Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek A mate kakšno prijateljico ali prijatelja, ki nima izpita za avto?

A mate kakšno prijateljico ali prijatelja, ki nima izpita za avto?

Imam dve. Ena je skoz na bajku in se skoraj ne opazi da nima avta. Druga je funkcionalno nesposobna in pričakuje stalno prevažanje kjerkoli se zmenimo. Z njo se zelo malo družim, ker nisem njen osebni taksi. Še mož je ne želi več prevažati, zakaj bi jo jaz?!

Moja prijateljica že celo življenje živi v Ljubljani, tudi njen mož in otrok. Nimajo avta, ona niti nima izpita. Delav v Ljubljani. Vozi se s trolo in kolesom. Če gredo izven Ljubljane gredo z javnim prometom ali s taksijem. Pravi, da se jim ne izplača imeti avta, ker da je prevelik strošek. Je pa res da niso potepuhi po duši in so raje več doma kot drugje.

E no edino, ki je brez izpita.  Postaja cedalje bolj nadlezna. Ceprav je v Lj, pogosto tezi za prevoz.  Pridi me iskat, pelji me domov, pelji me v Leclerc…mislim, da se sploh ne zaveda, da nam gre ze vsem na zivce.

imam frenda, star bo 23 let, vozi v nulo, izpita pa ne gre delat, ker je padel na teoriji, zadj pa raje kolesari

Tudi jaz dve. Obe iz Ljubljane. Ena ima patološki strah pred vožnjo. Se je zdravila pri psihiatru, v eni točki si je celo kupila avto, češ, za motivacijo, par let se je matrala, ampak ji na koncu ni zneslo. Druga pravi, da je vožnja enostavno ne zanima in da avta ne potrebuje. Je pa poročena in jo mož vozi, če kaj rabi.

Eno, ki ima izpit, ampak ne vozi. Je šla tudi na obnovitveni tečaj vožnje, pa še vedno ne vozi. Pa zna, ampak ne čuti potrebe.

Ker je enostavno ne veseli, opravi lahko vse peš ali s kolesom, če kam gre, gresta oba z možem in to je to.

samo v ljubljani ljudje nimajo izpita, predvsem zato, ker imajo manjšo kapaciteto možgan, kot v ostali sloveniji in jim je izredno težko dokončati izpit za avto, no, doktorat na fdvju jim je vsekakor lažji

Sem morala prav razmislit. Da, eno poznam.

Živi v Lj. V službo, vrtec, šolo gre peš (ima 3 otroke). Če gredo kam drugam pelje mož.

Odgovor na objavo uporabnika
Čak da vidm, 03.11.2021 ob 07:02

Ne sekiraj se. Počakaj 10 let pa boš videl/a, kako se bodo ljudje spet vozili z avtobusi in vlaki. Zakaj pa misliš, da se zadnje čase toliko vlaga v javno prometno infrastrukturo?

Sama prihajam iz krajev kjer je izpit prakticno nuja. Dejansko nas je vecina zacela delati izpit ze pred 18 letom, da smo z 18 imeli izpit v rokah. Tudi vsi moji prijatelji so taki. Ce kdaj kam gremo se normalno peljemo skupaj, enkrat eden drugic drugi. Je pa seveda drugace, ce si v mestu, kjer imas javni prevoz urejen.

Ena sodelavka. Živi v ljubljani in uporablja trolo/kolo/noge :). Nadležna ni bila nikoli razen zadnje čase, ker se noče testirat za bus.

Moja sestra je živela v Lj., sedaj v MB in ima izpit, ampak mislim da nikoli ne vozi. Nima nobene potrebe.

Jaz tudi redko vozim odkar živim v ljubljani. Na dopuste večinoma vozi mož oz se izmenjujeva če je daljša vožnja. Vsakodnevno pa ne vem kaj bi avto rabila. Trgovino, šolo, vrtec, pošto ipd. imamo dobesedno minuto dve  hoje stran, center ljubljane 10 min hoje, službo 15min hoje…kam naj se vozim? Avto res rabimo samo za obiske ljudi, ki ne živijo v lj in za dopuste ter izlete. Poznam tudi družine ki avta nimajo in si ga sposodijo za takrat ko ga rabijo. Finančno je tako dosti bolj ugodno.

če si bodo možje zlomili nogo, bo pa hudič.

Vsi moji prijatelji so brez vozniske.

