Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › V Zagrebu za posledicami kovida umrl 11-letni deček

V Zagrebu za posledicami kovida umrl 11-letni deček

Danes zjutraj je v zagrebški infekcijski kliniki za posledicami kovida umrl 11-letnik. Bil je zdrav fantek, ukvarjal se je s športom. Bolezen je po okužbi pri njem sprva potekala pričakovano; vročina, glavobol, bolečine v grlu.

Kot so poročali na HRT, je po do sedaj znanih podatkih prišlo do večorganskega vnetnega sindroma, posledično do zastoja srca. Oživljali so ga, a žal neuspešno.

Po nedavni raziskavi NIJZ v Sloveniji svojih otrok ne bi cepilo 68% CEPLJENIH staršev in VSI NECEPLJENI.

Ta 11-letnik bi bil lahko vaš otrok.

Zelo mi je žal za fantka, vendar pa te zgodbe ne kupim. Popolnoma zdrav otrok ali odrasel ne bi umrl samo zaradi prehlada brez pridruženih bolezni.

Odgovor na objavo uporabnika
bi cepili otroka, 21.01.2022 ob 22:30

Danes zjutraj je v zagrebški infekcijski kliniki za posledicami kovida umrl 11-letnik. Bil je zdrav fantek, ukvarjal se je s športom. Bolezen je po okužbi pri njem sprva potekala pričakovano; vročina, glavobol, bolečine v grlu.

Kot so poročali na HRT, je po do sedaj znanih podatkih prišlo do večorganskega vnetnega sindroma, posledično do zastoja srca. Oživljali so ga, a žal neuspešno.

Po nedavni raziskavi NIJZ v Sloveniji svojih otrok ne bi cepilo 68% CEPLJENIH staršev in VSI NECEPLJENI.

Ta 11-letnik bi bil lahko vaš otrok.

brala sem novico –  zdravnik opisuje imel je navadne simptome vročino, glavobol, boleče grlo, smrt je prišla nenadno…

oprostite-  zaradi navedenih simptomov človek ne umre…

kaj so tukaj sfižili in česar ne povedo, vedo oni sami… tako je pisalo v članku in te zgodbe ne kupim zaradi glavobola (ki je posledica virusne okužbe), vročine in bolečega grla človek ne umre.

Žal- naravna selekcija.

Ne, svojih otrok ne bi cepila s temi kovid cepivi, nikakor, niam srca, da bi jaz to določila – hvalabogu, so že ravno polnoletni in se sami odločajo tudi glede tega – tega bremena ne bi mogla prevzeti nase – s temi cepivi ćal ne, ker jim ne zaupam. So pa preboleli, brez težav, lani in letos.  Tudi hči ni bila cepljena proti HPV v 6 razredu OŠ. Se tudi še  sama  ni odločila – ni potrebe. So pa redno cepljeni po programu otroških nalezljivih bolezni, s preverjenim cepivi, ki so v uporabi že vsaj 50 let.

Je hudo ampak, 21.01.2022 ob 23:06

Žal- naravna selekcija.

Ne, svojih otrok ne bi cepila s temi kovid cepivi, nikakor, niam srca, da bi jaz to določila – hvalabogu, so že ravno polnoletni in se sami odločajo tudi glede tega – tega bremena ne bi mogla prevzeti nase – s temi cepivi ćal ne, ker jim ne zaupam. So pa preboleli, brez težav, lani in letos.  Tudi hči ni bila cepljena proti HPV v 6 razredu OŠ. Se tudi še  sama  ni odločila – ni potrebe. So pa redno cepljeni po programu otroških nalezljivih bolezni, s preverjenim cepivi, ki so v uporabi že vsaj 50 let.

Ja sej tista cepiva so včasih tudi bla nova ane.

Anonimno 4600, 21.01.2022 ob 23:15

Ja sej tista cepiva so včasih tudi bla nova ane.

ojoj a ste eni res tako ozkorazumni, da ne napišem kaj drugega…

tista cepiva niso bila dana v uporabo v par mesecih, tista cepiva so skrbno razvijali in nadzorovali, prav tako so tudi popolnoma drugače ukrepali, če so bili stranski učinki – cepivo so umaknili

danes pa: imamo novo nepoznano tehnologijo z vidika kratkoročnih in dolgoročnih posledic – kar pomeni,da še toliko boooolj bi moral ves razvoj trajati dolgo in natančno monitoring naret vseh dogodkov v času razvoja glede vseh možnih vplivov cepiv – nikakor ne bi smelo to priti na trg tako v kratkem času…

seveda je prišlo, ker se je izkoristil status pandemije – in za namene te je še vsak šodr dober, brez vedenja kaj sploh povzroča niti kratkoročno, kaj šele dolgoročno

poleg tega pa je tudi ukrepanje ob stranskih učinkih grozljivo – oz. bolje rečeno neukrepanje in laganje, ne to ni od cepiva – dejmo si zatiskat oči…

