Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Če te doleti okužba

Če te doleti okužba

Kaj je dobro narediti takoj, ko začutiš da nekaj ni ok?

Nabaviti kake hude Imunoglukan tablete, vitamine in minerale in se nabustati z njimi? Večja doza C in D?

Kako postopati, da si pomagaš sam in mogoče zgrešiš bolnico??????

Ja,saj veste kaj je potrebno narediti. Merjenje temperature,pa kontakt po tel. z os.zdravnikom,če ga imate.Vse dobro.

Tidi kak zaviralec 3CL proteze ne bo škodil. 😉

Visoke doze vitaminov in mineralov, ne sam kr neki mal jemat.

C vitamin

D vitamin

B kompleks

Cink

Selen

Baker

Magnezij

In seveda jih je treba pravilno jemati, da se sploh absorbirajo v zadostnih kolicinah.

Čim več C in D-ja

Cez par dni pa Amoksiklav

Odgovor na objavo uporabnika
Nhg, 15.11.2021 ob 18:06

Cez par dni pa Amoksiklav

Antibiotik ti sesuje imunski sistem, torej ga pri virusni okužbi vzameš, če jo hočeš v hujši obliki prebolevat. Samo ne antibiotika ob covid, če ni reeees nujno.

Okužba, 15.11.2021 ob 17:38

Kaj je dobro narediti takoj, ko začutiš da nekaj ni ok?

Nabaviti kake hude Imunoglukan tablete, vitamine in minerale in se nabustati z njimi? Večja doza C in D?

Kako postopati, da si pomagaš sam in mogoče zgrešiš bolnico??????

Vitamini in predihavanje pljuč

d vitamin 4 dni 4000 enot

sicer 1000 ali 2000

visoke doze, 15.11.2021 ob 18:00

Visoke doze vitaminov in mineralov, ne sam kr neki mal jemat.

C vitamin

D vitamin

B kompleks

Cink

Selen

Baker

Magnezij

In seveda jih je treba pravilno jemati, da se sploh absorbirajo v zadostnih kolicinah.

Nam zaupaš pravilno kombinacijo?

Kombinacija, 15.11.2021 ob 18:27

Nam zaupaš pravilno kombinacijo?

Ne da se mi pisat, guglaj kdaj in kako se kateri vitamini in minerali jemljejo.

Dnevne doze pa tudi zguglas in jih vsaj podvojis. 5 dni! Ne 5 mesecev!

Amoksiklav my ass, 15.11.2021 ob 18:23

Antibiotik ti sesuje imunski sistem, torej ga pri virusni okužbi vzameš, če jo hočeš v hujši obliki prebolevat. Samo ne antibiotika ob covid, če ni reeees nujno.

Noben te ne sili, sam povem..

jaz sem sicer bile že en par mesecev na visokih dozah C in D vitamina, kar pomeni od 1-3 grame C vitamina  + 2000 do 4000 ie enot D vitamina na dan, ker moj imunski sistem ni ravno fenomenalen (načeloma že 10 let vsaj 1x mesečno neka viroza, izjema je zadnja zima, ko zaradi lockdowna in mask in otrok doma, nisem bil bolan nič, začelo se je potem spet spomladi). Plus 5-6x tedensko 1-2 uri športa. Ko sem zbolel pred 14 dnevi za covidom, sem še malo povišal D vitamin in dodal 15-26 mg zinka, plus seveda C vitamin. Tak nekak.

imam covid, 15.11.2021 ob 19:53

jaz sem sicer bile že en par mesecev na visokih dozah C in D vitamina, kar pomeni od 1-3 grame C vitamina  + 2000 do 4000 ie enot D vitamina na dan, ker moj imunski sistem ni ravno fenomenalen (načeloma že 10 let vsaj 1x mesečno neka viroza, izjema je zadnja zima, ko zaradi lockdowna in mask in otrok doma, nisem bil bolan nič, začelo se je potem spet spomladi). Plus 5-6x tedensko 1-2 uri športa. Ko sem zbolel pred 14 dnevi za covidom, sem še malo povišal D vitamin in dodal 15-26 mg zinka, plus seveda C vitamin. Tak nekak.

In kako je kaj poteka/ je potekala prebolevanje bolezni?

10.000 enot vitamina D, vsaj 1 gram vitamina C, razdeljeno v več dnevnih odmerkov (meja so prebavne težave, driska), 20 mg cinka (če je za dalj časa, potem nujno tudi baker).

Corono v vsako vas, 15.11.2021 ob 20:05

In kako je kaj poteka/ je potekala prebolevanje bolezni?

Verjetno precej v blagi obliki. Začelo sicer z rahlimi prebavnimi motnjami + kar močne bolečine v želodcu, še isti dan nadaljevalo z nečim podobnim kot prehlad, tj. abnormalno pogosto kihanje, rahel nahod, rezanje v očeh, žgečkanje, praskanje v grlu. Naslednji dan vse še isto, kot našteto, plus občutek, kot da imam gripo, kar pomeni bolečine v mišicah in kosteh. Tako bilo ene 2-3 dni, potem je ostalo le ogromna količina sluzi, ki sem jo izkašljeval in še bolj šmrkal ven – a sluz je bila drugačna, kot pri prehladu, čista, bela. In tako še ene 5-7 dni. Okusa in vonja nisem izgubil, apetita tudi ne ravno. Vročine ves čas nisem imel. kašljal pravzaprav nisem, le zjutraj in parkrat na dan izkašleval enormne količine sluzi.  Počutje bilo zelo slabo ene 3 dni, gnilo potem še ene 5. Potem, kot rečeno, je bila moteča le količina sluzi in porabljeni robci. Nosni sprej sem uporabljal točno 10 dni, ker navodila so pa bila, da nos moram obdržat povsem prehoden.

