Manipulator in lažnivec
Kakšen je psihološki profil moškega, ki ima doma partnerko, dva otroka, ljubico in se eno ljubico.
Jaz sem ga spregledala, našla na laži, spregledala manipulacijo, in odšla.
Sedaj je seveda ves bogi in se mu je zgodila krivica in trpi njegov ego. Partnerka in tretja v vrsti pa očitno nimata dovolj odprtih oči.
Lažnivec erste klasse, manipulator brez slabe vesti.
Me pa zanima, kje v otroštvu je slo nekaj zelo narobe, da je temu tako, ali je to res zgolj in samo filanje njegovega ega in manjko cm v hlačah, da se potem tako stvari skompenzirajo?
Saj ti jih tudi nisi imela, da si prišla do dveh otrok z njim. Kako naj potem tako hitro odpreta oči onidve? On takšen je, spremenil se ne bo. Če se npr. 10 let nista drug z drugim ukvarjala, zakaj bi ga sedaj analizirala? Naj ti bo to izkušnja, s katero boš naslednjč že na prvem ovinku spregledala. In upaj, da si se iz tega kaj naučila, da takega naslednjič sploh ne spoznaš.
Poznam enega takega. Ima partnerko in z njo otroka, izgledata zelo usklajen par. Ampak njemu to očitno ni dovolj, saj kar naprej išče potrditve pri drugih ženskah.
Se strinjam s komentarjem zgoraj. Ta moški ni dobil prave ljubezni s strani staršev. Ker so doma imeli podjetje, sta ga starša izrabljala za poceni delovno silo. Kot otrok in najstnik je delal po šoli, tudi vikende. Nikoli niso nikamor šli skupaj, malokdaj sta ga starša objela in pohvalila. Taki moški so plod staršev, ki to nikoli ne bi smeli biti.
Ne bodi jezna nanj, še manj pa nase. Res je najbolje, da ga pustiš v preteklosti, sama pa se poskušaj kaj naučiti iz tega.
no, 22.01.2022 ob 13:10
to je moški, ki od mame ni dobil potrebnih potrditev in jih bo vedno iskal pri ženskah.
in teh potrditev mu ne bo nikoli dovolj, dokler ne ozavesti, da v resnici išče potrditev od mame.
v resnici pa seveda ni sposoben ljubiti, ampak ženske prezira.
to bi bilo na kratko.
To še kako drži – potrdim iz svoje dolgoletne zveze z enim takim. ko sva pričela je bil nepopisan, nepokvarjen list. Skrbno prikrival, z nasmeškom na obrazu pa psihični primanjkljaj, pomanjkanje ljubezni. Karierno plezal po meni in drugih, brez lastnega truda – samo prišel in se vsedel na stolček in vladal in upravljal z drugimi -potem je žal to prenesel po 10ih letih takega kaljenja na delovnih mestih tudi v zakon, mu je stopilo v glavo in mu spodneslo tla pod nogami. Pokvarila ga je tudi določena poslovna družba, saj je to tipično v določenih krogih- igrat srečno družino doma, v javnosti in na delovnem mestu pa take stvari, da se zgroziš, ker se poslužijo tiste moči položaja, češ jaz lahko , drugi ne more in “ko jih jebe rajo” stil.
Res ni imel pristnega stika z materjo, ni imel njene topline v letih ko je to za otroka, sploh fante še kako potrebno, njegova mama je bila res psihično motena oseba – tudi do svojega moža, njegovega očeta se je obnašala abnormalno, izkoriščevalsko, komandirajoče na prst – spoznaš to z leti zakona, žal tasta in tašče ne moreš izbrat, dobiš v paketu – tast je bil OK, sicer pa papak, ji je ustrezal, da je imel mir, on pa tudi svoje odživel po Beogrdu in drugod v času službovanja, samo da je imel mir pred njo Samo na skupnih srečanjih je pa bilo nevzdržno, po eni uri sta se skletvicami obmetavala na javnih družinskih srečanjih, skratka… Španske limonade stil.
