Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Marketplace na fb- ali kdo pozna te finte?

Marketplace na fb- ali kdo pozna te finte?

Dala sem oglas, da prodajam omare. In zdaj se mi oglašajo neki fake profili. Ime in namesto priimka ime kakšnega kraja v Sloveniji  (npr. Bled, Kamnik, Kranj..)

Da bodo kupili.

Naj dam svojo telefonsko in naslov, da mi bodo z DHL poslali po kurirju denar in da bo Dhl prevzel omare zanje.

Ko skopiram profil v iskalnik, mi ne najde profila. Ga ni!  Ne piše mi samo en. Več jih je. Imajo različna imena in isti kraj namesto priimka.

In iskalnik ne najde nobenega. Jaz pa si lahko dopisujem z njimi.

Meni je vse skupaj čudno.

Je kdo tukaj, ki je že dal te procese skozi?

In – kako se je izteklo?   Zakaj bi lahko šlo pri tem?

Ve kdo?

Dvigujem, da mi mogoče pa le kdo kaj  svetuje.

Vprašaj Petra Blina za nasvet, je dober prodajalec.

Lahko pa je res prava oseba.

Kamnik je pogost priimek v Sloveniji.

https://sl.wikipedia.org/wiki/Kamnik_(priimek)

Mogoče se kdo tudi piše Bled.

To so stare in običajne finte spletnih goljufov. Ne nasedaj, samo blokiraj.

twist, hvala.

Odgovor na objavo uporabnika
twist326, 08.01.2022 ob 16:06

To so stare in običajne finte spletnih goljufov. Ne nasedaj, samo blokiraj.

Res je, to je nateg pod različnimi imeni.

cvetapom, 08.01.2022 ob 18:00

Res je, to je nateg pod različnimi imeni.

Hvala. Zanima me, na kak način me lahko ogoljufajo?

Radi bi moj telefon in naslov. Kamor naj bi poslali kurirja z gotovino.

Ki bi prevzel predal denar in potem prevzel  robo?

Ve kdo, kako to izpeljejo? Če pripelje gotovino DHL – je denar ponarejen?

Potrebujejo moj naslov in telefon ? To se vendar s par kliki najde.

Na kakšen način prevarajo ljudi?

na sončni strani, 08.01.2022 ob 19:05

Hvala. Zanima me, na kak način me lahko ogoljufajo?

Radi bi moj telefon in naslov. Kamor naj bi poslali kurirja z gotovino.

Ki bi prevzel predal denar in potem prevzel  robo?

Ve kdo, kako to izpeljejo? Če pripelje gotovino DHL – je denar ponarejen?

Potrebujejo moj naslov in telefon ? To se vendar s par kliki najde.

Na kakšen način prevarajo ljudi?

Ne nasedaj”! Ne dajaj nobenega naslova, niti ltel. ptevilke. Oz

ohrani svojo zasebnost oin ne dajaj preveč podatkov, 08.01.2022 ob 22:04

Ne nasedaj”! Ne dajaj nobenega naslova, niti ltel. ptevilke. Oz

ne vem, zakaj je požrlo celo moje sporočilo:

… nadaljevanje: bodi previdna pri takih- komuniciraj izrecno najprej pisno, da se dogovorite – če so res “resni”, se pa dogovoriš za prevzem na kakšnem parkirišču – niikakkor ne vabi nikogar na dom, kar prodajaš in kar se lahko da v prtljažnik in odpelje na parkirišče prodat. niso ravni varni časi. Spremljajo , kaj vse prodajaš, morda jim kaj zadiši, ko te ne bo doma, imajo naslov in “hop”, pobasali bodo ( če nisi ravno v bloku za dvojnimi zavarovanimi vrati).

Jaz ne prodajam več na Marketplace – večinoma so mi kontaktirali zadnje dva meseca samo Albanci ( It zadeve,  določene otroške stvari – vse kar ni treba kombija ravno za odvoz). Svari noben klump, tudi znamke, da se razumemo.

Samo še na Bolhi prodajam – nikoli ne dam dejanskega stanja kraja mojega bivanja ( zasebnost!)- se mi še vedno zdi najbolj varno – tudi na Prodajko nič več. Ker so sami neresni, fehtarji, veliko jih je x google translejt prevodi v SLo….  Bodi previdna, ne dajaj svojega naslova kar tako neznancem, nit kakšnih številk kreditnih kartic za nakazila; morda osebni račun, pa še to po tistem,ko se dokončno dogovorite; najbolje inh najraje osebni prevzem nekje na kakšnem parkirišču v množici ljudi; če pa že po pošti, pa z vnaprejšnjim nakazilom kupnine na tvoj račun – pa jim častiš tisto poštnino če že;  ker je veliko nategunov, ker hočejo po pošti  “po povzetju”, potem pa sploh ne prevzamejo in imaš dvojne stroške ( še dodatno poštnino).

ohrani svojo zasebnost oin ne dajaj preveč podatkov, 08.01.2022 ob 22:19

ne vem, zakaj je požrlo celo moje sporočilo:

… nadaljevanje: bodi previdna pri takih- komuniciraj izrecno najprej pisno, da se dogovorite – če so res “resni”, se pa dogovoriš za prevzem na kakšnem parkirišču – niikakkor ne vabi nikogar na dom, kar prodajaš in kar se lahko da v prtljažnik in odpelje na parkirišče prodat. niso ravni varni časi. Spremljajo , kaj vse prodajaš, morda jim kaj zadiši, ko te ne bo doma, imajo naslov in “hop”, pobasali bodo ( če nisi ravno v bloku za dvojnimi zavarovanimi vrati).

Jaz ne prodajam več na Marketplace – večinoma so mi kontaktirali zadnje dva meseca samo Albanci ( It zadeve,  določene otroške stvari – vse kar ni treba kombija ravno za odvoz). Svari noben klump, tudi znamke, da se razumemo.

Samo še na Bolhi prodajam – nikoli ne dam dejanskega stanja kraja mojega bivanja ( zasebnost!)- se mi še vedno zdi najbolj varno – tudi na Prodajko nič več. Ker so sami neresni, fehtarji, veliko jih je x google translejt prevodi v SLo….  Bodi previdna, ne dajaj svojega naslova kar tako neznancem, nit kakšnih številk kreditnih kartic za nakazila; morda osebni račun, pa še to po tistem,ko se dokončno dogovorite; najbolje inh najraje osebni prevzem nekje na kakšnem parkirišču v množici ljudi; če pa že po pošti, pa z vnaprejšnjim nakazilom kupnine na tvoj račun – pa jim častiš tisto poštnino če že;  ker je veliko nategunov, ker hočejo po pošti  “po povzetju”, potem pa sploh ne prevzamejo in imaš dvojne stroške ( še dodatno poštnino).

zakaj mi požre sporočilo, ko omenim A l b a n ce ?

Hvala ti za izčrpno pojasnilo. To je tisto, kar me je zanimalo.

In hvala še za dobre napotke  za prodajo.

Ja, tukaj ne smeš napisati ci..ani,    ali  .lbanci.  To sem že opazila.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close