Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prespi kdo od vas pri svojih starših in zakaj?

Prespi kdo od vas pri svojih starših in zakaj?

Prespi kdorkoli tu od vas pri svojih starših, mislim samo en od zakoncev, s tem, da drugi zakonec ostane doma sam? Zanima me tudi razlog. Zakaj to naredite?

Pa povejte še svojo starost. Je normalno to početi, ko imaš okrog 50 let?

Ja, ko grem na obisk, prespim, več dni. Sem predaleč doma, da bi se vozila samo za par ur na obisk.

Ja, jaz imam tudi starše daleč in pozimi, ko jima pridem pomagat, ostanem eno noč. Starost 50+.

Kaj pa če si blizu doma in razdalja ni  prav noben problem?

Odgovor na objavo uporabnika
pri vas, 22.12.2021 ob 11:51

Prespi kdorkoli tu od vas pri svojih starših, mislim samo en od zakoncev, s tem, da drugi zakonec ostane doma sam? Zanima me tudi razlog. Zakaj to naredite?

Pa povejte še svojo starost. Je normalno to početi, ko imaš okrog 50 let?

Ne.. stara 32.

jaz zato prespim, ker me mora mama enkrat na teden podojit.

pri vas, 22.12.2021 ob 11:57

Kaj pa če si blizu doma in razdalja ni  prav noben problem?

Hja, če bi imela do mame recimo pol ure vožnje, seveda ne bi tam prespala.

Tako pa imam 8, 9 ur vožnje in logično, da prespim :).

Prespim. Večkrat. Vcasih sem tam cel vikend.

Zakaj? Kod matere je najlepse. Pa tudi ona je bolj pomirjena. Puna kuca, ne.

Pravimo uspomene.

je to od vedno počel?

kaj pa tvoj mož navede za en razlog?

kako pogosto to počne?

so starši kaj bolni?

povej kaj več.

A mi lahko prosim, pojasnite v cem je tezava, da pridejo odrasli sinovi in hcere k starsem, sami ali s partnerjem in otroki in tudi prespijo. Pa saj so to vendar njihovi starsi. Kaj smo starsi odraslim potomcem drzavni sovrazniki st. 1, ali kaj?  Vsi mladi, ki tako nabijate vam polagam na srce, da imate tudi vi potomce, ki vse to poslusajo. Pa se nekaj, ko starsev ne bo vec, popravnega izpita ni. Zato tistim, ki so se normalni, prespite pri starsih, vprasaje kaj, se pogovorite z njimi. To vam bo v tolazbo, ko bodo odsli. Ker odsli bodo, se prekmalu.

Povabljen je kdaj. Ni nekega razloga. Je pa blizu doma. Zato se mi zdi malo mimo.

Magdalenab, 22.12.2021 ob 12:20
    A mi lahko prosim, pojasnite v cem je tezava, da pridejo odrasli sinovi in hcere k starsem, sami ali s partnerjem in otroki in tudi prespijo. Pa saj so to vendar njihovi starsi. Kaj smo starsi odraslim potomcem drzavni sovrazniki st. 1, ali kaj?  Vsi mladi, ki tako nabijate vam polagam na srce, da imate tudi vi potomce, ki vse to poslusajo. Pa se nekaj, ko starsev ne bo vec, popravnega izpita ni. Zato tistim, ki so se normalni, prespite pri starsih, vprasaje kaj, se pogovorite z njimi. To vam bo v tolazbo, ko bodo odsli. Ker odsli bodo, se prekmalu.

Res je tako, ko prideje tamlade k hiši postaneta tašča in tast vse najslabše.

Včasih pri tašči/tastu, če peljem otroke “na počitnice” ali pa če grem v hribe – ker so daleč. Včasih pri svojih, ki so blizu, če ravno kaj delam tam, pa zjutraj nadaljujem – ali pa če je treba paziti na koga od staršev v primeru slabega počutja.

Če se mi le da, grem raje spat domov. Najbolje spim v svoji postelji in ob znanem telesu.

OMG, ko slišim, kaj bo ko mene več ne bo 🙂

stara 50+, oddaljena 30min, prespala 2x, ko je mama bila pokojna in da oče ni bil sam (v času čakanja na pogreb).

Tudi otroci pri nama ne prespijo, niso sovražniki, kakor pišeš, ampak imamo normalne odnose odrasli otroci-starši. Si ne predstavljam, da bi otroci, s svojo družino, prespali sami (govorim seveda primere, ko ni velike oddaljenosti in če ni ‘zdravstvenih’ razlogov). Naši skratka še nikoli niso sami, oddaljeni 45min.

Lp.

Zakaj bi prespali odrasli ljudje pri svojih starših? Če med krajema ni velike več urne razdalje, kot je napisala ena zgoraj?

