Ali so moški in ženske lahko prijatelji?
Jaz sem bila vedno prepričana, da je možno. Pa sem bila vedno razočarana.
Vedno se je izkazalo, da je moškemu samo za seks. Za prijateljstvo pa žal ne.
Pa zelo radi govorijo o prijateljstvu. Samo oni si prijateljstvo predstavljajo malce drugače: seks, seks, seks. Ko ne želijo več seksa, ni več prijateljstva.
anketa slo, 13.12.2021 ob 19:44
Brez da se razvijejo čustva in da bi hotela kaj več (hopa cupa).
Ali je možno platonsko razmerje med moškim in žensko, brez romantičnih ali spolnih vzgibov?
ni mogoče, to je možno sam za instagram otročad, vedno se potem ravije v pofukeljsko energijo
Možno je, teoretično. V praksi pa je ponavadi tako, da se na eni ali drugi strani pojavijo čustva prej ali slej. Ni nujno, da pride do hopa cupa, a je kruto gledat nekoga, s katerim se tako lepo razumeš in bi ga, pa ne smeš. Bežno poznanstvo ja, sodelavci na strogo poslovnem nivoju ja, vse kar je več, je že igranje z ognjem.
soft, 13.12.2021 ob 20:08
Možno je, teoretično. V praksi pa je ponavadi tako, da se na eni ali drugi strani pojavijo čustva prej ali slej. Ni nujno, da pride do hopa cupa, a je kruto gledat nekoga, s katerim se tako lepo razumeš in bi ga, pa ne smeš. Bežno poznanstvo ja, sodelavci na strogo poslovnem nivoju ja, vse kar je več, je že igranje z ognjem.
softička, ti je tudi pri meni premaknilo na nekaj več al kaj? Pri meni ne boš mogla sprobat…. mogla boš prej potrdit, da nisi ena izmed lahkih, potem pa bo hopa cupa hopa cupa hopa cupa hopa cupa hopa cupa ojojojojojojojojojojojojoj
opala, 13.12.2021 ob 20:12
softička, ti je tudi pri meni premaknilo na nekaj več al kaj? Pri meni ne boš mogla sprobat…. mogla boš prej potrdit, da nisi ena izmed lahkih, potem pa bo hopa cupa hopa cupa hopa cupa hopa cupa hopa cupa ojojojojojojojojojojojojoj
Iskreno sem imela v mislih bivšega sošolca, s katerim sva preživela dve prekrasni leti polni zabave in smeha. Zaradi njega, ki se je obračal nazaj k meni cel pouk, da bi klepetala, sva večkrat končala v težavah in z neopravičeno uro. Znal se je hecati in jaz sem bila vedno za čvek in smeh. Tako kot me je spravil v dobro voljo on, me ni dolgo nihče. No, potem se je v 3.letniku zataknilo, jaz sem imela simpatijo v paralelki in seveda sem mu vse zaupala, takrat se je umaknil in zameril, ne da bi povedal zakaj. Sva se letos poleti ponovno videla po toliko letih in je rekel, da mu je v življenju najbolj žal, da mu nisem takrat dala priložnosti, ker se še vedno tako lepo ujameva, kot bi bila eno in da je zelo trpel. Jaz pa šokirana, ker sploh nisem vedela, da sem mu bila “tako” všeč. Meni je bil samo dober sošolec.
Itak ne bi bilo nič od tega, a nanj sem se spomnila ob tej temi, ker sem kasneje vrtela film in povezovala pike, pa mi je bilo res žal, da nisem vedela, da ni nikoli nič povedal.. zagotovo bi se obnašala drugače in se ne bi z njim o tem drugem pogovarjala, ga prizadela. Tudi če ni bilo namerno, mi je zdaj žal za nazaj.
Izključno in samo, če si nista fizično všeč. Še vsak, ki je bil kolega je hotel kaj več od mene-ali vezo ali dodatno kaj fizično. Jok brate odpade! Če me moški ne zanima za partnerja je uvrščen v kolegialne vode (ali pa enostavno nič) in kot tak pač ne pride do tistega zgoraj omenjenega. Pa tudi kako prijateljstvo je to, če potihem upa, da bo dobil kaj več?? Je treba takoj povedat kakšni so nameni.
Komot. Če sta ujemajoča se karakterja. Človek ima vedno lahko prijatelja – neglede na spol. Ni treba vedno in vsega gledati skozi oči spola.
