Kakšen starš kupi nepremičnino s tako mladim otrokom?
Moja sodelavka se je pohvalila, da je kupila hišo. Prodala stanovanje v mestu in kupila hišo – s sinom! Vsa vesela in presrečna, da ima končno hišo, hkrati pa ponosna, kako skrbi za svojega sina. Meni se pa želodec obrača, že samo, ko razmišljam o tem. 24 letni fant je kupil hišo z mamo, zakaj??? Se je na smrt obsodil, da bo večno samski ali pa kasneje v hudi stiski… Če domov pripelje punco, bo ta imela samo eno izbiro, ali ostane skupaj z njima v hiši ali pa se obrne in gre..ker resnično si ne predstavljam, kako bi lahko tak sin še kdaj šel na svoje in si svojo družino in svoje življenje gradil sam s partnerico. Ne vem, resnično sem bila šokirana, ko je v petek prišla v službo s to novico.. Pa saj sem že dolgo vedela, da kupuje, ampak nisem si mislila da s sinom.
Resnično me zanima.. ali sem samo jaz preveč ozkogledna ali je to resnično neugodna situacija, predvsem za fanta? Smili se mi, večkrat je bil pri nas, po tem ko sta se z mojim sinom spoznala na službeni zabavi… Zato sem si to mogoče vzela preveč k srcu, ker ga poznam in mu ne privoščim tega. Zdaj ko bi se moral osamosvajati, ga priklene še bolj nase. Da se res ne bo mogel nikoli.
Točno s takim sinom sem bila v zvezi, skupaj z mamo sta zgradila novo hisko. Ona spodaj, on zgoraj, brez locenega vhoda, skupaj kuhinja, dnevni prostor. Mama locenka. Kupoval ji je tudi druge stvari, kot je recimo avto, bela tehnika. Cez cas je zacel pritiskat, da bi se preselila k njemu. Imeti obcutek, da sta onadva partnerja mene bi pa imel za seks, da bi mu rodila potomca, to bi pa bilo tudi najverjetneje vse. Sem se raje odlocila za drugo varianto, da delam sama na samostojnosti in spoznam fanta, ki je tud samostojen!
Moj bivši je tudi delil stanovanje z mamo. Nikakor ni mogel stran in ob pogovorih je imel vse možne izgovore, zakaj je temu tako. Od tega da se je vedno žrtvovala za druge, da je bolna, do tega da sama ne bo mogla živeti in da je ne more zapustiti. Na koncu je prišel do tega, da sem nesramna, ker bi rada “zavrgla njegovo mamo” in odšla stran. Takrat sem ga zapustila, ker sem videla, da sva na različnih polih. To, da sem si želela svobodnega življenja pod svojo streho, je on videl kot največji greh. Zdaj živim v svoji hiši s partnerjem, on pa še sedaj po 20 letih živi s svojo mami, ki mu verjetno še dandanes izbira spodnjice. Samski seveda.
Jih je precej, 07.11.2021 ob 17:58
Točno s takim sinom sem bila v zvezi, skupaj z mamo sta zgradila novo hisko. Ona spodaj, on zgoraj, brez locenega vhoda, skupaj kuhinja, dnevni prostor. Mama locenka. Kupoval ji je tudi druge stvari, kot je recimo avto, bela tehnika. Cez cas je zacel pritiskat, da bi se preselila k njemu. Imeti obcutek, da sta onadva partnerja mene bi pa imel za seks, da bi mu rodila potomca, to bi pa bilo tudi najverjetneje vse. Sem se raje odlocila za drugo varianto, da delam sama na samostojnosti in spoznam fanta, ki je tud samostojen!
O, pa nas ni malo takšnih.
Rajši povej, da si fouš do neba in nazaj, ker ti na kakršenkoli način nikoli nisi imela take sreče. Sploh pa kakor pišeš, ona sinu ni kupila bajte ampak sta kupila vsak pol, torej tudi za sina ni bilo zastonj. Če se razumeta in imata dober odnos, zakaj pa ne? Po vaše je itak vsak, ki se s starši dobro razume in nima nekih frustracij iz otroštva mamin sinček ali papak. In če bo dobil punco in se bodo razumeli, pa naj živijo skupaj, zakaj pa ne? Ne pridemo vse ženske k hiši že z default nastavljenim sovraštvom do tašče.
Če pa ti oba osebno dobro poznaš in vidiš, da gre za tisti posesivni mama-sin odnos , no v tem primeru imaš pa prav.
