Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj so Biblija in ostale svete knjige laž, manipulacija ter zavajanje?

Zakaj so Biblija in ostale svete knjige laž, manipulacija ter zavajanje?

Dobro preberite, kar vam bom zapisal.

To kar bom zapisal lahko preverite tudi na internetu, da drži v bistvu ločila med enim in drugim tako imenovanim zakonom.

Nekateri me morda poznate iz realnosti, drugi ne.

Ne glede na to kaj sem, kaj nosim pa ima vsak tako tudi sam nekaj kar je samo po meni dostopno.

Svete knjige, kot jim rečejo so, kot zakoni držav, ki sejejo sovraštvo in delijo ljudi. Bore malo je ljubezni od njih. Zato tudi lahko opazimo ne glede na to kateri vernik je kateri veri pripada, da je občasno lažnik in tisti, ki vara pa naj bo to druge ali sebe.

Naj ob tem povem, da tudi sam nisem izjema ob nekaterih človeških slabotnostih.

Torej, da se vrnem k bistvu.

Zakaj so knjige, kot so Biblija, Quran in podobne po logiki, smislih in NE po mojih lastnih mnenjih nekaj, kar zavaja in ni temelj resnice?

Tisti, ki ste brali moje zapise o pravnih fikcijah ste mogoče tudi prebrali pa ne samo moja tudi tuje zapise, ki še kako veljajo in so mednarodno znani ter priznani, kot točni.

Torej, naravno pravo, tako imenovano božje pravo, božji zakoni, običajno pravo se spremenijo v nekaj povsem drugega v tistem trenutku, ko se ti zapišejo.

Ste razumeli?

Še enkrat:

Če Bog je resnica, če Bog je živa beseda in če ta živa beseda je zakon je to božji zakon ali naravno pravo.

Velja pa, kot sem omenil dejstvo, znanje, priznanje, mednarodna osveščenost, da takoj, ko tak zakon zapišemo spremeni svojo naravo in postane,kot znano statutarno pravo ali zapisano pravo.

—————————————-

Razumete?

Torej, če je nekdo slišal Božjo besedo in jo zapisal to ni več božja beseda niti živa beseda. Lahko se sliši enako, saj jo ti bereš in ko jo bereš jo slišiš in ti jo delaš živo vendar pa ta beseda je le mrtva črka na papirju.

Mrtva črka na papirju ostane mrtva dokler ji ti življenje ne daš.

Bog naj mi oprosti, če se motim.

Vsak od nas je nekaj posebnega in edinstvenega in se nas ne da opisati z besedami. Ni dovolj besed, da bi nas opisali. Zato tudi Boga ne moreš opisati.

Je vse laž kar je zapisano v omenjenih knjigah?

Ni vse laž, vendar pa je mnogo lahko. Bistveno pa je, da ni živa beseda.

Razumete?

Ste se kdaj vprašali, zakaj je Bog nekoč govoril z ljudmi, da so pisali takšne knjige sedaj pa že dolgo z nikomer ne spregovori več? Dajte no, pamet v roke in nalijte si čiste resnice.

Še enkrat , povem vam pa čeprav pišem. Pripravljen sem vam povedati tudi v živo in ne bo pisano.

Živa beseda je bila potem pa pisana.

Zdaj bo pogrom na to temo.

Jaz se nekako strinjam, da so v srednjem veku opati, ki so prevajali biblične zapise iz latinščine, hebrejščine itd. marsikaj spustili, prikrojili ali napisali drugače, saj takrat niso imeli takšna znanja kot danes, čeprav verjamem tudi v napredne civilizacije, ki so bile že pred Egipčani, pred 10.000 leti. Enkrat sem že napisala tu gor, da tipični primer nejasnosti in prikrivanja so dolgo zamolčani kumranski zvitki, ki so za uradni Vatikan predstavljali hudo nevarnost. V kakšne detajle ne bom šla, mi je pa vera ,vsekakor bližja kot sovraštvo, zato tudi raje verujem, kot kujem zamere in sovražne načrte. Verjamem, da nekaj višjega je nad nami. Biblija je nek kolaž skozi stoletja naše zgodovine, skoraj vsi katoliški cerkveni prazniki pa smo podlago na praslovanskih in rimskih običajih in obredih, tudi datumsko.