Imel sem par dobrih prijateljic še iz otroštva in mladinskih let – in jih imam še vedno. Res se redko vidimo, a ko se, klepetamo še in še in se imamo prav dobro. Večinoma se razumejo tudi partnerji. Se najde tudi kakšna kolegica s faksa oz študentskih let, ki se še vedno krasno razumemo.
Če nisi obupan do te mere, da stalno travmiraš kako moraš naskočiti vse kar leze in gre – se da čisto v redu ločiti vloge kjer si prijatelj od vlog kjer si moški.
Zartrose izven profila, 13.12.2021 ob 21:36
Izključno in samo, če si nista fizično všeč. Še vsak, ki je bil kolega je hotel kaj več od mene-ali vezo ali dodatno kaj fizično. Jok brate odpade! Če me moški ne zanima za partnerja je uvrščen v kolegialne vode (ali pa enostavno nič) in kot tak pač ne pride do tistega zgoraj omenjenega. Pa tudi kako prijateljstvo je to, če potihem upa, da bo dobil kaj več?? Je treba takoj povedat kakšni so nameni.
Ni nujno. Prijatelj si lahko tudi v primeru da bi ti bilo sicer všeč kaj več – a se zavedaš, da nista partnersko kompatibilna – sta pa kompatibilna kot prijatelja. Človek se lahko tako marsikaj nauči.
Mislim, da bo potrebno enkrat teči kaj bolj globoko na to temo… No škoditi vam ne more.
Prvi problem je to, kaj sploh je prijatelj/ica, kolega/ca, znanec/ka…
Pa gremo z vrha. Kaj je recept za odlično partnerstvo? Telesna privlačnost + zaupanje + globoka čustvena povezanost. Telesna privlačnost = pogoj za seks (da se sploh hočeš dotakniti ne) Kaj pa je zaupanje + globoka čustvena povezanost? No to pa je prijateljstvo. Pravo prijateljstvo se temelji se na empatiji (torej čutenju), ter simpatiji (torej na sočustvovanju). Vendar pa je tu treba narediti razkorak na moški in ženski pogled. Moško prijateljstvo je veliko bolj površinsko, saj zajema manj zaupanja in manj čustvene povezanosti. (vsak moški naj pogleda, kakšen odnos ima s svojim prijateljem) Ampak žensko… to pa je lahko globoko kot Marianski jarek. Naj se ženske spomnijo na svoje prave prijateljice… Ma to se je sposobno skupaj smejati, jokati… ni da ni. Zato so tudi ženske veliko krat tako čustveno prizadete, če se razdre prijateljstvo… ker je šlo za globino. Tako da dedci… mi v resnici pojma nimamo, kaj je pravo prijateljstvo. Prijatelstvo je veliko več, kot spiti skupaj pivo, gledati fuzbalsko tekmo ali pokati štose. Ampak, po naših moških merilih je to pač prijatelj.
In sedaj vzamimo moškega, ki prijateljuje z žensko in hoče biti njen pravi izkreni prijatelj. Torej se mora potopiti na njen nivo. Zaupata eden drugemu vse in nimata skrivnosti eden pred drugim, čutita eden drugega, sočustvujeta eden z drugim. Skratka imata že 2/3 vseh pogojev za odlično partnerstvo. To pa je nekaterim lahko že dovolj, če nimajo boljše izbire na voljo. In si lahko zaželijo več. Če je pa prisotno še vsaj eno zrno privlačnosti se pa začne. Če pri obeh, se lahko konča s partnerstvom. Če samo pri enem, bosta oba odšla polomljena iz tega prijateljstva. Eden z neuslišano ljubeznijo, drugi z občutkom, da je bil “prevaran” ali se ga je hotelo prinesti okoli.
Torej pogled na prijateljstvo je odvisno tudi od tega, kako globoko smo sposobni razumeti ali pogledati ta prijateljski odnos. Torej ni samo vse v tem… hočem (ali nočem) te položiti na hrbet. Niti v tem… imam veliko FB prijateljev. ?
.https://www.youtube.com/watch?v=SzXKniZjdIo
PS če boste kdaj imeli možnost si poglejte film Can`t Buy me Love. (iz zgornjega videa). Plot: Fant in dekle skleneta čisto ekonomski dogovor ker si on želi postati popularen preko nje, ki je popularna. Vendar pa se med njima razvije prijateljstvo. Ona še pred koncem dogovora ugotovi, da je zatrapana vanj (itak ženska prej poštudira). On to ugotovi šele… ko jo izgubi kot prijateljico. (dedc, kaj se je tu za čuditi ne). ?