Krt3, 07.11.2021 ob 18:12
Rajši povej, da si fouš do neba in nazaj, ker ti na kakršenkoli način nikoli nisi imela take sreče. Sploh pa kakor pišeš, ona sinu ni kupila bajte ampak sta kupila vsak pol, torej tudi za sina ni bilo zastonj. Če se razumeta in imata dober odnos, zakaj pa ne? Po vaše je itak vsak, ki se s starši dobro razume in nima nekih frustracij iz otroštva mamin sinček ali papak. In če bo dobil punco in se bodo razumeli, pa naj živijo skupaj, zakaj pa ne? Ne pridemo vse ženske k hiši že z default nastavljenim sovraštvom do tašče.
Če pa ti oba osebno dobro poznaš in vidiš, da gre za tisti posesivni mama-sin odnos , no v tem primeru imaš pa prav.
Predvsem pa ne bi bilo niti za sinovo partnerico. Oba bosta (če jo bo kdaj imel) za to plačevala bolj krvavo, kot če bi gradila svojo.
Jaz pa poznam ogromno ta mladih, ki so pri starši v hiši, mansardi oz. pač, nekje. Pa ne samo otroci, tudi partnerji, njihovi otroci.
Torej na kupe Slovencev s svojimi otroci in partnerji visi pri starših/tastu in tašči. K starešm navlečejo partnerje, otroke. Aja, starši so finacirali hišo. Ti ta mladi so se samo notri navlekli.
Tako, da verjetno, če bi mama kupila hišo, sin pa k njej privlekel še babnico pa otroke, bi bilo pa čisto super, ker tako večina počne.
Ozkogledna verjetno, 07.11.2021 ob 17:12
Moja sodelavka se je pohvalila, da je kupila hišo. Prodala stanovanje v mestu in kupila hišo – s sinom! Vsa vesela in presrečna, da ima končno hišo, hkrati pa ponosna, kako skrbi za svojega sina. Meni se pa želodec obrača, že samo, ko razmišljam o tem. 24 letni fant je kupil hišo z mamo, zakaj??? Se je na smrt obsodil, da bo večno samski ali pa kasneje v hudi stiski… Če domov pripelje punco, bo ta imela samo eno izbiro, ali ostane skupaj z njima v hiši ali pa se obrne in gre..ker resnično si ne predstavljam, kako bi lahko tak sin še kdaj šel na svoje in si svojo družino in svoje življenje gradil sam s partnerico. Ne vem, resnično sem bila šokirana, ko je v petek prišla v službo s to novico.. Pa saj sem že dolgo vedela, da kupuje, ampak nisem si mislila da s sinom.
Resnično me zanima.. ali sem samo jaz preveč ozkogledna ali je to resnično neugodna situacija, predvsem za fanta? Smili se mi, večkrat je bil pri nas, po tem ko sta se z mojim sinom spoznala na službeni zabavi… Zato sem si to mogoče vzela preveč k srcu, ker ga poznam in mu ne privoščim tega. Zdaj ko bi se moral osamosvajati, ga priklene še bolj nase. Da se res ne bo mogel nikoli.
Dokler ne vemo, koliko je bil sinov vložek v hišo težko rečemo “da sta jo kupila skupaj”.
Pri 24ih je sin verjetno bolj malo prispeval za hišo.
Tudi, če je recimo začel delat pri 18ih, si težko predstavljam, da je kaj prida prihranil. Težko verjetno, da ima dobro plačo, kaj šele odlično. Tako, da sem hudo v dvomih, da je kaj prida prispeval.
Moja soseda tudi vedno govori kaj vse sta naredila s sinom. Zgleda pa tako, da ona dela, on pa sedi in gleda. Pa ona potem vedno šteje oba, ko omenja kaj sta naredila, kupila. Pa jo vprašaš konkretno in potem pove, da itak sine nič za hrano, položnice, ne prispeva.
jaz pa poznam, 07.11.2021 ob 19:13
Jaz pa poznam ogromno ta mladih, ki so pri starši v hiši, mansardi oz. pač, nekje. Pa ne samo otroci, tudi partnerji, njihovi otroci.
Torej na kupe Slovencev s svojimi otroci in partnerji visi pri starših/tastu in tašči. K starešm navlečejo partnerje, otroke. Aja, starši so finacirali hišo. Ti ta mladi so se samo notri navlekli.
Tako, da verjetno, če bi mama kupila hišo, sin pa k njej privlekel še babnico pa otroke, bi bilo pa čisto super, ker tako večina počne.
