Kaj vam je tako všeč posedati po lokalih?
Tega enostavno ne razumem! Kaj imate od tega, da ure in ure presedite po lokalih ob pijači? Ok, razumem mlajše, se družijo, hecajo… Dtarejši pa SAMI sedijo v lokalu, pijejo kavo, pivo… Ma jaz raje kupim v trgovini sok in grem na sprehod. Živim nasproti enega lokala. Gledam ljudi, ure in ure presedijo tam. ali je to nekaterim smisel življenja?
Qiqqe, 14.12.2021 ob 07:47
Pri meni je enako. V ljubljani je taka navada , veckrat na dan se dobim , tudu sluzbeno, v lokalu. Je bolj prijeten ambient…
ste lublančani že bili kdaj v kakšni Dolenjski Zidanici?
no ja, če niste bili, potem pač ne morete vedeti kaj je “bolj prijeten ambient”, vsekakor pa druženje ob tistem vašem kanalu to ni.
meni posedanje po lokalih ni nikoli bilo neki v veselje. Jaz grem rada na sprehod, pa se med sprehodom pogovarja, potem lahko na krajšo pijačo glih tok da se malo odpočijejo prisotni, jaz bi itak lahko dolgo hodila haha.. mi je ljubše se tud kje v naravi fliknt na klopco, pod drevo pa spit kar imaš s sabo ampak okej…
Stanjolka, 14.12.2021 ob 06:40
Tega enostavno ne razumem! Kaj imate od tega, da ure in ure presedite po lokalih ob pijači? Ok, razumem mlajše, se družijo, hecajo… Dtarejši pa SAMI sedijo v lokalu, pijejo kavo, pivo… Ma jaz raje kupim v trgovini sok in grem na sprehod. Živim nasproti enega lokala. Gledam ljudi, ure in ure presedijo tam. ali je to nekaterim smisel življenja?
stsarejši samski zato,ker jim je dolgčas – doma že vse poznajo, pa se v lokalih nagledajo žive slike in zvoka, malo drugih ljudi, zato.
Osebno že dve leti ne posedam po lokalih v kraju bivanja, niti v SLoveniji; mi ni potrebe, niti mi ni lušt v teh pogojih; pa tudi prej nekako ne.
Z užitkom pa sem kje na potovanjih, v preteklosti; zdaj pač ne potujem v tujino – sem odgovorna oseba, ker ne želim pobirat virusov po letališčih, letalih in jih nosit v SLovenijo; bi bil prevelik občutek krivde, če bi 🙂 ( sarcasm off)
Drugače pa, imam s seboj vedno svoj okavico od lani – sem pravi coffee addict z mačincami “to go”. Odlična kava – v avtu, v naravi – brez kemije, hrupa, strupa -dve luštni ročni mehanski mašinci iz tega izbora – zabava za vse, ki smo udeleženi pri pripravi in pitju…
.https://www.wacaco.com/pages/nanopresso
Sediš v prijetnem ambientu, nekdo drug ti pripravi in posteže, kar se ti zahoče, in kasneje tudi pospravi za teboj. Kaj hočeš lepšega? Medtem pa ti v miru počneš, kar te je volja, ne da bi te pri tem kdo motil. Lahko prebereš časopis ali prelistaš revije, ki so tam na voljo, bereš svoje čtivo, brskaš po spletu ali počneš karkoli drugega in hkrati uživaš v luksuzu prostega časa in miru, ko se ti ni treba ukvarjati z ničemer in nikomer. Ali pa narediš tisto, kar moraš – recimo odgovoriti na kakšen mail ali narediti kaj drugega nujnega, ne da bi ti bilo treba izgubljati čas s tem, da si greš narediti ali iskati kavo (ali karkoli že), saj to zate naredi nekdo drug.
Z veseljem grem sama v kavarno, brez družbe. Izberem si prijeten ambient, dobro postrežbo in ponudbo, ki mi ustreza. Če se komu to zdi čudno, je to njegov problem. Jaz uživam.
tudi jaz ne razumem, 14.12.2021 ob 08:14
Tudi jaz ne razumem tega posedanja po lokalih. Da bi se pa nekam SAMA usedla in pila sok, mi pa tudi na kraj pameti ne pade. Kot da bi mi na čelu pisalo BOGA SAMA REVA.
S kakšno znanko se mogoče parkrat na leto dobimo na kakavu in to je to. Zakaj v lokalu, da doma ni treba pospravljat.
(Za “tudi jaz ne razumem”): Tudi sama zase misliš, da si “boga sama reva”, če sediš sama za domačo mizo in listaš kakšen časopis ali brskaš po spletu? Namreč edina razlika med teboj doma in menoj v lokalu je, da mene v lokalu postrežejo, za menoj pospravijo in poskrbijo za prijeten ter urejen ambient, medtem ko meni za udobje ni potrebno narediti popolnoma ničesar – z izjemo plačila storitve, se razume. Če imate doma strežaja oz. hišno pomočnico, je seveda pri vas drugačna situacija.