Epic Fail, 14.12.2021 ob 06:07
Mislim, da bo potrebno enkrat teči kaj bolj globoko na to temo… No škoditi vam ne more.
Prvi problem je to, kaj sploh je prijatelj/ica, kolega/ca, znanec/ka…
Pa gremo z vrha. Kaj je recept za odlično partnerstvo? Telesna privlačnost + zaupanje + globoka čustvena povezanost. Telesna privlačnost = pogoj za seks (da se sploh hočeš dotakniti ne) Kaj pa je zaupanje + globoka čustvena povezanost? No to pa je prijateljstvo. Pravo prijateljstvo se temelji se na empatiji (torej čutenju), ter simpatiji (torej na sočustvovanju). Vendar pa je tu treba narediti razkorak na moški in ženski pogled. Moško prijateljstvo je veliko bolj površinsko, saj zajema manj zaupanja in manj čustvene povezanosti. (vsak moški naj pogleda, kakšen odnos ima s svojim prijateljem) Ampak žensko… to pa je lahko globoko kot Marianski jarek. Naj se ženske spomnijo na svoje prave prijateljice… Ma to se je sposobno skupaj smejati, jokati… ni da ni. Zato so tudi ženske veliko krat tako čustveno prizadete, če se razdre prijateljstvo… ker je šlo za globino. Tako da dedci… mi v resnici pojma nimamo, kaj je pravo prijateljstvo. Prijatelstvo je veliko več, kot spiti skupaj pivo, gledati fuzbalsko tekmo ali pokati štose. Ampak, po naših moških merilih je to pač prijatelj.
In sedaj vzamimo moškega, ki prijateljuje z žensko in hoče biti njen pravi izkreni prijatelj. Torej se mora potopiti na njen nivo. Zaupata eden drugemu vse in nimata skrivnosti eden pred drugim, čutita eden drugega, sočustvujeta eden z drugim. Skratka imata že 2/3 vseh pogojev za odlično partnerstvo. To pa je nekaterim lahko že dovolj, če nimajo boljše izbire na voljo. In si lahko zaželijo več. Če je pa prisotno še vsaj eno zrno privlačnosti se pa začne. Če pri obeh, se lahko konča s partnerstvom. Če samo pri enem, bosta oba odšla polomljena iz tega prijateljstva. Eden z neuslišano ljubeznijo, drugi z občutkom, da je bil “prevaran” ali se ga je hotelo prinesti okoli.
Torej pogled na prijateljstvo je odvisno tudi od tega, kako globoko smo sposobni razumeti ali pogledati ta prijateljski odnos. Torej ni samo vse v tem… hočem (ali nočem) te položiti na hrbet. Niti v tem… imam veliko FB prijateljev. ?
.https://www.youtube.com/watch?v=SzXKniZjdIo
PS če boste kdaj imeli možnost si poglejte film Can`t Buy me Love. (iz zgornjega videa). Plot: Fant in dekle skleneta čisto ekonomski dogovor ker si on želi postati popularen preko nje, ki je popularna. Vendar pa se med njima razvije prijateljstvo. Ona še pred koncem dogovora ugotovi, da je zatrapana vanj (itak ženska prej poštudira). On to ugotovi šele… ko jo izgubi kot prijateljico. (dedc, kaj se je tu za čuditi ne). ?
Jaz vedno pravim da je partner prijatelj, sodelavec v življenju, zaupnik in ljubimec v eni osebi.
Tuki v tej temi je že naslov bolj splošno dan če so lahko prijatelji, ne v strogem pomenu besede izključno prijateljstva, ker je ta beseda zlorabljena že za pojem prijateljstvo z ugodnostmi (sex) kar pa v pojem prijateljstvo ne sodi. Ker pristni prijatelj tudi ne bo prijateljico zavajal da ji je samo prijatelj pa čeprav na vse načine hrepeni po njej a ji to taji. To pač ne gre skupaj.
Seveda. Moški je lahko krasen človek, ampak me telesno ne privlači (in jaz se njemu zdim krasna oseba, a ga telesno ne privlačim). S takšnimi razvijam čudovite prijateljske odnose. Pravzaprav imam več prijateljev kot prijateljic. No, možno je tudi prijateljstvo med osebama, ki se telesno privlačita (moj partner je moj najboljši prijatelj).
Forum je zaprt za komentiranje.