Mož ne bo mogel povedati, da otrok ni njegov
Imam prijateljico, ki se je srečno poročila. Njen mož je bil vedno dober, rada sta se imela. Imata enega skupnega otroka. Žal je moški zbolel za neozdravljivo boleznijo, ki napreduje počasi v smrt. Žena že 5 let skrbi za njega, ima ga doma, ima tudi dve negovalki, ker si to lahko privošči in hodi lahko tudi v službo. Pred dvemi leti je spoznala novega moškega, vendar sta svoje razmerje skrivala, zaradi bolnega moža. Jaz sem to vezo odobravala, saj je bilo za moža poskrbljeno, sama pa je tudi lažje živela. Sedaj je mož nepokreten, ona pa noseča. Vprašala sem jo kaj bo sedaj, pa pravi, da bo uradno otrok kar od moža, itak mož ne more ugovarjat, otrok bo dobil po možu nekaj pokojnine, ko pa mož umre bo zaživela z očetom otroka. Otroku bosta povedala, kdo je pravi oče. Jaz jo pri vsem podpiram, saj mislim, da v tej zgodbi ni in ne bo nihče na škodi.
dalija137, 13.01.2022 ob 12:53
Imam prijateljico, ki se je srečno poročila. Njen mož je bil vedno dober, rada sta se imela. Imata enega skupnega otroka. Žal je moški zbolel za neozdravljivo boleznijo, ki napreduje počasi v smrt. Žena že 5 let skrbi za njega, ima ga doma, ima tudi dve negovalki, ker si to lahko privošči in hodi lahko tudi v službo. Pred dvemi leti je spoznala novega moškega, vendar sta svoje razmerje skrivala, zaradi bolnega moža. Jaz sem to vezo odobravala, saj je bilo za moža poskrbljeno, sama pa je tudi lažje živela. Sedaj je mož nepokreten, ona pa noseča. Vprašala sem jo kaj bo sedaj, pa pravi, da bo uradno otrok kar od moža, itak mož ne more ugovarjat, otrok bo dobil po možu nekaj pokojnine, ko pa mož umre bo zaživela z očetom otroka. Otroku bosta povedala, kdo je pravi oče. Jaz jo pri vsem podpiram, saj mislim, da v tej zgodbi ni in ne bo nihče na škodi.
Drži – če je poročena, je mož avtomatsko vpisan kot oče tega otroka. Tudi če umre v času nosečnosti, je še vedno vpisan kot oče.
So pa seveda mogoče tožbe, tako za izpodbijanje očetovstva kot tudi za priznavanje.
Nepokreten mož, a ona noseča. Ne vem no, tale beseda uradno vam ženskam dela težave. Tista dol tudi pravi glede imen in priimkov, da bo povedala možu, ko bo uradno, pa je neuradno zanosila. ????? Kdo bi zastopil. Še dobro ane, da je nepokreten in da se po začetku bolezni nista več pogovarjala ? Če bi bilo obratno, bi sedaj padale petarde tu. Če ima f*abilnega źrebca, a ne bo mogel preživljati tebe in otroka, da bo z goljufijo prišla do penzjona? ?
To je še ena ljubeča žena ?????. Ki je malo pozabila kaj ke obljubila pri poroki….v bolezni in to…..pač normalno je, da ima ženska svoje potrebe…tudi moški jih ima….ampak naj bi se vsaj zaščitila….če pa pogledamo po drugi strani pa je za njo mož kot avto….ker je pač stari skoraj za odpad si je nabavla novega…..ampak to je vseeno človek…katerega bi naj ljubila…verjetno on njo je oziroma še jo….če pa bi bilo obratno pa bi tu gor pisala kakšen prasec je mož ko ima drugo ona pa na smrtni postelji…..mislim da čeprav je možakar nepokreten, še vedno razume in ve kaj se dogaja….in to je zelo grdo, žalostno predvsem pa boleče….tako je naredila moja soseda….moža je dala v dom…da je lahko prišel drugi v njuno hišo….še preden je on kot bi rekli pete vtegno….pri vsem tem pa se vprašas ali je sploh ljubila kdaj moža?? Kot bi ga morala….ali je to pač vzela nekoga ki jo bo preskrbel skozi življenje??? Sedaj pa je načrt propadel, ker bo pač umrl in je našla že novega financ ministra….pa še seveda takoj otroka poknik, da bo ziher preskrbljena….a ta novi se zaveda, da se bo njemu isto zgodilo ko bo 1x star?
Forum je zaprt za komentiranje.