Tudi dojila ga ni – dojenje v prvih mesecih življenja pa je najbolj pomembno za kasnejši razvoj čustvenega sociualnega stika, telesni stik z dojenčkom, dajanje tiste topline, vonja, varnosti v prvioh mesecih življenja. tega ni bilo. Je bila premlada, veliko so ga imele v varstvu tudi stare mame v prvih letih njegovega življenja,; stara mama pa ni mama, ki otroka rodi, drugačen stik je to.
Celo življenje že pleza po drugih, dosega “fejk” javno vidne rezultate na hrbtih drugih nastavljen na vsako delovno mesto dosedaj s strani drugih, ker se je pustil kupiti, je njihova deklica, ki ga šibajo sem nin tja. Ni zaničevalno nikakor, samo zaskrbljujoče, ko veš, kakšna resnica je v ozadju. Da ne dosega tistega, kar se javno prikaže kot uspeh na podlagi svojega znanja, ampak izvršuje ukaze drugih, je njihova lovka..Požrten na denar, ki ga je pa tiščal, skrival, namerno. za svojo rit, da na starost slučajno ne bi ostal brez ugodja, na katerega se je navadil v določenih krogih umetno ustvarjene elite.
Družino imel samo toliko časa, kolikor je njemu ustrezalo, tudi spoznano z leti, kako je znal umetno ustvariti čustveno naklonjenost svoji partnerici in otrokom, dokler je imel izključno osebno korist – fizično, seksualno in materialno. Samo za svojo rit in svojo korist. V času kariernega plezanja na vodilnih stolčkih je pomemben pač nek status, da imaš doma “familijo”, ker ti to v krogu “poslovnežev” daje tisti pečat varovalke, da si ja jasno zgleden, zaupanja vreden, moralno zgleden človek. Pa je to samo fasada za javnost.
In še kako drži, da si potem najdejo v službi na delovnem mestu tisto “potrditev”, ponavadi si najdejo četico sebi enakih, psihično labilnih, ker samo taki lahko skupaj funkcionirajo; ponavadi celo manipulativno tako, da jih imajo podrejene, da delujejo po njihovih navodilih, jih sponzorirajo jasno, če imajo to moč in funkcijo, da lahko določajo tudi višino njihove plače -lej to boš naredil, pa dobiš povišico. Jih tako vodijo na vrvicah, ponadavi če so iz iste branže na vodilnih mestih oddelkov, jih celo vlečejo iz ene službe v drugo,da se premaknjejo z njimi, da imajo take ljudi vedno ob sebi – tako funkcionirajo tudi vodstvene pozicije v premnogih slovenskih podjetjih skupek takih, dobesedno psiho motenih, ki si en drugemu krijejo hrbte – v službi pa prva družina, tista doma je samo za fasado partnerja z leti, ker se ne zmorejo več zadrževati, za fasado sorodnikom in sosedom, v službi se gredo status “službenih žena in službenih možov”. Si pomagajo med seboj, da karierno plezajo, omogočajo izobraževanja na službene stroške v zameno tudi za priležništvo ( tega je veliko v gosp. družbah, sploh v bančničtvu, zavarovalništvu, JU))- ponavadi veliko žensk na delovnem mestu tudi zaljubi v take moške, ker jim predstavljajo nek nedosegljiv ideal sanjajo , kako bi bilo fino biti z njim, živeti , ker se tak še posebno potrudi ugajati tudi tem ženskam, ker ve, da mu bodo manipulativno jedle iz roke, za usluge ko/ki jih bo potreboval – ja, nadomešča s tem primanjkljaj čustev, ki jih nikoli ni dobil od matere – nobena partnerka mu tega ne more dati – ker taka oseba je ranjena od otroštva, nima pravilno razvitega čustvovanja in odnosa do sočloveka… Ampak reala za 4imi stenami je popolnoma