Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mladi zdravniki jočejo za plače

Mladi zdravniki jočejo za plače

Ko začnejo specializacijo imajo od 1.400€ neto naprej in govorijo da je malo, pozabljajo pa da 6 let je za njih država plačevala študij in tudi država plačuje stroške specializacije.

Barack Obama je odplačal študijski kredit za časa predsedovanja ZDA, koliko študentov ima študijski kredit, ki ga odplača ko so stari 50 let. Pa še mnogi tekom študija dobivajo po 200€ štipendije in podobno.

Moj predlog je da postaneta študij in specializacija 100% plačljiva hkrati se pa plače dvignejo. Včasih niti sekundarij po diplomi ni bil plačljiv, sedaj pa takoj po diplomi za kroženje dobijo 1.100€ neto, pa ne delajo na kroženju nekaj veliko, ker se učijo za licenco.

Razlog za nezadovoljstvo naj bi bil pa, ker naj bi preplačanim diplomiranim sestram še dvignili plače in jih to moti.

zanimivo, za luko meseca, kordiševega mihca in podobne Kljukce pa je denar …

Odgovor na objavo uporabnika
hhm, 28.11.2021 ob 12:12

zanimivo, za luko meseca, kordiševega mihca in podobne Kljukce pa je denar …

Isto kot pa za Evico, Mahnicna ali pa Jerajevo koprivo.

Ko si mlad zdravnik se še učiš in soecializacija stane in da nekdo tak zahteva po plači je nehigienično in neetično. Ni čudno, da poklic zdravnika izgublja na veljavi, če starejši ne znajo okrotiti mlajših.

Še malo naj potrpijo, da jih trgovski zastopniki farmacije uvrstijo na plačilno listo, in bo kmalu denar za zasebno ordinacijo.

Plačani res niso veliko, ampak delajo pa še manj.

Never, 28.11.2021 ob 13:05

Plačani res niso veliko, ampak delajo pa še manj.

Jaz ko sem bil študent in sem napisal neko prošnjo na njihovo fb izd, kjer je kakih 500 študentov, da bi mi kdo bil tutor, da bi mi kak napotek pred izpiti dal, se ni javil niti eden. Isto je bilo ko sem pisal na društvo študentov. Tako da egoisti so še preden končajo študij, ker karakter se ti ne spremeni čez noč.

Desperadodajka, 28.11.2021 ob 12:44

Še malo naj potrpijo, da jih trgovski zastopniki farmacije uvrstijo na plačilno listo, in bo kmalu denar za zasebno ordinacijo.

A bodo potem vrnili šolnino za študij? Specializacija pa ni ravno poceni, da bi si jo lahko privoščil vsak iz svojega žepa in jo večinoma plačajo bolnice, zdravstveni domi (torej država).

Že ko so prosili zasebnike, da naj pridejo za covid pomagat v javne bolnice jih je veliko reklo ne, tako da naj še naprej privatizirajo zdravstvo, pa bo nekoč tako kot v tujini ko sredi terapije raka zavarovalnica ne plača več in se ne morejo več zdravit. Egoizem in nečloveštvo brez primere.

Ko bodo odšli v zasebno prakso, bodo jamrali, da so davki previsoki. Da se jim jemlje preveč pošteno prigaranega.

Desperadodajka, 28.11.2021 ob 13:24

Ko bodo odšli v zasebno prakso, bodo jamrali, da so davki previsoki. Da se jim jemlje preveč pošteno prigaranega.

V zasebni praksi bodo delali 13 ur na dan vsak delovnik in še v soboto po dogovoru in ne bodo izgoreli.

In nad tem se pritožujete tisti ki ste bili preneumni v času svoje mladosti da bi si znanje vcepili v glavo, sedaj vas pa življenje tepe s palico po prazni glavi.

Ne vem, kaj je tu zanimivega. Recimo zanimivo je tudi to, da je denar (cca 70 mio) za Toninov avionček. Kaj pa rečemo na to?

To je blo za hhm.

Pa naj začetni razred dvignejo.  Ampak glede na napredovanja v višja razrede naj pa malo zabremzajo, pa uredijo dvoživkarstvo.

