Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Rad bi si pregledal jetra ker preveč pijem

Rad bi si pregledal jetra ker preveč pijem

Ker že kakšni dve leti pijem redno in sem bil redkokdaj trezen več kot dva dni, bi rad šel delati jetrne teste. Zdaj abstiniram tri tedne in me zanima rezultat. Zanima me ali jih je možno opraviti samoplačniško in če izvid v tem primeru vidi še kdo drug (ne bi rad na prisilno detoksikacijo :)) in koliko me bo to stalo. Predvsem bi rad vedel ali lahko s popivanjem nadaljujem ali pa sem jetrom naredil že preveč škode in bom moral z dolgočasnim treznim življenjem nadaljevati do obnove jeter. Zanima me tudi kako visoka mora biti gama, ki pokaže na začetek ciroze?

Koliko na dan pa piješ? Če greš samoplačniško nihče razen tebe ne vidi, tvoj zdravnik ne.

Evo iz biblije

I ne opijajte se vinom u kome je kurvarstvo, nego se još ispunjavajte duhom,

Odgovor na objavo uporabnika
koliko piješ, 04.10.2021 ob 22:03

Koliko na dan pa piješ? Če greš samoplačniško nihče razen tebe ne vidi, tvoj zdravnik ne.

Ogromno. Vrhunec sem dosegel med poletjem – približno 15 pirov in par žganarij na dan. Ampak zdaj abstiniram in ker sem še dokaj mlad (29) bi se jetra morala obnoviti. Samo vseeno se želim prepričati preden nadaljujem z veseljačenjem.

vesel pijanec, 04.10.2021 ob 22:17

Ogromno. Vrhunec sem dosegel med poletjem – približno 15 pirov in par žganarij na dan. Ampak zdaj abstiniram in ker sem še dokaj mlad (29) bi se jetra morala obnoviti. Samo vseeno se želim prepričati preden nadaljujem z veseljačenjem.

ti si fenomen v laboratoriju 🙂

Kar ne veš, ne boli. Ti samo pij.

A zdravnika pa ne upaš vprašat? Tukaj boš kvečjemu samo pospešil cirozo jeter.

Anonimno 8402, 04.10.2021 ob 22:22

Kar ne veš, ne boli. Ti samo pij.

Pazite na vreme, jer su dani zli,

Toga radi ne budite nerazumni, nego poznajte šta je volja Božija.

Grenivka422, 04.10.2021 ob 22:22

A zdravnika pa ne upaš vprašat? Tukaj boš kvečjemu samo pospešil cirozo jeter.

K zdravniku ne grem. Rad bi šel v laboratorij, plačal, opravil in za stopnjo okvare vedel samo jaz. In upal, da sem še daleč od ciroze in da lahko grem v gostilno in z veselo družbo pozabim na izvid.

Janez315, 04.10.2021 ob 22:24

Pazite na vreme, jer su dani zli,

Toga radi ne budite nerazumni, nego poznajte šta je volja Božija.

Janeze, pričaj ti te tvoje zgodbice komu drugmu.

Kake zgodbice? Sve iz biblije fazoni.

Ko kori bezbožnika prima rug.

Kako je pa abstinenca vplivala na tvoje počutje? Tresavica, živčnost? Taka abstinenca na lastno pest, lahko povzroči epileptični napad. Niso samo jetra problem.

Zanimivo, 04.10.2021 ob 22:39

Kako je pa abstinenca vplivala na tvoje počutje? Tresavica, živčnost? Taka abstinenca na lastno pest, lahko povzroči epileptični napad. Niso samo jetra problem.

Prva dva dni tako huda tresavica da nisem mogel kozarca držati (kar ni slabo ker si tak vsaj v gostilno nisem upal, niti v trgovino po zalogo, ker bi verjetno klicali rešilca), živčnost, bruhanje, slabost, omotičnost, izguba apetita, nespečnost, ko mi je uspelo zaspati sem pa imel najbolj grozne in nesmiselne nočne more, ki si jih niti tisti z najbolj bujno domišljijo ne bi mogel izmisliti. Po kakšnem tednu je vse skupaj izzvenelo, čeprav priznam da sem pred tem mislil da bom padel v delirij. Zdaj sem ok. Če odmislim to, da se mi zdi trezno življenje neizmerno dolgočasno in utrujajoče.

vesel pijanec, 04.10.2021 ob 22:01

Ker že kakšni dve leti pijem redno in sem bil redkokdaj trezen več kot dva dni, bi rad šel delati jetrne teste. Zdaj abstiniram tri tedne in me zanima rezultat. Zanima me ali jih je možno opraviti samoplačniško in če izvid v tem primeru vidi še kdo drug (ne bi rad na prisilno detoksikacijo :)) in koliko me bo to stalo. Predvsem bi rad vedel ali lahko s popivanjem nadaljujem ali pa sem jetrom naredil že preveč škode in bom moral z dolgočasnim treznim življenjem nadaljevati do obnove jeter. Zanima me tudi kako visoka mora biti gama, ki pokaže na začetek ciroze?

Dokler še lahko v glavi kaj narediš, naredi v glavi. Ko ti bo jetra odpizdilo, ti tudi razum Einsteina ne bo pomagal.

vesel pijanec, 04.10.2021 ob 22:27

K zdravniku ne grem. Rad bi šel v laboratorij, plačal, opravil in za stopnjo okvare vedel samo jaz. In upal, da sem še daleč od ciroze in da lahko grem v gostilno in z veselo družbo pozabim na izvid.