Res smo grozni mi brez izpita, čeprav se hudo malo folka vpraša, zakaj ga pa nimamo, so določene situacije, zaradi katerih ga nekateri nimamo, nisem pa bila nikoli odvisna od nikogar, moj vsakdan je bil pešhonda ali mercedes (man) z lastnim voznikom. Se navadiš, veš pa, da imaš lahko dostikrat težave zaradi prevoza, če si kam vabljen in ko odkloniš, mislijo, da nočeš z njimi v družbo, redkokdo se zave, zakaj ne greš, večini je pa tako ali tako odveč nekoga pošlepat pa čeprav je to parkrat na leto, zato nikogar ne prosim niti ne želim, da bi me vozili, ker potem je tako, kot je razvidno iz komentarjev…

Ja.

Poznam jih nekaj. Nekatere z izpitom, ki ne vozijo in take, ki so našle izgovor, da ga ne rabijo. Vse ok dokler ne dobiš opazke, da lahko tebi, ker imaš avto in lahko greš kamor želiš. Priročno se je poleg vsest brez vsake odgovornosti. Kakšen je strošek tega privlegija pa nimajo predstave.

to je možno samo v ljubljani, 03.11.2021 ob 09:34

samo v ljubljani ljudje nimajo izpita, predvsem zato, ker imajo manjšo kapaciteto možgan, kot v ostali sloveniji in jim je izredno težko dokončati izpit za avto, no, doktorat na fdvju jim je vsekakor lažji

pri tebi se vidi ,da nimas mozganskih kapacitet.

Imam izpit, ki sem ga naredila že pri 18h, precej let vozila. Zadnjih nekaj let pa žal ne več, ker sem imela panične napade ravno med vožnjo in sem vožnjo postopoma čisto opustila, sicer pa sem že nisem vozila kam bolj daleč. Je nerodno, ker se moram vozit v službo z drugimi ali avtobusom. K sreči imam trgovine in ostalo razmeroma blizu in grem lahko peš. Ostalo vozi mož.

Ena pac325, 09.11.2021 ob 15:16

Sama prihajam iz krajev kjer je izpit prakticno nuja. Dejansko nas je vecina zacela delati izpit ze pred 18 letom, da smo z 18 imeli izpit v rokah. Tudi vsi moji prijatelji so taki. Ce kdaj kam gremo se normalno peljemo skupaj, enkrat eden drugic drugi. Je pa seveda drugace, ce si v mestu, kjer imas javni prevoz urejen.

Ampak si stara okrog 48?

Elizzia, 03.11.2021 ob 08:31

E no edino, ki je brez izpita.  Postaja cedalje bolj nadlezna. Ceprav je v Lj, pogosto tezi za prevoz.  Pridi me iskat, pelji me domov, pelji me v Leclerc…mislim, da se sploh ne zaveda, da nam gre ze vsem na zivce.

Jaz pa ga ne nemorem imeti zaradi bolezni,pa nisem nič manj  vredna

Moja baba nima izpita za avto

. https://youtu.be/ByMFUKNws7Y

Imam dve in obe imata izpit. Ena prizna da je škrta, da bi si avto kupila, druga pa pravi, da je bolj “sigurna”, če jo vozi mož. Obe pa dobesedno fehtata vsakodnevne prevoze od vseh možnih, dokler jima kdo ne ugodi, pa še sram ju ni, da jima ljudje iskreno povedo, zakaj ju več nihče noče voziti. Glavni razlog-ne poznata niti besede hvala.

Koliko pa se vlaga v infrastrukturo? To ce so vlake nove kupil se ne pomen da se kaj vlaga v infrastrukturo ki je se vedno ista kot v času marije terezije in tut ne kaže da bi se kaj kam premaknilo v bližnji prihodnosti. Vlaga se v avtoceste, 3.razvojna os na vidiku. Delam na slo. zeleznicah pa ti lahko iz prve roke zagotovim, da bistvenih sprememb ni na vidiku.?

Ne poznam nobene, ki nima vozniškega izpita. Poznam pa kar nekaj takih, ki vozniški izpit sicer imajo, vendar ne vozijo. Npr. moja sestrična, povsod jo vozi mož. Sem ji  že velikokrat rekla, naj prične voziti, ker Bog ne daj, da se možu kaj zgodi, bo popolnoma odrezana od sveta. Če živiš na vasi, nujno potrebuješ avto in nujno moraš voziti. Le kako drugače priti do zdravnika, do trgovine, do pošte, do upravne enote.

Midva z možem imava vsak svoj avto. Jaz imam starega kliota, mož ima večji avto. Njegovega avta nočem voziti, ker se mi zdi prevelik in neroden, če bi bilo nujno, pa ga bi vozila.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close