Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj bi naredili?

Kaj bi naredili?

Ce bi videli nekoga(odvisnik od drog) ki ima hudo abstinencno krizo pred vasim blokom/hiso in se nasilno vede. Bi klicali nujno, policijo, nikogar(se naredili da ni nic)?

Kaj pa v primeru da klicete nujno in ne pridejo, kaj bi pa takrat naredili?

Odgovor na objavo uporabnika
Šnelca_783, 25.10.2021 ob 12:35

Ce bi videli nekoga(odvisnik od drog) ki ima hudo abstinencno krizo pred vasim blokom/hiso in se nasilno vede. Bi klicali nujno, policijo, nikogar(se naredili da ni nic)?

Kaj pa v primeru da klicete nujno in ne pridejo, kaj bi pa takrat naredili?

Odvisno, če bi bil shizofrenik, bi raje preveril, če se to sploh zares dogaja.

Če ogroža zdravje in varnost drugih, kličeš policijo, če svoje, pa oceniš, da je res hudo, pa 112.

Pomaga, če klicatelj ni na listi stalnih dežurnik klicalcev ob polni in drugačni luni. To res ZELO pomaga.

Drugače pa vsak normalen ve, da ob grožnjah in nasilnem vedenju kličeš policijo. In ne postavljš nekih diagnoz sam.

Sicer pa podpis po Odvisno.

Senza736, 25.10.2021 ob 12:46

Če ogroža zdravje in varnost drugih, kličeš policijo, če svoje, pa oceniš, da je res hudo, pa 112.

Kaj pa ce po klicu ne pridejo?

In te naslednji dan klapa od tega ki je kriziral zbije na cesti zaradi mascevanja? Pac dobijo info da si klical, morda celo od policije( vemo da nekateri imajo razprseno mrezo dilerjev).

recimo, 25.10.2021 ob 12:48

Pomaga, če klicatelj ni na listi stalnih dežurnik klicalcev ob polni in drugačni luni. To res ZELO pomaga.

Drugače pa vsak normalen ve, da ob grožnjah in nasilnem vedenju kličeš policijo. In ne postavljš nekih diagnoz sam.

Sicer pa podpis po Odvisno.

V nasi ulici je v vsakem bloku natanko 3 narkomani.

Zbirajo se na igriscu, kjer se igrajo otroci. Prihajajo italijani. Na veliko se dila roba.

Policije od blizu, ne od dalec ni.

Ti bi klical Kreka? ??

Verjetno ta ki klice ima edini “jajca klicat”, ker so mu stvari v glavi jasne in razciscene. In noce v okolju med otroci imet igle, halucinacije drogiranih, nasilnih, kraje, poskodbe, pa da otroci gledajo da se en narkoman vidi kot Tutankamen in se mece z balkona, drevesa dol. Ipd.

* Tutankamon

Snelca_ jaz bi tebe poklical na pomoc.

Momcilo, 25.10.2021 ob 13:01

Snelca_ jaz bi tebe poklical na pomoc.

Ne. A lahko jaz tebe, da vidis kako je na terenu???

Lahko.

Ne mi recit, da pomagas odvisnikom.

Šnelca_783, 25.10.2021 ob 12:57

Verjetno ta ki klice ima edini “jajca klicat”, ker so mu stvari v glavi jasne in razciscene. In noce v okolju med otroci imet igle, halucinacije drogiranih, nasilnih, kraje, poskodbe, pa da otroci gledajo da se en narkoman vidi kot Tutankamen in se mece z balkona, drevesa dol. Ipd.

In kako natanko se navzven vidi to “obnašanje kot Tutankamon”? To me pa resno zanima.

Sicer pa, odgovor na tvoje prvotno vprašanje: najprej bi vzel vsa predpisana mi zdravila in počakal da paranoja, halucinacije in občutek superiornosti minejo.

natanko takole, 25.10.2021 ob 13:34

In kako natanko se navzven vidi to “obnašanje kot Tutankamon”? To me pa resno zanima.

Sicer pa, odgovor na tvoje prvotno vprašanje: najprej bi vzel vsa predpisana mi zdravila in počakal da paranoja, halucinacije in občutek superiornosti minejo.

Bravo! 🙂

Tvoj odgovor me res zanima. Torej kako ce nujna ne pride in se ta ki abstinira samoposkoduje?

Nujna lahko poslje policijo, ce se nasilnih narkomanov boji.

Pri nas se izogibajo terenskemu delu.

Šnelca_783, 25.10.2021 ob 13:38

Tvoj odgovor me res zanima. Torej kako ce nujna ne pride in se ta ki abstinira samoposkoduje?

Nujna lahko poslje policijo, ce se nasilnih narkomanov boji.

Pri nas se izogibajo terenskemu delu.

Ja ja, si že ne dolgo nazaj pisala o nekem dogodku, pa nikjer žive duše, ki bi to lahko potrdila. Še več, vsakič si se bolj zapletla. kako že – rdeč avto avtošole, moški 50-55 let inštruktor – si ga že našla? Pa seveda spet tisto, da te ignorirajo ko kličeš 112, a ne? Hmm, le zakaj?….

