Moški, ali poskrbite za svoje žene?
V smislu, ji nudite podporo kadar jo potrebuje, se pogovarjate, potolažite? Se trudite za odnos in ji prisluhnete kaj si želi? Ji pomagate pri gospodinjskih opravilih, vzgoji otrok? Ji ustrežete v spalnici? Seveda sem mnenja, da je zakon dober, kadar dajeta vse našteto oba, vendar me zanima konkretno za moške.
Mirek, 23.10.2021 ob 08:47
žene, poskrbite za svoje moške?
Sem prepričana, da veliko več in veliko bolj, samo v jamo brez dna lahko mečeš v nedogled, pa bo vedno samo jama brez dna.
Pač je konkretno vprašanje, vsaj okoli gospodinjskih opravil, bi lahko kateri povedal kako pogosto posesa tepih (fizični in “metaforični”), pa tudi kolikokrat se blagovoli potruditi, da je pogovor več kot “ej a si mi zlikala srajco, prinesi mi čips”.
Seveda lh tud ke poštimajo. Js sm bla po operaciji tk šibka, da težko verjamem, ko študiram za nazaj.. Poleg tega, da je pral, ronal, sesal, je še mene nosil/spremljal na wc, dajal inekcije v trebuh.. mala dva hendlal.. uglavnem vse je porihtal(cca 14dni)in tud mam kolege, ki živijo sami vse porihtajo,.. so sposobni, sam videt jih je treba. Zdj sm se nazaj ojačala in sm dejansko bolj fit k prej, pridna js ane!??
-
Naša familja je zgolj na papirju. Sam od nje nisem čustveno bil slisan in podprt. Norčevala se je iz mojih mnenj, želja razmišljanja. Zato se pogovarjam z njo samo o tehničnih rečeh. Ko sem se trudil, gospodinjil,… je vedno našla kaj zaradi česar se je norcevala iz mene. Z leti ugotoviš, da ji ne moreš ustreči. Niti zaupati, ker je moja razmišljanja delila s prijateljicami in so skupaj ugotavljale, da sem čuden. Prav. Kar dobiš, to daš. Vsak, ki ni del naše družine je obcudovan, pomemben,… Zato je ne podpiram. Naveličal sem se. V spalnici pa, več let nisva intimna. Najprej prizadeta moškost od obračanja stran, potem pa ti vseeno postane zanjo. Žal žal žal. V njenih očeh nisem dec. Lej, sedaj se ne obremenjujem več z njo ampak furam lajf mimo nje. Ko zraste otrok pa dvomim, da bova ostala skupaj
Pri nas mi nič ne pomaga, ampak si delo deliva. Oba znava vse, če je treba, a nekatere stvari imam bolj čez jaz, druge on, kar komu bolj leži. Zavisti tudi od obremenjenosti. On je v penziji, ima več časa, jaz še v službi, zato je zdaj več domačih del na njem. Ne morem reči, da sva si miselno blizu, da me podpira, prisluhne, prej reče, naj neham kompliciraj, jamrat, težit, ali pa me na videz posluša, a se vidi, da izklopi in govorim v prazno, toda ko gre zares (bolezen), je drugače.
@NePoskrbim
Upam, da ti delam krivico, samo na podlagi današnje incel, redpill, alpha itd mode, slišim samo “z menoj je grdo delala, ker sem Nice Guy”.
Veliko sreče z naslednjo, če ne boš z njo delal tako grdo, kot si je zdajšnja “zaslužila”. Tako kot ne bi bilo pošteno od ene, ki je bivši bil nasilen pijanec, ki je flaše po bajti metal in ona ni šla stran, naslednjega prijaviti za nasilje, če mu kozarec ponesreči iz rok pade, medtem ko je doma s trebušno virozo.
Če si bil fejst dečko, je škoda, da si si slabo partnerko izbral. Moje (iskreno) sožalje.
Anonimno 2285, 23.10.2021 ob 10:46
Sem tudi bila šibka po operaciji, pa me je vse počakalo?♀️ Ta pametne pa zorganizirajo tašče, mame, sorodnice, prijateljice, da je doma red. Vsak po svoje. Se pa pogovarjava več.
