Starši, se nam je do konca odpeljalo?
Včeraj so me klicali iz šole, da je hči bila na samotestiranju pozitivna. 4. razred osnovne šole. V razredu je zavladal cela panike, niti učiteljica jih ni mogla miriti. Otroci so kričali in kazali nanjo. Učiteljica jo je odpeljala v prostor, ki je namenjen izolaciji in kjer pozitiven šolar počaka na starše. Popoldan sva se slišali in se mi je opravičila za nastalo panika. Tudi moja hči je bila vsa iz sebe zaradi obnašanja sošolcev. Učiteljica mi je povedala da so otroci, ko je moja hči zapustila razred, začeli razkuževati stole, mize in tudi tla, saj je po njih hodila moja hči. En sošolec, čeprav je bil na testu negativen, se ni mogel umiriti, dobil je panični napad, histerično je jokal in bil v šoku, tako da so morali pred koncem pouka priti iskat starši.
Danes berem, da je nek oče prišel v šolo kar z motorko, ker se je njegov sin moral samotestirati.
Ljudje božji, povejte mi se nam je vsem do konca odpeljalo? V državi imamo politični in zdravstveni zlom, verjetno nas čaka tudi gospodarski, pred vsemi pa je prednjači MORALNI ZLOM. Morala je šla v maloro z dnem, ko smo v vse to naše sranje začeli vpletati otroke. Namesto, da bi jim vcepljali odgovornost in solidarnost v njih zasajamo strah, egoizem in še marsikaj drugega nič dobrega. Zbudimo se, za naše otroke gre!!!
Prepozno, ker je -kot sem nekje zasledila 98% staršev – oddalo soglasje.
Pa ne bom delila odstotke na tiste, ki so takoj podpisali, na tiste kjer je samo en starš bil za in je drugi prišel potem z motorko izrazit nestrinjanje, na tiste, ki so popustili zaradi otrok, na tiste, ki so popustili zaradi okolice, …..
Vsi, ki smo oddali soglasje zaradi katerega koli vzroka smo zatajili. Kovid krizo bi morali v prvi vrsti reševati odrasli in ne otroci.
Skrajnosti!
Ce doma panicarijo zaradi Covida in po porocilih prestevajo mrtve, hospitalizirane… bo otrok projeciral to.
Na drugi strani starsi, ki ne pustijo testirati otroka, ceprav otrok joka in dozivlja travme pred šolo… ce se je ze stars odlocil da otrok ne bo testiran naj ga ne vodi v šolo, saj so vsi prejeli obvestila. ( morda so nepismeni)
Uciteljica bi morala predvideti, da bo morda nekdo pozitiven in to opraviti diskretno ali pa prej opraviti pogovor, da se to lahko zgodi
Zgrožena mami, 18.11.2021 ob 16:10
Včeraj so me klicali iz šole, da je hči bila na samotestiranju pozitivna. 4. razred osnovne šole. V razredu je zavladal cela panike, niti učiteljica jih ni mogla miriti. Otroci so kričali in kazali nanjo. Učiteljica jo je odpeljala v prostor, ki je namenjen izolaciji in kjer pozitiven šolar počaka na starše. Popoldan sva se slišali in se mi je opravičila za nastalo panika. Tudi moja hči je bila vsa iz sebe zaradi obnašanja sošolcev. Učiteljica mi je povedala da so otroci, ko je moja hči zapustila razred, začeli razkuževati stole, mize in tudi tla, saj je po njih hodila moja hči. En sošolec, čeprav je bil na testu negativen, se ni mogel umiriti, dobil je panični napad, histerično je jokal in bil v šoku, tako da so morali pred koncem pouka priti iskat starši.
Danes berem, da je nek oče prišel v šolo kar z motorko, ker se je njegov sin moral samotestirati.
Ljudje božji, povejte mi se nam je vsem do konca odpeljalo? V državi imamo politični in zdravstveni zlom, verjetno nas čaka tudi gospodarski, pred vsemi pa je prednjači MORALNI ZLOM. Morala je šla v maloro z dnem, ko smo v vse to naše sranje začeli vpletati otroke. Namesto, da bi jim vcepljali odgovornost in solidarnost v njih zasajamo strah, egoizem in še marsikaj drugega nič dobrega. Zbudimo se, za naše otroke gre!!!
Ne vem zakaj dovoliš, da se otrok testira v šoli? A se je tebi čisto odpeljalo,?
ne bo šlo, 18.11.2021 ob 16:17
Ne verjamem, da je bilo tako. Če je otrok pozitiven v šoli, gre namreč ves razred takoj v karanteno, torej se pokliče vse starše in ti pridejo po otroke. Ko je izvid PCR znan pa sporočijo ali ostanejo v karanteni ali pridejo nazaj.
NE ne dajo celega razreda v karanteno. Pozitiven ùčenec gre domov in na PCR. In šele po + PCRju grejo v karanteno.
si plačana za, 18.11.2021 ob 19:31
Avtorica, laže, da glava pleče.
Upam, da ti kdo plača za tvoje laži. Ali si pa taka trapa, da laži širiš zastonj?