če se ne motim sem prebrala neko info so  ob eni epidemiji gripe tiste gripe, ko jim ni uspelo tako paniko zagnat, dali so pa ven cepivo-  ga umaknili po par 10 umrlih samo… kaj pa zdaj vidimo…

eno samo laganje in sprenevedanje

tukaj nekaj ne štima, 21.01.2022 ob 23:23

ojoj a ste eni res tako ozkorazumni, da ne napišem kaj drugega…

tista cepiva niso bila dana v uporabo v par mesecih, tista cepiva so skrbno razvijali in nadzorovali, prav tako so tudi popolnoma drugače ukrepali, če so bili stranski učinki – cepivo so umaknili

danes pa: imamo novo nepoznano tehnologijo z vidika kratkoročnih in dolgoročnih posledic – kar pomeni,da še toliko boooolj bi moral ves razvoj trajati dolgo in natančno monitoring naret vseh dogodkov v času razvoja glede vseh možnih vplivov cepiv – nikakor ne bi smelo to priti na trg tako v kratkem času…

seveda je prišlo, ker se je izkoristil status pandemije – in za namene te je še vsak šodr dober, brez vedenja kaj sploh povzroča niti kratkoročno, kaj šele dolgoročno

poleg tega pa je tudi ukrepanje ob stranskih učinkih grozljivo – oz. bolje rečeno neukrepanje in laganje, ne to ni od cepiva – dejmo si zatiskat oči…

če se ne motim sem prebrala neko info so  ob eni epidemiji gripe tiste gripe, ko jim ni uspelo tako paniko zagnat, dali so pa ven cepivo-  ga umaknili po par 10 umrlih samo… kaj pa zdaj vidimo…

eno samo laganje in sprenevedanje

No no no ni ravno tako. Lej pač tehnologija in razvoj gre naprej. Včasih je bil vrh znanosti in farmacije sinteza aspirina. Za prva cepiva so potekale daljše raziskave ker področje imunologije še ni bilo tako razvito. Danes pač imamo biološka zdravila, genske terapije, Dnk ali pa mRnk cepiva kar pa še ne pomeni da je novo in nepoznano ali eksperimentalno. Za tebe že, za nekoga ki pa dela na tem področju 20 let pa ne ravno. Te tehnologije tudi niso tako nove. Noben se tega ni spomnil v eni noči. Pač ljudje se boste mogli sprijaznit s tem da ne živite več v letu 1990.

Večorganski simptomi so pri otrocih ena izmed možnih posledic covida, redkejših, možnih in življenjsko nevarnih. Vsak otrok lahko zboli ne glede na predhodno zdravstveno stanje otroka. Zdaj je loterija, lahko doleti prav vašega otroka. Cepljenje ni obvezno, zato ostaja veliko otrok necepljenih, kljub priporočilom.

V Zagrebu za posledicami kovida umrl 11-letni deček
Dva dni po tistem, ko je na družabnih omrežjih oznanila, da je necepljena in da okreva po okužbi s covidom-19, je češka folk pevka Hana Horka umrla. Imela je 57 let.

Necepljeni na hitro umrejo.

Ghkk, 21.01.2022 ob 22:52

Zelo mi je žal za fantka, vendar pa te zgodbe ne kupim. Popolnoma zdrav otrok ali odrasel ne bi umrl samo zaradi prehlada brez pridruženih bolezni.

Kdaj vam bo eni kapnilo, sa covid pač ni samo prehlad. Mogoče kdaj bo, zdaj še ni. Samo prehlad ti ne uniči pljuč, da si zrel za transplantacijo.

Covid je samo prehlad.Moja nečakinja ga ima in njena hči.Potrjeno s PCR testom.Znaki:prehlajene torej iz nosu jima teče.

malo morgen, 22.01.2022 ob 02:46

Covid je samo prehlad.Moja nečakinja ga ima in njena hči.Potrjeno s PCR testom.Znaki:prehlajene torej iz nosu jima teče.