drugačna, kot se taki predstavljajo v javnosti, na delovnem mestu pred drugimi pa pe posebno, sploh če so na kakšnem vodilnem položaju, kakor želijo biti sprejeti, viden in ljubljeni na tak način; biti javno prepoznaven, kako je dober kot med in mleko, kako se dela pomembnega med sodelavci, sploh pa ko ugotovi, kako ženske padajo na njegov narejeni šarm – na točno naučeno hojo, govor, gestrikulacije, tisto nedostopnost, sploh dokler je poročni prstan na prstu . ker ga smatrajo za moralnega, zglednega, jih to take še dodatno podžiga – ker ga vidijo na piedestalu nekega idealnega moškeg , ki tako uspešno vodi neko podjetje- v bistvu pa niti ne vedo, da ga menedžirajo drugi, da dela tudi po navodilih drugih- da je tudi on na štrikcu, tko kot one. Ko pridejo domov, pade tista maska z nasmeškom dol z obraza, doma so tudi gospodovalni, predvsem bolestno nadzirujoči za vsako stvar, ne samo finančno, tudi hodijo za teboj na stranišče in preverjajo, da nimaš slučajno telefona s seboj da se ne bi slučajno s svojim staršem pogovarjal…
Žal to so sociopati z narcisoidno osnovo, ki niso sposobni normalnega psihičnega sobivanja ne s partnerjem, ne v družini, v javnosti pa seveda z lahkoto, ker se namerno naredijo všečni drugim.
Nažalost, 22.01.2022 ob 14:24
Poznam enega takega. Ima partnerko in z njo otroka, izgledata zelo usklajen par. Ampak njemu to očitno ni dovolj, saj kar naprej išče potrditve pri drugih ženskah.
Se strinjam s komentarjem zgoraj. Ta moški ni dobil prave ljubezni s strani staršev. Ker so doma imeli podjetje, sta ga starša izrabljala za poceni delovno silo. Kot otrok in najstnik je delal po šoli, tudi vikende. Nikoli niso nikamor šli skupaj, malokdaj sta ga starša objela in pohvalila. Taki moški so plod staršev, ki to nikoli ne bi smeli biti.
Ne bodi jezna nanj, še manj pa nase. Res je najbolje, da ga pustiš v preteklosti, sama pa se poskušaj kaj naučiti iz tega.
Hvalaaaa ❤️
Tocno tako je tu.
V bistvu zelo blizu resnice. Je pa treba k temu dodati tudi to, da se ženska s takšnim moškim zaplete predvsem zaradi lastnih težav in ne zaradi njega.
Ta del je v bistvu najpomembnejša lekcija, ki se naj jo bi posameznik iz takšne epizode naučil. V bistvu je manipulacija, ki se jo prekomerno narcisoidni, oz. egocentrični posamezniki poslužujejo, vedno usmerjena na naša tiha, skrita hrepenenja, ki pa se jih bojimo, sramujemo, ipd. Tako se ob takšnih posameznikih v bistvu prebudi tudi naša nečimrnost in spočetka nam povsem ustreza to, da smo zasuti s tisto obliko pozornosti, po kateri najbolj hrepenimo.
Zmotno pa je mišljenje, da lahko takšnemu posamezniku namenimo t.i. moralno lekcijo. Takšni posamezniki namreč trpijo ravno za odsotnostjo vesti. V bistvu je edini način, da obvladujemo takšnefa posameznika to, da sami narekujemo tempo in tako počasi usmerjamo vedenja v smeri zaželenih in sprejemljivih socialnih ravnanj tako, da naslavljamo njegov grandiozni jaz po metodi korenčka in palice. Da, v bistvu gre za dresuro. Ob sprejemljivem in zaželenem vedenju ga nagradimo, medtem ko poskuse takšnega in drugačnega nastopaštva preprosto prezremo. Kaznujemo vedno izključno z ukinitvijo privilegijev…
Vse to pa seveda zahteva lastno integriteto in je z vidika partnerskega odnosa vprašljivo, ali je vredno truda.