“imajo podlago

Gre se za pravo, ker iz prava izhaja pravica.

Namreč v učenju prava se zavaja tistega, ki se uči.

Zavaja se ga na način, da se običajno pravo ne spremeni s tem ko se ta zapiše.

Pravijo: Običajno pravo se spremeni v postavljeno pravo (statutarno pravo) , le če ga zakonodajalec zapiše in uzakoni.

—————

S tem nastane kontradikcija saj ga zapiše ob enem pa zapiše kaj? Jabolka, hruške? Ja zakon zapiše.

Kdo pa lahko piše zakon? Pravijo zakonodajalec. Po katerem pravu pa to pravijo? Ja po postavljenem zakonu. Torej izhajajo iz postavljenega zakona že ob prvem pogledu na običajni zakon.

Tudi praksa jih poda na laž in zavajanje. Če se dva zmenita ustno in častno o nečem se sodišče obriše pod nosom, da bi komu od njiju lahko sodilo in jima kaj jemalo ter jima ukazovalo.

Praksa pa kaže, da tudi če se dva zmenita pa vseeno kar sta se zmenila to zapišeta pa ta zapis ne glede na to, da ga ni po statutarnem (postavljenem) pravu zapisal zakonodajalec sodišče le tega vzame v obzir,kot dokazno gradivo ali drugo pravno formalno veljavo. Torej na sodišču tak zapis vseeno bo imel neko veljavo, čeprav jo po njihovem lažnem uku ne bi smel imeti.

Gre se le zato, da vsak špetir, vsak dogovor, vsako obljubo tako tisto, ki se je kdo drži ali tisto, ki je kdo prelomil v obzir vzame sodišče in od tega le ta nekaj ima.

Po domače povedano, kjer se dva prepirata ALI ljubita tretji dobiček ima.

Po vsej logik bi moral Bog biti univerzalen za čisto vsako bitje, element našega vesolja in ne zgolj za neko naduto, nastopaško opico, ki misli, da je pojedla vso pamet tega sveta.

Ironija življenja je pa ta, da je bog, ki ga slavijo religije po svojem delovanju prej Hudič kot pa neko omnipotentno empatično bitje. Eden je tukaj gor že napisal, da je religiozno čaščenje dobesedno narcisioidno čaščenje človeka in nima nobene veze z višjo silo.

Npr. Poroka

Tisti, ki berete in berete z razumom ste lahko že brali od A.

Če niste brali ali brali z razumom ne boste povsem razumeli.

Iz česa izhaja Poroka?

porok-A

Porok se jemlje,kot jamstvo za obljubo, prisego.

Zato se reče poroka med dvema,ki se ljubita.

Vsem je znano, da poroke lahko sklenete tako pred KAO božjim stvarstvom v cerkvah ali pa pri državni inštituciji (magistrat), tudi oboje.

Poroka pove, da je nekdo porok.

Ob tem pa so potrebne tudi priče. Saj brez prič poroka ni veljavna.

———————————————————————————

Prava poroka pred božjim stvarstvom in temeljna ter močna toliko,kot je močna ljubezen dveh pa je med samima ljubimcema.

Namreč tako eden,kot drug ljubimec sta priča poroki.

Kateri poroki? Lastni, svoji poroki.

Tako sta priče že prisotne. Ne potrebujeta drugih.

Kdo bo porok za poroko?

Onadva bosta, onadva sta jamstvo (porok).

Koliko je pravno formalno in pravična ter resnična ta njuna poroka?

Toliko, kolikor resničnosti, obveze in ljubezni bosta sama vanjo vdahnila.

Razumete?

Upam, da razumete.

Odgovor na objavo uporabnika
CopyPaste Religija, 19.12.2021 ob 21:36

Po vsej logik bi moral Bog biti univerzalen za čisto vsako bitje, element našega vesolja in ne zgolj za neko naduto, nastopaško opico, ki misli, da je pojedla vso pamet tega sveta.

Ironija življenja je pa ta, da je bog, ki ga slavijo religije po svojem delovanju prej Hudič kot pa neko omnipotentno empatično bitje. Eden je tukaj gor že napisal, da je religiozno čaščenje dobesedno narcisioidno čaščenje človeka in nima nobene veze z višjo silo.

