V Zagrebu za posledicami kovida umrl 11-letni deček
odločanje, 22.01.2022 ob 09:03
otroci umirajo, 22.01.2022 ob 08:44
odločanje, 22.01.2022 ob 08:05
Ni prvi na svetu tako mlad, ki je umrl za to. Ni pa to pogosto. V bistvu je izredno redko. Ekstremno redko. Statistično. Kar ti sicer nič ne pomaga če je tvoj otrok, ampak statistično pa ni logike da bi dala otroka cepit. Pa sem sama trikrat cepljena in nisem niti približno proti cepivom. Ampak statistično je trenutno za otroka bolj varno da ni cepljen. Je pa res da se sama ne odločam na podlagi strahu in čustev ampak na podlagi št.. In ne slovenskih, ker smo čisto premajhni za nek vzorec.
To sploh ni res. Ravno statistično je bolj varno, če je cepljen. Veliko več jih umre zaradi kovida ali ima hujše posledice dolgega kovida kot je to pri cepljenju. Obstajajo verodostojne raziskave na to temo.
Ta fantek ni nobena izredno redka izjema. Saj je bilo nemalokrat objavljeno, da je oktobra, novembra samo v Srbiji umrlo kar nekaj prej zdravih otrok in mladih ljudi zaradi kovida.
Samo nekaj primerov v okt/nov.
https://www.slovenskenovice.si/novice/svet/strasno-zaradi-covida-umrl-komaj-13-letni-decek/
Govoriš o raziskavah o odrasli populaciji. Za otroke pod 12 let pač to niti približno ne drži. Jih je prvo še premalo cepljenih da bi neko sliko videli. Recimo v NYC jih je veliko cepljenih in kar nekaj stranskih učinkov (verjetno veliko sploh prijavljenih ni – manjših). V roku par mesecev ko jih cepijo. Koliko jih je pa umrlo v dveh letih tam pod 12 let? Sploh prej zdravih. Nauči se statistiko brat. Ne pa rumenih časopisov. Tvoj in moj otrok imata miljonkrat večjo možnost da umreta na poti v šolo/vrtec, ju zbije avto, umreta od nesreče ali pa kakšne druge bolezni ali pa ju nekdo od poznanih ubije.
Dolgi kovid ali večvnetni sindrom ravno pri otrocih ni redkost. Ja,obstajajo podatki o tem, raziskave, ampak taki kot ti jih ne vidite. Po cepljenju je daleč manj posledic kot po prebolelem kovidu:
“Obstajajo poročila, da je bilo po cepljenju proti covidu nekaj blagih miokarditisov, ki pa še zdaleč ne dosegajo pogostosti večorganskega vnetnega sindroma ne njegove teže,” opozarja zdravnik. “MIS-C se pojavi pri enem od 500 prebolevnikov, kar pomeni, da zaplet ni zelo redek. Resni zapleti po cepljenju se pojavijo pri enem na 500.000 cepljenih ali še redkeje.”
Daj povej po pravici, kako bi komentirala te umrle otroke, če bi umrli po cepljenju?
Nekaj mi govori, da bi bil tvoj odziv diametralno nasproten.
Jaz priznavam, da ljudje umirajo tudi zaradi cepiva, ampak dejstvo je, da veliko veliko manj kot po kovidu. Mladi, zdravi! Najhujša meseca sta bila oktober in november, ko se je kovid vrnil z novo močjo po poletju. In najhuje udaril v malo precepljenih državah.
Mene res zanima zakaj ste ljudje tako ignorantski. Mislim da vas ni sram. Pride novica ven da umre za kovidom. Ljudje pišete da je to laž in medijska manipulacija. Pljuvate po novinarjih po zdravstvenih delavcih in nevem po komu še.Pol pride ven da je nekdo umrl zaradi cepljenja. Ljudje pišete tooo bravo novinarj, to je resnica,… Mislim kar nekaj. Delate se pa pametni kot da mate 10 doktoratov
Ma kaki, 22.01.2022 ob 05:18
Sem slisala vceraj po radiu. Najprej novica da je fant umrl zaradi kovida, v nadaljevanju prispevka pa, da je zdravnikom sumljivo da je tako hitro umrl in bodo sprozili preiskavo kaj je bil vzrok.
čist simpl je …iskoriščena zgodba tragične smrti iz čist nekega drugega razloga (možna tudi napaka zdravstva) nedaj boh a ne? Idealno za ustrahovanje strahopetneka naroda.