Prostozidar212, 22.01.2022 ob 16:00
V bistvu zelo blizu resnice. Je pa treba k temu dodati tudi to, da se ženska s takšnim moškim zaplete predvsem zaradi lastnih težav in ne zaradi njega.
Ta del je v bistvu najpomembnejša lekcija, ki se naj jo bi posameznik iz takšne epizode naučil. V bistvu je manipulacija, ki se jo prekomerno narcisoidni, oz. egocentrični posamezniki poslužujejo, vedno usmerjena na naša tiha, skrita hrepenenja, ki pa se jih bojimo, sramujemo, ipd. Tako se ob takšnih posameznikih v bistvu prebudi tudi naša nečimrnost in spočetka nam povsem ustreza to, da smo zasuti s tisto obliko pozornosti, po kateri najbolj hrepenimo.
Zmotno pa je mišljenje, da lahko takšnemu posamezniku namenimo t.i. moralno lekcijo. Takšni posamezniki namreč trpijo ravno za odsotnostjo vesti. V bistvu je edini način, da obvladujemo takšnefa posameznika to, da sami narekujemo tempo in tako počasi usmerjamo vedenja v smeri zaželenih in sprejemljivih socialnih ravnanj tako, da naslavljamo njegov grandiozni jaz po metodi korenčka in palice. Da, v bistvu gre za dresuro. Ob sprejemljivem in zaželenem vedenju ga nagradimo, medtem ko poskuse takšnega in drugačnega nastopaštva preprosto prezremo. Kaznujemo vedno izključno z ukinitvijo privilegijev…
Vse to pa seveda zahteva lastno integriteto in je z vidika partnerskega odnosa vprašljivo, ali je vredno truda.
Si Desi morda ? 😛 ?
Anonimno 10434, 22.01.2022 ob 12:51
Kakšen je psihološki profil moškega, ki ima doma partnerko, dva otroka, ljubico in se eno ljubico.
Jaz sem ga spregledala, našla na laži, spregledala manipulacijo, in odšla.
Sedaj je seveda ves bogi in se mu je zgodila krivica in trpi njegov ego. Partnerka in tretja v vrsti pa očitno nimata dovolj odprtih oči.
Lažnivec erste klasse, manipulator brez slabe vesti.
Me pa zanima, kje v otroštvu je slo nekaj zelo narobe, da je temu tako, ali je to res zgolj in samo filanje njegovega ega in manjko cm v hlačah, da se potem tako stvari skompenzirajo?
Spoznala si narcisa ali MOM moškega. To so osebe skoraj brez čustev. Znajo pa igrati za oskarja.
spoznala si, 22.01.2022 ob 17:56
Spoznala si narcisa ali MOM moškega. To so osebe skoraj brez čustev. Znajo pa igrati za oskarja.
ma ja, dajte nehat s temi novodobnimi MOM in NOM in kar je še tega bedarijami.
To je tip, ki se prepušča primarnim nagonom. Pa ni kriva nobena mamica v otroštvu ali kar koli je že tega. Deluje instinktivno, živalsko. A lev v otroštvu ni bil ljubljen, ga mama ni dojila, da potem naskakuje vse levinje po vrsti? V moški naravi je, da bi podrl vsako, ki se mu zdi seksipilna. Če je doma rutina, baba se je zapustila, ves čas teži itd., bo tip iskal drugje. Če noče uničiti tega, kar ima doma, če se zna brzdat, ne bo varal. Če mu dol visi, bo varal.
Veliko bolj naravno je, da ima moški več partneric kot pa monogamija. Monogamija je bila v človeški zgodovini umetno ustvarjena samo zaradi finančnih zadev (dedovanje).
In ne, nisem noben tip, ki vara, sem kar ženska. Za razliko od vas vem, kako je človek ustvarjen. Razlika med varajočimi in tistimi, ki ne varajo, je samo v tem, koliko se znajo brzdat in koliko se sploh hočejo brzdat.
Zmotno je prepričanje o čustvenem manjku. Slednje se najizraziteje pokaže skozi pretirano oz. prekomerno zavist.