Ko omenjaš opico si najdi ogledalo in ga postavi pred ekran in forum na njem. Če si opazilo kako opico in boš iskreno boš opazilo še kako poleg te prej opažene.

Če pa si mislilo sebe ob omembi opice pa se poglej v ogledalo in si povej si kot opica ali nisi?

Če si in te ne moti bodi opica še naprej. Če pa nisi pa lastno vrsto ne zmerjaj z opico, saj si v tem primeru opica tudi sam in je nesmiselno, dvoumno in hinavsko ter bedasto nekoga zmerjati s tem kar si sam ali s takšnim, kot si sam, saj ob tem ni nič drugačen, kot ti in je vseeno, če sebe zmerjaš.

najprej naj ti Bog odpusti ta naslov.

Sveto Pismo ni nobena laž in manipulacija.

v njem JE Živa Božja Beseda, ker zaživi zate.

jasno pa je, da te izkušnje ti nimaš,

kar ne pomeni, da je drugi nimamo.

ne mislim pa polemizirati, ker sva že začela nekje drugje,

in nisva priša nikamor, ker mi je jasno,

da nimaš daru vere,

in da nimaš v sebi Božjega Duha s katerim bi lahko razumel Božjo Besedo

in posledično Boga.

lahko pa prosiš za ta dar,

potem ne boš pisal več takih naslovov.

darwindarko, 19.12.2021 ob 21:51

Ko omenjaš opico si najdi ogledalo in ga postavi pred ekran in forum na njem. Če si opazilo kako opico in boš iskreno boš opazilo še kako poleg te prej opažene.

Če pa si mislilo sebe ob omembi opice pa se poglej v ogledalo in si povej si kot opica ali nisi?

Če si in te ne moti bodi opica še naprej. Če pa nisi pa lastno vrsto ne zmerjaj z opico, saj si v tem primeru opica tudi sam in je nesmiselno, dvoumno in hinavsko ter bedasto nekoga zmerjati s tem kar si sam ali s takšnim, kot si sam, saj ob tem ni nič drugačen, kot ti in je vseeno, če sebe zmerjaš.

Človek je žival. Kao malce bolj napredna žival. Ti in jaz sva žlahta opic. Zakaj bi bila opica žaljivka? To je živo bitje. Tako kakor je delfin ali pa konj.

no, 19.12.2021 ob 21:55

najprej naj ti Bog odpusti ta naslov.

Sveto Pismo ni nobena laž in manipulacija.

v njem JE Živa Božja Beseda, ker zaživi zate.

jasno pa je, da te izkušnje ti nimaš,

kar ne pomeni, da je drugi nimamo.

ne mislim pa polemizirati, ker sva že začela nekje drugje,

in nisva priša nikamor, ker mi je jasno,

da nimaš daru vere,

in da nimaš v sebi Božjega Duha s katerim bi lahko razumel Božjo Besedo

in posledično Boga.

lahko pa prosiš za ta dar,

potem ne boš pisal več takih naslovov.

Bog odpušča , ljudje so tisti,ki lahko ne odpuščajo.

Razčisti pri sebi.

CopyPaste Religija, 19.12.2021 ob 21:56

Človek je žival. Kao malce bolj napredna žival. Ti in jaz sva žlahta opic. Zakaj bi bila opica žaljivka? To je živo bitje. Tako kakor je delfin ali pa konj.

Kako je lahko katera žival bolj napredna ali manj napredna?

Če boš to razodevalo bo morda vse življenje ravno dovolj.

Le kaj je napredno…

darwindarko, 19.12.2021 ob 22:08

Kako je lahko katera žival bolj napredna ali manj napredna?

Če boš to razodevalo bo morda vse življenje ravno dovolj.

Le kaj je napredno…

Ja ti Darči, ti si najbolj napredno bitje.

CopyPaste Religija, 19.12.2021 ob 22:12

Ja ti Darči, ti si najbolj napredno bitje.

Morda pa res. Tudi to lahko verjameš.

darwindarko, 19.12.2021 ob 22:14

Morda pa res. Tudi to lahko verjameš.

