Konzerve s pikami rje na spojih na prodajnih policah Hoferja
Danes opaženo v trgovini na polici; Nature Gold, mladi grah konzerva, 50 in nekaj centov; lot gor napisan, uporaba do 30.6.2024, GK . KL I
– v vseh platojih skoraj vsi na varu zarjaveli…. jasno, ne kupiš. Ne da pa se mi tam v trgovini izpostavljati, pa težiti za to – oni so dolžni, da je roba na policah brezhibna – saj jo zlaga prodajalec pa jasno vidi, da ni OK – saj ne zarajvi v tgrgovini v treh dneh, no… a jim je tako vseeno, ker se 2″ako ali tako” v tej krizi torej vse proda, pa police napol že prazne – razpotegnjeno vse tudi tja, kjer bio morali biti drugi artikli, pa jih ni – izrabutano….Ne, rjavih konzerv nam pa res ni treba prodajati.
Pa preverim potem še ribje konzerve ( tiste, ki so v papirnatih ovitkih – sicer lahko odpreš brez težav, niso zalešpljeni – tudi rjave pike na varih, kjer je konzerva zvarjena (!) IN koliko jih kupi takole mačka v žaklju?
A za nas Balkance je to vse dobro? A si upajo to v Nemčiji na polico kupcu postavit?
Kakšni materiali so to zmečani v pločevini, da rjavi? Kako to skladiščijo, da jim rjavijo konzerve s hrano?
Pa ne mi pisat – v JNA smo jedli tuidi 30 let star konzerve, rja gor, pa smo preživeli – ne! Drugi standardi, danes smo leta 2022 in to se v prehrambeni industriji ne sme dogajat. Sploh pa ne v polici za nakup v trgovini.
Ne gre za nobeno picajzlanje – na eni strani spihiranje s to korona vojno, paziš na svoje zdravje, po drugi strani pa kupiš v štacuni zarjavele konzerve in tvegaš zastrupitev?
fasade za javnost, 07.01.2022 ob 21:43
Danes opaženo v trgovini na polici; Nature Gold, mladi grah konzerva, 50 in nekaj centov; lot gor napisan, uporaba do 30.6.2024, GK . KL I
– v vseh platojih skoraj vsi na varu zarjaveli…. jasno, ne kupiš. Ne da pa se mi tam v trgovini izpostavljati, pa težiti za to – oni so dolžni, da je roba na policah brezhibna – saj jo zlaga prodajalec pa jasno vidi, da ni OK – saj ne zarajvi v tgrgovini v treh dneh, no… a jim je tako vseeno, ker se 2″ako ali tako” v tej krizi torej vse proda, pa police napol že prazne – razpotegnjeno vse tudi tja, kjer bio morali biti drugi artikli, pa jih ni – izrabutano….Ne, rjavih konzerv nam pa res ni treba prodajati.
Pa preverim potem še ribje konzerve ( tiste, ki so v papirnatih ovitkih – sicer lahko odpreš brez težav, niso zalešpljeni – tudi rjave pike na varih, kjer je konzerva zvarjena (!) IN koliko jih kupi takole mačka v žaklju?
A za nas Balkance je to vse dobro? A si upajo to v Nemčiji na polico kupcu postavit?
Kakšni materiali so to zmečani v pločevini, da rjavi? Kako to skladiščijo, da jim rjavijo konzerve s hrano?
Pa ne mi pisat – v JNA smo jedli tuidi 30 let star konzerve, rja gor, pa smo preživeli – ne! Drugi standardi, danes smo leta 2022 in to se v prehrambeni industriji ne sme dogajat. Sploh pa ne v polici za nakup v trgovini.
Ne gre za nobeno picajzlanje – na eni strani spihiranje s to korona vojno, paziš na svoje zdravje, po drugi strani pa kupiš v štacuni zarjavele konzerve in tvegaš zastrupitev?
Sem ze videla, pa ne v Hoferju.
Ker kupujete smeti. Jz probam pocilat uradne ribe, delamaris, kupim.2 konzervi namesto 6 noname.
Kumarice eta ali droga….pač preverjene proizvađaće.
Že fotru sem nekoč reku, naj kupi 1 uradno cocacolo kot pa cel vez neke mercator janković cole…bomo razliko pili vodo, da bo tist liter in pol uradne za dušo…al.pa se rint z 9l neke čudne nafte…
Če ne gre ne gre. Raj ne kupim, kot pa fejk.
Pač za vzhod lahko požre vse pomije in smeti, deljenje na zahod-vzhod po kvaliteti ni nekaj novega. Pojdi kdaj v Aldi v Nemčijo boš videl razliko na lastne oči. 75% hrane v slovenskem Hoferju je totalnih pomij. Ravno zadnjič sem po dolgem času vzel eno meso v Hoferju, kaj bolj ogabnega pa še ne, zdrobljene kosti noter, zanič okus in še kaj. Slovenec je navajen žreti pomije.
seveda301, 07.01.2022 ob 22:03
Pač za vzhod lahko požre vse pomije in smeti, deljenje na zahod-vzhod po kvaliteti ni nekaj novega. Pojdi kdaj v Aldi v Nemčijo boš videl razliko na lastne oči. 75% hrane v slovenskem Hoferju je totalnih pomij. Ravno zadnjič sem po dolgem času vzel eno meso v Hoferju, kaj bolj ogabnega pa še ne, zdrobljene kosti noter, zanič okus in še kaj. Slovenec je navajen žreti pomije.
