Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Na cem prisparate?

Na cem prisparate?

Pozdravljeni,

Glede na to, da so cene vseh stvari poskocile v visave in bo treba zacet malo bolj sparat me zanima na katerih stvareh prisparate in mogoce katere ste nehali kupovati ali zamenjali z drugimi?

Ko bodo cene resnično poskočile.

njbolj hrana. zdj se bo začel videt kkolk je koristno imet vsaj eno mjhno zapato zemlje.

Odgovor na objavo uporabnika
O tem bom razmišljal, 12.10.2021 ob 20:16

Ko bodo cene resnično poskočile.

Se ze zdej pozna kar precej.

Zadnji mesec zaradi PCT cca 550 EUR. V notranje prostore že prej nisem hodil. Zaradi PCT pa niti na terase nisem več kot en mesec, torej lokali so odpadli, pa tudi nakupi v trgovskih centrih…vse je zminimizirano na to kar nujno potrebujem, to je v glavnem hrana.

Midva imava loceno sparanje od porabe. Denar ki je za porabit (pa ne mislim stroskov, te imava spet posebi locene, posebi denar za to.. torej hisa, otroci, tasca, avti itd.)- ma nic ne prisparava. Kupujem na netu vse zivo, tud hrano .

Žurke mam doma, kofetkamo tudi doma. Oblačila kupujem na SHEIN 😀

Jaz najvec prisparam on women.

Ogromno ze ves cas korone, pri oblacilih, ne dopustujemo v tujini, manj kavic, druzenj.. Zdaj se ta ptc pogoj, se manj vsega. Vsak mesec vsaj 500 eur vec mi ostane. Vsaj 6000 letno smo dali za dopuste, tudi ostane..

Ne šparam. Nisem zapravljivka. Ravno ta teden je partner preveril stanje na računih in še nobeno leto nisva toliko privarčevala.

Če se vpraša mojo mamo, sem skopuh. Sebe ne vidim kot skopušno ampak varčno, že od nekdaj. Cunje so mi zadnja briga, zelenjavo kolikor se da pridelam, meso pri kmetu vzamem za pol leta vnaprej. Kozmetike ne maram prav zelo. Skupinske vadbe mi niso všeč. Avto majhen in varčen.

Najbolj prišparam na nafti, ker delam od doma, dalje na poslovnih oblačilih in čevljih (iz istega razloga), hrana (ne kuham čez teden), razni bowlingi/kinoti/gledališče/opera/koncerti/pijačke/kosilca/večerjice/itd – vse odpade, ker samo zaradi tega se pa ne grem cepit/testirat 3x na teden. Evo tako.

z 1.12. 2021 se bo podrazila elektrika za 30 %. Zita so se podrazila za 100 %. Ne vem kam to pelje.

Zakaj bi šparal, če bo denar iz dneva v dan manj vreden???

Kvečjemu bom še bolj trošil in s tem pomagal krepiti slovensko gospodarstvo.

Pri nas doma veliko prišparamo pri kozmetiki, oblačilih in obutvi, ki jo imamo skoraj nedotaknjeno od 2019. Pri hrani ne kupujemo več sladoledov in sadnih sokov, vse probamo doma naredit, limonade itd. Od kakšnega kmeta se zmenimo za domača jajca in kako glavo solate, zelja. Pozimi smo tudi več doma, ne gremo toliko ven in avtomatično prišparamo, tudi če gre za drobiž. Glede elektrike pa bomo sproti videli, kaj se bo dogajalo. Bomo pa ob svečah kramljali ob večerih, kot nekoč. Gretje pa bo malo večji izziv in problem.

Prisparam veliko.

Zakaj?

Ker nimam kje trošiti denarja, za v gozd in hribe so dovolj stara oblačila. Bencin samo nujno. Pijač in restavracij ni, trgovin s pogoji ni. Raznih koncertov in prireditev ni, ker ne podpiram zaslužkarstva s testi. Raznih plačljivih predavanj ni, ker je potreben test, tako da ja.

Moj denar moja pravila.

Za moj denar jaz placam storitev in ne oni meni. Mi je pa žal, da niso sposobni stopiti skupaj in skleniti z vlado dogovora, izgleda da se imajo plače že kakšen mesec, nekateri tudi to ne več.

Jaz na mesec za prezivetje porabim okoli 400 € Manj ne gre.

Edino kaj šparam je na avtu. Namesto novega vsake 4-5 let zdaj dalje gonim obstoječega. Ker meni je že vsaj 2 leti jasno da nas čaka težko desetletje in sem se temu primerno pripravil.

Kar nekaj sem investiral v znanje, ki mi omogoča višje dohodke in me postavi v pozicijo, da bodo moja znanja naslednjih 10 let zelo iskana.

Odplačal vse kredite, skenslal vse kartice. Na mesec mi že 3 leta tako ostaja ca. 1000€. Veliko tega sem investiral v stvari, ki so premosorazmerne z inflacijo. Tako zdaj bolj kot raste inflacija, bolj meni raste premoženje.