No daj povej, o božji odposlanec. Kdaj bo konec sveta? A so ti stene že kaj povedale? Ali nas bodo prej nacifašistični kovid paničarji zaprli v matrico?

darko, brcaš v temo, nobena sveta knjiga ni bila napisana v slovenskem jeziku in “dešifriranje” vsakršnih zapisov ki nimajo blage zveze z nami je smešno.

Sicer so pa vse svete knjige pred tisočletji nadomeščale zakonodajo, vse imajo jasna merila, precej podobna, enaka glede dopustnih in nedopustnih dejanjih, katera so kaznovana, če v tem, pa v naslednjem svetu po smrti.  Pravljice.

Razlog za pisanje je enak – ljudem vcepiti neka pravila, po katerih naj se ravnajo.  Verske knjige so prilagojene  glede na geografsko področje, kjer so nastale, navade in možne posledice, ki bi nek narod na nekem področju vodile v pogubo, v kolikor se jih ne bi držali.  Tako muslimani ne smejo jesti svinjine, ker bi jih le-ta pred tisočletjem in pol zaradi načina življenja svinj v tistem okolju ubila.  Podobno Židje.  Indijci ne smejo jesti krav, ker bi jih zaradi lakote iztrebili in posledično bili sami iztrebljeni.  Kitajci žrejo vse, vendar zaradi reinkarnacije ne delajo zla živalim.  Krščanstvo se je pa izmaličilo zaradi bogastva v Evropi, ki je dopuščalo odstop od vere same, medtem ko so zabačeni Židje, ki so ostali brez ozemlja in bili odvisni od vročega podnebja obdržali pravila podobna muslimanom, jih krščanska vera ni, ker to ni bilo potrebno.

Skratka, ne bluzi dečko.

kr neki111, 19.12.2021 ob 22:25

darko, brcaš v temo, nobena sveta knjiga ni bila napisana v slovenskem jeziku in “dešifriranje” vsakršnih zapisov ki nimajo blage zveze z nami je smešno.

Sicer so pa vse svete knjige pred tisočletji nadomeščale zakonodajo, vse imajo jasna merila, precej podobna, enaka glede dopustnih in nedopustnih dejanjih, katera so kaznovana, če v tem, pa v naslednjem svetu po smrti.  Pravljice.

Razlog za pisanje je enak – ljudem vcepiti neka pravila, po katerih naj se ravnajo.  Verske knjige so prilagojene  glede na geografsko področje, kjer so nastale, navade in možne posledice, ki bi nek narod na nekem področju vodile v pogubo, v kolikor se jih ne bi držali.  Tako muslimani ne smejo jesti svinjine, ker bi jih le-ta pred tisočletjem in pol zaradi načina življenja svinj v tistem okolju ubila.  Podobno Židje.  Indijci ne smejo jesti krav, ker bi jih zaradi lakote iztrebili in posledično bili sami iztrebljeni.  Kitajci žrejo vse, vendar zaradi reinkarnacije ne delajo zla živalim.  Krščanstvo se je pa izmaličilo zaradi bogastva v Evropi, ki je dopuščalo odstop od vere same, medtem ko so zabačeni Židje, ki so ostali brez ozemlja in bili odvisni od vročega podnebja obdržali pravila podobna muslimanom, jih krščanska vera ni, ker to ni bilo potrebno.

Skratka, ne bluzi dečko.

Kakšno dešifriranje?

Kaj pa ima to veze v katerem jeziku so pisane glede na to, kar sem vam opisal?

Eni ste res pojave.

Sicer pa vas razumem. Ker vsak, ki ne razume potem nima kaj povedati ali pa “strelja” mimo, kot ti s takšnim zapisom.

Že iz omenjenega razloga zgoraj je bolje, da se ne zapiše.

Ker je bilo zapisano je kar veliko “štalo” povzročilo kajne?!……

Pa ne to na forumu tisto v knjigah.

