Men je že hecno
Necepljena, 03.01.2022 ob 16:40
Vedno več cepljenih poznam ki so se okužili s corono.Celo cepljeni so se od cepljenih okužili…Zakak potem cepljenje?!!
Zaenkrat je edini izgovor le ta, da cepljenje zelo zmanjsa moznost hudega poteka bolezni.
Zato, ce bi jaz odlocala, bi bo ceoljenje smiselno za vse, ki so starejsi od 60 in tiste mlajse, ki spadajo v rizicne skupine ze tako in tako zaradi kronicnih bolezni. Ostali pa po svoji volji in presoji.
edini izgovor, 03.01.2022 ob 16:53
Zaenkrat je edini izgovor le ta, da cepljenje zelo zmanjsa moznost hudega poteka bolezni.
Zato, ce bi jaz odlocala, bi bo ceoljenje smiselno za vse, ki so starejsi od 60 in tiste mlajse, ki spadajo v rizicne skupine ze tako in tako zaradi kronicnih bolezni. Ostali pa po svoji volji in presoji.
tudi, če bi ti odločala, bi bilo enako, ker bi dobila velike denarce od farmacije
sicer so men te teme o cepljenju res dolgočasne in me v bistvu ne zanimajo, redko katero odprem ampak vseeno bom povedal primer, ki ga dobro poznam..
Tip 50+ … 2x cepljen, zadnji odmerek konec junija bil pozitiven na (domačem testu, ki ga v službi dobiš pred dvemi tedni) testu in pol seveda tudi na pcr.. 10 dni karantene. Simptomi, pekoče žrelo, brez vročine z občasnim znojenjem. Po enem tednu negativen, normalno živi in dela, temu se je prej reklo navadna gripa, odleži en teden.. Po tej logiki…, jebeš to celjenje, saj recimo, če ne bi bil cepljen mogoče sploh ne bi dobil korone, lahko bi pa tud riknil, se pač ne ve, če ne probaš, jebi ga…
kovid 19, pa ozdravi, če malo črko premečeš z 19 vodki
K O V I D 19
V O D K I – in si jih naliješ 19 če jih ne moreš popit, jih pa samo gledaš, pa je…
No meni pa ni smešno da živim v družbi kjer je toliko funkcionalno nepismenih ljudi. V bistvu je strašljivo. Seveda se taki razmnožujejo in ta svoj intelekt naprej trosijo. Cepljenje ni in nikoli ni bilo za preprečitev okužbe. Cepljenje je bilo za zmanjšanje možnosti zapletov po okužbi. Torej čemu se smeješ? Temu da nas je veliko cepljenih zbolelo in smo malo posmrkali? Temu da sem bila lani na treh pogrebih, imam sodelavca na rehabilitaciji že 11 mesecev in soseda, ki je včasih vsak večer laufal sedaj pa diha kot 90 letnik ko pride v drugi štuk? Smešno res. Mogoče bi bilo pametno malo manj časa na FB in gledanju big brotherjev po tv posvetit, pa kdaj kakšno knjigo prebrat in kakšen sudoku rešit. Za zdravje možgan pa to. Če vas že tako skrbi zdravje. Zakaj vas ne skrbi zdravje vašega uma?
Meni pa ni nič smešno, 03.01.2022 ob 18:02
Na žalost tebe še niso genocidirali. Človek bi si mislil, da bi vas prve.
Le zakaj bi jih. Saj nič ni od njih. Zrak kurijo, to je pa to. Nobene koristi. Nobene hude škode. Čisto neopazni so. Razen nabijanja po internetu jih sploh ni. Le zakaj bi si kdo čas za njih jemal. Še njihovi najbližji si ga verjetno ne. Zato pa si ti reveži namišljajo da Bill Gates in podobni o njih razmišljajo in si jih hočejo podredit :). Fantazijski svet pač. Vsaj enkrat v življenju se počutijo pomembne in nekaj posebnega, ker vedo več kot ostali kao.
meni pa ni, 03.01.2022 ob 18:00
No meni pa ni smešno da živim v družbi kjer je toliko funkcionalno nepismenih ljudi. V bistvu je strašljivo. Seveda se taki razmnožujejo in ta svoj intelekt naprej trosijo. Cepljenje ni in nikoli ni bilo za preprečitev okužbe. Cepljenje je bilo za zmanjšanje možnosti zapletov po okužbi. Torej čemu se smeješ? Temu da nas je veliko cepljenih zbolelo in smo malo posmrkali? Temu da sem bila lani na treh pogrebih, imam sodelavca na rehabilitaciji že 11 mesecev in soseda, ki je včasih vsak večer laufal sedaj pa diha kot 90 letnik ko pride v drugi štuk? Smešno res. Mogoče bi bilo pametno malo manj časa na FB in gledanju big brotherjev po tv posvetit, pa kdaj kakšno knjigo prebrat in kakšen sudoku rešit. Za zdravje možgan pa to. Če vas že tako skrbi zdravje. Zakaj vas ne skrbi zdravje vašega uma?
2020 – umrlo 12 mojih znancev, covid. Ja, osebno sem jih poznal. 2021 – umrl nihče od mojih znancev. Večina ki jih poznam, so cepljeni. So dobili tudi covid eni, preboleli ultra lahko obliko, malo kašljanja, smrkanja. Tisti, ki so zboleli pred cepljenjem, ni bilo vse tako na lahko, eni so se po 1 teden davili v kašlju doma, 12 jih ni več, najmlajši je imel malo pod 50 let. Zdaj pa ne vem, a je pomagalo cepivo ali pa virus slabi.
yram, 03.01.2022 ob 18:23
Nas zelo dober prijatelj je bil v bolnici zaradi korone, pa ni edini. Torej zakaj so mu obljubili lazji potek na koncu pa ni bilo tako.?
