Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Katastrofalne plače za diplomante fakultet (“višje poklice”)

Katastrofalne plače za diplomante fakultet (“višje poklice”)

S sošolci iz faksa smo doštudirali na resni fakulteti pa vendar smo prišli do enakega zaključka – začetna plača je nekje 1000 – 1200€, potrebno je imeti ogromno znanja, ki smo ga pridobivali tudi izven fakultete.

Če bomo imeli srečo bomo dobili po 5 letih dela plačo nekje do 1400€ in to za delovno mesto, kjer je potrebno biti natančen in imeti veliko znanja, ki ga je potrebno sproti nadgrajevati in obiskovati razna izobraževanja.

VSAK, ki ima neko poklicno šolo in neko zadovoljivo znanje bo zaslužil več kot mi, nekateri celo v par urah na teden po službi.

Prišli smo do zaključka, da se nam tega faksa ni splačalo delati, saj bi v tem času ko smo hodili v šolo, na fakulteto lahko zaslužili za stanovanje. Visoka šola, višja šola, magisterij karkoli že se v Sloveniji ne splača!

Tudi sam imam narejeno fakulteto pa imam enako delovno mesto in plačo kot tisti ki imajo končano srednjo šolo. Je direktorica rekla da v naši firmi izobrazba ni pomembna. Pa sem vrgu stran 3 leta.

Če dobiš v prvi službi tak neto, si lahko vesel. Marsikdo dobi tak bruto, če sploh dobi službo. Da bi hitreje zaslužil kot npr. avtomehanik, pa ni skrivnost.

Jaz sem stara 22 let in do takšnega zakljucka sem prisla te v 2 letniku srednje šole. Faks? Hvala lepa. Škoda denarja. Sem se zaposlila takoj po srednji šoli. Sicer ne v svoji stroki ampak placa je zelo dobra.

Končana višja šola, delo tajnice, računovodje, čistilke v enem, v istem podjetju že 5 let.

Plača: 800€ neto

JEBEŠ TE ŠTUDIJE

Poslušajte Janeza Janšo, kaj je on rekel pred vpisom na fakultete, jaz se dobro spomnim – rekel je, da nam nič ne pomaga veliko visoko izšolanega kadra, za katerega ne bomo imeli služb ali pa bodo to slabo plačana delovna mesta. Ja kakšen vizionar lahko samo rečem, kapo dol, ne pa levica, ki je vedno temu vprašanju se izogibala in neodgovorno lažnivo prikazovala idealno stanje. In kakšen revolt je bil, ko se je želelo zmanjšati vpis na nekatere fakultete. Časi se spreminjajo in večjo plačo imajo sedaj že obrtniški poklici, ker jih je premalo in v njih je prihodnost. Študirati na faksih je v veliki večini izguba, časa, živcev in denarja. Pa lp.

Pri nas s faksom res nimas kaj. Sama ga nisem dokoncala – sem gimnazijski maturant – sama sem se naucila programirati in zdaj delam za 2500e v sluzbi, po strani pa racunam 30-40e na uro na svojem popoldanskem s.p-ju za razne obstranske projekte. Na mesec mi tako nanese cca 5k – sicer ok ja, delam kar precej, ampak me programiranje k sreci veseli.

Kolega glih podpisal pogodbo za 8500€ mesecno … prodat se moras znat …

Odgovor na objavo uporabnika
Programer MB 10, 22.11.2021 ob 21:57

S sošolci iz faksa smo doštudirali na resni fakulteti pa vendar smo prišli do enakega zaključka – začetna plača je nekje 1000 – 1200€, potrebno je imeti ogromno znanja, ki smo ga pridobivali tudi izven fakultete.

Če bomo imeli srečo bomo dobili po 5 letih dela plačo nekje do 1400€ in to za delovno mesto, kjer je potrebno biti natančen in imeti veliko znanja, ki ga je potrebno sproti nadgrajevati in obiskovati razna izobraževanja.

VSAK, ki ima neko poklicno šolo in neko zadovoljivo znanje bo zaslužil več kot mi, nekateri celo v par urah na teden po službi.

Prišli smo do zaključka, da se nam tega faksa ni splačalo delati, saj bi v tem času ko smo hodili v šolo, na fakulteto lahko zaslužili za stanovanje. Visoka šola, višja šola, magisterij karkoli že se v Sloveniji ne splača!

Realni sektor ni javni sektor, kjer ti plačo odmerjajo glede na izobrazbo. Tu je treba tudi nekaj znati in biti sposoben sprovesti (do konca). Plačan si toliko, kot si sposoben, če si najdeš ustrezno delovno mesto.