In zakaj ljudje več ne verjamejo v take zgodbice? Se spomnite kako so 2 ali 3 mesece nazaj trdili, da je umrl mlad fant v UKC zaradi covida? Dokler se niso starši javili, da to ne drži in da je bil fant že pred tem bolan. Oni so pa delali lažno propagando. In vi se zdaj zgražate temu dogodku. Saj ni čudno da jim ljudje ne verjamemo več in tudi v tem primeru se bo dokazala drugačna zgodba. Bomo videli kako boste komentirali čez dan ali dva.
Sanmi, 22.01.2022 ob 10:48
In zakaj ljudje več ne verjamejo v take zgodbice? Se spomnite kako so 2 ali 3 mesece nazaj trdili, da je umrl mlad fant v UKC zaradi covida? Dokler se niso starši javili, da to ne drži in da je bil fant že pred tem bolan. Oni so pa delali lažno propagando. In vi se zdaj zgražate temu dogodku. Saj ni čudno da jim ljudje ne verjamemo več in tudi v tem primeru se bo dokazala drugačna zgodba. Bomo videli kako boste komentirali čez dan ali dva.
A res? Lahko prilepiš kakšen link? Twga se res ne spomnim, pa se mi zdi da kar spremljam.
tukaj nekaj ne štima, 21.01.2022 ob 23:03
bi cepili otroka, 21.01.2022 ob 22:30
Danes zjutraj je v zagrebški infekcijski kliniki za posledicami kovida umrl 11-letnik. Bil je zdrav fantek, ukvarjal se je s športom. Bolezen je po okužbi pri njem sprva potekala pričakovano; vročina, glavobol, bolečine v grlu.
Kot so poročali na HRT, je po do sedaj znanih podatkih prišlo do večorganskega vnetnega sindroma, posledično do zastoja srca. Oživljali so ga, a žal neuspešno.
Po nedavni raziskavi NIJZ v Sloveniji svojih otrok ne bi cepilo 68% CEPLJENIH staršev in VSI NECEPLJENI.
Ta 11-letnik bi bil lahko vaš otrok.
brala sem novico – zdravnik opisuje imel je navadne simptome vročino, glavobol, boleče grlo, smrt je prišla nenadno…
oprostite- zaradi navedenih simptomov človek ne umre…
kaj so tukaj sfižili in česar ne povedo, vedo oni sami… tako je pisalo v članku in te zgodbe ne kupim zaradi glavobola (ki je posledica virusne okužbe), vročine in bolečega grla človek ne umre.
a večorganski vnetni sindrom si namenoma spregledala ali samo bereš selektivno?
Ko od kovida umre otrok, ne verjamete, da je bil pred tem popolnoma zdrav. Če pride do zapletov po cepljenju, pa seveda vsi zdravi, kaj pa drugega,
Naša osrednja televizija recimo je skoraj zaobšla to novico. Samo prebrali so en stavek na poročilih. Brez komentarja, karkoli. Res da je to na Hrvaškem, ampak MI imamo cele šole v karantenah in OGROMNO okuženih otrok. V Srbiji so to novico obravnavali z večjo resnostjo.
Virus se trenutno najhitreje širi po šolah. Jasno, nikakršna precepljenost med šolarji. In nikakršna odgovornost staršev- ne do problema pandemije, ampak do lastnega otroka. Večorganski vnetni sindrom je že dolgo dokazana relativno pogosta posledica okužbe z virusom pri otrocih. Več kot je okuženih, in trenutno jih je res ogromno, bolj se povečuje statistična verjetnost, da to doleti otroka. Celo 1 na 500 nekateri ocenjujejo. To je lahko v trenutnih razmerah tudi en otrok na šolo.
Pa študirajte dalje.
Mogoče komu pride prav. Da ne boste rekle, da niste ničesar vedele o tem.
Vprasanje je kako bi lahko cepiva preprecila ta sindrom, ki ga povzroci kovid pri otrocih, ce se otroci kljub ceplenju lahko okuzijo s korono in jo zlahka prebolijo.? Tudi ce je potek lazji, cepivo ne prepreci sindroma, kar se je pokazalo pri necepljenih otrocih, ki so korono preboleli brez tezav- vseeno so ga dobili po koroni. Torej je vzrok korona in cepivo proti koroni ne prepreci sindroma. Cepivo naj bi preprecilo okuzbo (vemo da je ne) in tezji potek (vemo da ga ne)
Smrt fantka je velika zalost, ni je pa treba izkoriscat za reklamiranje cepiv- ki ne preprecijo nicesar ne okuzbe in niti obolelosti.
