Katerega naj izberem?
Ok, trenutno mi je zmanjkalo vseh dodatkov, ki jih jemljem. Moram v lov za novo zalogo.
Nekatere, ki sem jih zdaj jemala, bi zamenjala, saj se mi zdi da morda niso bili pravi zame.
Ima kdo kakšen nasvet katero železo naj kupim, da res deluje. Ker imam res močne menstruacije, je zame to nujno. Poleg tega vsak dan pretečem vsaj 10 km, zato so moje potrebe malo večje. Me pa po določenih boli želodec, zato moram zamenjat.
in ne, špinača in pesa zame nista dovolj:)
Nujni dodatki v našem okolju so:
D3, C vitamin, Cink občasno, Magnezij in omega 3 stalno za vse 35 +
Če si športnica in imaš močne menstruacije seveda še železo. Ob telesnih naporih je treba seveda nadomestiti dovolj tekočine (ne samo vodo, ampak izotonične napitke) ter uživati dovolj proteinov in beljakovin (ki so hrana za mišice)
Če imaš kakšne druge posebnosti telesa pa se moraš posvetovati z zdravnikom.
Samo informacija da tečeš in imaš močne menstruacije je absolutno premalo. Ne poveš nič o starosti, nič o splošnem zdravstvenem stanju, genetiki, okolju, prehrani itd…
rok-1, 08.11.2021 ob 10:34
Bližnja ima slabe izkušnje s tem, ker NIČ ni res delovalo. Če kaj dobrega najdeš, prosim napiši tu. Bo vesela ko povem.
Baje je edini tisti iz lekarne v kapljicah, Plivit al kaj je ze, pa se tega je treba jemati duplo dozo na zacetku, da prime.
Jemlje se pa med jedjo ali takoj po jedi, najbolje kosilo, ker je najmocnejsi obrok, rabi mascobe, da se absorbira.
Ironwoman, 08.11.2021 ob 10:26
Ok, trenutno mi je zmanjkalo vseh dodatkov, ki jih jemljem. Moram v lov za novo zalogo.
Nekatere, ki sem jih zdaj jemala, bi zamenjala, saj se mi zdi da morda niso bili pravi zame.
Ima kdo kakšen nasvet katero železo naj kupim, da res deluje. Ker imam res močne menstruacije, je zame to nujno. Poleg tega vsak dan pretečem vsaj 10 km, zato so moje potrebe malo večje. Me pa po določenih boli želodec, zato moram zamenjat.
in ne, špinača in pesa zame nista dovolj:)
Za železo: Floradix, ker imam tudi zelo močne menstruacije. Ampak…..nisem zadovoljna, bi tudi prosila za kak nasvet, da zamenjam …..
S prehrano je res bolj težko zadostiti povečane potrebe ali pa če si precej v minusu. Kar sem zasledila pred par meseci v eni temi tukaj je bilo da obstajajo različna železa in da nekatera so mnogo bolj prijazna do želodca, ne zapirajo in se bolje izkoristijo v telesu.
Spominjam se, da to ni bilo nobeno tako bolj poznano železo, ampak nekaj bolj novega.
Joj, ne vem, če sem ti s tem kaj pomagala, ampak morda se bo še kdo kaj spomnil ob tem in o čem je že šla beseda.
Prav rekla sem si, da si moram zapomniti, pa evo, pozabila.
Sicer sem bila prej vedno mnenja, da železa ni potrebno dodajati, v kolikor krvni testi pokažejo, da ga imamo dovolj. Ker pa sem sama že nekaj časa vegeterijanka, pa tudi moja otroka se mi zdi, da ne zaužijeta dovolj železa, razmišljam, da ga doma v prehrano vključimo preventivno. Floradix, ki ga omenjate, mi je poznan, sem že večkrat slišala, da ga priporočajo, pa še pogoooglala sem, da ni le v tabletah, ampak tudi sirup oz. tonik. Mogoče kdo lahko priporoči, ali je bolje eno ali drugo? Sicer pa vprašam kar v lekarni!