In verjemite mi, to kar zdaj vidimo je šele začetek.

Pri babah. Baba je neusahljivi vir stroškov, ko se jo znebiš, ne veš kam z denarjem.

Se najbolj sparam s pct, jer ga nimam ?

Lani je bilo vse zaprto, smo tudi precej privarcevali.

Ker amo se odvadili zapravljati, smo tudi poleti kar nekaj privarcevali.

Zdaj pct pogoj, spet ne zapravljamo.

Glede hrane je pa tako, gledam kaj kupim in koliko kaj placam, a ce hoces zdravo in dobro jesti, ne mores ne vem koliko privarcevati na hrani.

Kaksne stvari kupim boljse in drazje, s tem, ker so kvalitetnejse, jih pojemo manj, tako da smo na koncu nekje na istem, kot ce bi kupili navadne cenejse.

Da se privarcevati na drugih gospodinjskih stvareh, praske kupujem v akciji ali s kuponi za popust recimo, cistila v Eurospinu, tam so vsaj pol cenejsa in enako dobra ali boljsa, kozmetiko tudi v akcijah in podobno, tako da tu se ze da prisparat.

Kabelske tv nimamo, imamo samo internet.

Telefone imamo na Bobu.

Elektrika Geni v akcijah, vsako leto nova akcija, pa je spet malo cenejse.

Ne kupujem stvari, ki jih ne potrebujemo, za vecje nakupe si vzamem cas in prestudiram cene in kvaliteto, kar imamo recimo pohistva in oblacil znamo cuvat in nam zdrzi zelo dolgo, ne menjamo stvari, ker niso vec moderne, ce se vedno zelo dobro opravljajo svojo funkcijo in zgledajo ugledno.

Financno smo kar solidni, na sreco nimamo financnih tezav in se prisparamo na racun korone.

Đ_Ana, 12.10.2021 ob 21:33

Žurke mam doma, kofetkamo tudi doma. Oblačila kupujem na SHEIN 😀

Se opravičujem, ker vrivam svoje vprašanje. Kakšna je kaj kvaliteta na SHEIN ? Roki dobave…?

Nič ne prišparam. Kvečjemu sem srečna, da ne porabim več kot dobim. Penzija (650 eurov). Ne hodim na dopuste, ne v toplice, ne hodim po gostilnah. Oblačil ne kupujem, razen za doma, kar se mi razstrga. Imam lepe stvari, ki so klasične in so stare 10, 15 let. Vse mi je še prav. Nogavice in spodnje perilo tudi zakrpam. Kuham, kar imam doma. Imam star avto 15 let, rabim ga za v trgovino, za po opravkih. H frizerki grem parkrat na leto, da me postriže. Ne porabim nič ne za cigarete, ne za kozmetiko, ne za pedikerja.

Kam torej gre vse? Imela sem stroške z obnovo strehe, asfaltiranjem dvorišča, zadnje čase sem kupila pralni stroj, plačati sem morala komunalna dela. Nisem razsipna, ampak vse mi nekako gre.

Aja, redno kaj darujem v dobrodelne namene (sicer ne veliko), enkrat letno tudi darujem za maše za vse moje drage pokojne, to dam z veseljem, vnučkom kupim kakšno malenkost, zapravim tudi za rože, za urejanje grobov, za svečke…

Ne kupujem oblačil, dekorativne kozmetike, že dve leti nisem bila na dopustu, na morju, kavo pijem doma in ne zapravljam po nepotrebnem.

To je to.

naravno lepa, 13.10.2021 ob 10:01

Ne kupujem oblačil, dekorativne kozmetike, že dve leti nisem bila na dopustu, na morju, kavo pijem doma in ne zapravljam po nepotrebnem.

To je to.

No,   Na morje pa bi lahko šla, saj ne za cel mesec.

Prej sem vedno ravno prišla skozi mesec. Pa nisem zapravljala, vsaj tako se mi je zdelo. Zdaj, ko ne hodim po trgovinah, ki so fašistične, in ko ne hodim na vsa pasje procesije, zdaj mi pa ostaja toliko denarja, da samo gledam.

V koroni vsak mesec prišparam vsaj jurja. Pa se ničemur ne odrekam, v trgovini kupim kar mi paše. Ampak k sreči so odpadla razna brezvezna praznovanja, kjer se je bilo treba na novo obleči, kupiti velika darila, frizer, maniker. Pa tudi na potovanja ne gremo, samo na Hrvaško.

Drkađija, 13.10.2021 ob 08:31

Pri babah. Baba je neusahljivi vir stroškov, ko se jo znebiš, ne veš kam z denarjem.

Babe same sebi plačujejo kar rabijo-nohte, faf žnable, vibrator, vi jim plačate samo kak fuk point ko si praznite jajca za lastno korist in še to vam je preveč. Res kar na roke si ga žlajfajte

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close