Če lahko gredo k njim na obisk, kadar želijo, jih pokličejo po telefonu, kadar želijo, so v stalnem kontaktu z njimi.  Zakaj bi potem morali spat pri njih, če imajo svoj dom?

seveda, ko gremo za vikend, prespim z otrokoma, je ura vožnje in rajši ostanemo, kot da se vozimo zvečer nazaj..tudi mož prespi, če gre zraven.

samoa285, 22.12.2021 ob 13:22

seveda, ko gremo za vikend, prespim z otrokoma, je ura vožnje in rajši ostanemo, kot da se vozimo zvečer nazaj..tudi mož prespi, če gre zraven.

Pa mož? Hodi tudi on spat k svojim domov? Ali gres tudi ti z njim?

Ne vem, zakaj ne bi. Mislim, a zdaj je treba s partnerjem non-stop tičat skupaj? Pač, imaš nekaj časa za svoj odnos s starši, saj ni to vsak dan ali vsak teden. Tudi partner lahko prespi, zakaj ne. Starost nima veze.

Kolikokrat si pa ti pri svojih starših po poroki prespala?

Saj so tu lepo napisali. Otrok prespi, če pride na vecdnevni obisk od nekje od daleč ali če imajo starši kakšne zdravstvene probleme in je to zato potrebno. Da bi pa odrasel otrok z lastno družino kar tako malo hodil k mamici spat,je pa milo rečeno čudaško. In ne, včasih se to ni počelo. Včasih je človek odrasel, si ustvaril svojo familijo, starše in drugo zlahto pa v primernih časovnih intervalih obiskoval za uro ali dve. Danes so pa to kar ene čudne simbioze, pa skupna kosila vsak vikend, pa kje bomo za božič, pa kdaj bo kdo kje spal. Noro…

Da ti povem, moja mami in moja tašča sta lepo od poroke dalje vsaka za svojo družino (t.j. moža in otroke) skuhali božično kosilo, lepo so doma pojedli, potem so pa ta in naslednje dni obiskali sorodnike in jim voščili vesele praznike.

Zdaj sta to nekako pozabili in imamo vsako leto od prvega novembra naprej težka pogajanja, kje bo kdo za božič, buden nadzor, da ne bi bili kje slučajno uro dlje, domov hodimo pa za praznike itak samo zobe umivat in spat. Samo še to naj si izmislijo, da lahko še spimo pri starših….

h. jobert, 22.12.2021 ob 13:29

Ne vem, zakaj ne bi. Mislim, a zdaj je treba s partnerjem non-stop tičat skupaj? Pač, imaš nekaj časa za svoj odnos s starši, saj ni to vsak dan ali vsak teden. Tudi partner lahko prespi, zakaj ne. Starost nima veze.

Hm, v čem je smisel, da prespiš? Če nimaš res nekega tehtnega razloga, ne vem zakaj prespat? Ker dejansko takrat spiš, torej, kaj si takrat v stiku s starši? S starši se lahko pogovarjaš in družiš čez dan po mili volji. Čez noč pa si doma, razen v primeru velike razdalje med krajema.

Leeleenrpr, 22.12.2021 ob 13:33

Kolikokrat si pa ti pri svojih starših po poroki prespala?

Saj so tu lepo napisali. Otrok prespi, če pride na vecdnevni obisk od nekje od daleč ali če imajo starši kakšne zdravstvene probleme in je to zato potrebno. Da bi pa odrasel otrok z lastno družino kar tako malo hodil k mamici spat,je pa milo rečeno čudaško. In ne, včasih se to ni počelo. Včasih je človek odrasel, si ustvaril svojo familijo, starše in drugo zlahto pa v primernih časovnih intervalih obiskoval za uro ali dve. Danes so pa to kar ene čudne simbioze, pa skupna kosila vsak vikend, pa kje bomo za božič, pa kdaj bo kdo kje spal. Noro…

Da ti povem, moja mami in moja tašča sta lepo od poroke dalje vsaka za svojo družino (t.j. moža in otroke) skuhali božično kosilo, lepo so doma pojedli, potem so pa ta in naslednje dni obiskali sorodnike in jim voščili vesele praznike.

Zdaj sta to nekako pozabili in imamo vsako leto od prvega novembra naprej težka pogajanja, kje bo kdo za božič, buden nadzor, da ne bi bili kje slučajno uro dlje, domov hodimo pa za praznike itak samo zobe umivat in spat. Samo še to naj si izmislijo, da lahko še spimo pri starših….

Nisem prespala.

Sploh ne vidim, da bi kdo pisal, da je to kakorkoli napačno oziroma, ne vem po čem potreba s trkanjem na vest.. js ne prespim, ker smo s starši od mojga v isti občini doma in se vidimo dnevno, se tud fajn štekamo, moji so pa v sosednji občini doma, cca.15min vožnje stran, se vidimo vsaj vsak drug dan.. doma doma živi še sestra z družino, tako da.. pč ni potrebe..

skratka radi se mamo!.. ?

Magdalenib

Sem ze prej hotel napisat da se strinjam z GOSPO magdalenob.

Vi ste pa itak… Ja…

Rodila robinja sebi gospodaricu.

Beeeeee…?

Ne prespim pri starših. Ni prostora zame v domu:))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close