Predvidevam torej, da si informatik? Pojma nimam, kje si zaposlen ti in tvoji sošolci, ampak prepričana sem, da očitno nimate pojma. Imam dva sinova, oba končala FRI v Lj, oba sta se takoj po faksu zaposlila, oba super plače. Eden dela za tujino, mesečno 4500 neto, ampak se ravno ne pretegne, drugi dela za domačo firmo in vsake 4 mesece ima povišico plače, zdaj je na 3000 mesečno neto- delo od doma, reci piši ene 6 ur efektivnega dela dnevno. Je pa res, da obvladata svoje področje in da sta se s programiranjem ukvarjala že na gimnaziji. So pa seveda tudi poklici v računalništvu, kjer delaš manj zahtevna dela in so tudi manj plačana.

gjg, 22.11.2021 ob 23:27

Poslušajte Janeza Janšo, kaj je on rekel pred vpisom na fakultete, jaz se dobro spomnim – rekel je, da nam nič ne pomaga veliko visoko izšolanega kadra, za katerega ne bomo imeli služb ali pa bodo to slabo plačana delovna mesta. Ja kakšen vizionar lahko samo rečem, kapo dol, ne pa levica, ki je vedno temu vprašanju se izogibala in neodgovorno lažnivo prikazovala idealno stanje. In kakšen revolt je bil, ko se je želelo zmanjšati vpis na nekatere fakultete. Časi se spreminjajo in večjo plačo imajo sedaj že obrtniški poklici, ker jih je premalo in v njih je prihodnost. Študirati na faksih je v veliki večini izguba, časa, živcev in denarja. Pa lp.

Ohhh, kakšen vizionar moraš za to bit, da to izjaviš, resno.. . Kaj ti je pa levica takega prodajala, da si jim verjela.. Vedno so se iskali mojstri v svojem fohu, v socializmu in kapitalizmu, ki znajo vse v praksi narediti, ne pa samo govoriti in se duvat z diplomami. Glej kmetijo pa boš tam videla enga Franca kako vse naredi brez papirjev za šalo malo po zdravi kmečki pameti.

Te razumem.  Ena navadna  tajnica nima dost manj, kot diplomiran pravnik.  Razmerja so res porusena.        Tako kot zdaj, ko ima sestra vec, kot mladi zdravnik.

Eeee moji vi…

Ima i bez škole para.

Potem nek dober programer nisi. Pri nas nihče od programerjev ni imel nižje plače od 2k€. Pa so praktično vsi menjali službe – ker je bila premajhna plača oz. drugje dobijo več. In tudi sam imam precej drugih – boljših ponudb za višjo plačo kot jo trenutno imam.

Tajnica, k i ima vsaj VI stopnjo izobrazbe ima začetno plačo 1085 bruto.

tajnice smo vedno bile kot nek brezvezen strošek. Kljub temu, da vemo vse kar se dogaja v podjetu…

To se vam zdi ok?? Dela pa ogromno.

Naše fakultete znajo naučit predvsem nekaj – da si kao avtomatsko z diplomo več vreden. E, sori, bo treba nekaj doprinest firmi, da te bo dobro plačala, tako je. Razen javne uprave se vedno manj podjetij zanima za stopnjo izobrazbe. Sam veliko delam s tujci, pa me do sedaj v 21 letih še niti eden ni vprašal po izobrazbi.

Zmanjšajte število vpisnih mest saj je diplomantov že 10x preveč, znajo pa nič!

navadna tajnica, 23.11.2021 ob 08:12

Tajnica, k i ima vsaj VI stopnjo izobrazbe ima začetno plačo 1085 bruto.

tajnice smo vedno bile kot nek brezvezen strošek. Kljub temu, da vemo vse kar se dogaja v podjetu…

To se vam zdi ok?? Dela pa ogromno.

Vemo mi kaj mora tajnica obvladat.

imam končan faks in delam v proizvodnji za 1800 bruto………kamorkoli grem na razgovor za kako odgovorno delo v svoji stroki, ponujajo plačo 1200-1500 bruto….

sikiriki836, 23.11.2021 ob 16:42

imam končan faks in delam v proizvodnji za 1800 bruto………kamorkoli grem na razgovor za kako odgovorno delo v svoji stroki, ponujajo plačo 1200-1500 bruto….

Verjetno slovenski faks. Za to znanje pravzaprav niti ni slaba plača!

Kot je že nekdo zgoraj omenil, samo javni sektor ima neke zabetonirane plačne lestvice gled ena izobrazbo. Sam imam sicer faks, pa sem delal za 1200 net kar dolgo časa, sedaj sem našel za 2200.
Pa kot je bilo rečeno ni vedno samo izobrazba, malo se moraš znat tudi prodat.

Kje pa delate,če ni skrivnost?

Adijofaxs, 22.11.2021 ob 22:11

Jaz sem stara 22 let in do takšnega zakljucka sem prisla te v 2 letniku srednje šole. Faks? Hvala lepa. Škoda denarja. Sem se zaposlila takoj po srednji šoli. Sicer ne v svoji stroki ampak placa je zelo dobra.

Kje pa delate?

Robbie, 23.11.2021 ob 00:44

Pri nas s faksom res nimas kaj. Sama ga nisem dokoncala – sem gimnazijski maturant – sama sem se naucila programirati in zdaj delam za 2500e v sluzbi, po strani pa racunam 30-40e na uro na svojem popoldanskem s.p-ju za razne obstranske projekte. Na mesec mi tako nanese cca 5k – sicer ok ja, delam kar precej, ampak me programiranje k sreci veseli.

Bravo!!! Sama ste se naučila programirati? Kako pa?

Bejba iz firme, 22.11.2021 ob 23:05

Končana višja šola, delo tajnice, računovodje, čistilke v enem, v istem podjetju že 5 let.

Plača: 800€ neto

JEBEŠ TE ŠTUDIJE

Bejba, si me pa nasmejala!?????

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close