Operacijo česa sta imeli ti in Frog? Koliko sta stari? Koliko otrok? Jaz sem imela operacijo roke in me je moj pustil, ker sem bila prelena. Otrok hb nimava.
4811, ne strinjam se, z njim je grdo delala, ker ga ni spoštovala. “Vedno je našla kaj zaradi česar se je norčevala iz mene.” Pa mislila je, da si to, da nekoga ob sebi lahko ponižuje, lahko privošči. Nezrela.
Takih rastlin nas je več. Brez skrbi, da kasneje raje ostanem samska do smrti kot da bi vstopila v nov odnos nerazčiščeno. Pa seveda strogo po pameti. Navadiš se vklapljati razum, še bolje bi ga bilo vklopiti par deset let prej.
Jana807, 23.10.2021 ob 07:16
V smislu, ji nudite podporo kadar jo potrebuje, se pogovarjate, potolažite? Se trudite za odnos in ji prisluhnete kaj si želi? Ji pomagate pri gospodinjskih opravilih, vzgoji otrok? Ji ustrežete v spalnici? Seveda sem mnenja, da je zakon dober, kadar dajeta vse našteto oba, vendar me zanima konkretno za moške.
He,he… smejim se zato, ker je bil to moj primarni instinkt… a je bil zgrešen. Samostojna ženska – in s tako se krasno razumem – bi me najprej brcnila, ko bi poskušal kaj takšnega, ker bi to dojemala kot poniževalno.
Ima sicer to na razpolago, če bi kdaj potrebovala – a se še ni zgodilo. Nič ne pomagam, ampak raje naredim kar se mi zdi potrebno. Domača opravila so naša, ne njena. Razen pranja, to si je rezervirala in ne pusti vmešavanja.
Anonimno 7994, 23.10.2021 ob 11:05
4811, ne strinjam se, z njim je grdo delala, ker ga ni spoštovala. “Vedno je našla kaj zaradi česar se je norčevala iz mene.” Pa mislila je, da si to, da nekoga ob sebi lahko ponižuje, lahko privošči. Nezrela.
Takih rastlin nas je več. Brez skrbi, da kasneje raje ostanem samska do smrti kot da bi vstopila v nov odnos nerazčiščeno. Pa seveda strogo po pameti. Navadiš se vklapljati razum, še bolje bi ga bilo vklopiti par deset let prej.
Menda ne živiš v takšnih blodnjah, da ga ni spoštovala, ker je bil dostojen človek in smatral družinske obveznosti za družinske in ne “od babe”.
A če bi jo pretepal pa bi ga po tvoji logiki spoštovala?
Se pa tudi jaz strinjam, da je bolje biti sam kot s slabim. Ne rabim nasilnega ?, ki bi grdo delal z menoj in bi od njega imela manj kot od blatnega psa in vibratorja.
Jaz sem rada samostojna in suverena pri svojem delu. Sem pa tudi jaz že obležala in moj je poskrbel zame. Pomoči mame nisem imela, je že dolgo mrtva. Sva pa oba z možem rahla deloholika in preponosna, da se ne bi potrudila znajti sama. Najhuje je bilo po težki prometni, doma pa novorojenka, ki ni čakala. Pa vsak, ki je bil z eno nogo na drugi strani, ve kako dobro dene se čutiti še sposobnega, se ženeš in niti ne priznaš kako hudo je lahko. Takrat pozabiš na obtoževanja;-).
4811, vem kako izgleda, ko nekdo stoji ob tebi in komentira način, kako primeš skledo, kako premikaš pribor, kako splahuješ krpo. Ni zaradi tega, ker ne bi stvari objektivno premikala prav, ker bi bila takrat nesposobna, temveč izhaja nekih osebnih težav in za kanalizacijo svoje slabe volje, ker si je to pač dovolil. Vzrok pa v pomanjkljivi komunikaciji, odmikanju, svojih mej nisem zastavila tako kot bi se od odrasle ženske pričakovalo.
