Ali je možno da ljudje tako zavidajo?
Imam denar, zelo veliko denarja, opažam, da ljudje zelo težko to prenašajo. Ne prenesejo da imaš. Moraš jamrati, moraš imeti obroke, ne prenesejo, da ima nekdo milijone v nepremičninah in hkrati par sto tisoč na računu, brez kreditov. Pa si lahko prijazen, to so stvari, ki jih ne odpuščajo in te ne marajo. Pa nima veze, ali si denar sam ustvaril, odprl podjetje, ali pa podedoval ali dobil od bogatega partnerja. Ne, če imaš denar, si isti, v istem loncu. Celo sponzoruše se lažje tolerira kot če si sam vse ustvaril. Ker tam je lahko reči, saj je spoznala takega, ki ima denar, lahko njej. Vaše mnenje?
Fovšija je značilnost Slovencev. Saj ne morem reči, da je to narod. Po mojem so Slovenci v resnici mešanci najslabših osebkov različnih osvojevalcev, ki so ostali tu in se razmnožili. Ta boljši so šli seveda drugam.
In zato je današnje stanje tako, kot je.
Slabi ljudje, fovšljivi,da je groza, nesposobni sami kaj ustvariti…tiste ,ki pa to zmorejo, sodrga izloči in samo kritizira. Seveda bi pa imeli vse njihovo. Zato so tudi nastali komunisti, ki so pod krinko nečesa izmišljenega kradli, jemali, ubijali le iz svojih kompleksov manjvrednosti in fovšije ,ter so orgazmirali, ker so “tudi oni nekaj imeli”. Čeprav oropanega,pokradenega.
Žal se tega pri Slovencih ne da spremeniti, saj prenašajo to iz generacije v generacijo.
Nekaj svetlih izjem ni mišljenih v zgornjem opisu slovenskega duha.
Če imaš res toliko denarja, potem se druži s takimi, ki ga imajo tudi veliko. Taki te bodi imeli radi, sprejeli in razumeli – saj boste imeli (vsaj) eno pomembno skupno točko – veliko denarja.??
Reveži v kreditih in tisti, ki komaj zvozijo skozi mesec in imajo kronični minus ta TRR, te ne bodo nikoli razumeli in sprejeli, saj si želijo istega kot imaš ti – da bi imeli res veliko denarja. Vendar za to pač niso sposobni (če si si vse premoženje ustvaril sam in iz nule) ali pa pač na žalost nimajo take sreče kot ti (v kolikor si bogastvo podedoval in ti je bilo položeno že v zibko).
Svetova revnih in bogatih nekako ne gresta skupaj.
Nekaj takih je, tako kot je nekaj gnjilih jabolk na vsakem drevesu a kaj zdaj, ne moremo reči sa je drevo zanič.
Odvisno je tudi od tega kako se ti do ljudi obnašaš in kako izpostavljaš to svoje bogastvo. Ljudje nasploh ne da ne privoščijo, temveč si tudi sami želijo nečesa, kar drugi imajo, ker mislijo, da bo potem njim lažje v življenju. Nekateri zavidajo srečno partnerstvo, drugi otroke, družino, tretji samskost in izlete, potovanja, rože, psa, karkoli imaš ti nekdo nekje zavida. Pa ne da tebi ne privošči, ampak si tudi sam tega želi. Postavljati se s tem kar so tvoji blagoslovi v tem življenju, da bi drugim vlival ta občutek in željo po nečem, kar oni nimajo, je pa tvoja napaka. Imaš? Super zate. Ampak zadrži to zase. To je tako kot bi sladkornemu bolniku mahal s tortico pred nosom. Nekateri svoja čustva in sebe nasploh bolje kontrolirajo kot drugi, spet drugi se ne znajo zadržati, pa izpade, da ti ne privoščijo.
Bistvo vsega pa je, da ni rešitev v tem kar ti imaš. Tudi če bi oni dobili in imeli vse to, ne bi bili srečni. Ko se tega človek nauči, vidi, spozna, da je popolnoma vse materijalno krama in ovira v življenju. Za srečo je potrebno zelo zelo malo.
Da svetova revnih in bogatih ne gresta skupaj? To se zgodi takrat, ko primerjaš in vrednotiš sebe zgolj skozi to, kar imaš v materialnem pomenu. Če pa v sebi vidiš še kakšne druge kvalitete, jih izžarevaš in jih bodo sčasoma zaznali tudi drugi. Obenem pri določenih ljudeh sicer sprejemaš njihovo različnost, a prijateljevati z njimi si ne bi želel. Z vso pravico ti in enako tudi drugi.
Nenazadnje pa: najpomembnejših stvari v življenju se ne da kupiti.
