Kam s kozarci, staro posodo, revijami, knjigami…?
Čistim kramo in se selim pa ne vem kam z nekaterimi stvarmi. Nimam pa kakega centra ponovne uporabe v bližini ali kaj podobnega.
Torej kam s kozarci? Imam kozarce za vino, razne žgane pijače, tega nikoli ne uporabljam, ker ne pijem takih pijač. Sem jih pa dobila.
Potem razna stara posoda.
Kup revij. Kaj boljšega kot oddati v star papir?
Pa knjige, ki so odveč? Antikvariat je verjetno ok ideja? Vzamejo vse?
KOt sem napisala že na začetku, nimam kje v bližini kakega takega centra. Ne bi niti v LJ vozila. Na FB tudi ne bi objavljala.
Niti ne bom to vozila nekam na pločnik, to je zame odlaganje smeti na javnem mestu. To pa ne gre. Si predstavljam, da daš škatlo kozarcev na pločnik, en butne in je pločnik poln stekla. Dam revije na pločnik, pride veter, dež pa je cela ulica zasvinjanja
Bom pa pogledala zgoraj za podarims. Pa na Bolho bom dala. Če kdo pride, pride, drugače gre v smeti. Sem pa v dvomih, da bi se nekdo tako daleč vozil po pet kozarcev.
Ja potem pa stran vrzi.
Ne razumem takih bednikov – imajo neko staro kramo, ki je zanimiva morda za kakšnega zbiratleja ali hrčkarja, skratka robo brez vrednosti…. pa je ne želijo odnesti v smeti, ker so mnenja, da je “nekaj vredna”. Po drugi strani se jim ne da to robo odnesti v Centre ponovne uporabe (po domače povedano na smetišče, kjer ta roba morda pred uničenjem najde novega lastnika), torej prevoz do tja predstavlja določene stroške.
Glej, če želiš, da tvojo kramo uporablja kdo drug, jo pelji ali uredi prevoz, če ti predstavlja le odvečno kramo pa jo fukni v smeti.
A bo šlo?!
ja in kaj zdaj, 05.11.2021 ob 22:32
Ja potem pa stran vrzi.
Ne razumem takih bednikov – imajo neko staro kramo, ki je zanimiva morda za kakšnega zbiratleja ali hrčkarja, skratka robo brez vrednosti…. pa je ne želijo odnesti v smeti, ker so mnenja, da je “nekaj vredna”. Po drugi strani se jim ne da to robo odnesti v Centre ponovne uporabe (po domače povedano na smetišče, kjer ta roba morda pred uničenjem najde novega lastnika), torej prevoz do tja predstavlja določene stroške.
Glej, če želiš, da tvojo kramo uporablja kdo drug, jo pelji ali uredi prevoz, če ti predstavlja le odvečno kramo pa jo fukni v smeti.
A bo šlo?!
Smem vprašat zakaj smetiš temo? Kaj imaš od tega?
Če sem v postu, na začetku teme napisala, da nimam nobenega takega centra v bližini in mi ravno to pišete.
Če kdo hoče, dam zastonj, stroškov si pa sigurno ne bom delala. Potem raje vržem v smeti.
Lej, če te tema moti, se spelji ven iz teme pa kje drugje teži. Bo šlo?
selim se, 05.11.2021 ob 20:02
Čistim kramo in se selim pa ne vem kam z nekaterimi stvarmi. Nimam pa kakega centra ponovne uporabe v bližini ali kaj podobnega.
Torej kam s kozarci? Imam kozarce za vino, razne žgane pijače, tega nikoli ne uporabljam, ker ne pijem takih pijač. Sem jih pa dobila.
Potem razna stara posoda.
Kup revij. Kaj boljšega kot oddati v star papir?
Pa knjige, ki so odveč? Antikvariat je verjetno ok ideja? Vzamejo vse?
kaj mas od knjig… napisi
no pa dajmo, 05.11.2021 ob 22:40
kaj mas od knjig… napisi
Hu, kake stare romane bi oddala. Kake kriminalke, kaki stari ljubezenski romani. Pa kaj vem ene romane, ki so jih včasih cele škatle, na kilo, kupovali. Kaj vem kaj točno. Nihče pa nikoli bral.
Imam sicer še kup priročnikov na temo odnosov, samozavedanja, psihološke zadeve. To so pa skoraj nove knjige. To pa bom za kak evro poskušala prodati.
Pa kako Rit in kače niso za igrače ali kako že gre, tudi ne bom zastonj oddala.
Aja pa večjo količino raznih učbenikov za angleščino, nemščino, italijanščino imam. Razni delovni zvezki in podobno. Samo to je pa vse popisano. Ne vem, če bi to kdo zastonj vzel.
Dancing queen, 05.11.2021 ob 22:43
Jaz bi na tvojem mestu vse vrgla proč. Kot si omenila, po 5 kozarcev se nihče ne bo vozil. Edino če so kakšni kristalni kozarci, rogaška? Potem pridem jaz ponje, pa se plačam vam. Če pa so stekleni, pa jih vrzi proč. In vso ostalo kramo tudi.
Ti kozarci itak niso bili nikoli moji. Par kompletov po 6, sami za alkoholne pijače. Povsem neuporabno zame. Kaj vem koliko paketov je. Recimo enih 5 po 6 komadov. Nikoli uporabila, nikoli kupila.
Kristala pa ni.
Revij imam na podstrešju tudi nekaj škatel. Sem srahnjevala, prepričana, da bom to še kdaj brala. Samo zdaj je pa sama krama. Polna klet, polno podstrešje. Povsod polno stvari, ki jih dejansko ne uporabljam.
selim se, 05.11.2021 ob 22:37
Smem vprašat zakaj smetiš temo? Kaj imaš od tega?
Če sem v postu, na začetku teme napisala, da nimam nobenega takega centra v bližini in mi ravno to pišete.
Če kdo hoče, dam zastonj, stroškov si pa sigurno ne bom delala. Potem raje vržem v smeti.
Lej, če te tema moti, se spelji ven iz teme pa kje drugje teži. Bo šlo?
Kdo smeti temo? Ti si ali zmešana ali pa zadrogirana.
Povej najprej, kaj hočeš brati – hočeš, da se najde kreten, ki bo rekel : pridem po tvoje stare kozarce in staro posodo? Ne, tega ne bo.
Še enkrat – ali se angažiraj in poskrbi, da bodo zadeve šle v ponovno uporabo, ali pa zapri kljun in vrzi kramo proč.
Pregovor pravi: brez muje se še čevelj ne obuje.
Velja za počene sekret ploščice ali za staro kramo. Vedno je tako, da je potrebno nekaj vložiti, če drugega ne, vsaj delo posameznika.
lubenica666, 05.11.2021 ob 22:49
Kdo smeti temo? Ti si ali zmešana ali pa zadrogirana.
Povej najprej, kaj hočeš brati – hočeš, da se najde kreten, ki bo rekel : pridem po tvoje stare kozarce in staro posodo? Ne, tega ne bo.
Še enkrat – ali se angažiraj in poskrbi, da bodo zadeve šle v ponovno uporabo, ali pa zapri kljun in vrzi kramo proč.
Pregovor pravi: brez muje se še čevelj ne obuje.
Velja za počene sekret ploščice ali za staro kramo. Vedno je tako, da je potrebno nekaj vložiti, če drugega ne, vsaj delo posameznika.
A se misliš samo napihovat ali boš kupil kakšno knjigo?
Forum je zaprt za komentiranje.