Darwin jaz sem nekako glede sodišč razumela in se do te mere nekako strinjam s tabo, glede Svetega pisma pa je zadeva bolj občutljiva in ni enosmerno in samo po sebi umevno. Vera je zelo širok pojem in je škoda, da rinemo v nekaj, kar je na tankem ledu, pa ne zato da bi se koga bali. Verniki se namreč že stoletja v dobrem in slabem opirajo na verske zapise, molitve in jim je zato lažje, mnogi ozdravijo. Če pa kdo zlorabi Biblijo v pravnem smislu, je pa druga stvar. Tu je veliko stvari napačno razlaganih, tolmačenih in verjamem, da se ljudem po svetu dogaja mnogo krivic, ki se ne bi v nobenem smislu smele zgodit. Ampak zakaj bi mučil svojo glavico s tem, če lahko razmišljaš, da sta svet in življenje lahko zelo lepa ?️ ? raje razmišljaj, kako boš skomponiral lepo pesmico, recimo o duši, veri in razumevanju ? evo zdaj sem ti dala en lep namig … Pa nikoli ne vidim, da bi ob koncu posta prilepil kakšnega smajlija, pa toliko jih je ???

Ateizem se je začel povečevati z razsvetljenstvom in splošno z gospodarskim, družbenim in znanstvenim (medicina) razvojem oziroma s splošnim blagostanjem družbe, kjer ni bila glavna preokupacija več golo preživetje.

Biti ateist je dejansko privilegij, ki si ga še pred 100 let nazaj, ni mogel privoščiti vsak, tudi če je bil bogat, zaradi zunanjih razmer.

Človek je bil izpostavljen na milost in nemilost narave, ko ni bilo ne antibiotikov ne ničesar in si lahko umrl recimo za vnetjem slepiča, zastrupitvijo, z visoko smrtnostjo otrok in mater ob porodu, potem pomanjkanje hrane in druge zelo težke razmere za življenje, je pomenilo biti veren prednost v psihološkem smislu, evolucijsko prednost.

Hkrati pa v takšni bolj “primitivni družbi”, kjer je bilo klanje in pobijanje nekaj vsakdanjega, je religija to omejevala, npr. z božjimi zapovedmi in tako omogočala razvoj družbe in civilizacijski napredek v etičnem smislu.

Dandanes pa kolektivne religije delujejo po vzvodih političnih strank, saj tekmujejo z drugimi strankami na političnem prizorišču – vsaka zagovarja trditev, da le ona ve, kar je dobro za ljudstvo.

Ampak kljub napredku, je še vedno človek pogosto ostal kot nemočna igračka v rokah matere/mačehe narave, ki lahko prikliče prekletstvo na nas v obliki neozdravljivih bolezni, raka itd.  In v trenutkih čustvene stiske vsak človek išče neko oporo in zatočišče v nečem, ne nujno religiji, da ga pomiri.

Mene zanima, kje v evolucijskem razvoju človeka imate skelete-ostanke mrtvih hibridov, ki so v fazi preobrazbe v človeka. Kje imate nedonošenčke v maternicah, dojenčke, otroke, najstnike. O toliko nezdravem in neprijaznem okolju in načinu prehranjevanja, pa ni vrag da ne bi katerega odneslo v onstranstvo v teh Fazah, obdobju. Kako to, da imamo samo okostnjake samo s človeškim DNK zapisom. Kljub tezam, da so živeli zelo kratko jih je moč najti zavidljive starosti in glej ga zlomka, kdo bi si mislil celo vse zobe imajo v lobanjah. Medtem ko pa nimamo niti enega fizičnega dokaza, da bi tako bitje imelo oba DNK zapisa, človeškega in živalskega. Kako, kje, kdaj je človek izgubil živalski DNK, kako to da je do dan danes ohranil izrecno človeškega in ne živalskega. Zakaj do danes skozi človeško zgodovino. Tukaj govorim odkar je popoln človek nastal, nimamo vzporednega poteka evolucije drugih živih bitij. Logično bi bilo, da poznejši rodovi primatov bi morali iti po tej poti. Zakaj se je ustavilo s prvim razvitim človeškim parom, saj ta, je moral obstajati, se razmnoževati, da se je prenašal naprej čisti genetski zapis. Kako to, da ljudje še do danes niso naučili opic govorit, da bi brale, pisale, risale vsaj slikanico pobarvale z ustreznimi barvicami izbran lik bodisi živo bitje ali predmet. Moj otrok je vse to že znal pred drugim letom. Vidimo in slišimo njihovo komunikacijo, da je v večini neverbalna, če že pa s primitivnimi kriki različnih intonacij in dolžin vključno z medmeti. Preden mi začnete o teoriji z Avstralopiteki, Darwinu in vmesnem členu, ki ga še kar iščejo. Mi razložite zakaj je človek edini spremenil svoj živalski DNK v človeškega. Vsa druga bitja so pa obdržala svojega. To bi mene zanimalo. Zakaj se nekdo odloči, da bo teorijo nastanka vesolja in vsega v njem, katero tezo svojega nastanka, obstoja v kaj verjame sprejel, si razlagal, poenostavil je druga tema. Psevdoznanost ima menda vse odgovore na moja vprašanj.