Jsrg, 14.11.2021 ob 10:28
Imam denar, zelo veliko denarja, opažam, da ljudje zelo težko to prenašajo. Ne prenesejo da imaš. Moraš jamrati, moraš imeti obroke, ne prenesejo, da ima nekdo milijone v nepremičninah in hkrati par sto tisoč na računu, brez kreditov. Pa si lahko prijazen, to so stvari, ki jih ne odpuščajo in te ne marajo. Pa nima veze, ali si denar sam ustvaril, odprl podjetje, ali pa podedoval ali dobil od bogatega partnerja. Ne, če imaš denar, si isti, v istem loncu. Celo sponzoruše se lažje tolerira kot če si sam vse ustvaril. Ker tam je lahko reči, saj je spoznala takega, ki ima denar, lahko njej. Vaše mnenje?
Razdeli in imej, kolikor rabiš in še malo za rezervo. Življenje je kratko, naj ti ne bo smisel v kupčkanju in preštevanju. Od kod ti prazgodovinska misel ženske materialne odvisnosti, se to vklopi en del plazilskih možganov?
Ja, ker nisi potem en izmed kolegov – oz je ta del težko pozabiti. Bolj kot je način življenja odvisen od denarja, bolj se to pozna na odnosih.
Mnenje – išči si družbo, kjer to sploh ni tema debat – to npr pomeni bolj kakšno športno druščino oz drugo ciljno orientirano skupnost. Ne izstopaj preveč, da ne vzbujaš pretiranega zavidanja.
Ali pa si najdi družbo, kjer imajo vsi dovolj vsaj za komot življenje – ker od tam dalje ni več tako pomembno koliko več imaš.
Zadovoljni bodo ko te bodo videli fehat celo premrazeno lacno umazano in raztrgano. Prizadeti.
Ves kako je. Tak nikoli ne bo imel denarja. Tak ki hejta, nerga zavida in pljuva cez vse povprek. Nikoli!!!
Namesto da bi snel kak fazon, da bi podobno miselnost prevzel kako navado implementiral v svoje zivljenje itd… NE!
Taki se samo ukvarjajo komu in če gre komu bolje. Prizadeto.
Dok su se gori bavili boljima… Bolji su se bavili sa sobom. Zato i jesu bolji.
Zorna, 14.11.2021 ob 11:14
Nekaj vprašanjc: kako pa ljudje vedo, da imaš milijone? In zakaj bi to morali vedeti? Se hvališ, ker si želiš imeti status boljšega od ostalih? Pomagaš tistim, ki niso tako srečne roke kot ti?
Se pa strinjam, da so ljudje izredno zavistni. Zavistni so že, če NE jamraš. Moja izkušnja. 🙂
Ljudje pač vedo ?. Nekateri vse vedo, čeprav jim ne poveš nič, ne o plači, ne o povsem zasebnem življenju. Oni “vedo” in od tod naprej pletejo zgodbice.
Ljudje ljudem zavidajo marsikaj, lepoto, pamet, dobroto, materialno in tudi duhovno bogastvo itd.
Zavidanje je jalovo delo, se tako lahko nekomu zavidas ampak kar je njegovo oz kar ima ne bo preslo nate. Treba je gledat svoje zivljenje in kaj imas ti in ne kaj imajo drugi. Jaz po naravi nisem zavistna, s tem kar imam materialnega sem zadovoljna. Zelo rada pa pogledam tujo lepo nepremicnino, luksuzen avto itd. in seveda tudi pohvalim, povem da bi se kar preselila tja :))
Itak… zavist, nevoščljivost…. nacionalni šport. Le malo se jih dvigne nad to… ?
Zavidanje je neumnost.. ker to kar ima nekdo drug nima veze s tabo. Ta drug tega denarja ne more dobit z zavidanjem. To energijo raje usmeri vase in če hočeš ieti denar, pač delaj na tem..
ne se zaradi drugih obnašat na način, ki bo njih povzdigoval, da se bodo oni bolje počutili, ker ga nimajo.
To je enako da bi jaz vitka luštna brihtna itd zase tule začela govorit da sem grda debela neumna, da bi se ljubosumnice bolje počutile. V reali me itak take skušajo omalovaževat, pa jim ne rata!
Zartrose izven profila, 14.11.2021 ob 11:52
Zavidanje je neumnost.. ker to kar ima nekdo drug nima veze s tabo. Ta drug tega denarja ne more dobit z zavidanjem. To energijo raje usmeri vase in če hočeš ieti denar, pač delaj na tem..
ne se zaradi drugih obnašat na način, ki bo njih povzdigoval, da se bodo oni bolje počutili, ker ga nimajo.
To je enako da bi jaz vitka luštna brihtna itd zase tule začela govorit da sem grda debela neumna, da bi se ljubosumnice bolje počutile. V reali me itak take skušajo omalovaževat, pa jim ne rata!
ᥬ?᭄ ᥬ?᭄
Forum je zaprt za komentiranje.