Dolocen organizem pac tako reagira,ta fant bi tudi na gripo verjetno, ali pa na kaksen drug virus.. Tudi zaradi crevesnih viroz, rotavirusa umirajo otroci, se pri nas par let nazaj ena puncka.. Pri tolikih desetisocih okuzbah pa to ni vzrok cepit otroka, ker posledic pa ne vidite in jih ne boste, ker cez par let bo vzrok neznan, ali pa vse drugo krivo, razen cepivo, ko bo imel otrok tezave..
Tako je896, 22.01.2022 ob 00:39
Večorganski simptomi so pri otrocih ena izmed možnih posledic covida, redkejših, možnih in življenjsko nevarnih. Vsak otrok lahko zboli ne glede na predhodno zdravstveno stanje otroka. Zdaj je loterija, lahko doleti prav vašega otroka. Cepljenje ni obvezno, zato ostaja veliko otrok necepljenih, kljub priporočilom.
Ta sindrom povzrocajo tudi druge viroze, to ni nova stvar, Kawasaki sindrom je dobil dolocen procent tudi pri gripi, adenovirusih, RSV itd.. Sploh pa so za ta sindrom v vec kot 80% bolj dovzetni otroci mlajsi od 5 let..
Poslušala sem hrvaška poročila v katerih so povedali, da še ni potrjeno, za čim je umrl fantek. Bil je okužen a niso potrdili, da je umrl za covidom. A glej no glej, mediji, sploh slovenski, manipulatorski rabijo senzacijo in nabili na naslove, da je umrl za covidom!
Da mi slovenski medij reče ob sončnem dnevu, da sije zunaj sonce, pa bi šla 10x preverit, če je res sonce!!!!
A brainless ovc, ki kupijo laži, ne zmanjka.
Strupeni zvarki so samo v Evropi uradno ubili 36.000 ljudi. V Franciji so fašistični mediji za širjenje lažnive fašistične propagande dobili 3 milijarde. Tudi pri nas so dobili milijone naši fašistični mediji za širjenje laži in cepilne genocidne propagande.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=479795073550157&id=100045590054294
yram, 22.01.2022 ob 12:09
Vprasanje je kako bi lahko cepiva preprecila ta sindrom, ki ga povzroci kovid pri otrocih, ce se otroci kljub ceplenju lahko okuzijo s korono in jo zlahka prebolijo.? Tudi ce je potek lazji, cepivo ne prepreci sindroma, kar se je pokazalo pri necepljenih otrocih, ki so korono preboleli brez tezav- vseeno so ga dobili po koroni. Torej je vzrok korona in cepivo proti koroni ne prepreci sindroma. Cepivo naj bi preprecilo okuzbo (vemo da je ne) in tezji potek (vemo da ga ne)
Smrt fantka je velika zalost, ni je pa treba izkoriscat za reklamiranje cepiv- ki ne preprecijo nicesar ne okuzbe in niti obolelosti.
Od kod ti podatki da cepivo ne deluje? V novembru in decembru sem bila priča dvema dogodkoma kjer je okuženi, en cepljen, drug primer necepljen, prišel na šiht, oba s simptomi, necepljeni ki se sicer redno testira je obležal z vročino, hitri test negativen, drugi in pcr pozitiven. Cepljeni tudi obležal po parih dneh krehanja na šihtu, test pozitiven. Nihče v kolektivu ni zbolel (vsi cepljeni), vsakodnevna testiranja negativna. En kolektiv ni niti nosil mask, drugi bolj napol. Zgleda da nekaj pa vendarle deluje. In kot je nekdo že pred časom dejal, če bi se cepili vsi odrasli, se otrokom sploh ne bi bilo treba. Tako pa poznam gospo (necepljena) ki je dala okuženega otroka v varstvo, sama na šiht, ker je nepogrešljiva, druga 2 otroka pa v šolo. In naj se kaj zgodi z otrokom v šoli ki se bi okužil od teh dveh. Briga njo, verjetno bo tukaj razlagala da je bil pa že kaj bolan. Da ne govorim kakšno šaro zažene če se njenemu sončku kaj zgodi v šoli. Egoizem, temu se lahko samo tako reče.