Zakaj povezuješ spoštovanje z batinami? Ali postavljanje mej z batinami? Avtentičnost in močna energija zadostujeta. Prva zato, da stojiš za tem, kaj si dovoliš in česa ne, druga pa zato, da sogovornik vidi, da misliš resno. Pa to ni tepež, vpitje, psovke, histeriranje, ignoranca, trmoglavljenje, je trdnost v svojih stališčih, pripravljenost na konstruktiven dialog, ko je ta možen in na kompromise, ko je energije zanje dovolj. Potem lahko tudi obrnem na hec in razbijem napetost, ki bi se ji prej umaknila. Je izziv svoje meje skomunicirati, če si bil vzgojen, da se tega ne dela. Terja svojo energijo, pripravljenost na učenje. Če je volja, je pot. Moje mnenje.
3885,
A je debata o tem, da ga ni “spoštovala”, ker je opravljal svoj (in njen) delež gospodinjskih opravil ali da ga ni “spoštovala” kot živo bitje, pa je on kljub temu bil dober partner.
Ker dandanes se “moške” uči da je grd odnos do ženske “možat” in “zaželjen”. Kar se mi zdi, da se lahko strinjave, da ni.
Spodoben partner je pripravljen za svojo drago tudi sesalnik kdaj prijeti. Glede na to, da znajo reči za naše pol plače, je pošteno in dostojno, reči za pol metle in polovico pokakanih plenic. Kajne?
Ne poskrbim, 23.10.2021 ob 10:29
-
Naša familja je zgolj na papirju. Sam od nje nisem čustveno bil slisan in podprt. Norčevala se je iz mojih mnenj, želja razmišljanja. Zato se pogovarjam z njo samo o tehničnih rečeh. Ko sem se trudil, gospodinjil,… je vedno našla kaj zaradi česar se je norcevala iz mene. Z leti ugotoviš, da ji ne moreš ustreči. Niti zaupati, ker je moja razmišljanja delila s prijateljicami in so skupaj ugotavljale, da sem čuden. Prav. Kar dobiš, to daš. Vsak, ki ni del naše družine je obcudovan, pomemben,… Zato je ne podpiram. Naveličal sem se. V spalnici pa, več let nisva intimna. Najprej prizadeta moškost od obračanja stran, potem pa ti vseeno postane zanjo. Žal žal žal. V njenih očeh nisem dec. Lej, sedaj se ne obremenjujem več z njo ampak furam lajf mimo nje. Ko zraste otrok pa dvomim, da bova ostala skupaj
heh, ti pa jebeš ježa, samo napiši še, da jo vzdržuješ.. No ja, edino, če živiš pod njeno streho in nimaš kam it, ajde pol, molči in trpi..
Jst sem pomival po tleh, sesal, čistil wc, preoblacil postelje, obesal perilo…
Jo vprasal kako je danes, poslusal njene muke iz sluzbe, jo spodbujal k sportu, prezivljanju casa s prijateljicami, jo tolazil ko ji je bilo hudo, ko se je kregala s starsi…
Jo poslusal v postelji, ugodil njenim željam, prenasal “glavobole”, prosil za več seksa, ji placal nove joske in nos…
Bil varuska otrok, ostal na porodniski, skrbel za njihovo solo in dejavnosti…
Je po 12.letih rekla, da hoče več in sla po svoje…cakam dan, ko mi bo sporocila, da je nasla ta več.
kot *Še en tak* slično pri nas, samo obrnjeno… ne sliši, ne vidi, ne razume( mentalno nizje razvit pa nisem opazila- pač mlada in neizkusena), samo žaljenje, dajanje v nič, čeprav sem vlečni vol družine, partnerstva, firme že poldrugo desetletje…ta vol je sedaj v predstopnji bolezenskih sprememb in izgorel. Od ignorance, ko je clovek poskodovan ali bolan in ni za delat in seksat, te ne rabijo. Cakam da mulci zrastejo pa da me sliši kdo drug
Forum je zaprt za komentiranje.