Za desperadodajko:

To se že sedaj dogaja, debele kuverte čudeže delajo. Zdravniki/specislisti imajo že sedaj odprte s.p.-je in popoldansko svetovanje.

Sem generacija. ki je končno že v penziji.

Ko sem začela in končala  srednjo šolo, je bilo to takrat najvišja možna izobrazba. Kasneje  1986-87 se je začel višješolski program in 1989 sem začela ob delu študirat višješolski program, ker sem že delala je bilo to poleg vsega dela. Imela sem svoje dopoldansko delo, nato pa popoldan do zvečer predavanja. Šolnino sem si vsa 3 leta plačevala sama in šele zadnje leto sem dobila študijski dopust, pa je lahko 1000 v zakonu pisalo, da mi pripada. Vmes se je ustanovil tudi visokošolski program izobraževanja in tudi to sem samoplačniško ob delu izvajala. Sicer sem nekaj spregledala in ostalo je pri višješolskem programu.

Prakso sem izvajala z delom v oddelku. Imeti sem morala mentorja za različne nastope in tudi hkrati že imela naziv mentor.

In kaj je bilo . z ZUJFOM je silna vlada sklenila, da je višješolski program premalo, čeprav je bilo zakonsko vedno zadostna  izobrazba.  Delale smo  tako npr. v razmahu razlike v starosti tiste s 5 letno, 4 letno srednjo šolo in višješolsko izobraženi, pa so vsem enako od plače odtrgali 4% mesečno, da je neustrezna izobrazba vseh enaka.

Ne ni pomembna samo šola, samo ne bi bilo pa nekaj novega, da bi se izobraževanje plačevalo.

Ja sem takoj za.

Se pač vzame študijski kredit, ki ga je  potrebno vračati. Po svetu si s tem plačujejo vse potrebno( stanovanje, hrana, literatura, izobraževanje…..).

Pri nas pa vsi, že od malega vse samo storilnostno, samo da pada denar na kup.

Seveda mladi zdravniki, ki ne delajo samostojno vidijo plačo dipl. med. sestre.

Kdaj bodo toliko delali kot one ?

Nikoli.

Nosijo se pokonci, kot bi kol požrli in le redki so, ki prevzemajo odgovornosti. Stika s pacienti imajo največ v kaki operacijski, ali pa v samoplačniški ordinaciji.

Tam pa nihče ne stoka kolk je zmatran, pa se tudi malo bolj potrudijo, saj je drago preplačano. O dvoživkah pa ne bi, saj se je videlo, kaznovan varnostnik, ki ni upal zavrniti štempljanja prisotnosti zdravnikov v javni službi.

Kakšne posledice so doletele zdravnike? Nobene. verjetno so naslednji mesec dobili še malo dodatka, ker so psihično trpeli, ker so morali v drek varnostnike tunkat.

“Kdaj bodo toliko delali kot one ?

Nikoli.”

One delajo to kar jim zdravnik reče, in zidar fizično tudi več naredi kot inženir gradbeništva ampak brez možganov in nadzora inženirja ne bi zidar sam mogel nič narediti. Seveda velja tudi obratno ampak vedno je bil in bo več tisti, ki da daje navodila in znanje med zdravniki in sestrami ni primerljivo. Na višji šoli imate za istoimenske izpite 200 strani, na medicini je pa 800 strani ali več.

Ja tudi jaz sem zato, naj se plačuje študij, naj se plačajo vrtci in tako dalje. Ne pa da je vse v ceni, potem ko je pa neto plača kao majhna pa jočejo…  Ko bi bili še tako zahtevni do sebe in svojega (ne)znanja.

h. jobert, 28.11.2021 ob 13:55

Ne vem, kaj je tu zanimivega. Recimo zanimivo je tudi to, da je denar (cca 70 mio) za Toninov avionček. Kaj pa rečemo na to?

en ubogi avijon ti gre na živce v času, ko jih Hrvatje kupujejo za milijardo in dvesto milijonov.

ja, oni pač cenijo svojo državo, ker druge nimajo …

Replika* anonimno….*

Zopet eden, ki misli, da list papirja pomeni vse. Ja mladi zdravnik dela kar mu mentor reče. Dipl.m.s. pa pogosto mora prevzemati odg. Sem na lastne oči videla ko zdravnik kmalu ne bi vedel kako se injekcije lotil.

