Starši, se nam je do konca odpeljalo?
sel, 19.11.2021 ob 11:01
še to.., 19.11.2021 ob 10:51
“Morala je šla v maloro z dnem, ko smo v vse to naše sranje začeli vpletati otroke.”
Epidemija je, virus je med nami (biologija!), vsi smo vpleteni ker živimo kot družba. Otroci niso izključeni nažalost, so prenašalci. Edina bitja ki trenutno niso vpletena v to so živali in rastline.
Morale je pa ravno toliko kot prej, takšna situacija samo pokaže realno stanje, je pa na nas da se učimo in izboljšamo. Pridobili bomo ogromno samodiscipline in poglobili občutek medsebojne povezanosti, ker bomo primorani sodelovati, da se stanje izboljša za vse nas.
Če je epidemija zakaj ni razglašena?
Virusu je malo mar, če ni “razglašena”. Sej pravim, biologija govori zase in ne politične kaprice.
Zgrožena mami, 18.11.2021 ob 16:10
Včeraj so me klicali iz šole, da je hči bila na samotestiranju pozitivna. 4. razred osnovne šole. V razredu je zavladal cela panike, niti učiteljica jih ni mogla miriti. Otroci so kričali in kazali nanjo. Učiteljica jo je odpeljala v prostor, ki je namenjen izolaciji in kjer pozitiven šolar počaka na starše. Popoldan sva se slišali in se mi je opravičila za nastalo panika. Tudi moja hči je bila vsa iz sebe zaradi obnašanja sošolcev. Učiteljica mi je povedala da so otroci, ko je moja hči zapustila razred, začeli razkuževati stole, mize in tudi tla, saj je po njih hodila moja hči. En sošolec, čeprav je bil na testu negativen, se ni mogel umiriti, dobil je panični napad, histerično je jokal in bil v šoku, tako da so morali pred koncem pouka priti iskat starši.
Danes berem, da je nek oče prišel v šolo kar z motorko, ker se je njegov sin moral samotestirati.
Ljudje božji, povejte mi se nam je vsem do konca odpeljalo? V državi imamo politični in zdravstveni zlom, verjetno nas čaka tudi gospodarski, pred vsemi pa je prednjači MORALNI ZLOM. Morala je šla v maloro z dnem, ko smo v vse to naše sranje začeli vpletati otroke. Namesto, da bi jim vcepljali odgovornost in solidarnost v njih zasajamo strah, egoizem in še marsikaj drugega nič dobrega. Zbudimo se, za naše otroke gre!!!
Avtorica, preberi si točno ta svoj stavek, ker je povsem resničen. Večkrat, vendar se postavi v nasprotno stališče.
Zakaj strašite otroke z nečim kar je vaša travma. Za otroke je testiranje samo testiranje, pa tudi cepljenje samo cepljenje. Če narišeš pa otroku vesoljce v tester in matildo v cepivo, potem tako otroci dojemajo to zadevo. Prestrašeni. In v tem trenutku, ko večina ljudi sledi potrebnim ukrepom, tako v skrbi zase kot v solidarnosti in odgovornosti do širše družbe, je bojkotiranje na celi črti le še odraz vaših lastnih strahov, posameznikov. Lahko se bo razvilo vse skupaj v to ali ono smer. Ne vemo. Tudi vi ne veste. Samo zdi se vam. In ker se zdi vam, imate občutek, da bi se moralo zdeti vsem. Meni se ta trenutek zdi, da bi pa vendarle bilo potrebno slediti strokam. Večinskim. Ne tistim nekaj posameznim futuristom, ki v splet porivajo strahove vseh vrst, najbolj črne scenarije, ki ste se jih oklenili. Torej, razmislite, zakaj uporabljate svoje otroke za vaš lasten ščit. Otroke lahko povsem varno zaščitite pred “to norostjo”. Obvezno šolanje namreč povsem legitimno poteka tudi na daljavo. Če se pa ukrepom upirate vi sami, kar predstavlja bistveno večji eksistenčni moment posameznika, pa bodite toliko pošteni in svojih otrok ne pošiljate v prve bojne linije.
“Namesto, da bi jim vcepljali odgovornost in solidarnost v njih zasajamo strah, egoizem in še marsikaj drugega nič dobrega.”
Covid je virus, kot gripa. Prikazujejo ga pa, kot najhujso virusno obolenje, da postajas gobav, kot zombi, razpadas in ne vem kaj se. To ni normalno kar se dogaja.. Ko meni nekdo rece, da je prebolel covid je zame isto, kot ce bi rekel, da je prebolel gripo. Ce bi vasa hci imela gripo bi bilo vse ok pa tudi gripa ima lahko hude posledice. Vaso hci, zaradi ljudi, ki to napihujejo so jo sosolci obravnavali, kot odpad.
