorejo. Ne uspe vedno. Niti ni nujno, da bo uspelo. Ampak, če ne poizkusiš ne veš.
Krivi so uroki.
Vse zlate predmete, prstane, verižice, obeske prinesi k meni, pa ti jih očistim.
http://lanapraner.si/wp-content/uploads/2016-05-28-Lana%20Praner-Uroki_in_osvoboditev.pdf
No no ni vse tako črno. Če imate svoje podjetje odprto lahko preprosto doregistrirate dodatno dejavnost in se preusmerite v kaj drugega. Če se ne splača lahko zaprete podjetje in grete na zavod, mož odpre popoldanski s.p in delate kot družinski član v njegovem podjetju (pač če potrebujete izdajati račun). Skratka če človek ima voljo najde način. Še vedno pa lahko za dodatni zaslužek popazite kakega otroka, pomagate kakemu starejšemu ali če bolezen ni prehuda kaj komu počistite (ura čistilke je danes 10€ brez čistil).
tema299, 25.01.2022 ob 15:37
Konec je z mano.
Covidno obdobje je zrušilo firmo. Poskusila vse možno, ni je mogoče rešiti. Tone.
Zbolela sem. Ne dovolj, da bi bila v bolniški, a dovolj, da me ne bodo vzeli nikjer. Z veseljem bi delala kaj od doma, na daljavo, a ne najdem ničesar.
Otroci.
Partnerjeva plača pokrije najemnino, stroške, stari kredit. Streha nad glavo mora biti, pa čeprav je “glava” lačna.
Drugih prihodkov ni.
Nikogar ni, ki bi ga lahko prosila za pomoč.
Toliko sem dajala drugim, pomagala vsem. Zelo dobro sem se počutila ob tem. Nikoli nisem šla mimo brezdomca, prosjača, brez da bi kaj dala ali šla v trgovino in mu nakupila hrano. Dobro bi se ti naj povrnilo. Še prihaja pa samo zamuja? 🙂
Nisem si mislila, da bom kdaj v življenju tako na dnu. Nisem si mislila, da kdaj v življenju ne bom imela niti za hrano. Vsega bo zmanjkalo.
Počutim se kot največji izmeček.
Morala sem dati ven. Ne za obsojanje, ne za prosjačenje. Zato, da malček manj tišči v prsih. Hvala.
Je kdo, ki se je izkopal iz takšne ali podobne situcije?
S čim si se pa ukvarjala, da je propadlo? Mogoče pa še ni konec. Mogoče ti lahko kdo pomaga?
Mama treh, 26.01.2022 ob 21:57
No no ni vse tako črno. Če imate svoje podjetje odprto lahko preprosto doregistrirate dodatno dejavnost in se preusmerite v kaj drugega. Če se ne splača lahko zaprete podjetje in grete na zavod, mož odpre popoldanski s.p in delate kot družinski član v njegovem podjetju (pač če potrebujete izdajati račun). Skratka če človek ima voljo najde način. Še vedno pa lahko za dodatni zaslužek popazite kakega otroka, pomagate kakemu starejšemu ali če bolezen ni prehuda kaj komu počistite (ura čistilke je danes 10€ brez čistil).
10 eur ura čistilke brez čistil?
Kaj si delala in mijav mijav, prevajalstvo.
darwindarko, hvala za nasvet. Razmišljam vse mogoče kaj bi se dalo.
Tina675, res hvala za tako prijazne in tople želje.
Lana960, zlato mi ni bilo nikoli všeč, zato ga nimam. Vseeno hvala za ponudbo. 🙂
Mama treh, hvala tudi vam za predlog.
Anonimno753, bolniška ti v s.p.ju ne koristi, razen če je daljša kot mesec dni.
Preberi knjigo “The Power” in v roku nekaj mesecev se ti bo življenje popolnoma spremenilo. Podjetje boš rešila z mezincem.
Avtorica, jaz pa vem, da ti bo uspelo. Si izobražena in to na uporabnem področju. Pa glede na to, da si imela firmo, smatram, da poznaš kar precej zakonodaje s tega področja, se spoznaš na oglaševanje, komercialo in podobne podjetniške reči.
Si razmišljala o prevajalstvu, izobraževanju na daljavo? Pa kako varianto, da si zaposlena v tujini pač tam, kjer obvladaš jezik?
Zadnje čase je vse več jezikovnih tečajev preko neta. Mogoče kaj v to smer?
Pa na netu so razne variante, ko učitelji učijo tuje jezike, tako ena na ena, preko neta. Da vsaj malo zaslužiš?
Ne vem kater jezik obvladaš. Če slučajno nemščino, tudi več nemških, avstrijskih firm rabi nekoga, ki obvlada slovensko. Z D in A imamo največ gospodarskih stikov, Slovenci pa zelo slabo znajo nemško.
Forum je zaprt za komentiranje.