Grenivka422, 19.12.2021 ob 23:09

Darwin jaz sem nekako glede sodišč razumela in se do te mere nekako strinjam s tabo, glede Svetega pisma pa je zadeva bolj občutljiva in ni enosmerno in samo po sebi umevno. Vera je zelo širok pojem in je škoda, da rinemo v nekaj, kar je na tankem ledu, pa ne zato da bi se koga bali. Verniki se namreč že stoletja v dobrem in slabem opirajo na verske zapise, molitve in jim je zato lažje, mnogi ozdravijo. Če pa kdo zlorabi Biblijo v pravnem smislu, je pa druga stvar. Tu je veliko stvari napačno razlaganih, tolmačenih in verjamem, da se ljudem po svetu dogaja mnogo krivic, ki se ne bi v nobenem smislu smele zgodit. Ampak zakaj bi mučil svojo glavico s tem, če lahko razmišljaš, da sta svet in življenje lahko zelo lepa ?️ ? raje razmišljaj, kako boš skomponiral lepo pesmico, recimo o duši, veri in razumevanju ? evo zdaj sem ti dala en lep namig … Pa nikoli ne vidim, da bi ob koncu posta prilepil kakšnega smajlija, pa toliko jih je ???

Nisi razumela ampak nič hudega, saj je jasno, da mnogi ne bodo ne samo ti.

Ker če bi razumela ne bi potem omenjala Sv. Pisma na tak način.

Nisem eden tistih, ki kar zamahne jah tkole je.

Vsaka tema ima pri meni svoje mesto občutljivosti, če se tako izrazim, saj so takšne teme seveda občutljive lahko tudi za druge.

Kaj sem želel povedati s temo in opisom je resnično težko razumeti, če nimaš vpogleda v dejansko stanje, ki s dogaja. Preprosto povedano, če je v tebi le delček indoktrinacije imaš lahko problem razumeti.

Namreč naravno pravo še kako igra vlogo pri tako imenovanih svetih knjigah.

In obrazložil sem, zakaj naj bi bile zavajajoče.

Ne gre se za to ali si vernik ali nisi ampak se gre zato, da si resničen.

Tole kar pišem naj bo še za druge ne samo zate.

Kdaj živimo?

Sedaj živimo.

Kaj naj bi bila sveta knjiga?

Živa beseda.

Torej, če je živa je v tem času ko tudi mi živimo.

Ko ljudje berejo omenjene knjige jih berejo, kot tam nekje zdavnaj.

Življenje se dogaja SEDAJ tako,kot se je takrat, ko so bile pisane knjige, pisma.

POZOR:

Knjige so povzročile, da se moj glas ne sliši.

Ne sliši se, ker knjiga ne dovoli, da se. Knjiga je vse povedala. Ker je vse povedala je konec.

Ker je konec ni več življenja niti ni več živ besede.

RAZUMETE?

To pomeni, da Allah ali pa Jahve nimata več možnosti delovati na svetu, saj verniki v njiju tega ne dovolijo.

KAAAAAAAAAAAAAAAAJ?

Točno tako verniki ne dovolijo zaradi knjig, zaradi besed, ki so jih prebrali, da bi kdo sploh prinesel živo besedo in jo razglašal.

Kdor naj bi jo, je bil opisan tako njegov začetek, kot konec.

Torej po knjigah se je vse že zgodilo pred našimi rojstvi. In vse kar naj bi se še zgodilo se naj bi zgodilo, ko nas več ne bo. Zakaj tako? Zato, ker so pred nami tudi živeli ljudje in prav TO in TAKO, kot sem sedaj napisal se je zgodilo njim.