Dejansko to kar se dogaja je pac cilj tistih, ki imajo najvec koristi beri denar, zaradi covida. In roko dam v ogenj, da prav ti se niso cepili, se ne testirajo in ne nosijo maske. Le javno.
Upam, da uciteljica je vsaj razlozila otrokom, da covid je virus, kot je gripa. Vam pa srecno.
Mnogim državljanom se je odpeljalo in so na alkoholu, tabletah ali pa hospitalizirani. Ne pogovarjamo se več o ničemer, razen o cepljenju in Covidu. Odrasli norimo za vsak pasji drek in mnogo se jih obnaša, kot da so center vesolja- cepljeni in necepljeni. Sama panika in strah. To prenašamo na nedolžne otroke. Na sprejem v pedopsihiatrično bolnico z napotnico stopnje zelo nujno čaka 10x več otrok, kot jih lahko sprejmejo. Starši doma iz danes na jutri ne vedo, če bo njihov otrok storil samomor ali ne. Moj predlog je, da se začnemo ukvarjati z osnovnimi človeškimi potrebami, obroki, spehodi, službo, učenjem, pogovorom, hišnimi ljubljenčki, varstvom narave, še najbolj pa s partnerjem in otroci. Vlada pa naj raje pošteno plača mlade zdravnike in medicinsko osebje in izda bone za psihoterapijo, ne pa za toplice. Itak bodo na koncu tudi vse turistične firme pokradli, izželi in si nabasali žepe. Reševali jih bodo pa potem mladi slivenski kriptomilijonarji. Ali pa naj dajo psihoterapevte pod okrilje ZZZS. Namesto da Vlada kupuje nepotrebna letala in vojaške igračke za Šefa in njegova dva infantilna podrepnika M.T. in Ž.M. In Policija naj že začne opravljati svoje delo in ukrepati ob klicih na pomoč žrtev nasilja v slovenskih vaseh, ne pa da se ukvarja s kolesarji. Razmere so idealne, da so se slovenski alkoholiki razmnožili in vsakodnevno maltretirajo okrog 200.000 žensk in otrok. To je problem!!! Ko se vaš otrok samotestira, pa tudi ni treba, da si palčko zarine do možganov in če vas moti, da je cel dan pod masko, mu diskretno brez besed naredite noter par zarez. Zaradi tega ne boste umorili nobene 60 letne učiteljice, obenem pa boste pomirili svoje travme in zadostili predpusom. Brez da delate cirkus. Sprehajajte se po gozdu in prisluhnite soljudem v stiski. In nehajte že spremljati TV in vsakodnevne dramaticne novice. A ne vidite, da vam škodi? Spravite se v akcijo in spremenite to, kar edino lahko spremenite na tem svetu- sebe!!! Ne Janše. Ne Jankoviča! Ne Kučana! Ne staršev! Ne otrok! Ne partnerja! Ne šefa! Ne podrejenih! Ne soseda! Spremenimo lahko lahko le sebe! In to zelo hitro in zelo učinkovito! To je osnova vsake filozofije, psihiatrije, psihoterapije, osebnega razvoja ter enostaven ključ, da postanemo psihično in fizično zdravi, uspešni in zadovoljni ljudje.
Srečno!
Angry, 20.11.2021 ob 06:45
Covid je virus, kot gripa. Prikazujejo ga pa, kot najhujso virusno obolenje, da postajas gobav, kot zombi, razpadas in ne vem kaj se. To ni normalno kar se dogaja.. Ko meni nekdo rece, da je prebolel covid je zame isto, kot ce bi rekel, da je prebolel gripo. Ce bi vasa hci imela gripo bi bilo vse ok pa tudi gripa ima lahko hude posledice. Vaso hci, zaradi ljudi, ki to napihujejo so jo sosolci obravnavali, kot odpad.
Dejansko to kar se dogaja je pac cilj tistih, ki imajo najvec koristi beri denar, zaradi covida. In roko dam v ogenj, da prav ti se niso cepili, se ne testirajo in ne nosijo maske. Le javno.
Upam, da uciteljica je vsaj razlozila otrokom, da covid je virus, kot je gripa. Vam pa srecno.
Draga Angry
Ta virus je zaradi nalezlivosti in vseh moznih posledic veliko nevarnejsi kot navadna gripa. Zato umre ali ima tezave veliko vec ljudi. Samo zato, jer nekdo nima slabe izkusnje in trdi, da ni nic posebnega, je znak egoizma in omejenosti. Nekateri smo to vedeli, sedaj pa imemo tudi osebno izkusnjo. Povem ti, zelo je grozno.