Kdo mu je obljubil?
A je tako nerazumljivo da cepivo ZMANJŠA možnost zapletov. ZMANJŠA. Ne izniči. Kaj je tako nerazumljivega? Mislim resno no….kako za vraga funkcionirate v življenju, če takega preprostega stavka ne razumete.
kdo132, 03.01.2022 ob 18:33
Kdo mu je obljubil?
A je tako nerazumljivo da cepivo ZMANJŠA možnost zapletov. ZMANJŠA. Ne izniči. Kaj je tako nerazumljivega? Mislim resno no….kako za vraga funkcionirate v življenju, če takega preprostega stavka ne razumete.
Ne bluzi in ne zagovarjaj jih. Rekli so mu, da ga cepivo sciti pred bolnico. Lagali so. Vseeno je pristal v bolnici.
Obljubljali so nam, da nas bo cepivo obranilo pred boleznijo, ce bomo cepljeno. Lahko bomo prisli v stik z obolelim, pa ne bomo zboleli.
Potem so omilili, da verjetno ne bomo zboleli, ce pa bomo, bo lazji potek.
Potem so se omilili,da verjetno ne bomo tezje zboleli in ne bo hospitalizacije.
Potem so omilili, da verjetno ne bomo umrli.
Potem priznali, da dve dozi slabo delujeta, da je nujna ttetja.
Ah no, proti omikronu verjetno ne deluje.
Zelo verjetno bo treba se cetrta doza.
Pa se in se…
Cisto enostavno, 03.01.2022 ob 18:43
Obljubljali so nam, da nas bo cepivo obranilo pred boleznijo, ce bomo cepljeno. Lahko bomo prisli v stik z obolelim, pa ne bomo zboleli.
Potem so omilili, da verjetno ne bomo zboleli, ce pa bomo, bo lazji potek.
Potem so se omilili,da verjetno ne bomo tezje zboleli in ne bo hospitalizacije.
Potem so omilili, da verjetno ne bomo umrli.
Potem priznali, da dve dozi slabo delujeta, da je nujna ttetja.
Ah no, proti omikronu verjetno ne deluje.
Zelo verjetno bo treba se cetrta doza.
Pa se in se…
“Cisto enostavno”, točno tako!?
Ampak folk ima pač spomin zlate ribice in jih lažnivci lahko vedno znova naplahtajo!
Kje so tisti časi, ko smo se cepili, da potem neke določene bolezni NISMO DOBILI? Ko smo po cepivu pridobili imunost?
Potem je pa en 2x cepljeni Gojc tak revež, da je v bolnici skoraj umrl, ko je dobil Covid, tako hud potek je imel!!! In ubogi revež potem še reklamira to “cepivo”, češ, hvalabogu, da sem bil cepljen… Če ne bi bil…
Kaj točno bi bilo, če ne bi bil cepljen??? NE VEMO!!! Ne vemo, kaj bi bilo z Gojcem, če ne bi bil 2x cepljen in bi dobil covid – KER JE PAČ BIL 2x CEPLJEN!!!
Para Bellum, 03.01.2022 ob 18:54
“Cisto enostavno”, točno tako!?
Ampak folk ima pač spomin zlate ribice in jih lažnivci lahko vedno znova naplahtajo!
Kje so tisti časi, ko smo se cepili, da potem neke določene bolezni NISMO DOBILI? Ko smo po cepivu pridobili imunost?
Potem je pa en 2x cepljeni Gojc tak revež, da je v bolnici skoraj umrl, ko je dobil Covid, tako hud potek je imel!!! In ubogi revež potem še reklamira to “cepivo”, češ, hvalabogu, da sem bil cepljen… Če ne bi bil…
Kaj točno bi bilo, če ne bi bil cepljen??? NE VEMO!!! Ne vemo, kaj bi bilo z Gojcem, če ne bi bil 2x cepljen in bi dobil covid – KER JE PAČ BIL 2x CEPLJEN!!!
Se ne gre čist za spomin zlate ribice, strah megli razsodnost. Če so šli z zaupanjem v cepljenje pč v njih obrambni mehanizem prižiga lučko, da morajo zdj, ko so v vodi, še naprej verjet..
Hecno ravno ni, ker je včasih tragično. Je pa približno tako, kot gre po znanstveni logiki.
Ena izmed zadev, ki pa je hecna – je to, da se nekateri dejansko odločajo o sebi in bližnjih na osnovi tega kar povedo politiki ali novinarji – ali pa kar preberejo na takihle forumih kot je ta – ali pa na FBju in podobnih omrežjih.
Da c ni bilo za preprecevanje okuzbe? O cem pa pol ta studija govori? Efficacy in PREVENTING C19. Vsaj zmisljujte si ne.
http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/nejmoa2034577
Izmisljija, 03.01.2022 ob 19:12
Da c ni bilo za preprecevanje okuzbe? O cem pa pol ta studija govori? Efficacy in PREVENTING C19. Vsaj zmisljujte si ne.
http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/nejmoa2034577
Za ‘meni pa ni’, ki trdi, da so obljubljali samo zmanjsanje moznosti za zaplete. Ni res, obljubljali so preprecevanje okuzb, s 95 pisto ucinkovitostjo. Za mladostnike celo s 100.
Forum je zaprt za komentiranje.