Ojej fant, tudi semena si boš uničil, ledvice bodo šle, čez čas pimpek več ne bo stal ? jaz se ne bi na tvojem mestu igrala, tudi če izvidi ne bi bili slabi. V privat laboratorij daš pregledat kri, potem pa dalje na UZ trebušne votline. In ko dobiš izvid, se odloči, alko ali življenje.

vesel pijanec, 04.10.2021 ob 22:47

Prva dva dni tako huda tresavica da nisem mogel kozarca držati (kar ni slabo ker si tak vsaj v gostilno nisem upal, niti v trgovino po zalogo, ker bi verjetno klicali rešilca), živčnost, bruhanje, slabost, omotičnost, izguba apetita, nespečnost, ko mi je uspelo zaspati sem pa imel najbolj grozne in nesmiselne nočne more, ki si jih niti tisti z najbolj bujno domišljijo ne bi mogel izmisliti. Po kakšnem tednu je vse skupaj izzvenelo, čeprav priznam da sem pred tem mislil da bom padel v delirij. Zdaj sem ok. Če odmislim to, da se mi zdi trezno življenje neizmerno dolgočasno in utrujajoče.

Ojoj, grozno – ampak še sreča, da nisi padel v delirij, ali kot že napisano, dobil epileptičnega napada. Počutiš se slabo (depresivno, tesnobno), ker ti je alkohol okvaril receptorje ‘sreče’ v možganih, ki pa se sčasoma obnovijo. Sploh pa je alkohol pri moških lahko neke vrste ‘samomedikacija’ depresije in drugih čustvenih stisk. Na zdravljenju alkoholizma bi ti stisko sicer olajšali z zdravili in metodami za pomirjanje (meditacija, vadba).

Kaj te pa sicer osrečuje (poleg alkohola)? Kak šport? Branje?

Moj oče se je izvlekel s kolesarjenjem, je trezen že deset let.

U decko ti si pa ze dalec.faakkk.

Depresiven ker si si skuril vse kar je dobrega.

Ko prvic abstiniras je najlazje.

Potem je grozljivka.

Predlagam da gres na kak forum kjer se pogovarjajo alkoholiki.

Ker bos v letu dveh unicen. Skoda te je ful.

Adrialab dela teste.

Pogugli

Res mi je zal da bos spet zacel pit in se unicil.

Kako si se odločil?

Pregled ti lahko naredi večina privat ambulant ala Barsos, MD medicina itd.

Iz svoje izkušnje ti lahko rečem sam to – pri taki količini alkohola niti ne razmišljaj, da boš še kaj spil. Po prvi pijači boš spet noter in slej ko prej na enaki dozi, kot letos. Verjemi, sem poskusil, sam sem pil preko 15 let, dnevno 5 do 10 pirov pa kakšnega kratkega. Ustavila me je slinavka, ko sem po letu treznosti spet začel, pil spet nekaj let in komaj preživel, bil tudi v komi.

Drži se treznosti, pa bo vse ok. Vsak dan je lepši, storilnost se dvigne, depresija izgine, začneš videt, kaj vse si zamujal. Se da, samo pusti tisti prvi kozarec pri miru.

V LJ je Adrialab ( na Tržaški). Samoplačniško si lahko daš pregledat praktično vse. Naj ti naredijo podrobne jetrne teste. Potem boš videl. Če bodo slabi, si boš dal pregledat še kaj, če bodo o.k., pa pamet v roke in  alkohol v smeti. Jetra imajo neverjetno zmožnost, da se v nekaj mesecih popolnoma obnovijo. Seveda, če niso preveč prizadeta.

pa notranjost glave ti še naj pregledajo. Lahko da je prazna.

pojdi v lab, 05.10.2021 ob 15:11

V LJ je Adrialab ( na Tržaški). Samoplačniško si lahko daš pregledat praktično vse. Naj ti naredijo podrobne jetrne teste. Potem boš videl. Če bodo slabi, si boš dal pregledat še kaj, če bodo o.k., pa pamet v roke in  alkohol v smeti. Jetra imajo neverjetno zmožnost, da se v nekaj mesecih popolnoma obnovijo. Seveda, če niso preveč prizadeta.

Koliko približno pa to stane? Mislil sem da lahko grem kar v naš zdravstveni dom in si plačam teste…

Janez315, 04.10.2021 ob 22:30

Kake zgodbice? Sve iz biblije fazoni.

Ko kori bezbožnika prima rug.

Mrš u pm

vesel pijanec, 05.10.2021 ob 18:14

Koliko približno pa to stane? Mislil sem da lahko grem kar v naš zdravstveni dom in si plačam teste…

Vsi službeni pregledi, pa privat zdravniki itd.  se poslužujejo Adria Laba. Cene so približno enake.

Idi v zdravstveni dom na tešče -laboratorij pa povej da želiš samoplačniško osnovo krvno sliko – hemogram pa jetrne teste biokemijske preiskave (S-AST,S-ALT,S-gama GT).

To te bo prišlo cca. 15 EUR …izvid dobiš v 2 urah.

Če bodo jetrni testi zelo odstopali od orient. ref. vrednosti pa boš potem še dodatne preiskave lahko opravil….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close