Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › moji izhodni emaili gredo še nekam brez moje vednosti

moji izhodni emaili gredo še nekam brez moje vednosti

danes sem slučajno vidla, da mi pri službenih izhodni emailih vedno piše, da je šlo iz mojega emaila in potem še naslov direktorja. Ampak čist pri vsakem izhodnem emailu. Sklepam, da vse moje emaile dobi v vednost (brez, da sem to vedela) še direktor. Ok, nimam nič za skrivat ampak mi je pa mal BAD, da to nihče ni povedal. Ali je to dovoljeno?

lp

ne. to ni dovoljeno. to je grob poseg v zasebnost. maili so zasebna zadeva, ne glede na to, ali gre za službeni e-mail ali privat

Upravljanje delodajalca z e-pošto zaposlenega

Odgovor na objavo uporabnika
čekdisout, 17.01.2022 ob 10:14

ne. to ni dovoljeno. to je grob poseg v zasebnost. maili so zasebna zadeva, ne glede na to, ali gre za službeni e-mail ali privat

Upravljanje delodajalca z e-pošto zaposlenega

naslovi niso njeni , ampak službeni, njej se samo dovoljeno, da s svojim geslom dela na njem. pooblaščeni uslužbenec pa ima pravico, do vpogleda.

V tem primeru lahko narediš premoženjsko škodo za podjetje in lastnik podjetja sploh ne bi vedel in ne bi mogel preveriti, kam mu izginja denar, naročila  itd. Imeli smo primer, ko si je delavec ustanovil podjetje v podjetju in posloval z njihovimi stroji, pa še služben e-mail in telefon je uporabljal. Zdaj bi pa povejte  sme- ali ne sme. Imaš 30 zaposlenih,  in 4 taki ustanovijo vsak svoje podjetje in lepo delajo  z stroji podjetja, poleg pa še plačo vlečejo. Fuš med delovnim časom.

delavka…., 17.01.2022 ob 09:58

danes sem slučajno vidla, da mi pri službenih izhodni emailih vedno piše, da je šlo iz mojega emaila in potem še naslov direktorja. Ampak čist pri vsakem izhodnem emailu. Sklepam, da vse moje emaile dobi v vednost (brez, da sem to vedela) še direktor. Ok, nimam nič za skrivat ampak mi je pa mal BAD, da to nihče ni povedal. Ali je to dovoljeno?

lp

v zzloveniji itak ni prava niti reda https://www.mladina.si/212718/evropski-parlament-danes-zaskrbljeno-o-vladavini-prava-v-sloveniji/

sem zgolj poslovna sekretarka….ne morem narediti škode a menim, da bi mi mogli to povedati

kaj mislite vi?

delavka…., 17.01.2022 ob 10:36

sem zgolj poslovna sekretarka….ne morem narediti škode a menim, da bi mi mogli to povedati

kaj mislite vi?

to pa ne drži ti je lepo razložila.

To ne gre skozi – glede na GDPR EU regulativo. Je pa precej mejno področje, zaradi zgoraj že napisanega. Lahko se delno kontrolira – a mislim da ta način, ni zakonit.

V primeru tožbe oz spora, bi tale delodajalec imel probleme.

Večina lastnikov podjetij ima nek pregled nad vso elektronsko pošto, ki pride v firmo in gre iz nje. Enako velja za javne institucije in druge organizacije. Če nadzora nima lastnika, ga ima pa kakšen šef ali računaličar, ki skrbi za varnost serverjev.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close