Povečini gre za potrebo po t.i. socialnem aplavzu. Tu pa odnos pade ravno na tem, da se poskuša nasloviti posameznikovo vest. Pri čemer se spregleda izvirno pomankljivost, ki je odsotnost le-te. Človek z vestjo, ki se presprašuje, bi že apriori nekih za druge neugodnih vedenj ne ponavljal.
Zmotna pa je tudi predpostavka o sami obliki t.i. socialnega aplavza. Majlažje je zadevo prepoznati skozi šolski sistem: neproblematični, neizstopajoči posamezniki so praviloma spregledani, medtem ko so problematični deležni široke palete pozornosti in pomoči. In tu se razvije vzorec, da so drugi na svetu zato, da služijo mojim kapricam, pri čemer je njihova udeležba pomembna v smislu služenja mojim trenutnim interesom in je ne vrednotim skozi prizmo siceršnjih družbeno ovrednotenih kategorij. Po domače: vseeno mi je, ali me oseba krizizira, ali me hvali, ali se joče. Bistveno je zgolj, da služi mojemu grandioznemu jazu, da je torej osredotočena name. Potrebujem nekoga, ki mu je mar, pri čemer način izraza tega mar ni vrednostno polariziran.
Prostozidar212, 22.01.2022 ob 18:07
Zmotno je prepričanje o čustvenem manjku. Slednje se najizraziteje pokaže skozi pretirano oz. prekomerno zavist.
Povečini gre za potrebo po t.i. socialnem aplavzu. Tu pa odnos pade ravno na tem, da se poskuša nasloviti posameznikovo vest. Pri čemer se spregleda izvirno pomankljivost, ki je odsotnost le-te. Človek z vestjo, ki se presprašuje, bi že apriori nekih za druge neugodnih vedenj ne ponavljal.
Zmotna pa je tudi predpostavka o sami obliki t.i. socialnega aplavza. Majlažje je zadevo prepoznati skozi šolski sistem: neproblematični, neizstopajoči posamezniki so praviloma spregledani, medtem ko so problematični deležni široke palete pozornosti in pomoči. In tu se razvije vzorec, da so drugi na svetu zato, da služijo mojim kapricam, pri čemer je njihova udeležba pomembna v smislu služenja mojim trenutnim interesom in je ne vrednotim skozi prizmo siceršnjih družbeno ovrednotenih kategorij. Po domače: vseeno mi je, ali me oseba krizizira, ali me hvali, ali se joče. Bistveno je zgolj, da služi mojemu grandioznemu jazu, da je torej osredotočena name. Potrebujem nekoga, ki mu je mar, pri čemer način izraza tega mar ni vrednostno polariziran.
Preveč kompliciraš, niti približno ni tako zapleteno.:)
Primerjaš lahko s tem, da se nažiraš s čipsom in sladkarijami, čeprav veš, da ti škodi in da se boš zredil. Ampak si ne moreš pomagat. Čisto isto si potentni tipi, ki jih drugi spol privlači, omislijo skok čez plot, čeprav vedo, da ni prav in da bodo zajebali, če jih dobi žena. Ampak si ne morejo pomagati. So pač šibki, tako kot vi, ki predebeli grizljate čips ob TV.
Kdo je, 22.01.2022 ob 18:08
Napiši njegove inicialke in iz kje je
Če misliš moj prispevek – ne, ne bom zapisala njegovih inicialk, niti od kod je. Zato, ker imava skupne že polnoletne otroke in jim ne želim še dodatno ustvarjati stresa ob spoznanju, zakaj in kako je pravzaprav razpadla njihova družina. Želim, da imajo zasebnost vseeno, bre javnega obsojanja, so na njegov račun že doživljali tudi medvrstniško nasilje., ker se je javno vedelo, čigavi potomci so.
Slovenija je majhna – se hitro izve in prepozna, brez da se na javnem forumu zapiše, za koga gre.