Da, bilo bi boljše. Ker bi se v tem primeru vse strani s tem strinjale. Tako pa je vse odločeno iz ene oziroma dveh straneh. Ker dečko se bo pri 30 težko odločil rečt “mami, midva greva na svoje”
pri 24 verjetno, 07.11.2021 ob 19:55
Pri 24ih je sin verjetno bolj malo prispeval za hišo.
Tudi, če je recimo začel delat pri 18ih, si težko predstavljam, da je kaj prida prihranil. Težko verjetno, da ima dobro plačo, kaj šele odlično. Tako, da sem hudo v dvomih, da je kaj prida prispeval.
Moja soseda tudi vedno govori kaj vse sta naredila s sinom. Zgleda pa tako, da ona dela, on pa sedi in gleda. Pa ona potem vedno šteje oba, ko omenja kaj sta naredila, kupila. Pa jo vprašaš konkretno in potem pove, da itak sine nič za hrano, položnice, ne prispeva.
Jaz sem začela resno delati pri 20. Pri 23 sem vzela kredit za stanovanje. Ker če nimaš prihrankov, pač vzameš kredit. Tudi s tem se kupi nepremičnino, ves?
Kakor jaz razumem, si je ženska samo izpolnila svoje želje. Želela si je hišo, zdaj jo ima. Koliko je to smiselno, je to drugo poglavje. Koliko je prispeval sine se ne ve. Lahko kako malenkost, lahko več. Na njene besede se težko zaneseš.
Če se bosta oba preselila v to hišo, je to odločitev vsakega posameznika. Torej očitno tudi sinu odgovarja mama hotel.
Marsikdo bi naredil drugače. Jaz bi npr.privarčevan denar raje dala otroku, ko si bi ustvarjal nov dom.
Priletela sem v isto zgodbo. Starša sta, ko je bil sin star caa 20 mlad in neumen in samski, kupila dvostanovanjsko staro bajto. Sveda sta se zakreditirala do konca. Ni bilo druge, da se ob priliki še sine zakreditira in bajto obnovi. Tako je fajn ostal privezan doma, ker prodat ne more (staršev ven ne bo vrgel), svojega pa si tudi ne more nič kupit, ker je zakreditiran že.
Jaz bi komot kupila hiso s svojimi starsi, oni dol, mi gor, locena vhoda, vsak svojo teraso, vrt recimo skupen…
Enako s svojim otrokom, ki je star glih en toliko, kot ta iz zgodbe, spet vse loceno, vrt lahko skupen ali ne.
Kar se moji starsi vtikajo v moje zivljenje, jemljem kot dobro namerno, naredim pa seveda po svoje, od nekdaj sem taka.
Kar se vmesavam v zivljenje otroka, se tako, da jasno povem, da je to moje mnenje, moja izkusnja, naj premisli in se odloci po svoje, ne gojim nobenih zamer ali uzaljenosti, ce dela po svoje, klinc, valjda da ne bo zivel moje zivljenje, ampak svoje.
Bivanje v skupni hisi je lahko zelo velik plus, najprej financni, potem pa se vse ostalo, ce izhajam iz sebe, bi mi bilo veliko lazje skrbeti za ostarela starsa v isti hisi, kot pa 6km stran, enako za vnuke, je lazje, ce so tu doma.
In ena stvar, kar zadeva otroke, ko pridejo iz sole, jih doma nekdo caka, to je en zelo velik plus za njih.
Mene bi skrbelo edino lastnistvo, s starsi ne bi imela tezav, z otrokom pa bi, ce bi bila dva lastnika. Kaj vem, kaj vse se lahko zgodi in da si potem na stara leta nakopljem probleme, tega ne bi.
Zakaj pa ne bi mogla sin in mati ziveti v isti hisi? Dandanes imas v eni hisi vec druzin…
mati bo imela recimo spodnji stuk…sin pa zgornji…ce imata pa se vsak svoj vhod je pa sploh super…jaz ne vidim tezave.
glede na trenutne razmere pa sem mnenja, da sta sin in mati to super naredila…zakaj.
cene nepremicnin so visoke..sin ce ima 24let bo lahko o svoji hisi se nadaljnih 10let lahko samo sanjal…
prodala sta stanovanje…in vsak od njiju je vzel nekaj kredita in si zagotovila hiso za prihodnost.
kot receno bosta imela vsak svoj stuk…ko bo mati umrla bo imel pa sin celo bajto zase…ko bo dobil punco se bo pa ona preselila k nemu v zgornje nadstropje…razn, ce bo dobil razvajeno kupulo katera bo hotla vilo na obali….(nekaj v stilu avtorice tega clanka) potem pa verjamem in se strinjam, da je ta sin pecen.
Forum je zaprt za komentiranje.