Vau, če bi bila prava državljanka, bi razložila vsem 580im v bolnici, da zaradi prehlada ne rabijo kisika in naj si vzamejo za zgled tvojo nečakinjo in njeno hčerko in grejo domov nos brisat!

Sem slisala vceraj po radiu. Najprej novica da je fant umrl zaradi kovida, v nadaljevanju prispevka pa, da je zdravnikom sumljivo da je tako hitro umrl in bodo sprozili preiskavo kaj je bil vzrok.

Oh ne misli, da so ta cepiva varna, če so v uporabi 50 let.

Moj je po cepivu za hep B, v starosti 6 let imel naenkrat vrtoglavice. Dolgo časa so trajale… nihče ni priznal. Pojavile pa so se en teden po cepljenju.

Zanimivo res. Starejši sin po cepljenju tahikardije. Bil na vseh možnih preiskavah za srce. Ja, saj so me vsi vprašali,  če je cepljen – pa sem mislila, da je to rutinsko vprašanje. Ja, cepljen je po programu.

So napisali v vse izvide. Mimika je bila očitna, na glas izrekel stavka – to je od cepiva, ni nihče.  Minilo je po 6 meseceh od cepljenja. Prišlo je po cepljenju in minilo po 6 mesecih od cepljenja.

Me sprašujete, če bom otroka cepila za kovid? A ste nori?

Vem treba je izkoreniniti bolezni, pa če kdo zaradi cepiva umre, je še vedno manj žrtev kot zaradi bolezni. Trudimo se reševati naš svet. Smo se pa ljudje spremenili. Trudimo se živeti svobodno in to nas pelje v pogubo. Svoboda pomeni propad.

Vsi brez izjeme sedaj, cepljeni, necepljeni razprtije gor in dol.

Vse preveč se vse FOKUSIRA na covid in se spregleda druge bolezni. To norijo je potrebno končat. Ker ne oelje več nikamor, le v nenadzorovani kaos.

Ni prvi na svetu tako mlad, ki je umrl za to. Ni pa to pogosto. V bistvu je izredno redko. Ekstremno redko. Statistično. Kar ti sicer nič ne pomaga če je tvoj otrok, ampak statistično pa ni logike da bi dala otroka cepit. Pa sem sama trikrat cepljena in nisem niti približno proti cepivom. Ampak statistično je trenutno za otroka bolj varno da ni cepljen. Je pa res da se sama ne odločam na podlagi strahu in čustev ampak na podlagi št.. In ne slovenskih, ker smo čisto premajhni za nek vzorec.

Sorodniki dečka že obveščajo, da so mediji zelo grdo izkoristili smrt. Bil je onkološki bolnik.

tudi jaz te zgodbice ne kupim. zdravi ljudje za prehladkom ne umirajo, še manj otroci. gre za tipično zastraševanje ljudi preko medijev. na prvo žogo bi dejal, da so ga zašuštrali in sedaj valijo krivdo na kvid. spomnite se primerov  v slo ko so zašuštrali otroke, da so pomrli. če bi bilo to v času kovida bi vse pmetli pod kovid statistiko.

glupih in naivnih ni konca.

odločanje, 22.01.2022 ob 08:05

Ni prvi na svetu tako mlad, ki je umrl za to. Ni pa to pogosto. V bistvu je izredno redko. Ekstremno redko. Statistično. Kar ti sicer nič ne pomaga če je tvoj otrok, ampak statistično pa ni logike da bi dala otroka cepit. Pa sem sama trikrat cepljena in nisem niti približno proti cepivom. Ampak statistično je trenutno za otroka bolj varno da ni cepljen. Je pa res da se sama ne odločam na podlagi strahu in čustev ampak na podlagi št.. In ne slovenskih, ker smo čisto premajhni za nek vzorec.

To sploh ni res. Ravno statistično je bolj varno, če je cepljen. Veliko več jih umre zaradi kovida ali ima hujše posledice dolgega kovida kot je to pri cepljenju. Obstajajo verodostojne raziskave na to temo.

Ta fantek ni nobena izredno redka izjema. Saj je bilo nemalokrat objavljeno, da je oktobra, novembra samo v Srbiji  umrlo kar nekaj prej zdravih otrok in mladih ljudi zaradi kovida.