Torej življenje je šlo mimo, knjiga pa je ostala v času, da vsakega zapelje izven življenja s tem, ko ta misli, da ga popelje čez življenje.

Knjige niso napačne, daleč od tega. So pa tisto, kar ti lahko vzame vse kar imaš.

Lepo vas prosim, da resnično berete z razumom.

Če imate v rokah mapo, zemljevid in če ves čas svojega življenja gledate v ta zemljevid ne boste opazili nič novega saj opazite le tisto, kar je na zemljevidu lastnim očem, sluhu in drugim čutilom pa ne zaupate.

Ste razumeli?

Npr. Če omenim Jezusa.

V knjigi piše, kako naj bi spet prišel.

Tako nima nobene možnosti biti nikjer drugje in z nikomer poprej. Razumete?

Če bi sedaj po poti ob vas samih hodil je to nemogoče pa čeprav naj bi bil od vsemogočnega in je vsemogočen. Ampak NE, ni možno, ker je knjiga povedala, da ne bo tako.

Torej se lahko sprehaja med vami pa ga ne bi prepoznali, ker ste opis dobili v knjigi.

Tudi, če je podoben opisu pa njegov prihod kaže, da z vami tukaj in sedaj ne more biti in hoditi. Torej za vas ga ni. Ni ga, ker vi ne dovolite.

Razumete?

Tudi Bog z vami ne more govoriti, ker je govoril s tistimi, ki so pisali svete knjige. Zakaj?

Ja zato, ker verjamete, da je z njimi govoril in so bili svetniki. Ste iskreni? Seveda ste. Zato si priznate, da niste svetniki. Torej le kako in zakaj bi Bog govoril z vami? Tega vi ne dopustite.

Razumete?

Že sem omenil, da so živeli ljudje, ki niso imeli teh knjig in še danes živijo in sprašujem vas kaj potem Bog ne more biti z njimi, kaj torej oni niso od Boga ustvarjeni in njemu pripadajo?

Da boste bolje razumeli vam sedanji čas prikažem na primitiven način.

Torej tisti, ki nima knjige, ki ni bral, ki nima PCT ne more biti od Boga?

Razumete?

Verniki zagovarjajo knjigo, zagovarjajo besede v njej. To ni napačno.

Je pa napačno, da zavračajo življenje samo in živega človeka od Boga ter živo besedo samo ne glede na to kje, kdaj in kako se pojavi.

Razumete?

Če je v knjigi samo ena laž je ta lahko zelo škodljiva.

Biblija pove, da kdor bo spreminjal besede ali bo lažnik bo kaznovan.

Ampak, ste vi vsi prepričani, da se to ni zgodilo?

Država ima tudi zakone, ki pravijo, da če boš nekaj storil boš kaznovan.

Se najde kdo, ki ravno tako stori tisto za kar je zagrožena kazen?

Seveda se.

Torej je Biblija, Quran kaj drugega, kot knjiga?

Seveda je, živa beseda naj bi bila. In spet smo tu, kjer smo bili.

Ko je človek živ je živa beseda. Če je knjiga živa beseda kako in s čim so potem knjige vzele živo besedo in glas živega človeka?

Zamislite si?

Vidite kaj se dogaja in slišali ste kaj se je dogajalo.

Kaj ne zaupate lastnim očem, in sluhu?

Potrebujete tuje oči in tuj sluh, da bi slišali in videli?

Če ste vernik in ne dovolite živemu biti živ potem točno to počnete saj če sebi ne zaupate LE KAKO, LE KAKO BOSTE KOMU DRUGEMU?