Predhodnik ima tudi prav, ko vpelje v vse skupaj tudi temo odvisnosti. In odvisnosti je več vrst. In tozadevno tudi več načinov vdajanja odvisnostim. Zanimivo je iz tega vidika dotakniti se npr. sedmih smrtnih grehov. Zadeve so dobro izhodišče za razmišljanja o porivih za naše odzive v življenjskih situacijah.
to še kako drži, 22.01.2022 ob 18:20
Če misliš moj prispevek – ne, ne bom zapisala njegovih inicialk, niti od kod je. Zato, ker imava skupne že polnoletne otroke in jim ne želim še dodatno ustvarjati stresa ob spoznanju, zakaj in kako je pravzaprav razpadla njihova družina. Želim, da imajo zasebnost vseeno, bre javnega obsojanja, so na njegov račun že doživljali tudi medvrstniško nasilje., ker se je javno vedelo, čigavi potomci so.
Slovenija je majhna – se hitro izve in prepozna, brez da se na javnem forumu zapiše, za koga gre.
Opisuješ patološkega narcisa (preberi si Lasca ali Žižka na to temo). Otroštvo nima take veze kot jo ti pripisuješ, še več, večina novodobnih patoloških narcisov izhaja iz urejene družine, kjer je bil otrok alfa in omega, projekt, okoli katerega se je vse vrtelo. Ki so ga starši ves čas hvalili, mu bili na razpolago, ki mu ni bilo treba ničesar narediti doma, ki je dobil vse, kar je hotel…Če je tvoj tip izhajal iz družine, v kateri ni čutil ljubezni in kjer se z njim niso ukvarjali, je to kvečjemu vzrok za to, da se zdaj vsem udinja in je prostovoljna deklica za vse, ne pa za to, da je manipulator in lažnivec ter patološki narcis.
Tudi varanje nima veze samo po sebi. Eni patološki narcisi varajo, drugi ne. Bistvo PN je, da je vse pomembno samo navzven, v družbi, kako se pokažeš ljudem. Kako te vidijo drugi. Taki si omislijo trofejne žene, ki mu jih bodo drugi zavidali. Poročijo se, ker se to pričakuje, z ženo, ki je navzven temu dorasla in zaradi katere mu bo status v družbi zrasel. To so plitki ljudje, žena sama po sebi jih ne zanima, otroci ga ne zanimajo, vse je v službi tega, kako ga bo družba videla. Gredo čez trupla, goljufajo in kradejo, bistvo je samo, da te ne dobijo. Bolj ko si nagrebeš keša protizakonito, večja faca si.
Ampak PN nima veze z izhodiščno temo, kjer gre za tipa, ki ima ženo in dve ljubici. Tu gre lahko samo za zdolgočasenost, premočno potenco in kot so že rekli, odvisnost od seksa in osvajanja. Vlečeš napačne povezave.
hahaha haha, 22.01.2022 ob 19:05
Opisuješ patološkega narcisa (preberi si Lasca ali Žižka na to temo). Otroštvo nima take veze kot jo ti pripisuješ, še več, večina novodobnih patoloških narcisov izhaja iz urejene družine, kjer je bil otrok alfa in omega, projekt, okoli katerega se je vse vrtelo. Ki so ga starši ves čas hvalili, mu bili na razpolago, ki mu ni bilo treba ničesar narediti doma, ki je dobil vse, kar je hotel…Če je tvoj tip izhajal iz družine, v kateri ni čutil ljubezni in kjer se z njim niso ukvarjali, je to kvečjemu vzrok za to, da se zdaj vsem udinja in je prostovoljna deklica za vse, ne pa za to, da je manipulator in lažnivec ter patološki narcis.
Tudi varanje nima veze samo po sebi. Eni patološki narcisi varajo, drugi ne. Bistvo PN je, da je vse pomembno samo navzven, v družbi, kako se pokažeš ljudem. Kako te vidijo drugi. Taki si omislijo trofejne žene, ki mu jih bodo drugi zavidali. Poročijo se, ker se to pričakuje, z ženo, ki je navzven temu dorasla in zaradi katere mu bo status v družbi zrasel. To so plitki ljudje, žena sama po sebi jih ne zanima, otroci ga ne zanimajo, vse je v službi tega, kako ga bo družba videla. Gredo čez trupla, goljufajo in kradejo, bistvo je samo, da te ne dobijo. Bolj ko si nagrebeš keša protizakonito, večja faca si.
