Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Je varanje dedno?

Je varanje dedno?

Imam kolegico, stara je 25 let s katero se super razumeva, sva kar dobre prijateljice in na drugi strani je njen fant, ta je tud super decko, res enkraten.

Problem pa je to, da sem zadnjic po naključju izvedela, da ga ta kolegica vara z 20 let starejšim moškim. Tudi videla sem ju ze skupaj po sluzbi kako se poljubljata. Ta moški ima tudi družino in enega otroka.

Z njenim fantom pa sta pravkar imela obletnico 7 let in ravnokar sta se vselila v stanovanje.

Mene srce boli, ker si nisem nikoli mislila, da bi ena tako mirna, prijazna punca varala fanta. In sedaj nevem a naj kaj omenim a naj bom tiho in se delam, da nevem nic. Z obema se razumem odlično, tako da nevem kaj naj. Razmisljam, da se ne utikam med njima, da bom pac tiho in se delala, da nic nevem.

Sploh pa kri ni voda, tudi njena mati je varala svojega moža, ocitno je to dedno.

Ni dedno, je pa naučen vzorec ravnanja, tako da je to znano, domače in sprejemljivo.

Po mojem pa nima prav nobene zveze z drugimi, temveč je res del osebnosti človeka, njegovih meja in vrednot ter kako gleda na zvezo in ljubezen. Lahko se okoli mene vsi pocepijo 10x če želijo, jaz se ne bom niti mrtva. No, enako velja za zvestobo.

Odgovor na objavo uporabnika
rok-1, 25.01.2022 ob 11:05

Ni dedno, je pa naučen vzorec ravnanja, tako da je to znano, domače in sprejemljivo.

nekak imam probleme s tem, da bi bili otroci tako v detajle seznanjeni s spolnim življenjem svojih staršev, da bi ga lahko kopirali

čekdisout, 25.01.2022 ob 11:12

nekak imam probleme s tem, da bi bili otroci tako v detajle seznanjeni s spolnim življenjem svojih staršev, da bi ga lahko kopirali

pa točno za to gre, da otroci dejansko kopirajo vedenje svojih staršev, občutke, prepričanja v svojo pod in zavest. Čeprav niso z vsem seznanjeni in v bistvu ne vedo kaj se dogaja, pa to čutijo in prevzamejo.

Jaz bi jih imel tudi, če bi tako mislil! Ne gre za seznanjenost, gre za čustvovanje in odnos v čisto vsakdanjih rečeh, ki jih otroci zaznavajo zelo dobro – in se prevede v odnos do sebe, družine in partnerja, na katerem temelji tudi kasnejša sprejemljivost varanja in drugih oblik vedenja v odnosu.

Na to sem mislil.

Otroci niso debili. Majhni res ne opazijo, večji pa zelo dobro. A ti res misliš, da otroku ne bo sumljivo, če starš vedno dela nadure, skriva telefon itd…?

Jaz bi rekla, da je nekaj na tem ja. Poznam nekaj parov, ki so loceni in prav tako so bili njihovi starši tudi varanje se je ponovilo. Ne rečem, da je povsod tako ampak je kar velika verjetnost, da se ponovi pri njihovih otrocih.

Je dedno, kot recimo toplovodarstvo, pač mat kurba, hči kurba, kri pa nikoli ni bila voda, lahko bi otroka odstranili in ne bi bilo vzorca, pa bi se ta  ravno tako gonila kot se je mati.

rok-1, 25.01.2022 ob 11:28

Jaz bi jih imel tudi, če bi tako mislil! Ne gre za seznanjenost, gre za čustvovanje in odnos v čisto vsakdanjih rečeh, ki jih otroci zaznavajo zelo dobro – in se prevede v odnos do sebe, družine in partnerja, na katerem temelji tudi kasnejša sprejemljivost varanja in drugih oblik vedenja v odnosu.

Na to sem mislil.

Drži.

Varanje je dedno in sicer v 50% zapisano v genih in 50% v dodvisnosti od vzgoje do 7 leta.

Ni dedno. Je pa priučena lastnost dušno lenih ljudi.

Karmajekurba, 25.01.2022 ob 09:59

Imam kolegico, stara je 25 let s katero se super razumeva, sva kar dobre prijateljice in na drugi strani je njen fant, ta je tud super decko, res enkraten.

Problem pa je to, da sem zadnjic po naključju izvedela, da ga ta kolegica vara z 20 let starejšim moškim. Tudi videla sem ju ze skupaj po sluzbi kako se poljubljata. Ta moški ima tudi družino in enega otroka.

Z njenim fantom pa sta pravkar imela obletnico 7 let in ravnokar sta se vselila v stanovanje.

Mene srce boli, ker si nisem nikoli mislila, da bi ena tako mirna, prijazna punca varala fanta. In sedaj nevem a naj kaj omenim a naj bom tiho in se delam, da nevem nic. Z obema se razumem odlično, tako da nevem kaj naj. Razmisljam, da se ne utikam med njima, da bom pac tiho in se delala, da nic nevem.

Sploh pa kri ni voda, tudi njena mati je varala svojega moža, ocitno je to dedno.

avtir:

karma ni kurba – kurba je tvoja sodelavka;

7 let pri 25ih je s fantom -torej je bil ta fant zagovo njen prvi – in ji je preporsto zadišal še en bolj zrel penis, ki ji je pihal na dušo..

Samo ti imaš zastiralca na očeh, nočeš videt, da ta tvoja prijateljica ni moralna; sedi na dveh stolih, pardon penisih – ker jo obdeluje starejši, morda debelejši penis 20 let starejšega, in ji paše tako ni drugače., ego ji seka Ampak fasade za javnost in žlahto pa  taka presička ne bo razbila – taka se zna celo poročit s tem svojim prevaranim fantom. Čisto komot.

Ne gre toliko za podedovanost varanja, kot za zgled, ki ga je imela in doživela od svoje matere v svoji  primarni družini – in je to še z nedozorelimi možgani smatrala kot moralno in normalno. In to počne sedaj tudi sama- vara.

vse se vrti okoli denarja.

Dedno, dedno in hudo nalezljivo!!! Le stran od nje :), ?

Ostani tiho in se ne vtikuj v njun odnos, ker boš na koncu ti izpadla konfliktna in grda.

ena mamica611, 26.01.2022 ob 08:12

vse se vrti okoli denarja.

Zakaj tako misliš?

Ne vem, jaz bi bil tiho, na koncu boš  ti kriva vsega in za vse… za njihov neuspeh.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close