Človek – XY, 20.12.2021 ob 10:59

Mene zanima, kje v evolucijskem razvoju človeka imate skelete-ostanke mrtvih hibridov, ki so v fazi preobrazbe v človeka. Kje imate nedonošenčke v maternicah, dojenčke, otroke, najstnike. O toliko nezdravem in neprijaznem okolju in načinu prehranjevanja, pa ni vrag da ne bi katerega odneslo v onstranstvo v teh Fazah, obdobju. Kako to, da imamo samo okostnjake samo s človeškim DNK zapisom. Kljub tezam, da so živeli zelo kratko jih je moč najti zavidljive starosti in glej ga zlomka, kdo bi si mislil celo vse zobe imajo v lobanjah. Medtem ko pa nimamo niti enega fizičnega dokaza, da bi tako bitje imelo oba DNK zapisa, človeškega in živalskega. Kako, kje, kdaj je človek izgubil živalski DNK, kako to da je do dan danes ohranil izrecno človeškega in ne živalskega. Zakaj do danes skozi človeško zgodovino. Tukaj govorim odkar je popoln človek nastal, nimamo vzporednega poteka evolucije drugih živih bitij. Logično bi bilo, da poznejši rodovi primatov bi morali iti po tej poti. Zakaj se je ustavilo s prvim razvitim človeškim parom, saj ta, je moral obstajati, se razmnoževati, da se je prenašal naprej čisti genetski zapis. Kako to, da ljudje še do danes niso naučili opic govorit, da bi brale, pisale, risale vsaj slikanico pobarvale z ustreznimi barvicami izbran lik bodisi živo bitje ali predmet. Moj otrok je vse to že znal pred drugim letom. Vidimo in slišimo njihovo komunikacijo, da je v večini neverbalna, če že pa s primitivnimi kriki različnih intonacij in dolžin vključno z medmeti. Preden mi začnete o teoriji z Avstralopiteki, Darwinu in vmesnem členu, ki ga še kar iščejo. Mi razložite zakaj je človek edini spremenil svoj živalski DNK v človeškega. Vsa druga bitja so pa obdržala svojega. To bi mene zanimalo. Zakaj se nekdo odloči, da bo teorijo nastanka vesolja in vsega v njem, katero tezo svojega nastanka, obstoja v kaj verjame sprejel, si razlagal, poenostavil je druga tema. Psevdoznanost ima menda vse odgovore na moja vprašanj.

Te popolnoma razumem.

Drži se tega kar veš. Bolje vedeti, kot verjeti.

Eeee moji vi slepi gluhi nemi seljačiči…

Slabo vi to nadgledate.

Kad malo bolje pogledaš. A ni tole test? Test za čim češ se povest. Za čim boš letal. Se vam ne zdi da moraš opustit vse? Da je to poanta.? Se vam ne zdi da je treba neki cisto tretjega pocet? Kaj? Kad malo bolje pogledas… Direkt to.

A ni tole en novodobni “faraonizem”? Ko nekad. Samo z malo sofisticiranimi metodami. Malo v rokavičkah.  Malo ste kleknuli faraonu.

Piše vse. U name it. Tudi kako se Bog obrača ljudem in poslancem.

Se vam ne zdi ne logično da bi si “kar nek” “človek” vse tisoč al pa dva tisoč let nazaj zmislil danes pa znanost to potrjuje?

Iz Biblije za vernike in spregled:

Delovanje Svetega Duha

»Tega vam v začetku nisem povedal, ker sem bil z vami; 5 zdaj pa odhajam k njemu, ki me je poslal, in nobeden izmed vas me ne vpraša: ›Kam odhajaš?‹, 6 temveč vam je žalost napolnila srce, ker sem vam to povedal. 7 Toda govorim vam resnico: za vas je bolje, da grem; kajti če ne grem, Tolažnik ne bo prišel k vam; če pa odidem, vam ga bom poslal. 8 Ko pride on, bo ovrgel svet glede greha, pravičnosti in sodbe: 9 glede greha, ker vame ne verujejo, 10 glede pravičnosti, ker odhajam k Očetu in me ne boste več videli, 11 glede sodbe pa, ker je vladar tega sveta obsojen.

12 Še veliko vam imam povedati, a zdaj ne morete nositi. 13 Ko pa pride on, Duh resnice, vas bo uvedel v vso resnico, ker ne bo govoril sam od sebe, temveč bo povedal, kar bo slišal, in oznanjal vam bo prihodnje reči. 14 On bo mene poveličal, ker bo iz mojega jemal in vam oznanjal. 15 Vse, kar ima Oče, je moje, zato sem vam rekel: Iz mojega jemlje in vam bo oznanjal.«

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close