Ampak PN nima veze z izhodiščno temo, kjer gre za tipa, ki ima ženo in dve ljubici. Tu gre lahko samo za zdolgočasenost, premočno potenco in kot so že rekli, odvisnost od seksa in osvajanja. Vlečeš napačne povezave.
V družini ta otrok ni bil alfa in omega; če bi bil, bi se starša več ukvarjala z njim v ranem otroštvu, pa se nista. Zato tvoja pripisana definicija PN ni ustrezna. Je pa njegov poslovni učitelj primer tipičnega PN, kot ga ti opisuješ in ki ga je modeliral več kot 20 let, primarno za svojo korist, si ga dobesedno podredil, premodeliral njegove možgane v svojo poslovno korist, da je lahok deloval tm, kjer se sam ni smel več pojavljati, stegovati. NJega je uničil praktično dokončno njegov poslovni učitelj, mecen, PN, ki je ravno potreboval eno tako gnetilno vodljivo osebo, kot je bil moj bivđi pafrtner. In uničil njega in njegovo družino.
Ne pišem tudi o varanju v času zveze.
Replika je bila avotrici “no”, ki je napisala, da gre za moškega, ki od mame ni dobil določenih potrditev.
to še kako drži, 22.01.2022 ob 20:40
V družini ta otrok ni bil alfa in omega; če bi bil, bi se starša več ukvarjala z njim v ranem otroštvu, pa se nista. Zato tvoja pripisana definicija PN ni ustrezna. Je pa njegov poslovni učitelj primer tipičnega PN, kot ga ti opisuješ in ki ga je modeliral več kot 20 let, primarno za svojo korist, si ga dobesedno podredil, premodeliral njegove možgane v svojo poslovno korist, da je lahok deloval tm, kjer se sam ni smel več pojavljati, stegovati. NJega je uničil praktično dokončno njegov poslovni učitelj, mecen, PN, ki je ravno potreboval eno tako gnetilno vodljivo osebo, kot je bil moj bivđi pafrtner. In uničil njega in njegovo družino.
Ne pišem tudi o varanju v času zveze.
Replika je bila avotrici “no”, ki je napisala, da gre za moškega, ki od mame ni dobil določenih potrditev.
v osnovi pa gre bolj za SOM – Shizoidno osebnostno motnjo. ( gre za potomce vdirajočih staršev v njihov osebni protor, ker otrok v tem primeru ne more izoblikovati trdnega in čvrstega občutka sebe) ; to pa se je dogajalo – npr. pretirani nadzor in prepovedi s strani matere v zgodnji adolescenci, bolj pomembna družba prijateljev in več druženja z njimi tudi v astni hiši, kot druženje z otrokom, ki se je zapiral v svojo sobo in bil v svojem “fantazijskem” svetu – je tudi edinec ).
to še kako drži, 22.01.2022 ob 20:50
v osnovi pa gre bolj za SOM – Shizoidno osebnostno motnjo. ( gre za potomce vdirajočih staršev v njihov osebni protor, ker otrok v tem primeru ne more izoblikovati trdnega in čvrstega občutka sebe) ; to pa se je dogajalo – npr. pretirani nadzor in prepovedi s strani matere v zgodnji adolescenci, bolj pomembna družba prijateljev in več druženja z njimi tudi v astni hiši, kot druženje z otrokom, ki se je zapiral v svojo sobo in bil v svojem “fantazijskem” svetu – je tudi edinec ).
vsi bluzite in se delate pametne. ti lohk osebo spoznaš sm če si znjo v stiku. vse ostalo je brezvezno šloganje enih bab ki so včeraj pogledale en youtube video in iz tega doktorirale.
Forum je zaprt za komentiranje.