Najbolj zanimivi so posnetki, ko so se naši vrhovni *voditelji * cepili. Nekateri so držali zadevico v roki kot bi poskušali z zobotrebcem prepikati krvavico.

Ni samo papir garancija, da je dohtar pametnejši kot m.s. .

Tudi diplome drugih so obsežne, je pa pomembno, če našopaš 200 strani strokivnih člankov, ki so kot citirana besedila, ali pa narediš določeno raziskavo.

Mladi zdravnik je začetnik, ki mora nekje na začetku začeti, saj sam ne odgovarja v delu.

Saj tudi stari zdravniki marsikaj zafurajo, samo znajo strokovno pod preprogo pomesti zadeve. Še vedno se najde kaj kar podtaknejo( pretežki pacienti, presuhi bolniki, genske nagnjenosti k nekaterim boleznim, kajenje, pijača, vegetarijanci, vegani, preslab ali premočen imunski sistem,nekateri pa umrejo ali pa vsaj zbolijo kar tako; aja danes pomaga še cepivo).

hhm, 28.11.2021 ob 15:38

en ubogi avijon ti gre na živce v času, ko jih Hrvatje kupujejo za milijardo in dvesto milijonov.

ja, oni pač cenijo svojo državo, ker druge nimajo …

Jp, mi gre na živce, ja. Za Hrvate se ta hip ne zanimam.

Aja, še to: ne vem, kaj ima kupovanje aviončkov skupnega s tem, da ceniš državo.

h. jobert, 28.11.2021 ob 17:21

Aja, še to: ne vem, kaj ima kupovanje aviončkov skupnega s tem, da ceniš državo.

če kupimo enega res nič.

kako bi šele skakali v luft, če bi vlada poskrbela za normalno financiranje vojske tako kot bi bilo treba!

hhm, 28.11.2021 ob 17:26

če kupimo enega res nič.

kako bi šele skakali v luft, če bi vlada poskrbela za normalno financiranje vojske tako kot bi bilo treba!

Ta vojska bo skrbela samo za varnost koritarjev, tako da mi popolnoma dol visi zanjo.

Ja,ja, 28.11.2021 ob 16:14

Replika* anonimno….*

Zopet eden, ki misli, da list papirja pomeni vse. Ja mladi zdravnik dela kar mu mentor reče. Dipl.m.s. pa pogosto mora prevzemati odg. Sem na lastne oči videla ko zdravnik kmalu ne bi vedel kako se injekcije lotil.

Najbolj zanimivi so posnetki, ko so se naši vrhovni *voditelji * cepili. Nekateri so držali zadevico v roki kot bi poskušali z zobotrebcem prepikati krvavico.

Ni samo papir garancija, da je dohtar pametnejši kot m.s. .

Tudi diplome drugih so obsežne, je pa pomembno, če našopaš 200 strani strokivnih člankov, ki so kot citirana besedila, ali pa narediš določeno raziskavo.

Mladi zdravnik je začetnik, ki mora nekje na začetku začeti, saj sam ne odgovarja v delu.

Saj tudi stari zdravniki marsikaj zafurajo, samo znajo strokovno pod preprogo pomesti zadeve. Še vedno se najde kaj kar podtaknejo( pretežki pacienti, presuhi bolniki, genske nagnjenosti k nekaterim boleznim, kajenje, pijača, vegetarijanci, vegani, preslab ali premočen imunski sistem,nekateri pa umrejo ali pa vsaj zbolijo kar tako; aja danes pomaga še cepivo).

Prakso se da z leti pridobiti in eno so ročne spretnosti drugo pa znanje. Če bi te človek vprašal kaj o fiziologiji ali patofiziologiji si lahko 40 let medicinska sestra pa določenih stvari ne znaš, ker se tega nikoli nisi učila. Tist ko pa zdravnik napiše določeno zdravilo pa da ga apliciraš ali pa da vzameš kri, to bi nekoga iz ceste lahko naučil v enem tednu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close