Spominka, 20.11.2021 ob 07:44
Draga Angry
Ta virus je zaradi nalezlivosti in vseh moznih posledic veliko nevarnejsi kot navadna gripa. Zato umre ali ima tezave veliko vec ljudi. Samo zato, jer nekdo nima slabe izkusnje in trdi, da ni nic posebnega, je znak egoizma in omejenosti. Nekateri smo to vedeli, sedaj pa imemo tudi osebno izkusnjo. Povem ti, zelo je grozno.
Debilno.
Pač te otroci so razvajenčki, majo polne riti vsega.
Nas se je teplo, še učitelji so nas klofutali in nam metali stvari v glavo in nas pošiljali klečat v kot.
Še sreča da nisem v generaciji današnjih otrok, ker vrjetno čez 15, 20 let ko bojo te otroci odrasli med njimi več ne bo pravih, odločnih, možatih moških kot so meni všeč.
Tako da ne bi hotel biti danes otrok, ker niti predstavljam si ne kako beden svet bo bil ko bo ta otročad odrasla.
ne bo šlo, 18.11.2021 ob 16:17
Ne verjamem, da je bilo tako. Če je otrok pozitiven v šoli, gre namreč ves razred takoj v karanteno, torej se pokliče vse starše in ti pridejo po otroke. Ko je izvid PCR znan pa sporočijo ali ostanejo v karanteni ali pridejo nazaj.
to ni res… saj še učitelji opozarjajo,da morajo čakat na pcr testiranje,da se gre v karanteno…
točno tako se dogaja kot je opisala gospa in na take dogodke, strah in izobčenje s strani sošolcev, ki je seveda veliko posledica strahu in panike, ki so jim ga vcepili dohtarji, politika in mediji preko ukrepov, vsega kar jim tupijo odrasli v šolah in tudi okolica… zato je tako… in točno tako se dogaja… vse to je sramotno zaradi zdravja se diskriminira ljudi vsem na očeh in to dovoljeno, spodbujeno s strani politike in tudi šolskih oblasti organov, ki sodelujejo v takem izvajanju, torej to podpirajo.
Ala, 20.11.2021 ob 14:20
Pozdravljeni,
te dni je g Štrukelj v oddaji Odmevi izjavi, da:” če se bodo odrasli cepili, bomo pustili otroke pri miru!”
poiščite si posnetek v Arhiv TRV4D.
Lep pozdrav in srečno!
ziher ja, zakaj pa potem na polno že šotajo nosečnice… če bi bilo tako res… zakaj niti še nerojenih otrok ne pustijo pri miru?
Zgodba se mi zdi malce neverjetna, ampak se strinjam s poanto da so ti otroci stigmatizirani. Povedali bojo doma kdo je pozitiven itd,… Po drugi strani se gremo pa neko skrivanje podatkov o vsem, gdpr, za HIV pa še za kaj imamo anonimna testiranja, tu pa se testirajo pred celim razredom. Torej vsaj 20 otrok +njihovi starši poznajo zdravstveno stanje nekega otroka. Ne vem kje je zdaj varuh pacientovih pravic ali kaj že imamo.
Alipac, 20.11.2021 ob 14:50
Zgodba se mi zdi malce neverjetna, ampak se strinjam s poanto da so ti otroci stigmatizirani. Povedali bojo doma kdo je pozitiven itd,… Po drugi strani se gremo pa neko skrivanje podatkov o vsem, gdpr, za HIV pa še za kaj imamo anonimna testiranja, tu pa se testirajo pred celim razredom. Torej vsaj 20 otrok +njihovi starši poznajo zdravstveno stanje nekega otroka. Ne vem kje je zdaj varuh pacientovih pravic ali kaj že imamo.
Saj nihče več ne spoštuje zakonov. Nobena institucija več. Še CSD-ji gledajo stran, ko se nad otroki izvaja segregacija in maltretiranje. Policaji rečejo, da oni niso pristojni za diskriminacijo…Ta narod je totalno glup, ker raje sledi fašističnim odlokom, kot pa bi spoštovali ustavo.
Robi917, 20.11.2021 ob 14:54
Saj nihče več ne spoštuje zakonov. Nobena institucija več. Še CSD-ji gledajo stran, ko se nad otroki izvaja segregacija in maltretiranje. Policaji rečejo, da oni niso pristojni za diskriminacijo…Ta narod je totalno glup, ker raje sledi fašističnim odlokom, kot pa bi spoštovali ustavo.
Daj potencialni morilec, umiri se.
Forum je zaprt za komentiranje.