Floradix je fajn, ker je tekoč in dobrega okusa.
Sicer pa pri dodatkih oziroma pri vsem, kar začnem uporabljat, je običajno priporočilo. Včasih prijateljic, včasih strokovnjakov. Za Floradix sem že od večih slišala in ga zato tudi kupila, ko sem ga rabila.
Za Dvit berem, da je veliko dobrih, najraje ga imam v spreju. Vitamin c pa v kapsulah, ne tabletah.
baje edino, 08.11.2021 ob 10:37
Baje je edini tisti iz lekarne v kapljicah, Plivit al kaj je ze, pa se tega je treba jemati duplo dozo na zacetku, da prime.
Jemlje se pa med jedjo ali takoj po jedi, najbolje kosilo, ker je najmocnejsi obrok, rabi mascobe, da se absorbira.
Plivit so D3 kapljice in ne železo!
naravno železo se naredi iz jabolk in železnih žebljev, če to delaš vsaki dan je 100% dovolj železa v krvi tudi pri tebi, ki imaš močne menstruacije. Gre za oksidacijo, ki izloča železo v pravi obliki narediš pa takole: 20 žebljev dolžine 5-6 cm daš v kozarec z vodo, v katero si zamešala 1 čajno žličko sode bikarbone. Pustiš v kozarcu 1 uro. Po tem pa te žeblje napičiš v jabolko in pustiš v jabolku 24 ur. Žeblje vzameš iz jabolka in jih daš ponovno c kozarec s sodo bikarbono, JABOLKO PA ZAUŽIJEŠ V CELOTI……in tako vsaki dan…
garantiram uspeh! Da se prepričaš, ali imaš dovolj železa pojdi po 1 mesecu tega početja v laboratorij.
Če imaš prenizek hematokrit(? – zalogo železa), moraš najprej to napolnit – jaz sem jemala, če se prav spomnim, 2-3 mesece dvojno dozo železa v tabletah (retafer mogoče). Poem pa vzdrževanje. Na netu poišči pripravek teran za železo – narediš si marmelado iz suhega sadja, terana in medu. To gotovo pomaga (no, vsaj meni je). Ampak najprej zaloge napolnit.
Jaz pa uporabljam te tablete za železo, B vitamine in folate https://dr-gorkic.si/spletna_trgovina_gorkic/imunski_sistem/38/floradix_tablete/ in so super….če primerjam druge, se mi zdijo te še najbolj naravne… 🙂
ZdravjeJePrvo, 08.11.2021 ob 13:46
Jaz pa uporabljam te tablete za železo, B vitamine in folate https://dr-gorkic.si/spletna_trgovina_gorkic/imunski_sistem/38/floradix_tablete/ in so super….če primerjam druge, se mi zdijo te še najbolj naravne… 🙂
Nisem pa vedela, da imajo sedaj tudi tonik…te tablete so na trgu (in v moji omari) že mnogo let…mogoče je tudi tonik za probat… 🙂 Čeprav nimam problemov s tabletami…mogoče je tonik bolj smiseln za otroke in starejše…
Zakaj toliko tečeš? Ti ni telo povedalo, da pretiravaš? 10 km na dan je tu mač, tek ni preveč zdrav, zlasti ne za srce.
Folk je obseden s tem športanjem, ker hoče zadostiti nekim umskim, mentalnim ego tripom. Ob tem pa v resnici uničujejo sebe, tak duhovno kot telesno. Sploh tek in podobni štosi – vse zelo slabo za telo, sploh v takih količinah. Raje se začni umirjat, sproščat, kaj na sebi naredi in razišči, kaj te gloda, da moraš tako obsesivno bežat v tek. Ker to je beg in nič drugega. Očitno na račun zdravja in počutja. težave z menstruacijo so pa sploh znak tega, da s sabo nisi sproščena in umirjena. nauči se počivat pa umiri svoj sistem. Bo veliko bolj zdravo.
Forum je zaprt za komentiranje.