Rada bi uprašala a smo lublančanke
nismo ljubljančanke, 08.12.2021 ob 06:13
Za mene, pa tudi za njih same, so ljubljančanke samo tiste, ki imajo prednike iz Ljubljane še pred 1945. Vse ostalo s(m)o priseljenke ali so uvoženke.
Ker imam prednike (tam leta 1945) iz okoliških vasi Ljubljane predvidevam, da sm Ljubljančan!?
sanelaime, 08.12.2021 ob 07:35
žal, izdala te je pismenost. V Ljubljani nihče ne pozna lublančank. So samo prelepe Urške Ljubljančanke. Žal pa se v Ljubljano priseljuje čedalje več lublanćanov in lublanćank. Ali si Ljubljančanka ali lublanćanka, ne moreš bit pa lublančanka.
Klavdija sm. Sanela je vzdevk
Imam sestrično v Ljublani. Ko je prišla v najstniška leta ni več hotla priti na obisk k nam, ki smo 50 km iz Ljubljane. Vedno namalana, spedenana in vzvišena do konca. Dokler ni pri 16-h v tako depro padla, da so jo ta stari komaj rešili. Zdaj se hodi sprehajat po naših hribih. Je čudaška še bolj kot prej, edin obkele zdaj nos normalne in frizuro ma hribovsko. Še dobr, da takrat ni kater od mojih prjatlov nanjo padu. To bi mel štalo pr njih in pr nas.
donporleone, 08.12.2021 ob 07:29
Popay, ne napenjaj se preveč. Klavdija je pa ja prav luštno žensko ime, sicer pa smo bili skozi zgodovino stoletja pod Habsburžani… kaj znano? ?
znano, kaj ne bi bilo…, ajde naj ji bo, če še zgleda kot Kalvdija Šifer, pol bodo vsi lublančani ponosni na njo in jo bodo zelo radi pogledali, ko bo po hasburško korakala po promenadi na Čopovi do tromostovja. Sm qurbarija, kaj sem pa pol jst, ki sem rojen v Ljubljani, pa v duši tud v teoriji nisem lublančan.., zelo pa uživam, ko se pogovarjam z ljudmi iz mojega malega mesta, ajde Roko…
Popay npr, 08.12.2021 ob 09:40
znano, kaj ne bi bilo…, ajde naj ji bo, če še zgleda kot Kalvdija Šifer, pol bodo vsi lublančani ponosni na njo in jo bodo zelo radi pogledali, ko bo po hasburško korakala po promenadi na Čopovi do tromostovja. Sm qurbarija, kaj sem pa pol jst, ki sem rojen v Ljubljani, pa v duši tud v teoriji nisem lublančan.., zelo pa uživam, ko se pogovarjam z ljudmi iz mojega malega mesta, ajde Roko…
sm pozabil napopat Rokota…
Forum je zaprt za komentiranje.