Hvala ti in jaz, 22.01.2022 ob 07:56
Oh ne misli, da so ta cepiva varna, če so v uporabi 50 let.
Moj je po cepivu za hep B, v starosti 6 let imel naenkrat vrtoglavice. Dolgo časa so trajale… nihče ni priznal. Pojavile pa so se en teden po cepljenju.
Zanimivo res. Starejši sin po cepljenju tahikardije. Bil na vseh možnih preiskavah za srce. Ja, saj so me vsi vprašali, če je cepljen – pa sem mislila, da je to rutinsko vprašanje. Ja, cepljen je po programu.
So napisali v vse izvide. Mimika je bila očitna, na glas izrekel stavka – to je od cepiva, ni nihče. Minilo je po 6 meseceh od cepljenja. Prišlo je po cepljenju in minilo po 6 mesecih od cepljenja.
Me sprašujete, če bom otroka cepila za kovid? A ste nori?
Vem treba je izkoreniniti bolezni, pa če kdo zaradi cepiva umre, je še vedno manj žrtev kot zaradi bolezni. Trudimo se reševati naš svet. Smo se pa ljudje spremenili. Trudimo se živeti svobodno in to nas pelje v pogubo. Svoboda pomeni propad.
Fail….
Cepljene proti hepatitisu B ni v programu obveznega cepeljenja, pri novorojenčkih niti kasneje pri mladoletnih otrocih (!), tukaj je bistvena razlika, zato tega cepiva nikakor ne moreš primerjati s cepivi, ki so v rednem programu že 50 let; Di Te Per, & Co…..ko otroci dobijo cepivo že v porodnišmnici in so del rednega obveznega cepljenja….
Cepljenje proti Hepatitisu B je PROSTOVoLJNO – enako kot cepljenje proti HPV in klopnemu meningitisu; zato je tvoja primerjava stranskih učinkov neprimerna .
in ja, cepiva za cepljenje po rednem prgramu so v uporabi že vsaj 50 let (!) vemo stranske učinke, posledice, pri kovidnih pa tudi slučajno še ne vsek, ker so tudi testna klinična obdobja še vse do julija, nekatere septembra 2023 (!!) 🙂
Prepričaj se, če ne verjameš:
.https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04848584
niti slučajno primerljivo, 22.01.2022 ob 13:36
Fail….
Cepljene proti hepatitisu B ni v programu obveznega cepeljenja, pri novorojenčkih niti kasneje pri mladoletnih otrocih (!), tukaj je bistvena razlika, zato tega cepiva nikakor ne moreš primerjati s cepivi, ki so v rednem programu že 50 let; Di Te Per, & Co…..ko otroci dobijo cepivo že v porodnišmnici in so del rednega obveznega cepljenja….
Cepljenje proti Hepatitisu B je PROSTOVoLJNO – enako kot cepljenje proti HPV in klopnemu meningitisu; zato je tvoja primerjava stranskih učinkov neprimerna .
in ja, cepiva za cepljenje po rednem prgramu so v uporabi že vsaj 50 let (!) vemo stranske učinke, posledice, pri kovidnih pa tudi slučajno še ne vsek, ker so tudi testna klinična obdobja še vse do julija, nekatere septembra 2023 (!!) 🙂
Prepričaj se, če ne verjameš:
.https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04848584
oziroma cepljenje proti hepatitisu NI BILO obvezno v naši populaciji, ki je bila rojenna v prejšnjem stoletju…. Taok da ne moremo primerjati z vsei ostalimi cepivi, ki so v rednem programu in v uporabi tudi 50 let…
Kuga, 22.01.2022 ob 13:18
Od kod ti podatki da cepivo ne deluje? V novembru in decembru sem bila priča dvema dogodkoma kjer je okuženi, en cepljen, drug primer necepljen, prišel na šiht, oba s simptomi, necepljeni ki se sicer redno testira je obležal z vročino, hitri test negativen, drugi in pcr pozitiven. Cepljeni tudi obležal po parih dneh krehanja na šihtu, test pozitiven. Nihče v kolektivu ni zbolel (vsi cepljeni), vsakodnevna testiranja negativna. En kolektiv ni niti nosil mask, drugi bolj napol. Zgleda da nekaj pa vendarle deluje. In kot je nekdo že pred časom dejal, če bi se cepili vsi odrasli, se otrokom sploh ne bi bilo treba. Tako pa poznam gospo (necepljena) ki je dala okuženega otroka v varstvo, sama na šiht, ker je nepogrešljiva, druga 2 otroka pa v šolo. In naj se kaj zgodi z otrokom v šoli ki se bi okužil od teh dveh. Briga njo, verjetno bo tukaj razlagala da je bil pa že kaj bolan. Da ne govorim kakšno šaro zažene če se njenemu sončku kaj zgodi v šoli. Egoizem, temu se lahko samo tako reče.