Saj osebno vem, kako je v Aldijih, pa Billa, pa Merkur Ihr Markt ( zdaj Billa), pa nor. italijanskih Carrefour, Auchan, Ipercoop naprimer – zato tudi pišem – nikoli rđave konzerve v zadnjih 20 ih letih videne na polici – ker redno preverim in okoli obrnem predno kupim. Pri nas pa opaženo že kar nekajkrat v zadnjih dveh letih – pa se nič ne spremeni – se prodaja in proda lepo incognito naprej.
Covid 2021LE, 07.01.2022 ob 22:02
Ker kupujete smeti. Jz probam pocilat uradne ribe, delamaris, kupim.2 konzervi namesto 6 noname.
Kumarice eta ali droga….pač preverjene proizvađaće.
Že fotru sem nekoč reku, naj kupi 1 uradno cocacolo kot pa cel vez neke mercator janković cole…bomo razliko pili vodo, da bo tist liter in pol uradne za dušo…al.pa se rint z 9l neke čudne nafte…
Če ne gre ne gre. Raj ne kupim, kot pa fejk.
Lej, dejstvo je, da te konzerve graha, fižola, koruze, čičerike pa tudi koneckoncev sardel in tun delajo eni in isti proizvajalci po EUju(ok, edini izven EU ja, ki dela tudi za diskontarje ala Lidl?Hofer?Eurospim je Maroko, iz EUja pa Italija, Španija, ipd za te velike trgvoke verige – in morajo veljat EU standardi)- samo embalaža je drugačna… Ker nekdo plača manj, kot drugi , pa očitno embalaža rjavi, ker je čipšit roba z več primesmi – ni vsa pločevina enaka:)
In tudi npr. Eta kamnik uporablja isto pločevino kot surovino za konzerve, oziroma dobi konzerve od istih dobaviteljev, verjetno ne kupuje najdražjih 🙂
…, 07.01.2022 ob 22:18
mona, ko bi vedela kaksne vse konzerve so nam dajali v JLA.
napisano, da mi ne primerjaj tega z JNA konzervami v mojem prevem postu….. Ti si jih dobi za pojest, iz magazina.
Mi pa danes kupujemo po štacunah, plačamo zarjavele konzerve -to je pa velika razlika. Danes smo leta 2022, zaenkrat še vedno v EU in morajo EU standardi živilske industrije veljat – tudi tisto, kar se naredi npr v Maroku za Eu trg. takrat v YU je bil pa JUS standard.
Kumare pa peso imajo na srečo še v šipci. ?.
Vem, da ne morš bit pameten za vse, ker ne gre, grah npr, se vzame”kar nekaj” ker mi je vseen keri je, ker ni tok razlike v okusih.
Pr kkšnih kumarah, vloženih paprikah, pašteti,majonezi itd, pa je.
Kećap npr. Felix.
In tisto pač ciljamo.
Fešta: A laško si kupil, si pa prvoščiš!
Za tiste 48piksen in anton čevapčičev namesto žbljflj me bo pa res kap prjela…ja takrt, k bom plaču, sam ko se pa družba z nasmehom razhaja…sej je sam 4x na let…
Je bo vas berkenig in kola amerikanstajl.
ne lapaj, 07.01.2022 ob 22:30
Pač boš mal rjavine pojedel. Kaj misliš, da ko vzameš meso, je pa sterilno al kaj. Šiptar odzadaj, ki polni meso se prvo malo počoha po pokakani riti, potem ti pa zavije meso, ki ga ti požreš.
za ne lapaj:
briga mene “šiptar”; pri njih ne kupujem nič – ne slaščičarne, ne pekarne, ne meso, ne sadje zelenjava. Your choice is not mine.
Ne lapaj ti meni; nima kaj trgovec v EUju prodajat rjavih konzerv v letu 2022. Pika.
Covid 2021LE, 07.01.2022 ob 22:42
Aja,na slo2 je bila zanč zanimiva oddaja o ponarejanju hrane. Zvečer en dan.
Poznam, Organizirani kriminal -prevara s hrano je bil naslov; Food fraud- an organized crime -francoski dokumentarec, v originalu.
fasade za javnost, 08.01.2022 ob 01:18
Poznam, Organizirani kriminal -prevara s hrano je bil naslov; Food fraud- an organized crime -francoski dokumentarec, v originalu.
Tole je ta dokumentarec, če koga zanima, TVSLO2, 7.1.22:
.https://4d.rtvslo.si/arhiv/tuji-dokumentarni-filmi-in-oddaje/174836444
Doma sem večkrat opazila črne pike na konzervah. Verjetno so bile sardele v olju, drugih piksn tako nismo kupovali.
Nemška inšpekcija je zelo stroga in redno objavlja rezultate testov. Italijanska oljčna olja so vsa padla. Med je cukrana voda tam, kjer piše, da je iz EU (Kitajska). Mora pisati na etiketi iz držav EU, potem boste okusili vsaj malo medu.
Izogibajte se tudi izdelkov Dove in Nivea. Zelo slaba ocena.
fasade za javnost, 08.01.2022 ob 01:03
za ne lapaj:
briga mene “šiptar”; pri njih ne kupujem nič – ne slaščičarne, ne pekarne, ne meso, ne sadje zelenjava. Your choice is not mine.
Ne lapaj ti meni; nima kaj trgovec v EUju prodajat rjavih konzerv v letu 2022. Pika.
Najdem take konzerve tudi v Avstriji?
Delam čezmejno in mi je bolj enostavno kar mimogrede iti v trgovino tu kot pa v Sloveniji.
Forum je zaprt za komentiranje.