Aja, čist tako btw., če tole ne bi bila korona, bi doma, če sploh, ostal šele tretji dan, 5 dan pa bil že nazaj v službi. Ker sem budala, šele zdaj to vidim.

wrongpuppy, 15.11.2021 ob 20:07

10.000 enot vitamina D, vsaj 1 gram vitamina C, razdeljeno v več dnevnih odmerkov (meja so prebavne težave, driska), 20 mg cinka (če je za dalj časa, potem nujno tudi baker).

Ja, pri C vitaminu je treba poslušat svoje telo. Mojo ženo prežene že po 250 mg, mene tudi po 2 gramih naenkrat ne, niti ne vem, kje je moja meja.

Imate vse našteto v kakem multivitaminu ali jemljete vsakega posebej?

Napit se domacega snapsa.

Posebej, 16.11.2021 ob 08:08

Imate vse našteto v kakem multivitaminu ali jemljete vsakega posebej?

To zanima tudi mene!

moj mož, 15.11.2021 ob 20:26

Verjetno precej v blagi obliki. Začelo sicer z rahlimi prebavnimi motnjami + kar močne bolečine v želodcu, še isti dan nadaljevalo z nečim podobnim kot prehlad, tj. abnormalno pogosto kihanje, rahel nahod, rezanje v očeh, žgečkanje, praskanje v grlu. Naslednji dan vse še isto, kot našteto, plus občutek, kot da imam gripo, kar pomeni bolečine v mišicah in kosteh. Tako bilo ene 2-3 dni, potem je ostalo le ogromna količina sluzi, ki sem jo izkašljeval in še bolj šmrkal ven – a sluz je bila drugačna, kot pri prehladu, čista, bela. In tako še ene 5-7 dni. Okusa in vonja nisem izgubil, apetita tudi ne ravno. Vročine ves čas nisem imel. kašljal pravzaprav nisem, le zjutraj in parkrat na dan izkašleval enormne količine sluzi.  Počutje bilo zelo slabo ene 3 dni, gnilo potem še ene 5. Potem, kot rečeno, je bila moteča le količina sluzi in porabljeni robci. Nosni sprej sem uporabljal točno 10 dni, ker navodila so pa bila, da nos moram obdržat povsem prehoden.

Aja, čist tako btw., če tole ne bi bila korona, bi doma, če sploh, ostal šele tretji dan, 5 dan pa bil že nazaj v službi. Ker sem budala, šele zdaj to vidim.

A pa si se testiral in imaš s PCT testom potrjeno okužbo?

BTDT nepr., 15.11.2021 ob 17:54

Tidi kak zaviralec 3CL proteze ne bo škodil. 😉

Verjetno, vsaj upam, da se ti je zgolj zatipkalo. Proteazo, ne protezo misliš? In kako do tega zaviralca  (PF-00835231), ker je šele v fazi preizkušanja? Če rečeš a, je dobro reči tudi b. Če pa zgolj izzivaš pa nima smisla.

Nehite jemat te tablete, ker se vam tudi absorbirale ne bodo. Nabaviš si sadje in zelenjavo in vse to poješ. Pa lahko še kakšen zeleni čaj spiješ.

Sem rabila ene določene minerale in se mi nikoli niso absorbirali.

Odgovor na doleti okužba, govorim kakršna koli; gremm na  motor za cca 2h, in sem kot nov. Ne vem v čem je keč, mogoče zaradi svežga zraka v nos? Psiha, sprostitev?

Za covid pa ne bi vedu. Sm samo eno  noč  slabo  spal in švical, druh dan bil pa  neprespan(lahko da  premal predihan in zato matast, k po fešti).

Pol pa nos nesu in bil +. Normalno obratoval, nobene kemije. Samo mešalo se mi je k sm bil doma ujet 10 dni .

.

Covid 2021 LE, 16.11.2021 ob 19:10

Odgovor na doleti okužba, govorim kakršna koli; gremm na  motor za cca 2h, in sem kot nov. Ne vem v čem je keč, mogoče zaradi svežga zraka v nos? Psiha, sprostitev?

Za covid pa ne bi vedu. Sm samo eno  noč  slabo  spal in švical, druh dan bil pa  neprespan(lahko da  premal predihan in zato matast, k po fešti).

Pol pa nos nesu in bil +. Normalno obratoval, nobene kemije. Samo mešalo se mi je k sm bil doma ujet 10 dni .

.

Škoda, da se ti je v desetih dneh karantene ali samoizolacije samo mešalo. Čas bi lahko bolje izkoristil. Naprimer, če bi malo prelistal slovensko slovnico in pravopis. Potem bi mogoče pismeni celo razumeli kaj si želel povedati.

Cenjeni poglavar stranke SFR gospod Stojanovič za krepitev imunskega sistema priporoča redne blatne kopeli z aromatičnim dodatkom ???. Ne pozabite virusi ne obstajajo, obstaja pa človeška neumnost. Zakaj trpeti, uporabite ???.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close