Tisa_R007, 14.12.2021 ob 13:20
Sediš v prijetnem ambientu, nekdo drug ti pripravi in posteže, kar se ti zahoče, in kasneje tudi pospravi za teboj. Kaj hočeš lepšega? Medtem pa ti v miru počneš, kar te je volja, ne da bi te pri tem kdo motil. Lahko prebereš časopis ali prelistaš revije, ki so tam na voljo, bereš svoje čtivo, brskaš po spletu ali počneš karkoli drugega in hkrati uživaš v luksuzu prostega časa in miru, ko se ti ni treba ukvarjati z ničemer in nikomer. Ali pa narediš tisto, kar moraš – recimo odgovoriti na kakšen mail ali narediti kaj drugega nujnega, ne da bi ti bilo treba izgubljati čas s tem, da si greš narediti ali iskati kavo (ali karkoli že), saj to zate naredi nekdo drug.
Z veseljem grem sama v kavarno, brez družbe. Izberem si prijeten ambient, dobro postrežbo in ponudbo, ki mi ustreza. Če se komu to zdi čudno, je to njegov problem. Jaz uživam.
(Za “tudi jaz ne razumem”): Tudi sama zase misliš, da si “boga sama reva”, če sediš sama za domačo mizo in listaš kakšen časopis ali brskaš po spletu? Namreč edina razlika med teboj doma in menoj v lokalu je, da mene v lokalu postrežejo, za menoj pospravijo in poskrbijo za prijeten ter urejen ambient, medtem ko meni za udobje ni potrebno narediti popolnoma ničesar – z izjemo plačila storitve, se razume. Če imate doma strežaja oz. hišno pomočnico, je seveda pri vas drugačna situacija.
Doma sem redko sama in če sem, je to pravi praznik in uživam in se veselim samote. V lokalu pa mi je grozno sedeti sama, tudi ko druge same za mizo vidim, se mi smilijo. Vsem ljudem kažejo, da so sami in osamljeni.
Desperadodajka, 14.12.2021 ob 08:27
Treba je delat, na pa po lokalih viset. Tudi ne razumem posedanja pred televizijo. To bi bilo treba vse ukinit in prepovedat. Pijanske zidanice pa zrušit in račun lastnikom poslat. Lenobe in pijančevanja ne bomo podpirali. Tega v Avstriji ni!
tebe so pa lastniki zidanic gotovo “veseli”, če se hodiš k njim nacejat:-(
Po dolgem času sem šla na kavico, ker sem čakala, da mi pri vulkanizerju preobujejo avto, pa da nisem čakala na mrzlem…
In sem se točno to spraševala, kaj za vraga je tako prijetnega pri dnevnem ali pa skoraj dnevnem posedanju enih in istih dedcev. Ena skupina je plačevala rundo za rundo… izmenično so hodili scat pa ven na cigaret, drugače so se pa delali norca iz enega, ki je ŽE (?) po tretji rundi šel. Torej če jih je sedelo 5, predvidevam, da je posedanje trajalo 5 pijač, večinoma piv. Pozimi. Jao, jao…
To pa res mora bit dolgočasno življenje, premlevat eno pa isto, pit in hodit scat, da nardiš prostor za novo rundo.
Delam v lokalu, kjer imamo preko 95 odstotkov rednih gostov. Tistih 5 odstotkov, ki jih pride mi še nikoli niso delovali osamljeni in ubogi in ne vem še kaj vse ste našteli.
Tako, da vsi naši gosti so tudi naša razširjena družina dobijo se kar tako, po službi, pred službo, med službo, za rojstne dni, za poroke, rojstva, nakupe novih avtov… vsi se med sabo poznamo in smo neizmerno hvaležni, da s tem, ko nas obiščejo skrbijo, da nas kar nekaj ima službo. Mi jim vračamo z po naših močeh, najboljšo postrežbo, najboljšo ponudbo, raznimi ugodnostmi, včasih ramami za jokanje, včasih prostorom in trenutki da izživijo neizmerno srečo.
Hvala tudi vsem tu, ki z obiski kakršnih koli lokalov in iz kakršnih koli razlogov, skrbite, da imajo ljudje službe.
Zdaj sem v obdobju, ko mi paše biti doma. Tako me ukrepi prav nič ne motijo.
Sicer pa sem rada posedela z družbo, pa tudi sama. Da bi zato iskala dedce? Prav takrat, ko sem želela biti sama, sem šla rada v lokal, počasi žulila pivo ali kozarec vina ter opazovala okolico. To me je neverjetno sprostilo in po pol ure sem bila kot nova. Če bi me kdo zmotil, bi mi pokvaril užitek.
Forum je zaprt za komentiranje.