Kaj ti ne vidiš stanje duha, morale v tej naši družbi? Ne vem kaj bi imela od laganja. Me razsvetliš? Drugače pa ti sigurno bolj veš kaj se je dogajalo v hčerinem razredu kot jaz, kaj ne?
Zlocin so starsi, ki otroka vzgajajo v egoisticnega drzavljana. Naj vsi pocrkajo, samo da je meni fajn!
Kaj ti bebo ni jasno? Da zivis v skupnosti, kjer je kot se nikoli izredno stanje, kjer ljudje ne dobijo zdravstvene pomoci? Res sem jezna, v druzini cutimo kovid situacijo v polni grozi. Mislim, da bi bila sedaj prvic v zivljenju fizicno obracunati s taksnim izmeckom kot si TI.
Spominka, 18.11.2021 ob 20:54
Zlocin so starsi, ki otroka vzgajajo v egoisticnega drzavljana. Naj vsi pocrkajo, samo da je meni fajn!
Kaj ti bebo ni jasno? Da zivis v skupnosti, kjer je kot se nikoli izredno stanje, kjer ljudje ne dobijo zdravstvene pomoci? Res sem jezna, v druzini cutimo kovid situacijo v polni grozi. Mislim, da bi bila sedaj prvic v zivljenju fizicno obracunati s taksnim izmeckom kot si TI.
Namenjeno Robiju.
Pa v kakšne šole to hodijo vaši otroci? Moja hčerka je tudi 4. razred, bila pozitivna včeraj. Nihče je ni gledal postrani, pobral sem jo v šoli, ostali smo doma. Nekaj sošolk jo je popoldne klicalo, kako je, to pa je to. Kaj to vzgajate za ene paničarje, mi ni jasno. Hvala bogu živimo v “vukojebini”, kjer so ljudje še normalni.
Koronakriza ni vzrok. Je zgolj sprožilec. Ja, res je. Otroke se vzgaja povsem zgrešeno. In koronkriza nam to tudi pokaže. Stiske otrok so ogromne. Ne toliko zaradi same epidemije, kakor zaradi tega, da v času vzgoje niso razvili mehanizmov soočanja s frustracijo. Čas bi bil za poglobljen premislek. O vzgojnih prijemih in o tem, zakaj dopuščamo vzgojo, ki naše otroke pohablja do te mere, da pride do situacij, kot jih opisuješ.
Rezulat vcerajsnjega testiranja je cca 300 pozitivnih otrok.
Pri nasih en otrok pozitiven po pocitnicah naslednji teden še 4 pozitivni. Prinesli domov in okuzili se sorojence in se nekaj starsev…
Mislim da je prav da je sola odprta in da ostane odprta in da se ohranja tako stanje, je smiselno, da se otroci testirajo, saj so po vecini asimptomatski.
Za cepljene s poskusnimi zvarki pa nisem, ne za nas, za otroke se pa se manj.
Nimam nic proti tistim, ki mislijo da se bodo zascitili s cepljenjem. Bi pa bilo potrebno testiranje tudi cepljenih.
Naj pa bo cepljenje odlocitev posameznika, saj cepiva nimajo polnega dovoljenja ampak le v testnem obdobju
Letos samotestiranje otrok, bo naslednje leto vstop v šolo dovoljen samo cepljenim otrokom? Kdaj bo dovolj, da bo večina spoznala, da se v ozadju zdravstvene krize dogaja uničevanje družbe kot jo poznamo, da se počasi a vztrajno znižujejo človekove pravice, da je vsako drugačno mnenje preganjano,…..se spomnite zgodovine, Nemčija v tridesetih prejšnjega stoletja, 2. svetovna vojna,…se res nismo nič naučili?
fearismindkiller, 18.11.2021 ob 21:10
Letos samotestiranje otrok, bo naslednje leto vstop v šolo dovoljen samo cepljenim otrokom? Kdaj bo dovolj, da bo večina spoznala, da se v ozadju zdravstvene krize dogaja uničevanje družbe kot jo poznamo, da se počasi a vztrajno znižujejo človekove pravice, da je vsako drugačno mnenje preganjano,…..se spomnite zgodovine, Nemčija v tridesetih prejšnjega stoletja, 2. svetovna vojna,…se res nismo nič naučili?
Skoda besed.
Jaz imam drugačne izkušnje. Otroci se z virusom, maskami in testiranjem sploh ne obremenjujejo. So vse skupaj vzeli veliko bolj zrelo kot mnogokatero starš. Ne komplicirajo, če je pa kdo pozitiven, so pa veselo, da bo nekaj časa šola na daljavo. Simple as that. Odrasli so tisti, ki v zganjajo paniko in skušajo otroke zafrustrirati, jih delati črne ovce v razredu (da edino njihov otrok se pa ne bo testiral, da njihov otrok pa ne bo nosil maske ipd). V bistvu bodo pa s tem svojega otroka mnogo bolj zaznamovali kot bi ga parurno nošenje maske v šoli in tisto parminutno samotestiranje 3x tedensko. Saj bo kmalu vse skupaj le še slab spomin, nič drugega. Malo je še treba potrpeti.
Forum je zaprt za komentiranje.