Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kdaj bi se morala pljuča sčistiti?

Kdaj bi se morala pljuča sčistiti?

Corona pozitiven. Že 6. dan jemljem Fluimikan, ampak kašelj ne pojenja. Pljuča se čistijo (kašljam z izmečkom vred), ampak počasi.

Kdaj lahko pričakujem, da bo konec s kašljem in sluzjo v pljučih?

Pri vsakem poteka drugače. Enim se ščisti v 10 dneh, drugim v par mesecih. Meri temperaturo in saturacijo! Če temp. raste, je možnost, da se je razvila pljučnica.

Upam, da ne pristaneš v bolnici.  postelje so zasedene, v tujini nas pa tudi ne bodo sprejeli, imajo svojih  kovid pacietov preveč. Škoda , ker nisi cepljen.  Po toči zvoniti je prepozno, pravi pregovor.

Jaz sem po 12ih dneh mokrega kašlja začela kašljati na suho, kar je bilo še huje. Trajalo skoraj mesec. Drugače razen bolečih mišic in par dni vročine nič drugega. Prijateljica je pa kašljala kakšen teden, potem bila kao že dobro, 13 dni po pozitivnem testu pristala v bolnici. Počivaj, veliko tekočine in čakaj da mine.

Odgovor na objavo uporabnika
Amarillis, 14.11.2021 ob 13:39

Upam, da ne pristaneš v bolnici.  postelje so zasedene, v tujini nas pa tudi ne bodo sprejeli, imajo svojih  kovid pacietov preveč. Škoda , ker nisi cepljen.  Po toči zvoniti je prepozno, pravi pregovor.

In kako veš, da ni cepljen/a?

Kako veš, da ni cepljen? A cepljeni ne zbolevajo? Poznam jih cel kup, ki so cepljeni, pa imajo hudo obliko. Vi cepljeni pa res postajate iz dneva v dan hujši, žleht in nesramni.

Namenjeno amaris

Mene je situacija full strašila, ko se dejansko daviš na kašlju. In sm si pripravila obkladek iz popečene čebule rezane na kolute – mamice se verjetno kdaj zatečete k temu, ko otročki močno kašljajo. No, preizkusla sm na seb. Tri dni sm spala z obkladkom in te noči sm dejansko odspala, potem je šlo postopno na bolje. Probaj.. in res kot je svetovano višje spremljaj saturacijo, na osnovi tega še največ “veš” pr čem si.

Odgovor na objavo uporabnika
CrazY FroG ?, 14.11.2021 ob 14:47

Mene je situacija full strašila, ko se dejansko daviš na kašlju. In sm si pripravila obkladek iz popečene čebule rezane na kolute – mamice se verjetno kdaj zatečete k temu, ko otročki močno kašljajo. No, preizkusla sm na seb. Tri dni sm spala z obkladkom in te noči sm dejansko odspala, potem je šlo postopno na bolje. Probaj.. in res kot je svetovano višje spremljaj saturacijo, na osnovi tega še največ “veš” pr čem si.

Pri nas smo za otroke še pred covidom vedni uporabljali med namočen v črno redkev ali pa med namočen v čebulo. Za oboje se najde recepte na netu. In je dejansko pomagalo pri izkašljevanju.

Pomaga tudi vdihavanje eteričnih olj – za kar skoraj rabiš izparilnik.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close