Od kod mi podatki. Od cepljenih, ki prebolevajo korono. Pa kaj se ti delas budalo.? Cepljeni prav tako zbolijo za korono. A da ne.?
yram, 22.01.2022 ob 13:56
Od kod mi podatki. Od cepljenih, ki prebolevajo korono. Pa kaj se ti delas budalo.? Cepljeni prav tako zbolijo za korono. A da ne.?
Itak da, ampak se zaradi ostalih cepljenih hitro ustavi. Tako je bilo tudi pri ošpicah, pred dvema letoma. Pojavijo se posamezna žarišča, nihče nikoli ni rekel da ne, nasprotno, povedali so da se bi to dogajalo tudi če bi bila precepljenost 90%. Ker pa ni, pa imamo kar imamo. Ne moreš pa kar reči ne deluje.
Otrok, jasno necepljenih, ki so umrli zaradi covida, praviloma zarad vnetja srčka, pljučk in drugih organov, navadno sicer malo po preboleli bolezni, je kot kaže precej, ampak se to skriva. Takih, ki so preživeli, imeli bodo pa trajne posledice, saj srčki, ledvičke, pljučka nikoli ne bodo več taki kot prej, ampak bodo ti otroci imeli zmogljivosti starčkov in zelo nizko kakovost življenja, je pa najbrž toliko, da bolje da niti en razmišljamo o tem.
Lokjhh, 22.01.2022 ob 12:15
Dolocen organizem pac tako reagira,ta fant bi tudi na gripo verjetno, ali pa na kaksen drug virus.. Tudi zaradi crevesnih viroz, rotavirusa umirajo otroci, se pri nas par let nazaj ena puncka.. Pri tolikih desetisocih okuzbah pa to ni vzrok cepit otroka, ker posledic pa ne vidite in jih ne boste, ker cez par let bo vzrok neznan, ali pa vse drugo krivo, razen cepivo, ko bo imel otrok tezave..
Ne, ne bi tudi na gripo tako reagiral. A misliš, da ni že kdaj imel gripe? Moja nečakinja je po kovidu fasala inflamanotory sindrom, prej je imela gripo ene tri ali štirikrat, pa ni bilo nič narobe. Pač vročina itd. en teden in to je bilo to.
Kdaj vam bo kapnilo, da kovid ni kar ena gripica ali prehlad. Pri nekaterih ja, pri mnogih pa ne!
Ko je umrla Katja, je bilo jasno, da zaradi cepljenja, redko kdo je govoril, da to ni res. Jaz sem vedel, da je čisto možno. Vi pa v primerih, ko gre za smrt zaradi kovida vse zanikate. A imate plašnice na očeh? Ja, oboje je možno, s tem da je smrt zaradi kovida veliko veliko bolj pogosta kot smrt zaradi cepljenja. To je dejstvo, ki ga nekateri, ki nočete videti, enostavno zanikate. Zakaj že?
Yeahyeah, 22.01.2022 ob 14:45
Itak da, ampak se zaradi ostalih cepljenih hitro ustavi. Tako je bilo tudi pri ošpicah, pred dvema letoma. Pojavijo se posamezna žarišča, nihče nikoli ni rekel da ne, nasprotno, povedali so da se bi to dogajalo tudi če bi bila precepljenost 90%. Ker pa ni, pa imamo kar imamo. Ne moreš pa kar reči ne deluje.
Če je precepljenost 95%, kot je bila prej pri otroških boleznih, ni bilo posameznih žarišč. To je dejstvo! Ker pa je v določenem obdobju precepljenost padla na 85%, so se pa ošpice spet začele pojavljati. To je normalno, ko precepljenost ni zelo visoka. Pri koronavirusih je malo drugače. Prav tako pri gripi. Obstajajo mnogi sevi, zato cepivo ne deluje kot bi delovalo pri samo parih sevih. Razsaja drugačen sev in zadeva ne deluje kot bi morala. Kljub temu pa zelo zaustavi hospitalizacijo.
Forum je zaprt za komentiranje.