Samo nekaj primerov v okt/nov.

https://www.slovenskenovice.si/kronika/na-tujem/skrusena-mama-ko-ji-je-sin-16-umrl-zaradi-covida-ni-mi-jasno-kaksen-je-to-virus/

https://www.slovenskenovice.si/novice/svet/strasno-zaradi-covida-umrl-komaj-13-letni-decek/

https://24sedam.rs/drustvo/vesti/84060/svi-smo-u-soku-dete-je-bilo-za-svaku-pohvalu-od-korone-preminuo-i-deda-decaka-iz-krusevca/vest

zgodbica za zastraševanje, 22.01.2022 ob 08:34

tudi jaz te zgodbice ne kupim. zdravi ljudje za prehladkom ne umirajo, še manj otroci. gre za tipično zastraševanje ljudi preko medijev. na prvo žogo bi dejal, da so ga zašuštrali in sedaj valijo krivdo na kvid. spomnite se primerov  v slo ko so zašuštrali otroke, da so pomrli. če bi bilo to v času kovida bi vse pmetli pod kovid statistiko.

glupih in naivnih ni konca.

A si ti resna?? Po vseh podatkih o tem, da zna biti virus za nekatere prej zdrave ljudi smrten, ti tega “ne kupiš”?? Pa tudi najbrž ne kupiš, da obstaja dolgi kovid, tistih 80 slovenskih otrok, obravnavanih v bolnici zaradi njega so kaj- izmišljotine??

A ti nalepim še podatkov? Verodostojnih, ki jih objavlja več časopisov v zvezi s točno to osebo. Kako enostavno je glavo dati v pesek kot noj…

MMama, 22.01.2022 ob 08:23

Sorodniki dečka že obveščajo, da so mediji zelo grdo izkoristili smrt. Bil je onkološki bolnik.

Kako si lahko taka lažnivka?

Dječak se inače bavio sportom. Njegovi prijatelji i susjedstvo u zapadnom dijelu grada šokirani su ovom nenadanom tragedijom, a 5. razredu koji je pohađao škola je ponudila psihološku pomoć. 

otroci umirajo, 22.01.2022 ob 08:44

To sploh ni res. Ravno statistično je bolj varno, če je cepljen. Veliko več jih umre zaradi kovida ali ima hujše posledice dolgega kovida kot je to pri cepljenju. Obstajajo verodostojne raziskave na to temo.

Ta fantek ni nobena izredno redka izjema. Saj je bilo nemalokrat objavljeno, da je oktobra, novembra samo v Srbiji  umrlo kar nekaj prej zdravih otrok in mladih ljudi zaradi kovida.

Samo nekaj primerov v okt/nov.

https://www.slovenskenovice.si/kronika/na-tujem/skrusena-mama-ko-ji-je-sin-16-umrl-zaradi-covida-ni-mi-jasno-kaksen-je-to-virus/

https://www.slovenskenovice.si/novice/svet/strasno-zaradi-covida-umrl-komaj-13-letni-decek/

https://24sedam.rs/drustvo/vesti/84060/svi-smo-u-soku-dete-je-bilo-za-svaku-pohvalu-od-korone-preminuo-i-deda-decaka-iz-krusevca/vest

Govoriš o raziskavah o odrasli populaciji. Za otroke pod 12 let pač to niti približno ne drži. Jih je prvo še premalo cepljenih da bi neko sliko videli. Recimo v NYC jih je veliko cepljenih in kar nekaj stranskih učinkov (verjetno veliko sploh prijavljenih ni – manjših). V roku par mesecev ko jih cepijo. Koliko jih je pa umrlo v dveh letih tam pod 12 let? Sploh prej zdravih. Nauči se statistiko brat. Ne pa rumenih časopisov. Tvoj in moj otrok imata miljonkrat večjo možnost da umreta na poti v šolo/vrtec, ju zbije avto, umreta od nesreče ali pa kakšne druge bolezni ali pa ju nekdo od poznanih ubije.

Covid je tudi sistemska bolezen.

Res ne razumem ljudi ki tako minimizirajo takšno tragedijo, v smislu sigurno je bil kaj bolan (čeprav je zdravnik povedal da ne, verjetno laže, pa tudi če bi bil, a naj zdaj vsi bolani kar umrejo), pa naravna selekcija (pa ista bo šla jokat v Slovenske novice ko bo njen vnuk pol ure čakal na zdravnika), bla bla… Da pa država ne poskrbi da se otroci ne okužujejo v šolah (pri nas 1/3 pozitivnih zaradi enega učenca), to se pa nobena ne bo zgražala.

Na podlagi katerih številk? Imaš kakšno primerjalno študijo, da je več otrok umrlo zaradi cepiva kot covida? Močno dvomim.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close