Ce imas ti shizofrenijo, se od tebe ne pricakuje niti pomoc, niti se ti ne zameri. Ker ne zmores.

Dobro pa je da redno jemljes predpisano terapijo, ker prebrano niti ne razumes, se manj odgovarjas.

Svojo voljo pa uveljavljas, z menjavo nickov in sam sebi pises bravo ipd.

Mene ne prepricas.

Pa vem kdo si. Shizofrenik, pa sovrazno po forumu naravnan. Poznan osebno.

Nimas pa jajc pisat pod starim nikom.

Ne smeti teme.

Obrni se na skrbnika, da ti da terapijo in te potolazi.

Od mene isci pozornosti in odgovorov.

svetovna, 25.10.2021 ob 13:41

Ja ja, si že ne dolgo nazaj pisala o nekem dogodku, pa nikjer žive duše, ki bi to lahko potrdila. Še več, vsakič si se bolj zapletla. kako že – rdeč avto avtošole, moški 50-55 let inštruktor – si ga že našla? Pa seveda spet tisto, da te ignorirajo ko kličeš 112, a ne? Hmm, le zakaj?….

Zgleda da se bojijo narkomanov. Samo problem ne bo resen.

Imamo tudi enega ki hodi z nozi okrog in je ze zabodel medicinsko osebje.

Pa zdaj od tega doktor, psihiater ne reagira.

Tko da res ne vem kam jih zbrcat, da bi opravljali svoje delo.

Glede avtosol, klici si jih okrog sam in preverjaj. Delas si sramoto ko si umisljas da si nevem kater sovin agent, ki ima pravico do informacij.

Pazi da ne bo Sova obvescena. Ker si zanje sramota!!! Naj ti to sami povejo.☺

Šnelca, se ne poznava osebno in resnični ni nobene potrebe po tem, da bi se kdaj. Glede na tvoje izpade pač nisi ravno družba, v kateri bi se želel zadrževati. Pa brez zamere.

Malo si pač že dolgočasna s temi izpadi in vedno manj ljudi jim nasede. Boš morala biti bolj originalna.

Tudi moja mama je pred leti nudila kot zdravstvo pomoc narkomanu in obvestila nujno. Sla je naprej v sluzbo, mislila da je svoje delo dobronamerno opravila. Nujna je klicala policijo. Cez tri dni jo je isti clovek na prehodu zbil da je letela 11m s ceste.

Vemo da so narkomani mascevalni. Policija pa z njimi sodeluje, ne proti njih.

svetovna, 25.10.2021 ob 13:47

Šnelca, se ne poznava osebno in resnični ni nobene potrebe po tem, da bi se kdaj. Glede na tvoje izpade pač nisi ravno družba, v kateri bi se želel zadrževati. Pa brez zamere.

Malo si pač že dolgočasna s temi izpadi in vedno manj ljudi jim nasede. Boš morala biti bolj originalna.

Ne zanima me. Bom storila da se te obelodani. Tako da bos ostal brez druzbe in ostalega, ko se ti bodo vsi odmaknili. Ker si zlo v rokah satana.

Ne pozabi, na sodni dan. To kar pocenjas bos drago placal.

Zdaj se rezis in smejis, potem bo pa jok in skripanje z zobmi.

Ce ima kdo pameten nasvet, bo prebrala.

Z neumnostmi pa ne smetit teme.

Jao Šnela, daj že vzemi zdravila in nehaj težit tu po forumih, no! Ma prav nemogoča si že!

Glej, če zdravila ne primejo, kontaktiraj lečečega zdravnika in ti bo prilagodil dozo ali pa zamenjal zdravila, Samo nehaj že morit.

natanko takole, 25.10.2021 ob 14:08

Jao Šnela, daj že vzemi zdravila in nehaj težit tu po forumih, no! Ma prav nemogoča si že!

Glej, če zdravila ne primejo, kontaktiraj lečečega zdravnika in ti bo prilagodil dozo ali pa zamenjal zdravila, Samo nehaj že morit.

Samo moja vprasanja te motijo?

Zakaj?

Ker me osebno poznas in ne mores se drugace izzivljat kot po forumu.

Saj mene ne moti, dosegel nisi nic.

Dokazujes se le pred Mon obcestvom, ker drugje ne mores, saj nimas argumentov.

Zal mi je da imas shizofrenijo, za to krivo svojo mati, ne mene.

Meni te diagnoze nikoli ne bojo dali, in to te strasno boli.

Masiraj si ga, pa bo manj bolelo. Kot da te srbi po tipkovnici klofat.

Temo pusti pri miru, ce kdo kaj pametno odgovori.

Zleht si zaradi shizofrenije.

Zleht si ker ti glede mene ni uspelo. Niti ti ne bo.

Naj ti Miha pomaga, tvoj skrbnik, prijatelj in brat. Ce bi imel interes bi ti.

Revez, nimas nbenga.☺

Niti Mojca ti ne bo pomagala.

Edino Erika bi te dala na red!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close